Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στα δικαστήρια AFE και LFP

Η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (AFE) ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Επαγγελματικής Λίγκας της χώρας (LFP) για το αγωνιστικό πρόγραμμα της 2ας Ιανουαρίου, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να αναβληθούν κάποιες από τις αναμετρήσεις αυτής της ημέρας. Η AFE έκανε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας της ότι θα κινήσει την Τετάρτη τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες σε εργατικό δικαστήριο της Μαδρίτης.
Επίσης, στην ανακοίνωση η AFE εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι οι ώρες έναρξης των πέντε αναμετρήσεων της 2ας Ιανουαρίου είναι διασκορπισμένες στο διάστημα 17:00-23:00 (ώρα Ελλάδας), σε μια ημέρα που είναι τυπικά αργία για τα μέλη της. Τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 3 Ιανουαρίου.
 «Η νομική δράση στοχεύει στην πιθανότητα προσωρινής αναβολής των αγώνων της 2ας Ιανουαρίου... με έναν τρόπο που δεν θα επηρεάσει τα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα για τις 3 Ιανουαρίου» επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η AFE είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή και των δέκα συναντήσεων στις 3 Ιανουαρίου.
Την προηγούμενη εβδομάδα η AFE εξέφρασε την επιθυμία οι πέντε αγώνες της 2ας Ιανουαρίου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα-Λεβάντε και Βαλένθια-Εσπανιόλ, να αρχίσουν στις 18:00 ώρα Ελλάδας. Όμως, η έναρξη και των πέντε αγώνων την ίδια ώρα θα δημιουργούσε προβλήματα στην LFP, η οποία θα έπρεπε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις εταιρείες που κατέχουν τα δικαιώματα τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσης των παιχνιδιών, ενώ μέχρι στιγμής η Λίγκα αρνείται να κάνει αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα.
Καταλήγοντας, η AFE δηλώνει έτοιμη σε οποιαδήποτε στιγμή να συζητήσει με τη Λίγκα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα, κάτι που υπογραμμίζει ότι προσπαθεί να κάνει από τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: