Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πήρε παίκτη η ΑΕΛ

Το «πράσινο φως» για την απόκτηση του επιθετικού της Λεχ Πόχναν, Ζόελ Τσιμπάμπα, έδωσε ο Γιερν Άντερσεν και ο 22χρονος φορ αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στους «βυσσινί».

Ανάμεσα στις προτάσεις των παικτών που καταφθάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ, φαίνεται πως οι άνθρωποι του συλλόγου ξεχώρισαν την περίπτωση του νεαρού Κονγκολέζου επιθετικού με το ολλανδικό διαβατήριο.

Ο παίκτης θα αγωνιστεί στην ομάδα του Κάμπου ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, ενώ οι «βυσσινί» διατηρούν οψιόν αγοράς του και θα τον αποκτήσουν εφόσον τους ικανοποιήσει η αγωνιστική του παρουσία.

Ο Τσιμπάμπα έχει ύψος 1.88 μ και θα είναι ο ένας από τους δύο επιθετικούς που θα αποκτήσει η ΑΕΛ κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που τον εμπιστεύτηκε ήταν η Ναϊμέγκεν, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε το 2008 και το 2009 (10 συμμετοχές, 3 γκολ). Στη συνέχεια παρέμεινε στην Ολλανδία, αλλά μετακινήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ος (14 συμμετοχές, 5 γκολ), κι από εκεί, το 2010, πήρε μεταγραφή για την πολωνική Άρκα Γκντίνια (12 συμμετοχές, 5 γκολ). Τέλος, πήγε στη Λεχ Πόζναν και με τη φανέλα της μετράει 11 συμμετοχές χωρίς όμως να πετύχει κάποιο τέρμα.

«Κλείνει σπίτια»!

Από τις… αγενέστερες φιλοξενούμενες τις Premier League εξακολουθεί να αποδεικνύεται η Έβερτον!

Παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ -και μάλιστα από δικό της παίκτη- η ομάδα του Μόγες στάθηκε όρθια (1-1) και στην έδρα της Γουέστ Χαμ και διατηρήθηκε αήττητη από το… καλοκαίρι (29 Αυγούστου) μακριά από το «Γκούντισον Παρκ»!

Το αυτογκόλ του Χίμπερτ στο 16’ έβαλε μπροστά τη Γουέστ Χαμ, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετό για να της δώσει τη νίκη, που θα την ξεκολλούσε από την προτελευταία θέση.

Ο Κόουλμαν ισοφάρισε λίγο πριν το ημίχρονο για τα «ζαχαρωτά» και δίνοντάς τους την έκτη ισοπαλία στις οκτώ τελευταίες «εξόδους» τους, επιβεβαίωσε (μετά και το διπλό στο «City Of Manchester») ότι έχουν αρχίσει να «παίρνουν τα πάνω τους».

Μένει στην Ίντερ ο Μαϊκόν

Όπως και το καλοκαίρι, έτσι και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο του όνομα του Μαϊκόν "παίζει" για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η "βασίλισσα" δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου από την Ίντερ και πιθανότατα δε θα το κάνει ούτε τώρα, αφού όπως δήλωσε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Αντόνιο Καλιέντο, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ομάδα ο Μαϊκόν τη συγκεκριμένη περίοδο.

"Δεν μπορείς να πεις κάτι με απόλυτη σιγουριά, αλλά μου φαίνεται δύσκολο ένας ποδοσφαιριστής τέτοιου επιπέδου να αλλάξει ομάδα κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Για να διαπραγματευτείς έναν τέτοιο παίκτη, χρειάζονται πολύ καλά σχεδιασμένες διαπραγματεύσεις", είπε ο Καλιέντο.

Καπέλο: «Γιατί όχι χειμώνα;»

Θετικός στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 την χειμερινή περίοδο είναι ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός τεχνικός εξήγησε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν την καλοκαιρινή περίοδο στο Κατάρ είναι απαγορευτικές και δε θα επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνιστούν αλλά και να βγαίνουν εκτός ξενοδοχείου, γεγονός αδιανόητο για τον ίδιο.

«Δεν θα είναι εύκολο για τους παίκτες να μένουν όλη την ημέρα μέσα στο ξενοδοχείο, καθώς δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά αλλού. Είναι μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο για την προπόνηση, αλλά και όταν θα θέλουν να βγουν από το ξενοδοχείο, καθώς όλη την ημέρα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά αλλού. Όταν μένεις κάπου για πολύ καιρό, χρειάζεσαι χρόνο να χαλαρώσεις, να κάνεις κάτι διαφορετικό, όχι μόνο να γυμνάζεσαι και να παίζεις. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να αγωνιστούμε τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο».

Από την άλλη μεριά οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν κλιματιστικά στα γήπεδα τα οποία θα διατηρούν μια φυσιολογική θερμοκρασία για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Πάει για δύο ο Πανσερραϊκός!

Το ότι ο Πανσερραϊκός εξετάζει τον Λούσιο Φιλομένο και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του ήταν γνωστό. Πλέον όμως οι «κόκκινοι» φλερτάρουν με έναν ακόμα παίκτη του Δικεφάλου του Βορρά, τον Σωτήρη Μπαλάφα. Οι δύο ποδοσφαιριστές είναι υπό παραχώρηση και σίγουρα θα αποτελούσαν χρήσιμες μονάδες στην ομάδα των Σερρών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Πέτρος Θεοδωρίδης, μίλησε στο olaPAOK.gr και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των «λιονταριών», ενώ διέψευσε πως θέλουν και τον Παπάζογλου. «Πράγματι, οι Φιλομένο και Μπαλάφας είναι δύο παίκτες που θα μας ενδιέφεραν από τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για διάφορα θέματα και δεν αποκλείεται σύντομα να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα γι' αυτούς τους ποδοσφαιριστές», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τελειώνει» ο Αμπουμπακάρι

Παράλληλα σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Μοχάμεντ Αμπουμακάρι με τον Πανσερραϊκό. Ο παίκτης έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς και πιάνει θέση ξένου. Έτσι αναμένεται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Ο Μυτιληναίος πληρώνει πάλι για Ηρακλή!

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πληρώνει και την περαίωση για την ΠΑΕ Ηρακλής! Για μια ακόμη φορά ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πλήρωσε 350.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας το κόστος υπαγωγής της ΠΑΕ στην περαίωση για τα έτη από το 2000 έως το 2004!
Ο Μυτιληναίος δείχνει συνεχώς ότι πληρώνει κανονικά όσα του ζητάνε από τον Ηρακλή, βοηθάει την ομάδα οικονομικά όσο κανένας άλλος και εντέχνως αυτό το γεγονός δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε από την ίδια την ΠΑΕ Ηρακλής, τα μέλης της διοίκησης της οποίας δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε 5.000 ευρώ!
Παρ΄ όλα αυτά η ομάδα χρειάζεται ηρεμία αυτές τις δύσκολες ημέρες και κανένας δεν έχει τη διάθεση να εμπλακεί σε διοικητικές περιπέτειες, πόσο μάλλον ο Μυτιληναίος που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί με τον Ηρακλή και το ποδόσφαιρο.
Έτσι τώρα, ο Ρέμος θα πληρώνει 5.000 περίπου λιγότερα μηνιαίως για τη δόση της εφορίας.

Δεν φοβάται ο Αντσελότι

Με την ήττα από την Άρσεναλ, η Τσέλσι συμπλήρωσε 6 αγώνες χωρίς νίκη που την απομάκρυναν αρκετά από την πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι δε φαίνεται να ανησυχεί για τη θέση του. Οι φήμες για αποχώρησή του από τον πάγκο των "μπλε" έχουν φουντώσει τις τελευταίες ώρες, αλλά ο Ιταλός προπονητής δεν αγχώνεται και αφήνει τα... δύσκολα για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

"Δεν ξέρω πόση υπομονή έχει ακόμα ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αλλά προφανώς δεν θα είναι ευτυχισμένος τώρα. Δεν φοβάμαι για την δουλεία μου, πέρυσι όλοι έλεγαν τι φανταστική δουλεία έκανα, αλλά φέτος όλοι με ρωτάνε τι συμβαίνει. Προφανώς πρέπει να τα πάμε καλύτερα, δεν είναι συνηθισμένο για την Τσέλσι να μην έχει νίκη σε έξι παιχνίδια", είπε ο Αντσελότι, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διαμάχες στα αποδυτήρια της Τσέλσι, όπως ανέφεραν τα αγγλικά ΜΜΕ.

"Αυτές οι φήμες δεν ισχύουν. Οι παίκτες είναι δεμένοι μεταξύ τους, πριν από έξι μήνες κέρδισαν το νταμπλ. Δεν είναι δυνατόν να άλλαξε αυτή η ατμόσφαιρα σε τόσο λίγο καιρό", πρόσθεσε ο Ιταλός.

Ασταμάτητη η Σίτι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ επί αγγλικού εδάφους και οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στην εύκολη νίκη με 4-0 επί της Άστον Βίλα. Οι "πολίτες" έφτασαν τους 38 βαθμούς και πέρασαν προσωρινά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, αφού έχουν 3 παιχνίδια περισσότερα από τη συμπολίτισσά τους, Γιουνάιτεντ, που έχει έναν πόντο λιγότερο και αγωνίζεται το βράδυ.

Στην τέταρτη θέση "σκαρφάλωσε" η Τότεναμ, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Νιουκάστλ με γκολ των Λένον, Μπέιλ στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 65' λόγω αποβολής του Καμπούλ. Το πρώτο της "διπλό" μετά από σχεδόν 2 σεζόν πανηγύρισε η Φούλαμ με το 2-0 επί της Στόουκ, ενώ με το ίδιο σκορ η Μπλάκπουλ υποχρέωσε τη Σάντερλαντ στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής στην Αγγλία:

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα   4-0
(8' πεν., 27', 55' πεν. Μπαλοτέλι, 13' Λέσκοτ)

Στόουκ Σίτι-Φούλαμ           0-2
(4', 10' Μπερντ)

Σάντερλαντ-Μπλάκπουλ         0-2

(50', 90' Κάμπελ)

Τότεναμ-Νιούκαστλ            2-0
(57' Λένον, 81' Μπέιλ)

Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν      1-3
(17' Τόμας - 3', 53' Κάλινιτς, 62' Ντιούφ)

Και πάλι στα βάσανα

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην αγωνιστική καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε καθώς το πρώτο ραντεβού μετά τις διακοπές των εορτών έχει οριστεί για την Τετάρτη. Εξαίρεση αποτελούν όλοι όσοι χρειάστηκε να επιστρατεύσουν υπερατλαντικές πτήσεις προκειμένου να βρεθούν - έστω και για λίγο - κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τη δική τους επιστροφή στη Θεσσαλονίκη να έχει προκαθοριστεί για την προσεχή Παρασκευή.
Μέχρι τότε, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα έχει διεξαχθεί και η μείζονος σημασίας συνάντηση ανάμεσα στους Θόδωρο Ζαγοράκη, Παντελή Κωνσταντινίδη, Μάκη Χάβο, μέσα από την οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα, καταλήγοντας στις τάσεις για την οριστικοποίηση του ρόστερ που θα επωμιστεί τις σημαντικότατες υποχρεώσεις της ομάδας και στις τρεις διοργανώσεις που συνεχίζει (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) στο δεύτερο - και πλέον καθοριστικό - μισό της σεζόν.
Ο πρόεδρος θα έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς γνωρίζει και τα οικονομικά περιθώρια που μπορεί να κινηθεί ο «Δικέφαλος». Τεχνικός διευθυντής, από κοινού με τον προπονητή, θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν κριθεί ανεπαρκείς είτε προσωρινά είτε οριστικά με λογική συνέπεια τη βούληση για τον δανεισμό ή για την αποδέσμευσή τους. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση πολλοί από τους παίκτες που εντάσσονται σ' αυτές τις κατηγορίες δεν προτίθενται τόσο εύκολα ν' αποδεχτούν αποφάσεις που θέτουν το μέλλον τους μακριά από την Τούμπα.
Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις προσώπων που ενδιαφέρουν και μπορούν άμεσα να συνδράμουν για τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, δίχως ν' απαιτούνται ανυπέρβλητα κονδύλια. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων υπάρχει ΠΑΝΤΑ η εκκρεμότητα της απόφασης των επενδυτών. Ωστόσο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, οι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε ενέργειες με ή χωρίς τη δική τους αρωγή. Αν και δε θα πρέπει ν' αποκλειστεί παράλληλη επικοινωνία - ενημέρωση, ικανή να επηρεάσει πρόωρα τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.
Εξάλλου, τα μεταγραφικά σενάρια ανθούν ελέω της αγωνιστικής αδράνειας των ημερών. Έτσι, σύμφωνα με βουλγαρική ιστοσελίδα ο «Δικέφαλος» βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 26χρονου επιθετικού της Λοκομοτίβ Σόφιας, Τσβετάν Γκένκοφ, ενδεχόμενο που από τον ΠΑΟΚ διαψεύδεται κατηγορηματικά. Αυτό που δε διαψεύδεται όμως, είναι πως παρακολουθείται στενά το θέμα του Ράφικ Τζεμπούρ, αν και τυχόν εμπλοκή άλλης ελληνικής ομάδας θα μεγιστοποιήσει το βαθμό δυσκολίας αφού ο ΠΑΟΚ δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού.
Το ενδιαφέρον χρονολογείται από πέρυσι, όταν την ίδια χρονική περίοδο ο διεθνής επιθετικός είχε τεθεί εκτός ομάδας πληρώνοντας την κόντρα του με τον τότε τεχνικό της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς και λέγεται πως έφτασε μια ανάσα από τον δανεισμό του, με συμφέροντες όρους για την οριστική απόκτησή του. Ο Αλγερινός αν δε συμφωνήσει με την Ένωση μέχρι το προσεχές Σάββατο αποκτά δικαίωμα να διαπραγματευτεί το μέλλον του με ομάδα της αρεσκείας του.
Παράλληλα, κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης για την πρόταση περαίωσης που πριν από αρκετές μέρες είχε φτάσει στα γραφεία της Μικράς Ασίας, πάρθηκε η απόφαση ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη φορολογική ρύθμιση για να «κλείσει» οικονομικές χρήσεις από το 2004 κι ένθεν. Σήμερα κατεβλήθη η απαιτούμενη προκαταβολή ύψους ογδόντα χιλιάδων ευρώ και το εναπομείναν ποσό των τριακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ πρέπει ν' αποπληρωθεί εντός των δυο προσεχών ετών. Κίνηση που μετριάζει τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν για τυχόν . - επιπλέον - κακώς κείμενα διοικήσεων του παρελθόντος. 
Διπλή αναμονή για την αυριανή μέρα, αφού διεξάγεται η κλήρωση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπως επίσης θα γίνει και η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου, η οποία βρίσκει τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στις Σέρρες την επόμενη Τετάρτη (5/1). Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στον αριθμό των εισιτηρίων που θα πάρει ο «Δικέφαλος» για τους οπαδούς του, έχοντας ήδη ζητήσει τον μέγιστο δυνατό, ήτοι 2.300.
Στο μεταξύ, σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι οργανωμένοι οπαδοί του «Δικεφάλου». Αρχικά, με αφορμή τη χτεσινή προφυλάκιση δυο εξ αυτών, ο ΣΦ ΠΑΟΚ Lemmy Ευόσμου ανακοίνωσε κινητοποίηση για την προσεχή Παρασκευή στις 15.00 στις εγκαταστάσεις του συνδέσμου και πιο συγκεκριμένα: «Θα πραγματοποιηθεί φαγοπότι για την οικονομική ενίσχυση των δύο αδερφών μας και μετέπειτα θα πραγματοποιηθεί πορεία στον Εύοσμο-Κορδελιό για την άδικη κράτηση των συνοπαδών μας», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, όσο περνούν οι μέρες τόσο αυξάνονται οι διεργασίες για τον επαναληπτικό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (24/2). Γι' αυτό, ο μεγαλύτερος και πλέον γνωστός σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ, «Θύρα 4», ανακοίνωσε δυο εκδρομές, οδική και αεροπορική για τη ρωσική πρωτεύουσα

Δώνης: «Αν είχα την δυνατότητα θα έπαιρνα Βιεϊρίνια και Μιραλάς»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis», κάνοντας τόσο τον απολογισμό του 2010 για τον Ατρόμητο, αλλά και εκφράζοντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του για τα επόμενα χρόνια. «Το έχω ξαναπεί και δεν είναι μυστικό. Θα ήθελα μία μέρα να δουλέψω σε ομάδα της Αγγλίας. Δεν έχω πρόβλημα αν ξεκινήσω ακόμη και από την League 1. Ξέρω την ποδοσφαιρική κουλτούρα και τη νοοτροπία τους στο ποδόσφαιρο και θα ήθελα πολύ να δουλέψω κάποια στιγμή σε μία ομάδα της Αγγλίας. Είναι αλήθεια ότι είχα κατά καιρούς την ευκαιρία με ορισμένες προτάσεις, όμως δεν ήθελα να αφήσω τις ομάδες στις οποίες δούλευα στα κρύα του λουτρού». Διευκρίνισε μάλιστα ότι: «Ακόμη και όταν έφυγα από την Λάρισα για την ΑΕΚ, ήταν μία δική μου επιλογή, όχι μόνο γιατί η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα αλλά και γιατί ήξερα ότι μέσω της ΑΕΚ και ενδεχομένως τίτλων που θα κατακτούσε με αυτή, θα μπορούσα να δουλέψω ευκολότερα στην Αγγλία. Δεν μου βγήκε όμως αυτή η επιλογή και προχωράω». Για το τι έφταιξε μάλιστα στην θητεία του στην ΑΕΚ υπογράμμισε: «Ο Ντέμης τότε μου είχε πει να δουλέψουμε καλά και να κάνουμε μία καλή ομάδα την πρώτη χρονιά. Τελικά τα πράγματα πήγαν λίγο ανάποδα και όταν έφυγε και ο Ντέμης από την ομάδα, χάσαμε εντελώς τον στόχο και το πλάνο μας». Για τον Ατρόμητο τόνισε: «Είναι λίγο παράξενη η φετινή σεζόν γενικόετρα για όλες τις ομάδες, αφού οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές. Εμείς έχουμε κάποιουςε βαθμούς, που εκτιμώ ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι με βάση την εικόνα μας σε αρκετά ματς. Στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου πήγαμε βεβαίως πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Μας στοίχισαν πολύ τα προσωπικά λάθη που γινόταν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι».
Για τον Βασίλη Αποστολόπουλο με τον οποίο φλερτάρει ο ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι ένα παιδί με το οποίο δουλέψαμε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα είχε πάρει και αρκετά παιχνίδια την περσινή σεζόν. Είναι ένας ικανός κεντρικός αμυντικός που έχει σπουδαία στοιχεία. Κατά την γνώμη μου πάντως θα πρέπει να είναι προσεκτικός στην επόμενη επιλογή του. Είναι σε μία ηλικία τέτοια που χρειάζεται να πάρει παιχνίδια στα πόδια του».
Για την περίπτωση του Ζοέλ Επαλέ ήταν ξεκάθαρος: «Όχι δεν υπάρχει κανένα θέμα απόκτησης του Επαλέ. Δεν λέω φυσικά ότι δεν είναι καλός παίκτης όμως η δική μας φιλοσοφία είναι να σταθούμε λίγο παραπάνω σε δικά μας παιδιά όπως ο Θανάσης Καραγκούνης και να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά αυτά να αγωνιστούν παραπάνω».
Για το θέμα των Ελλήνων και ξένων προπονητών είπε: «Εγώ δεν είμαι υπέρ των Ελλήνων ή υπέρ των ξένων. Δεν λέω ότι εμείς είμαστε οι καλοί και αυτοί οι κακοί. Σίγουρα υπάρχουν ξένοι προπονητές που έρχονται και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Εγώ είμαι γενιικά υπέρ των καλών προπονητών. Αυτών που δουλεύουν με πρόγραμμα και οργάνωση».
Ο κ. Δώνης για την συνεργασία του με παράγοντες όπως ο Γιώργος Σπανός και ο Κώστας Πηλαδάκης επισήμανε: «Επειδή είμαι κι εγώ δύσκολος χαρακτήρας και έχω διάφορες απαιτήσεις, μπορώ να πω ότι κι εγώ από την πλευρά μου, πριν συνεργαστώ με κάποιους ανθρώπους φροντίζω να βεβαιωθώ γι΄ αυτούς. Οπότε προκύπτει μία γενικότερα πολύ καλή συνεργασία».
Αναφερόμενος στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Νομίζω ότι πληρώνει αυτό που παθαίνουν αρκετές Ελληνικές ομάδες. Παρουσιάζεται δυνατός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και κάπως κουρασμένος στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Κατά την άποψη μου πάντως οι ευρωπαϊκές επιτυχίες είναι πολύ πιο σημαντικές. Έχει όμως μία καλή ομάδα που απέδειξε ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό».
Για τον δικό του ποδοσφαιρικό στόχο τόνισε: «Θα ήθελα να δημιουργήσω μία ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Να έχει τακτική στο παιχνίδι της και οργάνωση. Να μην κλείνετε πίσω. Αυτό πάμε να πετύχουμε με τον Ατρόμητο».
Για το θέμα της κούρασης των ομάδων και με βάση και την δική του θητεία στο Αγγλικό πρωτάθλημα τόνισε: «Θεωρώ πως αυτό το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με την οργάνωση των ομάδων. Στην Αγγλία, ένας παίκτης πριν υπογράψει περνάει από πολλά τεστ για να φανεί σε ποία κατάσταση βρίσκεται και αν μπορεί να αντέξει αυτό το πρόγραμμα. Παράλληλα παίζει μεγάλο ρόλο και η αποκατάσταση. Στην Ελλάδα τώρα πάμε να κάνουμε κάποια βήματα σε αυτόν τον τομέα».
Όσο για τους παίκτες που θα διάλεγε για την ομάδα του αν είχε την δυνατότητα; «Με βάση την εικόνα του πρώτου γύρου, αν έπρεπε να πάρω δύο παίκτες, θα έπαιρνα τον Μιραλάς και τον Βιεϊρίνια, διότι θεωρώ ότι έκαναν εξαιρετικά παιχνίδια και είχαν διάρκεια».

Καμάνιο: «Εύκολα θα κλείσει ο Κούπερ με τον Άρη»!

Ο μάνατζερ του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″ αποκλειστικά από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται. Ο Αλεχάντρο Καμάνιο αποκάλυψε ότι δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έρθει πολύ σύντομα, εντός των προσεχών ημερών, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου με τον Κούπερ.
Είπε χαρακτηριστικά:
- «Εάν θελήσει ο Άρης, θα γίνει με μεγάλη ευκολία η ανανέωση του συμβολαίου με τον Κούπερ. Οι σχέσεις του πελάτη μου με τον πρόεδρο του Άρη είναι τόσο καλές, ώστε δεν χρειάζεται να πιέσουμε εμείς για να υπογράψουν από τώρα ενδεχόμενη ανανέωση συνεργασίας. Ξέρουν αυτολί πότε θα καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων και όταν το αποφασίσουν, θα το πράξουν. Όσον αφορά στον ίδιο τον Έκτορ Κούπερ είναι ενθουσιασμένος στη Θεσσαλονίκη, τόσο από τη δουλειά στην ομάδα του Άρη, όσο και από τη συμπεριφορά του κόσμου του Άρη προς το πρόσωπό του και την ομάδα. Αυτό που τον ενδιαφέρει σήμερα είναι να κάνει τον προγραμματισμό των μεταγραφών και των επόμενων αγωνιστικών, γιατί πάνω από όλα είναι η δουελιά. Γνωρίζει φυσικά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά αυτό δεν τον απασχολεί και θέλει μόνο να δουλέψει κάτω από σωστές συνθήκες. Αυτό του το παρέχει σήμερα ο Άρης και επομένως δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεται κάτι άλλο εκτός από την ομάδα».
- «Η κλήρωση με τη Μάντσεστερ είναι δύσκολη, αλλά ο ίδιος ο Κούπερ μου είπε ότι ο όμιλος στον οποίο αγωνίστηκε ο Άρης ήταν επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, άρα η επιτυχία του σε αυτή τη φάση αποτελεί και παρακαταθήκη για την επόμενη φάση όπου έχει απέναντί του τη Μάντσεστερ Σίτι».
- «Ο Κούπερ έχει τεράστιο βιογραφικό, έχει καθίσει τον πάγκο της Βαλένθια και της Ίντερ, άρα είναι φυσιολογικό να βλέπουν την πορεία του όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν έχει στο μυαλό του να φύγει από τον Άρη και είναι από τους προπονητές που τιμούν το συμβόλαιό του».
- «Δεν έχω κληθεί από τη διοίκηση να φέρω παίκτες στον Άρη, είμαι μόνο ο μάνατζερ του Κούπερ και εφόσον δεν με κάλεσε κάποιος από τη διοίκηση για να προτείνω παίκτες δεν υπάρχει λόγος να το κάνω».

Το χάρηκε ο Παπαστεριανός

Χαρούμενος για το γκολ που σημείωσε απέναντι στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Μανώλης Παπαστεριανός. Ο παίκτης του Ηρακλή αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία των «κυανόλευκων» στο πρωτάθλημα, καθώς επίσης και στους στόχους από εδώ και στο εξής. Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο «γηραιός» θα παλέψει για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, στη ρεβάνς με την Κέρκυρα.
Ο Παπαστεριανός δήλωσε κατά τη βράβευσή για το καλύτερο γκολ της 15ης αγωνιστικής: «Ο Ηρακλής κατάφερε να έχει 19 βαθμούς με τρεις νίκες σε τρία μεγάλα παιχνίδια. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση γιατί δυσκολεύεται στο γκολ με τα παιδιά που υπάρχουν να προσπαθούνε για το καλύτερο και ευελπιστώ και για πιο εύκολες νίκες τουλάχιστον στο Καυτανζόλειο Στάδιο».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Είναι το δεύτερο για το καλύτερο γκολ αλλά αυτό το χάρηκα περισσότερο και εύχομαι να συνεχίσω με την ίδια διάθεση και υγεία. "Στην Ελλάδα πολλές ομάδες παίζουνε κλειστά και δυσκολεύονται οι επιθετικοί. Η τελευταία χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για μένα και το χρειαζόμουνα αυτό το γκολ και για ψυχολογικούς λόγους. Δουλεύω ωστόσο σκληρά στις προπονήσεις για να αντεπεξέρχομαι».
Όσον αφορά στο ματς του κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στην Κέρκυρα δήλωσε: «Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε την πρόκριση αγωνιζόμενοι με το πάθος που δείχνουμε στα μεγάλα παιχνίδια γιατί στα ντέρμπι τα καταφέρνουμε καλύτερα».
Σχετικά με το ματς της 16ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό τόνισε: «Αν παίξουμε όπως στο παιχνίδι στην έδρα μας ή και σε αυτά με Παναθηναϊκό στην Αθήνα, ΑΕΚ και Άρη στην έδρα μας πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
Ο Φάνης Τουτζιάρης που έκανε τη βράβευση δήλωσε: «Είναι σπάνιο στην Ελλάδα να βλέπουμε γκολ σαν αυτό που έβαλε ο Μανόλης που το καταφέρνει καλά και με το πάθος που δείχνει θα πετύχει πολλά ακόμη στην καριέρα του».

Επιστροφές και... μεταγραφές

Επιστροφή στη βάση για Τόχα, Φατί και Νέτο που ολοκλήρωσαν τις ολιγοήμερες διακοπές τους και πήραν μέρος στην πρωινή προπόνηση του Άρη, με την οποία συνεχίστηκε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Τρίτης με την Καβάλα στην έναρξη του β’ γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Αύριο επιστρέφει ο Ρουίζ, στις 2 Ιανουαρίου ο Ρονάλντο Γκιάρο, που θα γυρίσει από τη Βραζιλία έτοιμος να βοηθήσει τους «κίτρινους».

Έντονο ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Παπαζαχαρίας που σύντομα θα τεθεί στη διάθεση του Έκτορ Κούπερ. Δύο προπονήσεις (πρωί - απόγευμα) περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα των παικτών του Άρη.

Προτείνει παίκτες

Ο εκπρόσωπος του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Αλεχάντρο Καμάνιο, θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη και παρουσία του Αργεντινού τεχνικού θα πραγματοποιηθεί με τους διοικούντες τον Άρη μια συζήτηση γύρω από τα μεταγραφικά. Ο Ισπανός μάνατζερ θα προτείνει παίκτες, ενώ ανάμεσα σε άλλα, ίσως να πέσει στο τραπέζι και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Κούπερ. Το βέβαιο είναι ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία.

Φόβοι για Πάμπλο Άμο

Νέα σενάρια περί αποχώρησης του Πάμπλο Άμο από τις Σέρρες. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός αμυντικός εμφανίζεται δυσαρεστημένος από ορισμένες καταστάσεις στα «λιοντάρια» και μελετάει ήδη διάφορες προτάσεις που έχει για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Από την πλευρά της διοίκησης του Πανσερραϊκού υπάρχει προβληματισμός για τους συχνούς τραυματισμούς του παίκτη.
Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του Πανσερραϊκού έχει επικεντρώσει την προσοχή της στο θέμα του Χρήστου Μελίσση, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της μετεγγραφικής λίστας για την ενίσχυση της άμυνας. Επίσης, από τις Σέρρες αναμένεται να αποχωρήσει ο Γαλανόπουλος, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Κοκότοβιτς.

«Κοιτάει» τον Κακά η Ίντερ

Στο «στόχαστρο» της Ίντερ φέρεται να βρίσκεται ο Κακά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Corriere dello Sport» αναφέρει ότι οι Μιλανέζοι θα στείλουν σκάουτερ στην Ισπανία για να διαπιστώσει από κοντά σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Βραζιλιάνος χαφ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Άνθρωπος των «νερατζούρι» αναμένεται να παρακολουθήσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης στο 2011 απέναντι σε Χετάφε (3/1 για το πρωτάθλημα) και Λεβάντε (6/1 για το Κύπελλο Ισπανίας), περνώντας από το… μικροσκόπιό του τον 28χρονο παίκτη.

Από την πλευρά τους, τα ιταλικά Μέσα θεωρούν σημαντικό το γεγονός πως ο Λεονάρντο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ίντερ (μετά το «διαζύγιο» με τον Ράφα Μπενίτεθ) και ίσως αυτό παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Κακά να αφήσει τη Μαδρίτη για να επιστρέψει στο Μιλάνο, όπου μεγαλούργησε φορώντας τη φανέλα της Μίλαν.

Επιθετικό θέλει για να… «ανασάνει» ο Μουρίνιο!

Την επιθυμία του να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ύστερα και από τον τραυματισμό του Γκονσάλο Ιγκουαϊν, στέλνοντας μήνυμα στη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Πορτογάλος τεχνικός πλέον έχει στη διάθεση του μόνο τον Καρίμ Μπενζεμά, προκαλώντας του… δυσφορία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Χρειαζόμαστε έναν επιθετικό, μου αρέσει το στιλ των Μπενζεμά και Ιγκουαϊν, αλλά (ποσοτικά) είναι λίγοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ομάδας σαν τη δική μας. Μου αρέσει να έχω περισσότερες επιλογές στην επιθετική γραμμή. Όταν παίζω με έναν, θέλω να έχω δύο στον πάγκο. Θέλω πάντα να έχω έναν επιθετικό έτοιμο και με τον έναν από τους δύο εκτός δράσης παθαίνω δυσφορία», ήταν τα λόγια του Μουρίνιο, ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν περιμένει ο Ιγκουαϊν να αναρρώσει γρήγορα.

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν με δύο επιθετικούς και τώρα έχουμε μόνον έναν και έχω τη διαίσθηση πως αυτό θα συνεχιστεί για πολύ. Ίσως να είμαι λίγο απαισιόδοξος, αλλά από την εμπειρία που έχω, οι τραυματισμοί στη μέση θέλουν αρκετό χρόνο για να θεραπευτούν», πρόσθεσε ο τεχνικός της «Βασίλισσας».

Τέλος ο Αντωνίου

Το τέλος της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό επέλεξε τελικά ο Κώστας Αντωνίου.

Μετά από πολύωρη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γόντικα, ο πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου αποφάσισε να αποχωρήσει παρά τις προσπάθειες του αντιπροέδρου της ομάδας να τον μεταπείσει.

Ο κ. Αντωνίου ήταν απογοητευμένος με όσα ακούγονταν για αυτόν τον τελευταίο καιρό και η παραίτηση του Νικόλα Πατέρα λίγες μέρες νωρίτερα, τον ώθησαν περισσότερο προς την απόφαση αυτή.

Ο Κώστας Αντωνίου θεωρεί άδικα όσα του καταλογίζει μέρος του Τύπου αλλά και του κόσμου για τις φετινές μεταγραφές.

Αυτό, επειδή ο ίδιος έλειπε από την ομάδα από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο άρα δεν συμμετείχε στις φετινές μεταγραφές της ομάδας. Και θεωρεί πως θα έπρεπε να είναι πιο σεβαστή η δουλειά του, μια και αυτός ήταν που έκανε τις μεταγραφές της ομάδας που πήρε το νταμπλ.

Στην αντίπερα όχθη, οι πολυσπάταλες μεταγραφές από τις προηγούμενες χρονιές που βάζουν τον Παναθηναϊκό «υποθηκευμένο» κατά μια έννοια, είναι αυτά που του καταλογίζει μέρος του Τύπου.

Ο Γόντικας από την πλευρά του, επεσήμανε στον Αντωνίου ότι αποτελεί άποψη όλων πως δεν πρέπει να φύγει τώρα. Οι μεταγραφές αρχίζουν σε λίγες μέρες και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάσει ο Παναθηναϊκός ακόμα ένα στέλεχος της ΠΑΕ με ρόλο κομβικής σημασίας σε αυτό το χρονικό σημείο. Τον κάλεσε να αναθεωρήσει και να μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Ο Αντωνίου ναι μεν ανέφερε ότι κατανοεί τα λεγόμενα του Γόντικα, όμως δεν συμφώνησε, αφού εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για να προσφέρει.

Χατζηβρέττας: «Να είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τον ρυθμό»

Για το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (17:00) μίλησε ο Νίκος Χατζηβρέττας. Ο αρχηγός του Άρη αρχικά έκανε ευχές για τη νέα χρονιά: «Η μόνη ευχή που μπορώ να δώσω είναι υγεία και σε ότι αφορά το δικό μας άθλημα, ξέρουμε ότι είναι δύσκολη χρονιά, όμως εμείς οι παίκτες κάναμε κάποιες κινήσεις. Το άθλημα έχει προβλήματα και είναι οι αρμόδιοι αυτοί που πρέπει να βρούνε τις λύσεις».
Για την επιστροφή στην δράση είπε: «Παίζουμε με μία ομάδα που είναι πολύ δυνατή, από τις καλύτερες της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό να αντεπεξέλθουμε με έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο. Έχουμε κάποια προβλήματα λόγω του γεγονότος πως δεν ήρθαν παίκτες λόγω των καιρικών συνθηκών, όμως είμαστε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Το παιχνίδι του πρωταθλήματος είναι για εμάς ένα παράδειγμα ώστε να ελέγχουμε τον ρυθμό».
Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης στο αυριανό ματς επισήμανε: «Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι, δυνατοί, να έχουμε ενέργεια και να ακολουθήσουμε τον ρυθμό του Παναθηναϊκού. Παίζει σε ψηλό ρυθμό και οφείλουμε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά. Υπάρχει κίνητρο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις τέτοιους αντιπάλους. Πρέπει να κάνουμε μία καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, ώστε στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας να διεκδικήσουμε την πρόκριση».
Για τις πιθανές απουσίες των Αμερικανών παικτών υπογράμμισε: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε όλοι καλή εμφάνιση. Δεν ξέρουμε σε ποία κατάσταση θα βρίσκονται τα παιδιά και αν μπορέσουν να έρθουν».

"Πολίτης" Ντζέκο

Θέμα ωρών είναι η απόκτηση του Έντιν Ντζέκο από την Μάντσεστερ Σίτι καθώς η Βόλφσμπουργκ μείωσε τις απαιτήσεις της κάνοντας δεκτή την πρόταση ύψους 35 εκατ. ευρώ. Για το λόγο αυτό ο ατζέντης του Ντζέκο βρίσκεται στο Μάντσεστερ όπου συζητά τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή συμβολαίου.
Η Σίτι είχε προσπαθήσει και το καλοκαίρι να αποκτήσει τον Βόσνιο σκόρερ χωρίς όμως επιτυχία, αφού οι απαιτήσεις της Βόλφσμπουργκ ήταν πολύ υψηλές. Όμως μετά την πολύ κακή πορεια της στον πρώτο γύρο (βρίσκεται στην 13η θέση, έχει αποκλειστεί απο το κύπελλο), αναγκάστηκε να τις ρίξει για να μπορέσει να πουλήσει τον παίκτη.

«Έχει υπογράψει ο Πορτίγια»

Δεδομένη θεωρούν οι Ισπανοί τη μετεγγραφή του Κριστιάν Πορτίγια στον Άρη. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, τονίζουν πως ο συμπατριώτης τους μέσος έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δυόμισι χρόνια και πως σύντομα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του Άρη. Συγκεκριμένα, η «elcomerciodigital0» τονίζει πως ο παίκτης παραχωρήθηκε ως ελεύθερη μετεγγραφή από τη Χιχόν και πως η ισπανική ομάδα θα έχει ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.
Από εκεί και πέρα, η προσοχή όλων στον Άρη έχει στραφεί και στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο μάνατζερ του Αργεντινού τεχνικού βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ξεκινήσει τις επαφές για την επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Ο Κούπερ έχει εκδηλώσει την επιθυμία να παραμείνει στους «κίτρινους», ενώ είναι ευχαριστημένος από την έως τώρα συνεργασία του με τη διοίκηση της ομάδας.
Και από την πλευρά του Άρη επικρατεί ικανοποίηση για την έως τώρα πορεία τη ομάδας, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται το γεγονός πως στο πρωτάθλημα η εικόνα των «κίτρινων» δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Παρόλα αυτά, οι δυο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και όλα δείχνουν πως ο Κούπερ θα υπογράψει σύντομα το νέο του συμβόλαιο.

Πρώτα το κέντρο

Η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου είναι σε προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα έχει συνάντηση με τους Παντελή Κωνσταντινίδη και Μάκη Χάβο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κινήσεις που θα γίνουν στο χειμερινό μετεγγραφικό παζάρι. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι επαφές του «Δικέφαλου» του Βορρά, προκειμένου να τελειώσει σύντομα η συγκεκριμένη μετεγγραφή.
Ο Χάβος φέρεται να επιθυμεί και την απόκτηση ενός δεξιού μπακ, ενός αριστερού χαφ και ενός επιθετικού, εφόσον πρώτα λυθεί το θέμα με τον αμυντικό μέσο. Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός θα παραδώσει στους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ τη λίστα με τα ονόματα των παικτών, που δεν υπολογίζει για το υπόλοιπο της σεζόν και οι οποίοι είτε θα δοθούν δανεικοί, είτε θα γίνουν προσπάθειες για να λύσουν την συνεργασία τους.
Ανάμεσά τους είναι οι Κουτσιανικούλης, Φιλομένο, Παπάζογλου και Σαβίνι. Στόχος της διοίκησης είναι να μειωθούν έξοδα συμβολαίων, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για κάποια μετεγγραφή. Από την στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους επενδυτές του Κατάρ, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ προσπαθούν να συνεχίσουν την οικονομική πολιτική που είχαν χαράξει από τους προηγούμενους μήνες.

Χωρίζουν οι δρόμοι με Βέλλιο

Δύσκολα θα συνεχίσουν την συνεργασίας του οι Απόστολος Βέλλιος και Ηρακλής. Οι δηλώσεις του Έλληνα επιθετικού στο Novasports.gr σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής που έχει στους αγώνες του «γηραιού» και τα όσα υποστήριξε για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, φαίνεται πως έχουν ενοχλήσει τους ιθύνοντες των «κυανόλευκων».
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών και ήδη έχουν αρχίσει οι σκέψεις για παραχώρηση του 19χρονου παίκτη, ακόμα και τον Ιανουάριο. Στόχος του Ηρακλή είναι να επωφεληθεί οικονομικά από την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή, καθώς όλα δείχνουν πως αυτός θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ομάδα, χωρίς να μπουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.
Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλής φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Μπουαζά. Ο Αλγερινός παίκτης προορίζεται για το δεξί άκρο και στην αρχή της εφετινής σεζόν είχε υπογράψει στην Σίβασπορ, από την οποία αποχώρησε μετά από ένα ματς, έχοντας έρθει σε ρήξη με τον προπονητή του. Οι ιθύνοντες του Ηρακλή θα περιμένουν και τις ιατρικές εξετάσεις του 25χρονου παίκτη, καθώς υπάρχουν φόβοι για πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Υπογράφει ο Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο νεαρός τεχνικός βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή νέου συμβολαίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Το συμβόλαιο του Καταλανού προπονητή λήγει τον Ιούνιο του 2011 και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η διάρκεια του νέου. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στις αρχές του νέου έτους.

"Υπ ατμόν" ο Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι σύμφωνα με  δημοσίευμα της «Daily Mail» σκέφτεται να φύγει από την Μάντσεστερ Σίτι καθώς  δεν έχει προσαρμοστεί στη ομάδα και στην ζωή της Αγγλίας. Ο Ιταλός φορ δεν συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα της Σίτι στη νίκη επί της Νιούκασλ και φαίνεται να μην υπολογίζεται από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η Mail γράφει επίσης πως ο Μπαλοτέλι δεν έχει δημιουργήσει φιλίες στην Αγγλία και θέλει να επιστρέψει στην Ιταλία.

Πρόταση γάμου στο γήπεδο!

Επέλεξε να πρωτοτυπήσει και το μετάνιωσε. Ένας οπαδός της Σερκλ Μπριζ έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, χωρίς να μπορούσε να φανταστεί την αντίδρασή της.

Κατέβηκε μαζί της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης και αφού της εξέφρασε ό,τι αισθάνεται για αυτή της πρότεινε να τον παντρευτεί.

Τελικά, αντί να βρεθεί αγκαλιά μαζί της, αμέσως μετά την πρόταση, βρέθηκε αγκαλιά με τον παρουσιαστεί να τον παρηγορεί και τους ποδοσφαιριστές να τον κοιτούν περίεργα… Δείτε τι έγινε:


Φωτο ημερας

Ετοιμαστείτε για τα... δώρα σας!

Ο μάνατζερ του Κούπερ στη Θεσσαλονίκη!

Ιδιαίτερη μέρα είναι η σημερινή για τον Άρη, όσον αναφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.
Ο εκπρόσωπος του Έκτορ Κούπερ Αλεχάντρο Καμάνιο θα βρίσκεται από το πρωί στη πρωτεύουσα της Μακεδονίας και κατά την διάρκεια της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον πελάτη του και την διοίκηση του Άρη. Ο λόγος της επίσκεψης του έχει να κάνει με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που εκπροσωπεί, και που μπορεί να ενδιαφέρουν τους «κίτρινους» την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα συζητήσουν μόνο για ποδοσφαιριστές. Γίνεται κατανοητό από τον καθένα, ότι εφόσον ο Καμάνιο είναι ο μάνατζερ του Κούπερ και το θέμα της ανανέωσης του Αργεντινού τεχνικού παραμένει στη πρώτη γραμμή τους τελευταίους μήνες, αναπόφευκτα, θα γίνει κουβέντα και για το μέλλον του «στρατηγού» στον πάγκο του Άρη. Άλλωστε και όπως είχε σημειώσει ο κόουτς των «κίτρινων» σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, εξελίξεις για το θέμα της παραμονής του στο σύλλογο θα υπάρξουν μετά το πέρας των Χριστουγέννων και εφόσον μετέβαινε στην Ισπανία για διακοπές.
Τα Χριστούγεννα λοιπόν πέρασαν και ο ίδιος επέστρεψε από την Βαλένθια. Είχε δηλαδή τον χρόνο να σκεφτεί ήρεμα και να συζητήσει διεξοδικά για το θέμα με την οικογένεια του. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός, ότι διανύουμε την περίοδο που είχε προαναγγείλει ο Κούπερ ότι θα γίνουν οι συζητήσεις και ότι αυτό το διάστημα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του. Τόση σύμπτωση πια;
Τα μηνύματα πάντως που είχε περάσει ο ίδιος ο Αργεντινός όλο αυτό το διάστημα ήταν θετικά. Έδειξε σε δύο περιπτώσεις και ισάριθμες «ατάκες», ότι θέλει να συνεχίσει στον πάγκο των «κίτρινων». Το αν αυτό γίνει και πράξη θα φανεί σύντομα και ίσως ο κόσμος του Άρη λάβει ένα υπέροχο πρωτοχρονιάτικο δώρο…

Βιεϊρίνια: 15 εκ. ευρώ! Το ενδιαφέρον της Ντνιέπρ…

Οι πολύ καλές αποδόσεις του Αντελίνο Βιεϊρίνια φέτος και τα σπουδαίας αξίας γκολ που σημείωσε με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη κυρίως, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν καταστήσει τον 24χρονο επιθετικό, στόχο ομάδων του εξωτερικού αν και ο ίδιος όπως δήλωσε θα επιθυμούσε κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον να επέστρεφε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, προφανώς για να δώσει εκεί τα διαπιστευτήρια του και τις δικές του «απαντήσεις».
Οι πληροφορίες έρχονται πλέον από την Ουκρανία και την Ντνιέπρ, που παρακολουθεί τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και όχι απλά τον παρακολουθεί, αλλά τον θέλει κιόλας. Πρόταση ακόμα δεν έχει φθάσει στον ΠΑΟΚ και ενδέχεται αυτό να γίνει σύντομα ή και αργότερα, αλλά οι Ουκρανοί έχουν γνώση της ρήτρας που έχει θέσει ο ΠΑΟΚ για τον ποδοσφαιριστή και απλά θέλουν να μειώσουν το ποσό που αξιώνει ο Δικέφαλος για τον ποδοσφαιριστή, που δεν είναι πρόθυμοι να το καταβάλουν.
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα ως το καλοκαίρι του 2013, αλλά με την δημοτικότητα του και τις λαμπρές εμφανίσεις του, είναι δύσκολο να διατηρηθεί για τα επόμενα δυόμιση χρόνια στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αφού ομάδες εκτός Ελλάδος εποφθαλμιούν στην απόκτηση του και εκμεταλλευόμενες την οικονομική καχεξία στην Ελλάδα, είναι έτοιμες να κινηθούν για την απόκτησή του.
Ο ΠΑΟΚ με την ικανοποίηση της οικονομικής ρήτρας των 15 εκ. ευρώ που έχει κοστολογήσει τον ποδοσφαιριστή, θα τον παραχωρούσε έστω κι αν αυτό σήμαινε πως θα αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της επιθετικής του γραμμής και της συνολικής του ανταγωνιστικότητας. Ωστόσο, στο πλαίσιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται, και μάλιστα στη σημερινή χρονική συγκυρία με την οικονομική κρίση, θα ήταν αδύνατο ο Δικέφαλος να κλείσει την πόρτα της εξόδου σε οποιονδήποτε παίκτη που θα μπορούσε να φέρει υψηλότατα ανταλλάγματα στο ταμείο του. Οι συζητήσεις των επιτελικών στελεχών του ΠΑΟΚ συγκλίνουν στο πόρισμα «φέρτε 15 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσετε».
Όσο για τον ίδιο τον παίκτη; Αυτός δεν έχει προσδιορίσει που θέλει να συνεχίσει, εκτός από το ότι διευκρίνισε πως το επόμενο βήμα στην καριέρα του, όταν αυτό γίνει, θα είσαι σε προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα…

Μην τον πικράνεις τον φαντάρο, τον φαντάρο…

Γέρο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ ετοιμάζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, με τη… βροχή να πιάνει τον στρατευμένο Βασίλη Κουτσιανικούλη. Για ποιους βαράει η καμπάνα;
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι και ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλει να απαλλαγεί από το υψηλό συμβόλαιό του. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν ομάδες για να τον αποκτήσουν δανεικό, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες προτάσεις.
Παπάζογλου, Φιλομένο, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ και Μπαλάφας είναι ακόμα υπό κρίση από τα πρώτα ονόματα. Οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να ρίξουν το βάρος στις ακαδημίες και δεν αποκλείεται να προωθήσουν δύο νεαρούς παίκτες στην πρώτη ομάδα

Πύρρειος νίκη των Μάβερικς

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη πέτυχαν οι Μάβερικς, επικρατώντας των Θάντερ στην Οκλαχόμα, αλλά έχασαν με τραυματισμό τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Στις 5 νίκες διεύρυναν το σερί τους και οι Ρόκετς ενώ οι Μπόμπκατς νίκησαν τους Πίστονς στο ντεμπούτο του Πολ Σίλας στον πάγκο τους. Ο Ερικ Γκόρντον με 6 τρίποντα "εκτέλεσε" τους Κινγκς για λογαριασμό των Κλίπερς.
Πέντε διαδοχικές νίκες και 17 στα τελευταία 18 ματς μετρούν οι Μάβερικς αλλά ο τραυματισμός του Ντιρκ Νοβίτσκι μετρίασε τη χαρά της νίκης στην Οκλαχόμα. Ο Γερμανός σούπερ-σταρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες συμπαικτών του, στο ημίχρονο τους καθησύχασε ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ο Νοβίτσκι πρόλαβε να πετύχει 13 πόντους ενώ πρώτος σκόρερ των Μαβς ήταν ο Κέιρον Μπάτλερ με 21. Ο Κέβιν Ντουράντ... περιορίστηκε στους 28 για τους Θάντερ.
Με τον Ζακ Ράντολφ να πετυχαίνει 15 από τους 21 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, τον Ρούντι Γκέι να προσθέτει 18 και τον Τόνι Αλεν να αγγίζει ένα ασυνήθιστο triple-double (14π., 8ρ., 6κλ.) οι Γκρίζλις νίκησαν τους Ράπτορς οι οποίοι είχαν για ακόμη μία φορά σε πολύ καλή βραδιά τον Λίνας Κλέιζα (22π. με 10/16 ε.π.).
Ο Ερικ Γκόρντον ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας ευστοχώντας σε 6 τρίποντα και με 31 πόντους στο σύνολο ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης των Κλίπερς στο Σακραμέντο. Η ομάδα του Λ.Α. που είχε ξεκινήσει τη σεζόν με 0-11 εκτός έδρας, μετρά τρεις σερί νίκες μακριά από το Staples Center ενώ οι Κινγκς υπέστησαν 8η σερί ήττα και είναι η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ (5-23).
Ο ΛαΜάρκους Ολντριτζ πήρε τους Μπλέιζερς από το χέρι και με 26 πόντους (10 στην 4η περίοδο) τους οδήγησε στη νίκη μέσα στη Γιούτα. Ο Ντέρον Ουίλιαμς έκανε ό,τι μπορούσε (31π.) αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα του ματς. Με πολυφωνία στην επίθεση (Μάρτιν 20π., Μπατίερ 15π., Μπρουκς 15π.) οι Ρόκετς επιβλήθηκαν των Ουίζαρντς κι έφτασαν τις 5 συνεχόμενες νίκες.
Ο Πολ Σίλας έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο των Μπόμπκατς εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού τεχνικού και είδε την ομάδα του να αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ και να επικρατεί των Πίστονς. Ο DJ Ογκούστιν πέτυχε 27 πόντους και ο Στέφεν Τζάκσον 23 για τους νικητές.
Τα αποτελέσματα της ημέρας:
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Φιλαντέλφια 76ers 110-95
Σακραμέντο Κινγκς - Λ.Α. Κλίπερς 99-100
Γιούτα Τζαζ - Πόρτλαντ Μπλέιζερς 91-96
Χιούστον Ρόκετς - Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 100-93
Μιλγουόκι Μπακς - Ατλάντα Χοκς 80-95
Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Νιου Ορλεανς Χόρνετς 113-98
Μέμφις Γκρίζλις - Τορόντο Ράπτορς 96-85Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Ντάλας Μάβερικς 93-103
Νιου Τζέρσεϊ Νετς - Ορλάντο Μάτζικ 88-104
Σάρλοτ Μπόμπκατς - Ντιτρόιτ Πίστονς 105-100

Χάνει οριστικά τον Μπερνς η ΑΕΚ

Τις υπηρεσίες του Νέιθαν Μπερνς για περίπου ένα μήνα θα στερηθεί η ΑΕΚ. Ο 22χρονος εξτρέμ συμπεριλήφθηκε στην τελική 23αδα της Αυστραλίας για το Ασιατικό Κύπελλο, που θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου στο Κατάρ. Τα «καγκουρό» θεωρούνται από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, πράγμα που σημαίνει πως ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον παίκτη του πιθανότατα για ολόκληρο τον Ιανουάριο.

Η αποστολή της Αυστραλίας θα συγκεντρωθεί για να αρχίσει προπονήσεις στην Ντόχα στις 6 Ιανουαρίου και στις 10 του μήνα θα αναμετρηθεί με την Ινδία. Αντίπαλοί της στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης είναι επίσης η Δημοκρατία της Κορέας και το Μπαχρέιν.

Κανώτας: «Οι παίκτες έχουν ανάγκη τον κόσμο»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″ και στην εκπομπή «Ωρα είναι θα περάσει», σχετικά με τον αυριανό αγώνα κυπέλλου μπάσκετ με τον Ολυμπιακό που θα γίνει στο «Παλατάκι».
Μεταξύ άλλων τόνισε:
-»Οι παίκτες έχουν την ανάγκη βοήθειας από τον κόσμο, έχουν ακούσει ειδικά οι ξένοι για τη δύναμη που δίνει το γεμάτο γήπεδό μας, αλλά δεν το έχουν δει και όλοι λένε ότι αύριο θέλουν να το δούν γεμάτο με τον Ολυμπιακό. Τα διαρκείας δεν ισχύουν για τα ματς κυπέλλου, επειδή είναι άλλη διοργάνωση, γι αυτό θα παρακαλούσα τους φιλάθλους μας να περάσουν σήμερα ή αύριο το πρωί να πάρουν τα εισιτήρια για να αποφευχθεί συνωστισμός πριν την έναρξη του αγώνα και φυσικά να βοηθήσουν και εμεάς».
-»Το παιχνίδι είναι σημαντικό, θέλουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και εάν μπορέσουμε να πάρουμε μια καλή διαφορά για τη ρεβάνς. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά εάν παίξουμε σαν ΠΑΟΚ δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο με όποιο τεράστιο μπάτζετ κι αν έχει. Θα μπούμε στο παρκέ για τη νίκη».
-»Φτιάξαμε μια ομάδα με λιγότερα χρήματα από πέρυσι, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη και έχει φιλοδοξίες για διάκριση. Καμιά φορά δεν μετράνε τα λεφτά που θα δώσεις για μια ομάδα, αλλά πώς θα την διαμορφώσεις σωστά καλύπτοντας τις αδυναμίες σου».

Μπαλαδόρος από Κουν-ια

Με μπαμπά τον Κουν Αγκουέρο και παππού τον Ντιέγκο Μαραντόνα, δεν μπορεί, το τόπι θα το κατέχεις...

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης «πόσταρε» στην προσωπική του ιστοσελίδα ένα βίντεο με τα πρώτα κατορθώματα του δίχρονου γιου του, Μπέντζαμιν, που απέκτησε με την κόρη του «Ντιεγκίτο», Τζανίνα.

Ο μικρός δείχνει να έχει δυνατό δεξί πόδι και καλό κοντρόλ. Με τέτοια ποδοσφαιρικά γονίδια, όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

Κάποιος που να θέλει να μείνει;

Η αρχή έγινε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νικόλα Πατέρα, σε διοικητικό επίπεδο. Πλέον, το… ρεύμα των αποχωρήσεων έχει περάσει και στο αγωνιστικό.

Ο Κώστας Αντωνίου –σύμφωνα με πληροφορίες- φέρεται να έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, την στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής, ο Σιμάο, αυτό-προτείνεται σε ομάδες του εξωτερικού.

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού –από την στιγμή που αποχώρησε ο Πατέρας- είχε αρχίσει να σκέφτεται να ακολουθήσει. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι σκέψεις να βοηθήσει στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, έβαλαν τέλος στις σκέψεις της αποχώρησης.

Από χθες το απόγευμα, κυκλοφόρησαν έντονα οι πληροφορίες που θέλουν τον Κώστα Αντωνίου να φεύγει από το τμήμα και κανείς από την ΠΑΕ δεν φρόντισε να βάλει ένα τέλος.

Πλέον η θέληση του Κώστα Αντωνίου να απομακρυνθεί από την ΠΑΕ είναι δεδομένη. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο διευθυντής ποδοσφαίρου με τον Δημήτρη Γόντικα, τον Α’ αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή.

Ο Γόντικας θα ζητήσει από τον Αντωνίου να παραμείνει καθώς η συνεργασία του με τον Κάρλος Φρέιτας είναι πολύ καλή και μαζί με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορούν να τρέξουν άμεσα τα θέματα που είναι σημαντικά για την ομάδα.

Το λογικό είναι πως μετά από τις πληροφορίες αποχώρησης του Αντωνίου άρχισε μια έντονη φημολογία για το μέγεθος των χρημάτων που είναι έτοιμα προς διάθεση για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού.

Θέλει να φύγει ο Σιμάο
Μετά από τις πληροφορίες για τον Κώστα Αντωνίου, άρχισαν οι φήμες που θέλουν και παίκτες να σκέφτονται να αφήσουν το «τριφύλλι». Ο Σιμάο έχει αρχίσει να αυτό-προτείνεται σε ομάδες του εξωτερικού για να συνεχίσει την καριέρα του, ακόμη και από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Μοζαμβικανός έχει προταθεί σε Χετάφε, Βόλφσμπουργκ, Φενέρμπαχτσέ, έστω και ως δανεικός. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού όμως, δεν είναι γνωστό εάν θα δεχθούν την παραχώρησή του ως δανεικός.

Προφορική συμφωνία με Κωστένογλου!

Η αλήθεια είναι ότι έχει αρχίσει να κουράζει η προπονητολογία τις τελευταίες μέρες στην Καβάλα, ωστόσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας πληροφορίες ανέφεραν πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Ψωμιάδης, κατέληξε στον αντικαταστάτη του Χένρικ Κάσπερτσακ!

Ο Νίκος Κωστένογλου, λοιπόν, φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» και μπορεί υπογραφές να μην έχουν… πέσει, αλλά φέρεται να υπάρχει προφορική συμφωνία, που δύσκολα θα χαλάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωστένογλου είναι Καβαλιώτης, ενώ τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από την οικογένεια Ψωμιάδη και ειδικά από τον Μάκη…

Ίσως, λοιπόν, ο «γάμος» να ανακοινωθεί πολύ σύντομα…

Χοντρό παιχνίδι με Μανιάτη!

OΠανιώνιος έριξε την πρώτη «χυλόπιτα» στην ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός παραμονεύει με βαρύ χαρτί στα χέρια του.Η ΑΕΚ θέλει να κάνει το «κόλπο γκρόσο» με την απόκτηση του Μανιάτη τον Γενάρη, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

Ήδη έκανε την πρώτη πρόταση στον Πανιώνιο, αλλά βρήκε πόρτα κλειστή. Οι δηλώσεις του Γεράσιμου Βεντούρη στην «SportDay» είναι χαρακτηριστικές: «Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Αδαμίδης και μου ζήτησε τον Μανιάτη, προτείνοντας κάποιους παίκτες ως έμψυχα ανταλλάγματα συν ένα ποσό. Δεν με ικανοποίησε η πρόταση, αλλά μπορεί να γίνουν νέες συζητήσεις. Είναι η πιο ενδιαφέρουσα που έχουμε στα χέρια μας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το ποσό κυμάνθηκε στις 200.000 ευρώ. Όσο για τους παίκτες η «Ένωση» πρότεινε στον Πανιώνιο να πάρει τον Πατσατζόγλου με ελεύθερη μεταγραφή και να επιλέξει δύο δανεικούς παίκτες. Από τους φτηνούς Αργυρίου και Έντερ μέχρι τον ακριβό Γκερέιρο. Μάλιστα, τον τελευταίο η ΑΕΚ μπορεί να τον παραχωρήσει καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του (590.000 ευρώ).

Οι «κυανέρυρθοι» με τη σειρά τους θέλουν περισσότερα χρήματα (τουλάχιστον τα διπλάσια) και κάτι πιο... εκλεκτό σε παίκτες. Ο Πανιώνιος θα ήταν ευχαριστημένος με τον Μπερνς ή τον Λεονάρντο. Και αν για τον πρώτο δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τον δεύτερο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πλέον οι δύο ομάδες είναι πιθανό να ξανακαθίσουν στο τραπέζι με τη διαφορά ότι στο παιχνίδι μπορεί να μπει από στιγμή σε στιγμή και ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, έχουν στο χέρια και ένα πολύ βαρύ χαρτί που λέγεται «Μήτρογλου» και αποτελεί πόθο του Λεμονή. Βεβαίως, ο παίκτης φαίνεται να προτιμά τον Άρη, αλλά αν παρθεί η απόφαση από τη διοίκηση υπάρχει τρόπος να πεισθεί. Όπως και να έχει, ο Μανιάτης είναι στην κορυφή της ελληνικής λίστας των Πειραιωτών, μια και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Και αυτό αρέσει στον Βαλβέρδε…

Αυτοπροτάθηκε ο Σιμάο

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και δεν λογίζεται στους βασικούς. Ο μάνατζερ του Μοζαμβικανού αμυντικού μέσου τον πρότεινε σε Χετάφε, Βόλφσμπουργκ και Φενέρμπατχσε.
Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό δεν είναι και η καλύτερη δυνατή με αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες να έχουν σκεφτεί την πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με τη «Sportday», ένας από αυτούς είναι και ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Ο Αφρικανός άσος δεν έχει βελτιωθεί και στο τριφύλλι, πλέον, δεν είναι στους βασικούς. Ο διεθνής άσος έχει προταθεί σε ομάδες του εξωτερικού έστω και να αγωνιστεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς.
Ο Σιμάο «ψάχνεται» σε όλα τα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό (Χετάφε), το γερμανικό (Βόλφσμπουργκ) και το τουρκικό (Φενέρμπαχτσε). Πάντως, είναι άγνωστο αν ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να τον δώσει δανεικό και να βάλει οψιόν για το καλοκαίρι.

Πέντε παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ

Αύριο θα γίνει το ραντεβού μεταξύ του Θοδωρή Ζαγοράκη, του Παντελή Κωνσταντινίδη και του Μάκη Χάβου στο οποίο θα παρθούν οι αποφάσεις για τις αποδεσμεύσεις αλλά και τις μεταγραφές που θα γίνουν.
Στην… σκιά των Αράβων θα γίνει αύριο το ραντεβού μεταξύ του προέδρου του ΠΑΟΚ, του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή οπού θα καθοριστούν οι αποχωρήσεις παικτών από τον ΠΑΟΚ, αλλά και οι μεταγραφές που πρέπει να κάνει ο δικέφαλος.
Τα σενάρια ενίσχυσης θα γίνουν σε δυο άξονες. Ο κυρίαρχος θα είναι αυτός της ενίσχυσης με τα τωρινά δεδομένα και ο δεύτερος με τα δεδομένα που θα προκύψουν εάν τελικά οι Άραβες ενισχύσουν την ομάδα.
Οι παίκτες που αναμένεται να δοθούν είτε δανεικοί, είτε να λύσουν το συμβόλαιο τους είναι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο Λούσιο Φιλομένο και ο Θανάσης Παπάζογλου, ενώ για τις ανάγκες ενίσχυσης της ομάδας προέχουν παίκτες σε πέντε θέσεις.
Οι θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση ο δικέφαλος, είναι αυτή του δεξιού μπακ με δημιουργικές ικανότητες καθώς εκεί υπάρχουν μόνο ο Μπουσαϊντί που είναι τραυματίας και ο Σνάουτσερ, ένας επιτελικός μέσος που να μπορεί να αγωνιστεί και στα αριστερά, ένα ακόμη αμυντικό χαφ που θα καλύπτει τις απουσίες Γκαρσία – Βιτόλο, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και ένας παίκτης που να αγωνίζεται στα αριστερά και θα απολευθερώσει τον Βιεϊρίνια, αλλά και ένας επιθετικός.
Αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας που θα καταρτιστεί μετά το ραντεβού κορυφής, ενώ εάν υπάρξει τελικά η ενίσχυση από τους Άραβες δεν αποκλείεται να αποκτηθούν παίκτες για όλες αυτές τις θέσεις.

"Κοιτάζει" τον Μπουαζά

Ο Ηρακλής αναζητεί παίκτη για την ενίσχυσή του από τη μέση και μπροστά και το ενδιαφέρον των ανθρώπων του "Γηραιού" φαίνεται πως στρέφεται στην περίπτωση του Αμέρ Μπουαζά της Αρλ.Μπορεί ο 25χρονος Αλγερινός μεσοεπιθετικός να ανήκει σε ομάδα της Λιγκ 1, όμως η δεινή βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος (ουραγός) την έχει αναγκάσει να αναζητά τρόπους για λύσεις συμβολαίων και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπουαζά θα είναι στη λίστα των παικτών που θα λυθεί άμεσα το συμβόλαιό τους.
Αναμφίβολα πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν περνάει απαρατήρητη αφού έχει περάσει από αρκετούς αγγλικούς συλλόγους (Γουότφορντ, Σουίντον, Φούλαμ, Τσάρλτον, Μπέρμιγχαμ, Μπλάκπουλ), ενώ είναι και 15 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Αγωνίστηκε μάλιστα με την Εθνική Αλγερίας στο τελευταίο Κόπα Άφρικα τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ όσον αφορά στο τελευταίο ματς που έχει αγωνιστεί είναι στις 27 Νοεμβρίου.

Ο Μπουαζά είναι παίκτης που παίζει στις πτέρυγες και παρότι προχώρησε σε αρθροσκόπηση στα μέσα Δεκεμβρίου, οι εκπρόσωποί του ισχυρίζονται ότι στις 10 Ιανουαρίου θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά.

Να σημειωθεί πως ο 25χρονος άσος της Αρλ δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί ελληνικό σύλλογο, αφού πριν από μερικές μεταγραφικές περιόδους είχε μπει στο στόχαστρο και του Άρη.

Στα δικαστήρια AFE και LFP

Η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (AFE) ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Επαγγελματικής Λίγκας της χώρας (LFP) για το αγωνιστικό πρόγραμμα της 2ας Ιανουαρίου, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να αναβληθούν κάποιες από τις αναμετρήσεις αυτής της ημέρας. Η AFE έκανε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας της ότι θα κινήσει την Τετάρτη τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες σε εργατικό δικαστήριο της Μαδρίτης.
Επίσης, στην ανακοίνωση η AFE εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι οι ώρες έναρξης των πέντε αναμετρήσεων της 2ας Ιανουαρίου είναι διασκορπισμένες στο διάστημα 17:00-23:00 (ώρα Ελλάδας), σε μια ημέρα που είναι τυπικά αργία για τα μέλη της. Τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 3 Ιανουαρίου.
 «Η νομική δράση στοχεύει στην πιθανότητα προσωρινής αναβολής των αγώνων της 2ας Ιανουαρίου... με έναν τρόπο που δεν θα επηρεάσει τα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα για τις 3 Ιανουαρίου» επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η AFE είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή και των δέκα συναντήσεων στις 3 Ιανουαρίου.
Την προηγούμενη εβδομάδα η AFE εξέφρασε την επιθυμία οι πέντε αγώνες της 2ας Ιανουαρίου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα-Λεβάντε και Βαλένθια-Εσπανιόλ, να αρχίσουν στις 18:00 ώρα Ελλάδας. Όμως, η έναρξη και των πέντε αγώνων την ίδια ώρα θα δημιουργούσε προβλήματα στην LFP, η οποία θα έπρεπε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις εταιρείες που κατέχουν τα δικαιώματα τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσης των παιχνιδιών, ενώ μέχρι στιγμής η Λίγκα αρνείται να κάνει αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα.
Καταλήγοντας, η AFE δηλώνει έτοιμη σε οποιαδήποτε στιγμή να συζητήσει με τη Λίγκα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα, κάτι που υπογραμμίζει ότι προσπαθεί να κάνει από τον Μάιο.

Θέλει να γυρίσει ο Μάτος

Ο Μαρσέλο Μάτος εξέφρασε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού την επιθυμία του να γυρίσει στην Παιανία, εφόσον πραγματικά τον θέλουν. Σε αυτή την περίπτωση ο μάνατζερ του θα ζητήσει την επέκταση του συμβόλαιου του που λήγει το 2012 .

Σύμφωνα με την «Πράσινη» ο Μάτος θέλει να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά με τους δικούς του όρους. Είναι άγνωστο όμως αν ο Παναθηναϊκός αποδεχτεί την πρόταση του Βραζιλιάνου να επεκτείνει για άλλα δυο χρόνια το συμβόλαιο του. Την ίδια ώρα στην Μποτοφόγκο κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αγοράσουν τα δικαιώματα του παίκτη.

Πρόταση για Σάντσεζ

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά στην διεκδίκηση του Κάρλος Σάντσεζ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώταθλητή» κατέθεσαν πρόταση στην Βαλενσιέν ύψους 2-2.5 εκατομμύρια ευρώ, κι αφού πρώτα απέσπασαν το "ναι" του Κολομβιανού ποδοσφαιριστή.

Η Βαλενσιέν ζητάει ένα ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια ωστόσο η διαφορά μπορεί να καλυφθεί με την βοήθεια του μάνατζερ του παίκτη, Κριστόφ Μονγκέ, τον οποίο οι διοικούντες γνωρίζουν από τις περιπτώσεις του Νενέ και του Εντιαγέ.
Ο Μονγκέ άφησε ανοιχτή την πόρτα του: «Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται. Γνωρίζω ότι ενδιαφέρεται και ο παίκτης. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Κερδίζει τίτλους και συμμετέχει στην Ευρώπη και κυρίως στο Champions League. Ξέρουμε πολλά για την ομάδα, πάρα πολλά. Είναι ελκυστική μια τέτοια προοπτική για τον παίκτη μου" είπε.

Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει: "Τα πράγματα, όμως δεν είναι απλά γιατί δεν έχουν να κάνουν μόνο με εμάς και τον Ολυμπιακό. Υπάρχει και η ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο ο Κάρλος ακόμα. Δεν είναι μόνο στο χέρι μας. Δεν είναι μόνο η δική μας επιλογή. Δεν είναι για παράδειγμα σαν την περίπτωση του Πενετό που λήγει το συμβόλαιο του. Από την άλλη και η Βαλενσιέν ξέρω πολύ καλά ότι θα ήθελε να τον κρατήσει, θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.»

Πάει επειγόντως για τέσσερις

Πέρα από το γενναίο ξεσκαρτάρισμα που οφείλει να κάνει στο ρόστερ της η ΑΕΚ έχει ανάγκη και από πολλές προσθήκες. Προτεραιότητα έχει το δεξί μπακ, ενώ η «Ένωση» επιθυμεί έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Παντελή Καφέ, δηλαδή έναν παίκτη σε «οκτάρι», ενώ θέλει και έναν επιτελικό μέσο που να μπορεί να τον τοποθετεί και στα πλάγια.

Παίκτης της χρονιάς στη Γερμανία ο Σβαϊνστάιγκερ

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Γερμανία αναδείχθηκε από το περιοδικό «Kicker» ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Ο 26χρονος μέσος οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου στην κατάκτηση του νταμπλ και τον τελικό του Champions League, ενώ ήταν βασικός συντελεστής της πολύ καλής πορείας της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Τρέλανε τα «μηχανάκια» το Λέικερς-Χιτ

Ρεκόρ τηλεθέασης σε αγώνα κανονικής διάρκειας από το 2004 κατέρριψε η μετάδοση του αγώνα μεταξύ των Λέικερς και του Μαϊάμι ανήμερα των Χριστουγέννων. Οι μετρήσεις έδειξαν πως το 6,4% των ανοικτών τηλεοπτικών δεκτών συντονισμένοι στο «ABC» που μετέδωσε την αναμέτρηση.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η μετάδοση του αντίστοιχου αγώνα του 2004, όταν ο Σακίλ Ο’ Νιλ αντιμετώπισε τον Κόμπι Μπράιαντ και τα «μηχανάκια» έδειξαν πως το παιχνίδι έπιασε τηλεθέαση 7,3%.

Superleague: Αποτίμηση α' γύρου

του Βασίλη Μαυρόπουλου


Βρισκόμαστε, πλέον, εν τω μέσω των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague έχει ολοκλήρωθει. Η εντύπωση που μάς αφήνει; Ο Ολυμπιακός οδεύει φέτος ώστε να μετατρέψει την κατάσταση σε έναν υγειινό περίπατο σ' ό,τι αφορά την υπόθεση κατάητησης του πρωταθλήματος. Στην ουρά της βαθμολογίας η Λάρισα εμφανίζεται ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Ήταν φανερό απ' την αρχή και το έβλεπε κανείς εύκολα, ήδη, από τις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος ότι από τη δεύτερη θέση και κάτω τα πράγματα θα ήταν εντελώς αμφίρροπα. Αν, λοιπόν, η πρώτη θέση φαίνεται, προς το παρόν, καπαρωμένη από τον Ολυμπιακό, οι υπόλοιπες θέσης μοιάζουν πολύ ρευστές. Έτσι, η τελευταία θέση που οδηγεί στα play-off απέχει μόλις έξι βαθμούς από τη δέκατη τέταρτη (14η) που σημαίνει υποβιβασμός. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα με τη σειρά.



Ολυμπιακός: Πρώτος χωρίς να ιδρώσει. Αυτό θα είχα ως τίτλο, αν μου ζητούσαν να αναφερθώ μόνο στον Ολυμπιακό. Χωρίς να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους οι Ερυθρόλευκοι είναι στο +5 από τον Παναθηναϊκό και μπορούν να απολαύσουν τις ημέρες των εορτών χαλαροί και χωρίς πολλές έννοιες. Το μότο που λέει πως τα πρωταθλήματα κερδίζονται στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του Ολυμπιακού αν σκεφτεί κανείς ότι από τα ντέρμπι που έδωσε στον πρώτο γύρο κέρδισε μόνο τον Π.Α.Ο.Κ. και τον Άρη και αυτούς εντός έδρας, ενώ ηττήθηκε από τον Ηρακλή, τον Παναθηναϊκό και την Α.Ε.Κ. (ήττες που είναι και οι μοναδικές του μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα).

Παναθηναϊκός: Αν δεν είχε το Σισέ, έχω την εντύπωση πως θα ήταν κάτω από την πέμπτη θέση. Ο Γάλλος στράικερ διαψεύδει όσους πιστεύουν πως "ένα κούκος δε φέρνει την άνοιξη". Με τα γκολ του έχει ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές την ομάδα από την Παιανία και δικαιολογημένα είναι ο μόνος που ξέφυγε από τη γενική κατακραυγή που ξέσπασε μετά το κάζο του αγώνα με τον Βόλο (0-1) και είχε ως αποδέκτες την (πρώην πλέον) διοίκηση, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού. Ομάδα χωρίς φαντασία και συνοχή, ελλειπέστατη (παρά τις πολλές πολλές και βαρύγδουπες μεταγραφές που κάνει σε κάθε μεταγραφική περίοδο), θα πρέπει να βρει επιτέλους σωστούς οικονομικούς διαχειριστές και για παράγοντες ανθρώπους που να γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Τυχερός που βρίσκεται στη δεύτερη (2η) θέση.

Π.Α.Ο.Κ.: Ή του ύψους ή του βάθους. Ομάδα ασταθής. Κερδίζει - προκρίνεται στο Ζάγκρεμπ και ηττάται τρεις μόλις μέρες μετά από την Κέρκυρα. Ξεκίνησε με νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό και μετά ήρθαν μια σειρά από ατυχή αποτελέσματα, τα οποία απομάκρυναν τον κ. Δερμιτζάκη από την τεχνική ηγεσία. Με τον κ. Χάβο ως επικεφαλής στον πάγκο, ο Π.Α.Ο.Κ. έδειχνε να βρίσκει τη χαμένη του σταθερότητα. Όμως η ήττα από τον Ατρόμητο στην Τούμπα και από την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων έδειξαν πως ο Π.Α.Ο.Κ. εξακολουθεί με το κλείσιμο του α' γύρου να είναι ασταθής. Ισως να φταίνε και οι συχνοί, φέτος, μεσοβδόμαδοι αγώνες λόγω Europa League. Το αποτέλεσμα, όμως λέει -13 από τον πρώτο.

Α.Ε.Κ.: Ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Είχε, όμως κάτι που τη βοήθησε να κρατηθεί στην τρίτη (3η) θέση μαζί με τον Π.Α.Ο.Κ. Στα μεγάλα ματς ήταν Α.Ε.Κ. Έπαιξε παθιασμένα και κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Σε όλα πλην τα ντέρμπι με Π.Α.Ο.Κ. και Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, στα οποία ηττήθηκε. Εκεί ήταν το "ΑΕΚάκι" που κερδίσε ακόμη και ο ουραγός Πανιώνιος. Σε μπερδεύει αυτή η ομάδα. Ο κ. Χιμένεθ πρόσφατα ξεμπρόστιασε τους παίκτες του. Το θέμα είναι οτί οι ίδιοι παίκτες κέρδισαν Παναθηναϊκό και Ολυμπικακό και έριξαν τέσσερα στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη. Το αποτέλεσμα είναι πως και η Α.Ε.Κ. βρίσκεται μακριά από τον τιτλό, μόλις στα μισά του δρόμου.

Άρης: Αν έγραφα βλ. Π.Α.Ο.Κ., θα μπορούσα να ξεμπερδέψω πολύ εύκολα. Και αυτό γιατί οι δύο συμπολίτισσες ομάδες έχουν βίους παράλληλους. Ο Άρης είναι, βέβαια λίγο περισσότερο ασταθής όμως και αυτός παρουσιάζεται συχνά ή του ύψους ή του βάθους. Ίσως να φταίνε και εδώ τα μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το αποτέλεσμα, όμως, μετράει και αυτό λέει: Άρης έβδομος (7ος) με είκοσι (20) βαθμούς. Στην Ευρώπη το πράγμα είναι πολύ καλύτερο. Ο Άρης στους "32" του Europa League, περνώντας από όμιλο "φωτιά".

Ηρακλής: Η ομάδα αυτή ξεκίνησε με πάρα πολλά προβλήματα τη φετινή. Θυμόμαστε όλοι την ιστορία του καλοκαιριού και το γεγονός ότι κινδύνευσε να πέσει κατηγορία στα χαρτιά. Η ομάδα στήθηκε σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και ήταν φανερό πως έγιναν μπαλώματα. Την πρώτη αγωνιστική, όμως, ήρθε η μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο Καυτατζόγλειο και εκεί όλοι πίστεψαν σε κάτι καλό. Τα αποτελέσματα στην αρχλη τους δικαίωσαν. Στη συνέχεια, όμως, ο Ηρακλής παρουσιάζοντας ανάλογης ποιότητας θέαμα, δεν έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε. Το κλίμα στην ομάδα στράβωσε και μοιραία ο Ηρακλής βρέθηκε στη δέκατη (10η) θέση. Ο φετινός Γηραιός, όμως έχει κάτι ιδιαίτερο. Στα εντός έδρας ντέρμπι βγάζει ένα απίστευτο πάθος (εξ' ου και οι νίκες με Ολυμπιακό, Άρη και Α.Ε.Κ.)  που αν έβγαζε και σε άλλα ματς αναμφίβολα θα ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Συνοψίζοντας πάντως, αυτό το κάτι που μας δίνει το φετινό πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρον. Πέρα από τον πρωταθλητή (που προσωπική μου άποψη είναι πως θα είναι άνετα ο Ολυμπιακός) και τη μία ομάδα που θα πέσει (εγώ λέω Α.Ε.Λ.) η κατάταξη σ' ότι αφορά τις θέσεις 5-15 θα αλλάζει συνεχώς και το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.