Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Και πάλι στα βάσανα

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην αγωνιστική καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε καθώς το πρώτο ραντεβού μετά τις διακοπές των εορτών έχει οριστεί για την Τετάρτη. Εξαίρεση αποτελούν όλοι όσοι χρειάστηκε να επιστρατεύσουν υπερατλαντικές πτήσεις προκειμένου να βρεθούν - έστω και για λίγο - κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τη δική τους επιστροφή στη Θεσσαλονίκη να έχει προκαθοριστεί για την προσεχή Παρασκευή.
Μέχρι τότε, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα έχει διεξαχθεί και η μείζονος σημασίας συνάντηση ανάμεσα στους Θόδωρο Ζαγοράκη, Παντελή Κωνσταντινίδη, Μάκη Χάβο, μέσα από την οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα, καταλήγοντας στις τάσεις για την οριστικοποίηση του ρόστερ που θα επωμιστεί τις σημαντικότατες υποχρεώσεις της ομάδας και στις τρεις διοργανώσεις που συνεχίζει (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) στο δεύτερο - και πλέον καθοριστικό - μισό της σεζόν.
Ο πρόεδρος θα έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς γνωρίζει και τα οικονομικά περιθώρια που μπορεί να κινηθεί ο «Δικέφαλος». Τεχνικός διευθυντής, από κοινού με τον προπονητή, θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν κριθεί ανεπαρκείς είτε προσωρινά είτε οριστικά με λογική συνέπεια τη βούληση για τον δανεισμό ή για την αποδέσμευσή τους. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση πολλοί από τους παίκτες που εντάσσονται σ' αυτές τις κατηγορίες δεν προτίθενται τόσο εύκολα ν' αποδεχτούν αποφάσεις που θέτουν το μέλλον τους μακριά από την Τούμπα.
Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις προσώπων που ενδιαφέρουν και μπορούν άμεσα να συνδράμουν για τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, δίχως ν' απαιτούνται ανυπέρβλητα κονδύλια. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων υπάρχει ΠΑΝΤΑ η εκκρεμότητα της απόφασης των επενδυτών. Ωστόσο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, οι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε ενέργειες με ή χωρίς τη δική τους αρωγή. Αν και δε θα πρέπει ν' αποκλειστεί παράλληλη επικοινωνία - ενημέρωση, ικανή να επηρεάσει πρόωρα τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.
Εξάλλου, τα μεταγραφικά σενάρια ανθούν ελέω της αγωνιστικής αδράνειας των ημερών. Έτσι, σύμφωνα με βουλγαρική ιστοσελίδα ο «Δικέφαλος» βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 26χρονου επιθετικού της Λοκομοτίβ Σόφιας, Τσβετάν Γκένκοφ, ενδεχόμενο που από τον ΠΑΟΚ διαψεύδεται κατηγορηματικά. Αυτό που δε διαψεύδεται όμως, είναι πως παρακολουθείται στενά το θέμα του Ράφικ Τζεμπούρ, αν και τυχόν εμπλοκή άλλης ελληνικής ομάδας θα μεγιστοποιήσει το βαθμό δυσκολίας αφού ο ΠΑΟΚ δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού.
Το ενδιαφέρον χρονολογείται από πέρυσι, όταν την ίδια χρονική περίοδο ο διεθνής επιθετικός είχε τεθεί εκτός ομάδας πληρώνοντας την κόντρα του με τον τότε τεχνικό της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς και λέγεται πως έφτασε μια ανάσα από τον δανεισμό του, με συμφέροντες όρους για την οριστική απόκτησή του. Ο Αλγερινός αν δε συμφωνήσει με την Ένωση μέχρι το προσεχές Σάββατο αποκτά δικαίωμα να διαπραγματευτεί το μέλλον του με ομάδα της αρεσκείας του.
Παράλληλα, κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης για την πρόταση περαίωσης που πριν από αρκετές μέρες είχε φτάσει στα γραφεία της Μικράς Ασίας, πάρθηκε η απόφαση ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη φορολογική ρύθμιση για να «κλείσει» οικονομικές χρήσεις από το 2004 κι ένθεν. Σήμερα κατεβλήθη η απαιτούμενη προκαταβολή ύψους ογδόντα χιλιάδων ευρώ και το εναπομείναν ποσό των τριακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ πρέπει ν' αποπληρωθεί εντός των δυο προσεχών ετών. Κίνηση που μετριάζει τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν για τυχόν . - επιπλέον - κακώς κείμενα διοικήσεων του παρελθόντος. 
Διπλή αναμονή για την αυριανή μέρα, αφού διεξάγεται η κλήρωση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπως επίσης θα γίνει και η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου, η οποία βρίσκει τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στις Σέρρες την επόμενη Τετάρτη (5/1). Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στον αριθμό των εισιτηρίων που θα πάρει ο «Δικέφαλος» για τους οπαδούς του, έχοντας ήδη ζητήσει τον μέγιστο δυνατό, ήτοι 2.300.
Στο μεταξύ, σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι οργανωμένοι οπαδοί του «Δικεφάλου». Αρχικά, με αφορμή τη χτεσινή προφυλάκιση δυο εξ αυτών, ο ΣΦ ΠΑΟΚ Lemmy Ευόσμου ανακοίνωσε κινητοποίηση για την προσεχή Παρασκευή στις 15.00 στις εγκαταστάσεις του συνδέσμου και πιο συγκεκριμένα: «Θα πραγματοποιηθεί φαγοπότι για την οικονομική ενίσχυση των δύο αδερφών μας και μετέπειτα θα πραγματοποιηθεί πορεία στον Εύοσμο-Κορδελιό για την άδικη κράτηση των συνοπαδών μας», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, όσο περνούν οι μέρες τόσο αυξάνονται οι διεργασίες για τον επαναληπτικό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (24/2). Γι' αυτό, ο μεγαλύτερος και πλέον γνωστός σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ, «Θύρα 4», ανακοίνωσε δυο εκδρομές, οδική και αεροπορική για τη ρωσική πρωτεύουσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: