Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Βραβεύεται ο Πελέ στο “Golden Foot”!

Βραβεύεται ο Πελέ στο “Golden Foot”
Μια ξεχωριστή βράβευση θα περιλαμβάνει η βραδιά του Golden Foot στο Μονακό, καθώς ο Πελέ θα τιμηθεί ως «ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών».

Η λαμπερή τελετή, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας και σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλητικού -και όχι μόνο- χώρου.

Η φετινή εκδήλωση θα έχει κεντρικό πρόσωπο τον σπουδαίο Βραζιλιάνο άσο του παρελθόντος, ο οποίος θα αφήσει το «αποτύπωμά» του δίπλα σε αυτά των Ντιέγκο Μαραντόνα, Τζορτζ Μπεστ, Μισέλ Πλατινί, Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο και άλλων σπουδαίων ποδοσφαιριστών.

Ο Πελέ έγινε επαγγελματίας στα 16 του χρόνια στη Σάντος, στην οποία λατρεύτηκε σαν Θεός και πέρασε σχεδόν δύο δεκαετίες της πλούσιας καριέρας του, πριν ρίξει αυλαία στην New York Cosmos το 1977, έχοντας πετύχει περισσότερα από 1000 γκολ! Σε ηλικία 17 ετών κατέκτησε το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο με την «σελεσάο», ενώ στην πορεία έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει να σηκώσει τρεις φορές το βαρύτιμο τρόπαιο (1958, 1962, 1970).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: