Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Καπέλο: «Γιατί όχι χειμώνα;»

Θετικός στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 την χειμερινή περίοδο είναι ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός τεχνικός εξήγησε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν την καλοκαιρινή περίοδο στο Κατάρ είναι απαγορευτικές και δε θα επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνιστούν αλλά και να βγαίνουν εκτός ξενοδοχείου, γεγονός αδιανόητο για τον ίδιο.

«Δεν θα είναι εύκολο για τους παίκτες να μένουν όλη την ημέρα μέσα στο ξενοδοχείο, καθώς δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά αλλού. Είναι μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο για την προπόνηση, αλλά και όταν θα θέλουν να βγουν από το ξενοδοχείο, καθώς όλη την ημέρα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά αλλού. Όταν μένεις κάπου για πολύ καιρό, χρειάζεσαι χρόνο να χαλαρώσεις, να κάνεις κάτι διαφορετικό, όχι μόνο να γυμνάζεσαι και να παίζεις. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να αγωνιστούμε τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο».

Από την άλλη μεριά οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν κλιματιστικά στα γήπεδα τα οποία θα διατηρούν μια φυσιολογική θερμοκρασία για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: