Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Βιεϊρίνια: 15 εκ. ευρώ! Το ενδιαφέρον της Ντνιέπρ…

Οι πολύ καλές αποδόσεις του Αντελίνο Βιεϊρίνια φέτος και τα σπουδαίας αξίας γκολ που σημείωσε με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη κυρίως, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν καταστήσει τον 24χρονο επιθετικό, στόχο ομάδων του εξωτερικού αν και ο ίδιος όπως δήλωσε θα επιθυμούσε κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον να επέστρεφε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, προφανώς για να δώσει εκεί τα διαπιστευτήρια του και τις δικές του «απαντήσεις».
Οι πληροφορίες έρχονται πλέον από την Ουκρανία και την Ντνιέπρ, που παρακολουθεί τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και όχι απλά τον παρακολουθεί, αλλά τον θέλει κιόλας. Πρόταση ακόμα δεν έχει φθάσει στον ΠΑΟΚ και ενδέχεται αυτό να γίνει σύντομα ή και αργότερα, αλλά οι Ουκρανοί έχουν γνώση της ρήτρας που έχει θέσει ο ΠΑΟΚ για τον ποδοσφαιριστή και απλά θέλουν να μειώσουν το ποσό που αξιώνει ο Δικέφαλος για τον ποδοσφαιριστή, που δεν είναι πρόθυμοι να το καταβάλουν.
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα ως το καλοκαίρι του 2013, αλλά με την δημοτικότητα του και τις λαμπρές εμφανίσεις του, είναι δύσκολο να διατηρηθεί για τα επόμενα δυόμιση χρόνια στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αφού ομάδες εκτός Ελλάδος εποφθαλμιούν στην απόκτηση του και εκμεταλλευόμενες την οικονομική καχεξία στην Ελλάδα, είναι έτοιμες να κινηθούν για την απόκτησή του.
Ο ΠΑΟΚ με την ικανοποίηση της οικονομικής ρήτρας των 15 εκ. ευρώ που έχει κοστολογήσει τον ποδοσφαιριστή, θα τον παραχωρούσε έστω κι αν αυτό σήμαινε πως θα αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της επιθετικής του γραμμής και της συνολικής του ανταγωνιστικότητας. Ωστόσο, στο πλαίσιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται, και μάλιστα στη σημερινή χρονική συγκυρία με την οικονομική κρίση, θα ήταν αδύνατο ο Δικέφαλος να κλείσει την πόρτα της εξόδου σε οποιονδήποτε παίκτη που θα μπορούσε να φέρει υψηλότατα ανταλλάγματα στο ταμείο του. Οι συζητήσεις των επιτελικών στελεχών του ΠΑΟΚ συγκλίνουν στο πόρισμα «φέρτε 15 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσετε».
Όσο για τον ίδιο τον παίκτη; Αυτός δεν έχει προσδιορίσει που θέλει να συνεχίσει, εκτός από το ότι διευκρίνισε πως το επόμενο βήμα στην καριέρα του, όταν αυτό γίνει, θα είσαι σε προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: