Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες και καλή φώτιση σε όλους!!

Στον Κάλας τα κλειδιά του Άρη!!

Εποχή Αλεξ Κάλας ξεκινάει από σήμερα στον Άρη ύστερα από την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε  από τους παρόντες στη διευρυμένη συνάντηση των φορέων του συλλόγου. Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη συνάντηση των φορέων του Άρη με κύριο θέμα την επόμενη ημέρα στο ποδοσφαιρικό. Αφού κλήθηκε και  ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης για να κάνει δύο διευκρινίσεις όπως του ζητήθηκε αποφασίσθηκε ομόφωνα τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος να δοθούν στον ομογενή επιχειρηματία Άλεξ Κάλας.  Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του Ερασιτέχνη και δήλωση του Χρήστου Ταουξίδη.
Η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά του Κάλας όταν ζητήθηκε από την πλευρά  του επιχειρηματία δύο συγκεκριμένα πράγματα. Το πρώτο ηταν το ποσοστό να "ανέβει" στο 20%, κάτι που έγινε αποδεκτό. Ενώ το δεύτερο αφορούσε το σενάριο ότι σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η άνοδος, τί θα γίνει με τα χρήματα που έχε υποσχεθεί ότι θα πληρώσει ο Αλεξ Κάλας, μέχρι το τέλος της σεζόν. Και σ’ αυτό το θέμα η απάντηση που ήρθε από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη ήταν πως δεν θα ζητηθεί πίσω ούτε... ευρώ.*Πηγή: gazzetta.gr*

Serie A: Premier... deals!!

Με αφορμή τη μεταγραφή του Ποντόλσκι στην Ιντερ, ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους παίκτες που έκαναν τη διαδρομή Αγγλία-Ιταλία και έπαιξαν καλή μπάλα στην Serie A. Τα τελευταία χρόνια η Premier League έχει κάνει βήματα προς τα μπροστά σε σχέση με την Serie A, με τους παίκτες-αστέρια να είναι μακράν περισσότεροι στο Νησί απ' ότι στην Ιταλία. Παρά το γεγονός αυτό, τα κλαμπ του calcio βρίσκουν ακόμα τον τρόπο να κάνουν εξαιρετικά deal και με αφορμή αυτό της Ιντερ για τον Λούκας Ποντόλσκι, πάμε να θυμηθούμε τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έγιναν μέλη του Campionato -στις πρόσφατες σεζόν- ερχόμενοι από την Αγγλία. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις που ικανοποίησαν τους προπονητές και ξεσήκωσαν τους οπαδούς, υπάρχουν και αυτές που απογοήτευσαν.
Πολ Πογκμπά | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους
Τον Οκτώβριο του 2009 οι Κόκκινοι Διάβολοι κατάφεραν να πάρουν με επεισοδιακό τρόπο τον νεαρό Γάλλο από την Χάβρη, όμως παρότι η μεταγραφή του πέρασε από πολλά κύματα -ανακονώσεις και απειλές μηνύσεων- δεν τον αξιοποίησαν ποτέ. Εχοντας περάσει δύο χρόνια στα τμήματα υποδομής, στην αρχή της σεζόν 2011-12 ο Φέργκιουσον είπε ότι θα τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα. Ομως ουσιαστικά παρέμεινε ρεζέρβα. Εκανε ντεμπούτο στις 19 Σεπτεμβρίου στο League Cupe με την Λιντς, έπαιξε με την Μπιλμπάο αλλαγή στο Europa League και στο πρωτάθλημα έπαιξε όλες κι όλες τρεις φορές. Τον Ιούλιο του 2012 η Γιουβέντους είχε ολοκληρώσει την -ελεύθερη- μεταγραφή του, σε μία από τις καλύτερες κινήσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Ο Γάλλος χρειάστηκε έναν χρόνο να συνηθίσει και από πέρυσι ήταν βασικός και πρωταγωνιστής στην ομάδα του Κόντε που κατέκτησε ένα ακόμα Scudetto με τους Μπιανκονέρι. Σύγχρονος χαφ με διασκελισμό αιλουροειδούς, ο Πογκμπά έχει δυνατό και τεχνικό σουτ, ταχύτητα, σωματικά προσόντα και στην ηλικία των 21 ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στη θέση του. Η Παρί το καλοκαίρι θα κάνει πολύ δυνατό μπάσιμο και είναι στο χέρι της Γιούβε το αν θα επιλέξει να τον κρατήσει. Αν και δεν έπαιξε ουσιαστικά στην Premier League, η Vecchia Signora οφείλει ένα μεγάλο thanx στον Σερ Αλεξ, αφού με τα τρελά πράγματα που γίνονται σήμερα στις μεταγραφές ο διεθνής άσος μπορεί να φέρει εύκολα 50 εκατ. ευρώ έχοντας αποκτηθεί δωρεάν.
Κάρλος Τέβες | Μάντσεστερ Σίτι - Γιουβέντους
Είτε τη γουστάρεις, είτε ξενερώνεις, η Γιούβε έκανε ακόμα μία σπουδαία κίνηση με την απόκτηση του Καρλίτος μόνο για 10 εκατ. ευρώ. Ο Αργεντινός σίγουρα δεν λείπει στην Σίτι από την οποία αποκτήθηκε, αλλά μάλλον κάνει τους τιφόζι της Μίλαν να… πονούν. Πριν 2.5 χρόνια ο Γκαλιάνι είχε συμφωνήσει με την Παρί για πώληση του Πάτο και με την Σίτι για αγορά του Τέβες, όμως η Μπάρμπαρα χάλασε το deal ελέω του αμόρε της με τον Βραζιλιάνο. Ο σήμερα 31χρονος ήρθε και κούμπωσε αμέσως στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα για κάθε επιθετικό. Οπως ακριβώς κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Χωρίς να χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια των Μπιανκονέρι, έγινε ο ηγέτης της επίθεσης, πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα σαν capocannoniere και φέτος στο πρώτο μισό έχει προλάβει να βάλει ακόμα 10 γκολ. Carlitos way...
Νάιτζελ Ντε Γιονγκ | Μάντσεστερ Σίτι - Μίλαν
Αν δεν υπήρχε ο Πογκμπά, ο Ολλανδός θα ήταν σίγουρα πρώτος στη λίστα των value-for-money μεταγραφών. Ειδικά αν κάποιος λάβει υπόψη του την πολιτική λιτότητας των τελευταίων ετών στην Μίλαν, η αφορά του με 4 εκατ. ευρώ συν μπόνους ήταν τρομερό deal για τους Ροσονέρι. Πολύ γρήγορος κόφτης με τρελό νεύρο, δυνατά και καθαρά τάκλιν, εξαιρετικός passer και decision maker, ο Ντε Γιονγκ αποτελεί έναν παίκτη με ποιότητα που παρόμοια έχουν μόνο Γιουβέντους και Ρόμα στο κέντρο. Με την Σίτι πρόλαβε να κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2011-12 και στο «Σαν Σίρο» είναι μόνος του το κέντρο, το οποίο είναι μία ευαίσθητη περιοχή για την Μίλαν. Παίκτης που με γυμνό μάτι φαίνεται ότι κάνει μεγάλη διαφορά, αν και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι Ροσονέρι έχουν κάνει έγκλημα έχοντας το χωρίς νέο συμβόλαιο και κινδευνεύοντας να τον χάσουν με ελεύθερη μεταγραφή σε μερικούς μήνες.
Ζερβίνιο | Αρσεναλ - Ρόμα
Με τη μπάλα στο ξέφωτο... άντε πιάστον. Ακόμα και αν έχει πάνω του 2-3 αντιπάλους, ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός προκαλεί τρόμο με την εξαιρετική τεχνική και τον διασκελισμό του. Ο Ρούντι Γκαρσία τον ήξερε από το νταμπλ που κατέκτησαν μαζί στην Λιλ το 2011 και αφού η Αρσεναλ του έβαλε πωλητήριο, τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες για λογιαριασμό της Ρόμα αντί 8 εκατ. ευρώ. Κίνδυνος-θάνατος στο ένας-εναντίον-ενός, ο 27χρονος είναι βασικό στέλεχος για τους Τζαλορόσι που την τελευταία διετία προσπαθούν να πάρουν το Scudetto από την Γιουβέντους. Χωρίς να είναι το top όνομα στην Αγγλία, αποτελεί μία από τις καλύτερες κινήσεις για τους Ρωμαίους τα τελευταία χρόνια και έχει εκτός των άλλων σταθερή παρουσία στο «Ολίμπικο».
Ηρθαν και δεν ακούμπησαν
Μάλλον το μεγαλύτερο όνομα από αυτούς είναι ο Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός με το πάμπλουτο βιογραφικό αποκτήθηκε δανεικός αυτό το καλοκαίρι από την Μίλαν, όμως δεν μπόρεσε να αναγεννηθεί και επέστρεψε στην Ατλέτικο. Πολύ δυνατή μεταγραφή ήταν και αυτή του Βίντιτς στην Ιντερ, όμως στο τερέν αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο, με τον Σέρβο να υποπίπτει σε μία σειρά από γκάφες στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και να χάνει τη θέση του. Μία από τα ίδια και για τον Ασλεϊ Κόουλ, ο οποίος μετακόμισε στην Ρώμη για να δώσει λύσεις και εμπειρία σε Champions League και Serie A, όμως βρέθηκε στον πάγκο από τον Χολέμπας. Ο Γκάρι Μεδέλ μετά το πολύ καλό Mundial με την Χιλή φάνηκε να είναι ποιοτική προσθήκη για την Ιντερ, όμως χάθηκε στη γενική μετριότητα των Μιλανέζων.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Φήμες για Τσάκα στο Ηράκλειο!!

Η πρόταση από το Κατάρ για το 68% των μετοχών του ΟΦΗ και το σενάριο που θέλει τον Βλάσση Τσάκα να βρίσκεται πίσω από την Royal Group Holdings η οποία έστειλε και το έγγραφο με τις λεπτομέρειες.

Νωρίτερα το gazzetta.gr σας είχε δείξει το έγγραφο της Royal Group Holdings η οποία ζητάει το 68% των μετοχών του συλλόγου έναντι 2.5 εκατομμύριων ευρώ. Στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εμφάνισε την πρόταση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης ενώ την πρόταση κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Αλέξανδρος Φουκαράκης.

Στην γενική συνέλευση αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ με την οποία εάν είναι σοβαρή η πρόταση από το Κατάρ τότε οι Αραβες θα έχουν την δυνατότητα ν' αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο.

Ωστόσο οι φήμες τις τελευταίες ώρες θέλουν τον Βλάση Τσάκα να βρίσκεται πίσω από την Royal Group Holdings. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε αλλά κατά μία πηγή ο Βλάσης Τσάκας είναι αυτός που κινεί τα νήματα για την συγκεκριμένη πρόταση για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΦΗ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το γαλατικό χωριό της Εϊμπάρ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος παρουσιάζει τα διαδοχικά θαύματα των άσημων, ρομαντικών Βάσκων που κάνουν πράξη το δικό τους «contra el fútbol modernο»!
Παίρνοντας τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από τη Μαδρίτη προς το Μπιλμπάο και μετέπειτα στο Σαν Σεμπαστιάν, υποχρεωτικά σε φέρνει λίγο έξω από το Εϊμπάρ. Η μικρή ομώνυμη πόλη των 27.000 κατοίκων στην είσοδο της επαρχίας Γκιπουθκόα δεν αποτελούσε όμως ποτέ ποδοσφαιρικό προορισμό του ταξιδιού. Το μόνο που έβλεπε κανείς προσπερνώντας με προορισμό το «Σαν Μαμές» και το «Ανοέτα», ήταν το… αδιάφορο γηπεδάκι της «Ιπουρούα». Ένα αθλητικό κτίσμα που με τα σπίτια να εξέχουν πίσω από τις χαμηλές εξέδρες των μόλις 5.200 θέσεων, έμοιαζε πιότερο με γηπεδάκι της ερασιτεχνικής αγγλικής Northern League. Που να το διανοηθεί λοιπόν κάποιος ότι τη σεζόν 2014-’15 θα φιλοξενούσε τη Ρεάλ, τη Μπαρτσελόνα και όλα τα… θηρία της Primera Division;

Αναμφίβολα ούτε ο πιο τρελός από τους λιγοστούς οπαδούς της δεν θα μπορούσε καν να το ονειρευτεί, καθώς ξεκινούσε η προηγούμενη περίοδος (2013-’14). Τότε η Εϊμπάρ είχε μόλις προβιβαστεί στη Segunda και θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί να υποβιβαστεί εκ νέου. Βλέπετε είχε το χαμηλότερο μπάτζετ απ’ όλες τις ομάδες και θα της ήταν πολύ δύσκολο να σωθεί. Τελικά όσοι πίστευαν ότι ο άσημος βασκικός σύλλογος δεν θα παρέμενε στη Β’ Κατηγορία της Ισπανίας για 28η φορά στην ιστορία της, δικαιώθηκαν. Μόνο που συνέβη για τον εντελώς αντίθετο λόγο, μιας και πέτυχε το θαύμα της μοναδικής ανόδου στην Λα Λίγκα!

Από το πουθενά λοιπόν βρέθηκε να πρέπει να στήσει προϋπολογισμό για τα σαλόνια. Ηταν από τις φορές που το αγωνιστικό σκέλος ενός club ξεπερνούσε το διοικητικό. Αφού ξενύχτησαν και γλέντησαν με την ψυχή τους την απρόσμενη τεράστια επιτυχία, ήρθε ο εύλογος προβληματισμός: Πως θα μπορούσαν να σταθούν οικονομικά στα νέα τεράστια δεδομένα που ξεδιπλώνονταν μπροστά τους; Αμέσως ήρθε η πρώτη αυστηρή επιταγή της διοργάνωσης της Primera. Οι νεοφώτιστοι όφειλαν να αυξήσουν το μετοχικό κεφάλαιο τους στα 1,7 εκατ. ευρώ.

Ηταν ένα νούμερο που και πάλι κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσουν. Εάν μάλιστα δεν τα κατάφερναν, θα υποβιβάζονταν όχι στην από κάτω Κατηγορία, αλλά στη Segunda B’, δηλαδή στη Γ’. Αμέσως ανέλαβε δράση ο εκπληκτικός πρόεδρος της, Αλεξ Αρανθάμπαλ. Ο εν λόγω Κύριος μπόρεσε να κάνει και αυτό το θαύμα, δίχως φυσικά να πάρει δάνεια και γενικότερα να χρεώσει το σύλλογο. Κάτι δηλαδή που έκανε από τότε που ανέλαβε, καταφέρνοντας να φτάσει σε όλα τα επιτεύγματα, κρατώντας υγιή και χωρίς χρέη τα ταμεία!
Το πρώτο που έκανε, ήταν να προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας, μετοχές στο κοινό σε μορφή δωρεάς των 50 ευρώ. Η ανταπόκριση ήταν σημαντική και έτσι συγκεντρώθηκαν τα αρχικά 300.000 ευρώ. Ηταν μία καλή βάση για τη συνέχεια αν και ο χρόνος πίεζε. Είχαν περιθώριο έως τις 20 Αυγούστου και οι μέρες περνούσαν. Τότε πήρε σβάρνα όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και μπόρεσε να συγκεντρώσει όλο το ποσό μέσω χορηγιών. Καθώς λοιπόν τα μέλη της από 2.500 έφτασαν τις 8.000, το θαύμα είχε ολοκληρωθεί και η Εϊμπάρ όφειλε πλέον να σχεδιάσει το αγωνιστικό κομμάτι για την παρθενική συμμετοχή της κόντρα στους κορυφαίους.

Πώς όμως θα το έπραττε τούτο; Χρήματα δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα. Όλα είχαν πάει στον αγώνα για το μετοχικό κεφάλαιο. Η μοναδική λύση ήταν οι δανεικοί και οι ελεύθεροι που κυκλοφορούσαν στο παζάρι. Ηταν συνολικά σαρωτικές οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο ρόστερ, αλλά και πάλι οι στοιχηματισμοί ήταν εναντίον της. Είχε γίνει για ακόμα μία φορά το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Λογικό εάν αναλογιστεί κανείς ότι δόθηκαν μόλις 143.000 ευρώ για μεταγραφές και το δυναμικό της αποτελείται από μόλις τρεις ξένους και 21 Ισπανούς!
Οι τρεις αλλοδαποί είναι ο γνωστός μας Γκανέζος, Ντέρεκ Μπόατενγκ και οι επιθετικοί, Ντέγιαν Λέκιτς (Σέρβος), Φεδερίκο Πιοβακάρι (Ιταλός). Όχι κάτι σπουδαίο δηλαδή για τα τεράστια δεδομένα του εν λόγω ανταγωνισμού. Ο τελευταίος είναι και το μεγάλο όνομα, καθώς πέρσι συστήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα τέσσερα γκολ του στο Champions League με τη φανέλα της Στεάουα Βουκουρεστίου και στα 30 του είναι ο μοναδικός που η αξία του αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ. Κανείς άλλος από τους 24 παίκτες της δεν θα μπορούσε να πιάσει αυτό το ποσό. Αλλωστε μιλάμε για την ομάδα με τον τρίτο γηραιότερο Μ.Ο. στην Primera με 28,5 έτη.

Ακόμα όμως και με όλες αυτές τις αντιξοότητες της σημερινής δύσκολης ποδοσφαιρικής εποχής. Ακόμα και τώρα που παραμένει η μοναδική ομάδα στην μεγάλη ισπανική Κατηγορία με προϋπολογισμό κάτω του ενός δισ. ευρώ, η Εϊμπάρ αντιστέκεται και ζει το παραμύθι της. Εχοντας τρεις εκτός έδρας νίκες από τις έξι τις συνολικά, απέχει πλέον 10 ολάκερους βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και διδάσκει σε όλο τον κόσμο με μοναδικά όπλα τα υγιή ταμεία, την τοπικιστική φιλοσοφία, μα πάνω απ’ όλα την αληθινή αγάπη για το παιχνίδι, ότι τα θαύματα μπορούν να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Και κάπως έτσι γίνεται πράξη το μότο που ακούγεται στα πέριξ, αλλά και τα ενδότερα του «Ιπουρούα». Εκεί όπου ο εκπληκτικός σύνδεσμος οπαδών «Eskozia La Brava» (σ.σ.: Scotland the Brave) επηρεασμένος συνειδητά από τη φιλοσοφία των Σκοτσέζων να τραγουδούν στην ήττα, κάνει σαματά, φωνάζοντας το δικό τους ισπανοποιημένο… «contra el futbol modernο»!

ΥΓ.: Η Εϊ μπάρ φοράει τα μπλαουγκράνα χρώματα επειδή όταν ιδρύθηκε το 1940, τις έκανε δώρο τις δικές της εμφανίσεις η Μπαρτσελόνα!
ΥΓ.1: Οταν το 2001 μία μερίδα οπαδών της Εϊμπάρ παρακολούθησε στη Γλασκώβη έναν αγώνα ράγκμπι της Εθνικής Σκωτία, εντυπωσιάστηκε από το κοινό και υιοθέτησε την οπαδική λογική των highlanders, με συνέπεια στο «Ιπουρούα» να εμφανίζονται πάντα σκωτσέζικες σημαίες!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν η Σοσιεδάδ νικάει τους «μεγάλους»

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και παρουσιάζει την εξέλιξη του ισπανικού πρωταθλήματος κάθε φορά που η Ρεάλ Σοσιεδάδ ρίχνει... στο καναβάτσο τις μεγάλες δυνάμεις της χώρας. Σε ρυθμιστή της Πριμέρα Ντιβιζιόν εξελίσσεται φέτος η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τι κι αν βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μόλις 18 βαθμούς στη συγκομιδή της. Οι μισοί από αυτούς προέρχονται απέναντι στους μεγάλους του ισπανικού πρωταθλήματος. Μπορεί από το Ανοέτα φέτος να έχουν φύγει με το διπλό η Αλμερία, η Χετάφε και η Μάλαγα, όμως κάθε φορά που το επισκέπτεται κάποιος «μεγάλος» υπάρχει ένα μεγαλοπρεπέστατο... στοπ. Η Μπαρτσελόνα ήταν η τελευταία, που ένιωσε τη δύναμη της έδρας των Βάσκων, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Με σκυμμένο το κεφάλι, όμως, είχε φύγει και η Ρεάλ Μαδρίτης τη 2η αγωνιστική (4-2), αλλά και η Ατλέτικο Μαδρίτης την 11η αγωνιστική (2-1).
Σίγουρα δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο μια ομάδα να νικά και τους τρεις μεγάλους μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρεάλ Σοσιεδάδ καταφέρνει το συγκεκριμένο επίτευγμα. Άλλες τέσσερις φορές στην ιστορία τους οι Βάσκοι έχουν νικήσει εντός έδρας Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο μέσα στην ίδια σεζόν. Ας δούμε πότε έγινε αυτό, αλλά και ποια ομάδα κατέκτησε στο τέλος το πρωτάθλημα, κάθε φορά που έπεφταν και οι τρεις... στο καναβάτσο.
2002-03
12η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1
29η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-2
38η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0
Πρωταθλήτρια: Ρεάλ Μαδρίτης

1993-94
17η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0
21η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1
27η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
Πρωταθλήτρια: Μπαρτσελόνα

1979-80
5η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 4-3
9η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
34η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
Πρωταθλήτρια: Ρεάλ Μαδρίτης

1951-52
16η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης 6-1
21η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 4-2
23η αγων.: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1
Πρωταθλήτρια: Μπαρτσελόνα
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μέσι... ακολουθεί Τσέλσι!!

Ο Μέσι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Λουίς Ενρίκε και ο Αργεντίνος... ακολουθεί την Τσέλσι, γεγονός που προκάλεσε πανικό στο internet! Οι Αγγλοι... τρελάθηκαν και τις τελευταίες ώρες επιμένουν πως ο Μέσι θα υπογράψει στην Τσέλσι! Αλλωστε, στηρίχθηκαν και στην αποκάλυψη του Cadena Cop, πως ο Αργεντίνος είναι στα.. μαχαίρια με τον Λουίς Ενρίκε. Τα σενάρια για Τσέλσι φούντωσαν μετά και το γεγονός πως ο Μέσι ακολούθησε τον επίσημο λογαριασμό της Τσέλσι στο instagram, ενώ έγινε φίλους με Λουίς και Κουρτουά! Φυσικά, πολύς κόσμος το γύρισε στο τρολάρισμα αφού ο Αργεντινός κατάφερε να κάνει με ένα απλό... follow, όλο το internet να ασχοληθεί μαζί του! «Ο Μέσι ακολουθεί και τη Μπιγιονσέ, ίσως αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να επικεντρωθεί στην διασκέδαση», έγραψε ένα χαρακτηριστικό tweet, ενώ άλλο ανέφερε ότι η... σύζυγός του έκανε follow τον Τζον Τέρι!
Η μέρα, πάντως, ήταν αρκετά... δύσκολη για τους Καταλανούς μετά τις αποχωρήσεις των Θουμπιθαρέτα, Πουγιόλ από την ομάδα και αυτό με τον Μέσι ολοκλήρωσε ένα άσχημο 24ωρο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως ο μήνας θα είναι «καυτός» για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος φέρεται να τα έχει σπάσει με τον Μέσι, ενώ η κριτική που δέχεται από τον Τύπο της Καταλωνίας είναι σφοδρή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Περί Μίτσελ και Μήτρογλου…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για τον Μίτσελ, τον Μήτρογλου, αλλά και την «σχέση» τους!
Ας κάνουμε, έστω λίγο, υπομονή για το θέμα Μίτσελ.
Ο έντονος, σοβαρός (και δικαιολογημένος) προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας, άρα και για τον προπονητή, είναι δεδομένος, όπως κι η εξέλιξη που μπορεί να φέρει…
Η όποια απόφαση δεν είναι εύκολη…
Η ομάδα έχει κάνει πέντε σερί νίκες, είναι μόλις ένα πόντο πίσω από την κορυφή και συνεχίζει στην Ευρώπη, έχοντας κερδίσει Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους.
Ποιος υπογράφει ότι με αλλαγή του προπονητή η κατάσταση θα γίνει καλύτερη-κι όχι χειρότερη;…
Ο Ολυμπιακός κερδίζει σχεδόν πάντα με τεράστια ζόρια, αλλά τουλάχιστον εσχάτως δείχνει ένα χαρακτήρα και ξεπερνάει τις αναποδιές, που ενίοτε ο ίδιος δημιουργεί, μέσα στα παιχνίδια του.
Με τη Μάλμε ισοφαρίστηκε δύο φορές-τη δεύτερη στο 81’. Κι όμως κέρδισε 4-2, με τα γκολ στο 87’ και στο 90’.
Στη Λιβαδειά βρέθηκε να χάνει με γκολ από το πρώτο λεπτό, αλλά ισοφάρισε στο 73’ και πήρε το διπλό στο 91’.
Με τον Πανιώνιο μέσα στον Πειραιά υπέφερε, αλλά έστω στο 91’ κλείδωσε με δεύτερο γκολ τη νίκη (2-0).
Με τον Πλατανιά χθες υπέφερε ακόμη περισσότερο, ισοφαρίστηκε στο 50’, όμως πήρε το τρίποντο στο 73’.
Μεταξύ των δύο τελευταίων αγώνων είχε τη μοναδική άνετη νίκη του εδώ και δύο μήνες (!), το 5-0 στην Καλλονή, όπου και πάλι στο α΄ ημίχρονο θα μπορούσε το σκορ εύκολα να ήταν 1-1.
Ότι έχει προβλήματα η ομάδα, ξεκάθαρα έχει. Σε επίπεδο λειτουργίας δε, είναι τόσο επιθετικά, όσο κι αμυντικά-τα τελευταία δεν είναι εύκολο να τα «μαζεύει» πάντα ο Ρομπέρτο.
Και της βγήκαν και μαζεμένοι σοβαροί τραυματισμοί μέσα στο Δεκέμβρη. Σε 25 ημέρες βγήκαν νοκ άουτ Μιλιβόγεβιτς, Μποτία και Φουστέρ, οφ για αρκετές εβδομάδες ο καθένας. Ο Αμπιντάλ δεν έχει αντικατασταθεί κι ο Αυλωνίτης με το Σιόβα δεν μπορεί να έχουν χημεία παίζοντας ελάχιστα μαζί. Κι ο Αφελάϊ είναι στον αέρα…
Τουλάχιστον ο  Μίτσελ μοιάζει, μέσω του…Μήτρογλου, να έχει βρει εδώ και λίγο καιρό τη ρέντα που του έλειπε φέτος στα περισσότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος!
Ένας Μήτρογλου, που καταφέρνει εκεί προς το τέλος του κάθε αγώνα, όταν όλα μοιάζουν τόσο δύσκολα, να δίνει τη λύση. Συνήθως με ένα άγγιγμα της μπάλας σε απόσταση ενός-δύο μέτρων από τα αντίπαλα δίκτυα. Γι΄ αυτό, άλλωστε, τον έχεις τον σέντερ φορ, για να σου βάζει το εύκολο γκολ, που παρεμπιπτόντως δεν έχει κανένας άλλος παίκτης στην ομάδα-η, δεν το έχει δείξει ακόμη (π.χ. ο εξαιρετικά ασταθής Μπενίτες, που από το ένα παιχνίδι στο άλλο έχει τρομερές διαφορές-μεταπτώσεις στην απόδοσή του).
Αν έχετε προσέξει ο Μίτσελ τον Μήτρογλου σπάνια τον κάνει αλλαγή. Ακόμη κι όταν «σέρνεται» δεν τον βγάζει. Κι ο Μήτρογλου τι κάνει; Στο 87’ το 3-2 με τη Μάλμε, στο 91’ το 2-1 στη Λιβαδειά, στο 90’ το 2-0 με τον Πανιώνιο (ο ίδιος και το 1-0), στο 73’ το 2-1 με τον Πλατανιά. Α, στο 73’ το 3-1 με την Ατλέτικο και στο 90’ και το 3-2 στον Εργοτέλη…
Είμαι βέβαιος ότι και τη μόνη ουσιαστικά φορά που τον έκανε αλλαγή στο πρωτάθλημα, στο 1-2 από τον ΠΑΟΚ, το έχει μετανιώσει ο Μίτσελ, γιατί όλο και μπορεί να πέταγε κάποιο τεμάχιο στο τέλος…
Αλλά ποιος ξέρει, ίσως τελικά να βγήκε σε καλό εκείνη η αλλαγή, που είχε συνοδευθεί με αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Κώστα. Ίσως με κάποιο τρόπο να τον...ξύπνησαν και φτάσαμε τώρα να γίνεται χθες αλλαγή και να τον χειροκροτεί όλο το Καραϊσκάκη…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σκάνδαλα και... πιόνια!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου απαντάει σε όσους βγάζουν τον ΠΑΟΚ ευνοημένο από την διαιτησία και τα χώνει στους γελωτοποιούς του ποδοσφαίρου.  Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι χειρότεροι από τα μέλη της οργάνωσης που κατηγορούνται κακουργηματικά για τα σκάνδαλα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι οι αυτόκλητοι, έμμισθοι ή εξαναγκασμένοι υπερασπιστές τους… (Πόσο θα ήθελαν να βρουν ένα ηχογραφημένο με πρόεδρο του ΠΑΟΚ να παραγγέλλει ορισμούς διαιτητών και αποφάσεις δικαστών για να το αναδείξουν…).  

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται –τελευταία- για τους βοηθούς… Για παράδειγμα πρώτο θέμα χθες ήταν ο βοηθός που ακύρωσε το γκολ του Οικονόμου στο 90΄ του αγώνα της Τούμπας…
Μία δύσκολη φάση, που όπως και να την δει κανείς (με γραμμή ή χωρίς γραμμή, με πάγωμα εικόνας πριν εκτελέσει το φάουλ ο παίκτης του Πανιωνίου ή πάγωμα εικόνας την στιγμή που φεύγει η μπάλα…) βγάζει τον Οικονόμου μισό σώμα οφσάιντ…
Και όμως το θέμα «έγινε» μια και δεν μπορούσε να δεχθεί το «κύκλωμα» και όλοι όσοι το αποτελούν, το πώς είναι δυνατόν εκείνη την στιγμή ο βοηθός να πάρει την σωστή απόφαση και να ακυρώσει γκολ κατά του ΠΑΟΚ!

Αναρωτιόντουσαν πώς και γιατί ο βοηθός δεν έκανε λάθος για να μετρήσει το γκολ; Εκεί έχουν φθάσει όλοι αυτοί οι γελωτοποιοί του ποδοσφαίρου, που δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους, όπως για παράδειγμα ο άλλος που από βιασύνη να δημιουργήσει κλίμα στο κείμενο με τις… δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες για την παραπομπή διαιτητή και βοηθού (τις οποίες λανθασμένα ανακυκλώνουν και όλοι οι υπόλοιποι πέφτοντας στην παγίδα) δεν έγραψε σωστά ούτε το… όνομά του.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτή η φάση που με το ζόρι το κύκλωμα προσπαθεί να «περάσει» ως εύνοια για τον ΠΑΟΚ… Θέμα δεν είναι ούτε η… βουτιά του Κολοβού δύο μέρες πριν τα Φώτα, ούτε το χέρι (δεύτερη κίτρινη) που αγνοήθηκαν επιδεικτικά για να γίνει θέμα το πέναλτι στον Παπαδόπουλο….

Έχουμε γράψει και έχουμε γράψει περί εύνοιας… Τυχαίας ή συστηματικής. Συμπτωματικής ή στημένης… Πάμε να αποδείξουμε (γι’ άλλη μία φορά με στοιχεία και όχι με θεωρίες) τι σημαίνει σκανδαλώδης εύνοια, όπως αυτή που προσφέρει το γνωστό κύκλωμα…

Όπως ΟΛΕΣ οι φυσιολογικές ομάδες του κόσμου, έτσι και ο ΠΑΟΚ είχε φέτος δύο υποδείξεις βοηθών υπέρ του, όπως βέβαια είχε και 3-4-5 κατά…

Προσέξτε όμως την διαφορά, όπως την διαμορφώνει το κύκλωμα…

Στον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανθρακικός, το σύστημα «πέρασε» προς τα έξω ότι ο Σαλπιγγίδης ήταν οφσάιντ πριν σκοράρει, σε φάση όπου η μπάλα πήγε προς αυτόν από αντίπαλο… Ο αγώνας έγινε την 12η αγωνιστική και βοηθός ήταν ο Γουργιώτης…
Αυτός ο βοηθός ΔΕΝ έχει ξαναπαίξει από τότε!

Στον αγώνα ΠΑΟΚ-Κέρκυρα και στο πρώτο ημίχρονο αυτού, ο Ζορμπάς της Κέρκυρας υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό. Ο αγώνας έγινε την 14η  αγωνιστική και βοηθός ήταν ο Παστρωμάς.
Ούτε αυτός ο βοηθός έχει παίξει ξανά!

Αντιθέτως…
Ο ξακουστός βοηθός Γεωργαράκος (αυτός από τα Καμίνια, ο κουμπάρος του Παππά με το διαρκείας στις κερκίδες του Καραϊσκάκη τα περασμένα χρόνια, που τώρα έχει διαρκείας ως δεύτερος βοηθός εντός γηπέδου μια και παίζει μια φορά τον μήνα την αγαπημένη του ομάδα) κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ επίθεση του Παναιτωλικού στο 38΄του αγώνα με τον Ολυμπιακό (σε αγώνα όπου και ο Γρεβένης έχει δύο τρομερές αποφάσεις υπέρ της ίδιας φυσικά ομάδας…).
Σύντομα όμως ο Γεωργαράκος, εμφανίζεται ξανά στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και συνεχίζει το θεάρεστο έργο του…
Καμία τιμωρία γι’ αυτόν που… όλως τυχαίως παίζει και πάλι δεύτερος τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΟΚ! Και… ω του θαύματος κόβει τον Περέιρα με ανύπαρκτο οφσάιντ, ακυρώνει και το 1-3 του Τζανδάρη στην φάση που οι φίλοι Ολυμπιακοί απορούσαν γιατί μας απασχολεί, αφού κέρδισε ο ΠΑΟΚ!
Αυτός ο βοηθός όμως (σε αντίθεση με τους προαναφερόμενους που δεν ξαναέπαιξαν) λίγες μέρες μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ , είναι και πάλι παρών στον αγώνα Βέροια-Νίκη Βόλου! Αντί να τιμωρηθεί, επιβραβεύεται!!! Και μετά (γρήγορα-γρήγορα) τον ξαναβάζουν στο Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ και έτσι αυξάνονται οι φετινές του παρουσίες, όπως βέβαια και οι αμοιβές του…

 
Καταλάβατε ποιο είναι το σκάνδαλο του κυκλώματος με τους ορισμούς-τιμωρίας και τους ορισμούς-επιβράβευσης; Βλέπετε πώς περνάνε τα μηνύματα προς όλους τους διαιτητές; Βλέπετε ποιοι επιβραβεύονται ποικιλοτρόπως και ποιοι μένουν απέξω και δεν παίρνουν ευρώ επί μήνες, πιεζόμενοι ψυχολογικά και οικονομικά;        
Μήπως δεν το καταλάβατε και πρέπει να πάμε και σε άλλες περιπτώσεις, φετινές ή περσινές;

Να θυμίσουμε πώς εξαφανίστηκε πέρυσι ο Σιδηρόπουλος μετά την ισοπαλία στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός ή πως επιβραβεύτηκε ο Καλογερόπουλος (ως διεθνής) μετά τον ημιτελικό που επέλεξε να αποβάλει μόνο τον Στοχ και όχι τον Φουστέρ που έκανε ακριβώς την ίδια παράβαση;

Μήπως ξεχάσατε ότι ο Σπάθας (ναι, ακόμη κι’ αυτός) μετά την χειρότερη διαιτησία του αιώνα στην Τρίπολη, ορίζεται κανονικά και συνεχίζει να παίρνει μεροκάματα, την ώρα που οι διεθνείς Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης παίζουν πιο συχνά στην Ευρώπη απ’ ότι στην Ελλάδα;
(Ο Σπάθας τον οποίο πέρυσι εξαφάνισαν για δύο ολόκληρους μήνες και οκτώ(!!) αγωνιστικές, όταν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Και είδατε φέτος πώς ξεφτιλίστηκε στην Τρίπολη, τρομοκρατημένος μην τυχόν πάθει και πάλι κανένα κακό…).

Τα στοιχεία, οι περιπτώσεις, οι αποφάσεις, οι σκανδαλώδεις ορισμοί, οι προκλητικές επιβραβεύσεις και οι τιμωρίες όσων δεν «ακούν» είναι δεκάδες… Περίπου όσες και οι σελίδες με το πόρισμα των εισαγγελέων για την εγκληματική οργάνωση… Γιατί δεν ξεχνιόμαστε: Όλα τα παραπάνω, συνδέονται 100% με την δικαστική έρευνα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν κατηγορήθηκε για τα στημένα του 2011…

Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν εμπλέκεται με την εγκληματική οργάνωση του 2014…

Και κάτι τελευταίο…

Όσο ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ φέτος, ευνοήθηκε Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα της Τρίπολης…*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Σπανούλης και το dvd στην πτήση της επιστροφής!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τον τρόπο που λειτουργεί ο Βασίλης Σπανούλη ο οποίος τον έχει φέρει στην ελίτ της Ευρώπης.
Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ανέκαθεν ήμουν της άποψης πως ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, αλλά επιμείνεις στην προσπάθεια θα ανταμειφθείς... κι αν δεν ανταμειφθείς όσο θα ήθελες, θα έχεις προσπαθήσει.
Γυρνώντας από τη Μάλαγα στην πτήση της επιστροφής το φαγητό σερβιρίστηκε πολύ νωρίς ώστε να έχουν αρκετή ώρα οι παίκτες να κοιμηθούν.
Μετά από 45 περίπου λεπτά τα φώτα χαμήλωσαν, οι δίσκοι μαζεύτηκαν και άπαντες πλην δύο μελών του Ολυμπιακού κοιμήθηκαν.
Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα απλό νόημα στον Μίλαν Τόμιτς, αυτός έβγαλε από τη ντουλάπα το laptop, φόρτωσε το dvd του ματς με την Ουνικάχα και κάθισαν δίπλα δίπλα. Αυτό γίνεται ΠΑΝΤΑ σε όλα τα ταξίδια της επιστροφής ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Μέχρι την προσγείωση είχαν συζητήσει το ματς οι δυο τους, το είχαν αναλύσει. Με τη βοήθεια του «pause» παραδέχονταν τα λάθη στο παρκέ, αλλά και τα ορθώς καμωμένα πράγματα που χάρισαν τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Γύριζαν φάσεις πίσω για να τις ξαναδούν και να σκεφτούν πως έπρεπε να λειτουργήσουν κανονικά.
Δεν είχαν περάσει παρά λίγες ώρες από τη λήξη ενός νικηφόρου αγώνα και ο Σπανούλης το ανέλυε με τον προπονητή του. Θα μπορούσε να το κάνει την επόμενη μέρα, αλλά σε αυτή ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε προγραμματίσει προπόνηση με σουτ και βάρη.
Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται εκεί που βρίσκεται διότι έχει προσαρμόσει απόλυτα τη ζωή του στο μπάσκετ και στην οικογένειά του. Το γεγονός πως δεν κάνει κάτι άλλο μπορεί για κάποιον να είναι βαρετό, αλλά για αυτόν είναι το οξυγόνο του, είναι ο τρόπος ζωής του
Σε πολλά κείμενα τον παρομοιάζω με ρομπότ. Μα έτσι λειτουργεί. Από τη διατροφή και τον ύπνο του, από το ωράριο στη διασκέδασή του (ναι διασκεδάζει και αυτός) μέχρι και την προπόνησή του. Το σώμα του είναι αυτό που του αποφέρει πάρα πολλά χρήματα και φροντίζει να το... φροντίζει για να μπορεί να ανταποκριθεί.
Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο τρίτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα (για λίγο ακόμη), είναι ο 4ο πασέρ στη διοργάνωση (για λίγο ακόμη) και τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο.
Το dvd στην πτήση της επιστροφής είναι απλά μία λεπτομέρεια από τις πολλές που τον κάνουν να διαφέρει.
ΥΓ: Το κείμενο το έγραψα χωρίς ίχνος υποτίμησης της προσπάθειας των υπολοίπων παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι αν δεν ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι στο παρκέ, ο Βασίλης δε θα κατάφερνε τίποτα απολύτως.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μαύρο» στον ΣΥΡΙΖΑ και... Ατρόμητος!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, τα λάθη και το ματς που έρχεται στο ΟΑΚΑ...  
Η κουβέντα γύρω από το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ είναι πάλι (και θα είναι έως ότου ολοκληρωθεί είτε θετικά είτε αρνητικά) στα φόρτε της και φυσικά με φόντο τις εκλογές της 25ης Γενάρη αναμένονται να υπάρξουν πολλά ακόμη επεισόδια στο συγκεκριμένο σίριαλ...
Πλέον, λοιπόν, ενόψει εκλογών πρέπει όλοι οι ΑΕΚτσήδες να πάρουν τις αποφάσεις τους και εννοείται πως το «μαύρο» στον ΣΥΡΙΖΑ από τους Ενωσίτες πρέπει να θεωρείται δεδομένο αφού η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και) στο ζήτημα του νέου γηπέδου της Ένωσης είναι τουλάχιστον -με επιείκεια- πολεμική.
Από τη στιγμή που στην Κουμουνδούρου επιμένουν (σε κάθε ζήτημα που απασχολεί τούτο τον τόπο και ταυτόχρονα και σε αυτό της «Αγιάς Σοφιάς») να αποδέχονται την πολυγλωσσία και να μη ξεκαθαρίζουν τη θέση τους, οι φίλοι – οπαδοί της ΑΕΚ οφείλουν να γνωρίζουν πως οι συγκεκριμένοι αποτελούν εμπόδιο (και μοιάζει να είναι αξεπέραστο) για να γίνει πράξη το όνειρο όλων των Ενωσιτών.
Είναι δεδομένο πως ο νυν δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας δεν επιθυμεί να δει το γήπεδο της ΑΕΚ ξανά στο χώρο που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας» και ακόμη αν υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του ΣYΡΙΖΑ, τώρα πριν τις κάλπες, υπέρ του σχεδίου του Δημήτρη Μελισσανίδη κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ, δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα και να το πιστέψει...
Έχει αποδειχτεί άλλωστε σε ΟΛΑ τα ζητήματα πως άλλα λένε ΟΛΟΙ οι πολιτικοί πριν και άλλα λένε μετά την εκλογή τους. Αυτό ισχύει στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση κι έπειτα... Ποτέ και κανείς που κυβέρνησε δεν έκανε όσα υποσχέθηκε, αντιθέτως έκανε πράξη όλα όσα προεκλογικό φώναζε πως ΔΕΝ θα κάνει!
Όμως πέρα από τα δεδομένα, ότι εχθρός της ΑΕΚ για το θέμα του συγκεκριμένου σχεδίου για γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, είναι ο νυν δήμαρχος και η παράταξη που τον στηρίζει, υπάρχουν και λάθη από όσους χειρίζονται το θέμα από την πλευρά της Ένωσης.
Διότι είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο ότι ο Βασιλόπουλος είναι απέναντι στην ΑΕΚ, τέλος. Το θέμα είναι πως με δεδομένο το συγκεκριμένο γεγονός στην Ένωση όφειλαν να μη δίνουν το παραμικρό πάτημα για να λένε τα δικά τους. Είναι για παράδειγμα απαράδεκτο να υποστηρίζουν από τον δήμο (και έπειτα να δικαιώνονται) πως για το θέμα της υψομετρικής μελέτης δεν έχουν κατατεθεί όσα απαιτούνται από την ΑΕΚ.
Στη τελευταία συνάντηση που είχε ο δήμος με τον κ. Ανδριόπουλο ο τελευταίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ζητήθηκαν διευκρινήσεις τις οποίες θα στείλουμε. Ζητήθηκαν και πρόσθετα στοιχεία που δεν τα είχαν και θα τα δώσουμε», λόγια που αποδεικνύουν ότι όντως δεν είχαν δοθεί κάποιες διευκρινήσεις αλλά και κάποια στοιχεία που απαιτούνται. Κι αυτό με δεδομένο ότι έχει απέναντι σου εχθρό στο θέμα του γηπέδου είναι απαράδεκτο αφού του δίνεις και... άλλοθι για να φωνάζει.
Ο Βασιλόπουλος είπε ξανά όλα όσα δεν στέκουν σε μία συνέντευξη στην Αυγή που ειλικρινά ήταν πολύ soft όπως αναμενόταν και είπε μεταξύ άλλων (αδιάφορων) ότι: «Όποιες κι αν είναι οι δικές μας ενστάσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με βάση τον νόμο. Το μόνο που περνά από τα χέρια μας είναι η υψομετρική μελέτη. Ακόμα και τώρα, όμως, δεν έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Ο φάκελος που προσκόμισαν δεν έχει κανένα νέο στοιχείο σε σχέση με αυτά που απαιτούνταν από την τεχνική υπηρεσία».
Αν ισχύουν τα παραπάνω, επαναλαμβάνω αν (διότι μπορεί να είναι σότο, όμως στην προηγούμενη, πρόσφατη συνάντηση αποδείχτηκε ότι δεν ήταν σότο) τότε θα έπρεπε ήδη να είχαν απομακρυνθεί πολλοί από εκείνους που έχουν πάρει πάνω τους το θέμα και -υποτίθεται πως- το τρέχουν τόσους μήνες και δεν έχουν καταφέρει (με τόσο χρόνο διαθέσιμο) να καταθέσουν όσα απαιτεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Και όλα αυτά ενώ γνωρίζουν ΟΛΟΙ πως πρόκειται για μία δημοτική αρχή που είναι απέναντι ούτως ή άλλως και θα έκανε τα πάντα για να βάλει - δημιουργήσει εμπόδια.
Βέβαια, ο κ. Βασιλόπουλος δεν πρέπει να μιλάει για νόμους, είναι τουλάχιστον αστείο αφού ο ίδιος πρώτος δεν τους σέβεται και επιδιώκει με προσφυγές στο ΣτΕ να τους κρίνει αντισυνταγματικούς... Έτσι για να μη νομίζει κανείς ότι τρώμε κουτόχορτο! Ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι, γι' αυτό και προσωπικά φωνάζω «μαύρο» απ' όλους τους ΑΕΚτσήδες στον ΣΥΡΙΖΑ, «κατάμαυρο». Ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθεί το θέμα του γηπέδου, η κοροϊδία στον κόσμο της Ένωσης και στο μεγάλο του όνειρο πρέπει να τους στοιχίσει, τώρα που θα πονέσει περισσότερο από ποτέ. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι και τα πεντάχρονα πλέον γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ο Σύριζα να σώσει τον τόπο...
Ευτυχώς στο οργανωμένο οπαδικό κίνημα της Ένωσης υπάρχει η ORIGINAL 21 και με την ανακοίνωσή της έδωσε και πάλι το σύνθημα για αγώνα μέχρι τέλους για το γήπεδο της ΑΕΚ. Πάντα αυτό γινόταν, πάντα έτσι θα γίνεται, μόνο για την καψούρα τους, για την αγάπη τους και πάνω απ' αυτή δεν μπαίνει τίποτα. Παλιότερα είχε γίνει (και) για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά γενικά για όλους εκείνους που παίζουν με το όνειρο και τη ζωή (αυτό είναι η ΑΕΚ για τους οπαδούς της) τους... Το θυμίζω σε όλους για να μη λένε ότι όλα γίνονται για να στηριχτεί η νυν Κυβέρνηση. Άλλωστε υπάρχουν πολλές επιλογές για να ρίξει κανείς τη ψήφο του και όχι μόνο δυο επιλογές...
Από κει και πέρα έρχεται και ένα ματς το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει... Η ΑΕΚ υποδέχεται την Πέμπτη τον Ατρόμητο (17:15) σε ένα ματς τελικό για την πρόκριση και τεράστιο κριτήριο για πολλά και πολλούς. Η ομάδα θα πάει στο συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς να έχει αγώνες και ταυτόχρονα με σημαντική απουσία του Κορδέρο και . Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο το ματς και ευτυχώς το γνωρίζει καλά ο κόσμος που θα στηρίξει μαζικά την προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων.
Ο αντίπαλος έρχεται από ένα ματς (δύσκολο) προ ημερών και είναι ένα βήμα μπροστά από την ΑΕΚ σ' αυτό το κομμάτι. Έχει κι αυτό τη σημασία και την αξία του...
Γενικά η συσπείρωση του κόσμου της ΑΕΚ γύρω απ' την ομάδα σε ΟΛΑ τα ζητήματα που την αφορούν είναι αξιοθαύμαστη και αυτό αποτελεί το μεγάλο της όπλο, τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο, όσο και για το θέμα του γηπέδου.
Υγ: Η επιλογή του Σιδηρόπουλου για το ματς με τον Ατρόμητο έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Υπομονή να δούμε τι θα δούμε...
Υγ2: Η περίπτωση του Γιάκομπ Γιόχανσον και να αγωνιστεί άμεσα στην 11άδα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς αποτελεί για κάθε προπονητή, άρα και για τον Δέλλα, ένα... νόμισμα με δυο όψεις. Όπως και να 'χει ο διεθνής Σουηδός μέσος δεν θα κριθεί από αυτό το ματς, έχουμε πολλά μπροστά μας για να καταλάβουμε την αξία του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το πρωτάθλημα των Μποροβήλων και των Αρετόπουλων...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην αποτυχία του Παναθηναϊκού να κερδίσει τον ΠΑΣ, τα λάθη του Αναστασίου , αλλά και την... πετυχημένη προσπάθεια Μποροβήλου και Αρετόπουλου ένα παιχνίδι 90 λεπτών να το μετατρέψουν σε παιχνίδι 55 λεπτών
Τελικά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στα Γιάννενα και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να δείξει, ότι αυξάνονται οι πιθανότητες διεκδίκησης του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες από εδώ και πέρα και όσο τις χάνεις, τόσο απομακρύνεσαι από την κορυφή. Με αυτή την έννοια ο Παναθηναϊκός βγήκε χαμένος από τον αγώνα με τον ΠΑΣ. Θεωρώ, ότι στο δεύτερο ημίχρονο, που παίχτηκε ποδόσφαιρο ο Αναστασίου έκανε κάποια λάθη. Όπως με την καθυστερημένη είσοδο του Κλωναρίδη στο παιχνίδι (φάνηκε στο τέλος , ότι θα μπορούσε να τους ανακατώσει), αντί του αρνητικού Μπούι, η και με την μη συμμετοχή του Μπέργκ στο αρχικό σχήμα, αν και  η παρουσία του από το 56 και μετά έδειξε, ότι δεν είναι καλά και αυτή η ίωση που τον ταλαιπωρεί μέρες τώρα(δεν έπαιξε και στην Ξάνθη), τον έχει επηρεάσει. Τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες  τις είχε ο Παναθηναϊκός τέσσερις στον αριθμό , όλες με τον Καρέλη. Και ο ΠΑΣ , όμως, θα μπορούσε να σκοράρει σε τρεις φάσεις, οπότε νομίζω ότι η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.
Και πάμε τώρα στην ουσία. Μιλάμε για ένα ματς , που άρχισε την Κυριακή το απόγευμα και τελείωσε την Δευτέρα το απόγευμα. Δεν είναι η πρώτη φορά , που έχει γίνει αυτό με παιχνίδια λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Αυτό που αποτελεί πρόκληση και βιασμό της λογικής και του ποδοσφαίρου είναι η στάση του Μπορο-θρήνου(όπως είχα γράψει  και όταν ανέλαβε) και φυσικά του Αρετόπουλου. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα αγνόησε αίτημα του Παναθηναϊκού(από τις αρχές της εβδομάδας), να γίνει το παιχνίδι νωρίς(όπως σήμερα που στις 3 το μεσημέρι δεν υπήρχε πρόβλημα με ομίχλη και άλλε καιρικές συνθήκες) , ώστε να μην ρισκαριστεί η μη διεξαγωγή του, η η διακοπή του. Τελικά ο Παναθηναϊκός-δυστυχώς δικαιώθηκε- και ο Μποροβήλος πήρε σβάρνα τα κανάλια και έλεγε ότι το αίτημα του Παναθηναϊκού δεν αναφερόταν στην ομίχλη, αλλά στον αγωνιστικό χώρο. Λες και αν αναφερόταν στην ομίχλη θα το έκανε δεκτό….Η μήπως ήθελε να κατατεθεί ένα αίτημα για ομίχλη, ένα, για πάγο, ένα για βροχή και ένα για χιόνι; Προφανώς ο άνθρωπος παίζει με τις λέξεις , αλλά η δουλειά του έγινε έτσι ακριβώς όπως την υπολόγιζε….. Οπως τα είχε υπολογίσει όλα μια χαρά και το 2003 στην Ριζούπολη, όταν άρχισε ένα παιχνίδι σε συνθήκες …ζούγκλας με τα γνωστά αποτελέσματα…
Και πάμε και σε αυτό το εργαλείο, που λέγεται Αρετόπουλος. Αψογη η  διαιτησία του θα πουν οι περισσότεροι στο παιχνίδι. Δεν διαφωνώ. Τι άλλο να κάνει; Μετέτρεψε ένα παιχνίδι 90 λεπτών σε παιχνίδι των 55. Διότι εκτός από τα 10 λεπτά, που παίχτηκαν την Κυριακή χωρίς ομίχλη, τα υπόλοιπα 16 λεπτά, που έπαιξε ο Αρετόπουλος στο σκοτάδι της ομίχλης, ήταν κόντρα σε κάθε λογική, με τους παίκτες των δύο ομάδων  να προσπαθούν να αποφύγουν ο ένας τον άλλον και όχι να παίξουν ποδόσφαιρο και να σταματάει και να αρχίζει το παιχνίδι άλλες δύο φορές εκτός από την αρχική.  Και όσον αφορά τα 19 λεπτά, που παίχτηκαν σήμερα σαν πρώτο ημίχρονο μέχρι να ζεσταθούν οι παίκτες είχε τελειώσει το ημίχρονο. Ουσιαστικά μιλάμε για 45 λεπτά αγώνα…
 Είμαι σίγουρος, ότι ο παρατηρητής του Αρετόπουλου θα του βάλει άριστα ….επειδή έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών των δύο ομάδων στην χθεσινή παρωδία, που είδαμε. Και επειδή στέρησε και από τους οπαδούς και των δύο ομάδων να δουν ποδόσφαιρο για 90 λεπτά….. Και αυτό το κουμάσι , θα τον ξαναδούμε σε κάποιο παιχνίδι του Παναθηναϊκού σαν να μην τρέχει τίποτα…..
Και επειδή κάποιοι θα σχολιάσουν και θα πουν διάφορα μετρήστε πόσοι …γουστάρουν το ποδόσφαιρο του Μποροβήλου και του Αρετόπουλου και των άλλων τύπων, που τρώνε τις σάρκες του ποδοσφαίρου. Είναι αυτοί που δεν θέλουν το 50-50(διότι δεν αντέχουν η ομάδα τους να χάσει το πρωτάθλημα), είναι αυτοί που δεν θέλουν να παίζεται το ποδόσφαιρο εντός των γραμμών, αλλά να κρίνεται έξω από αυτές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξένος ο... διάδοχος του Μίτσελ!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την αναζήτηση του Ολυμπιακού για ξένο προπονητή με ευρωπαϊκό προφίλ και μόνο αν βρεθεί τέτοιος θα αντικατασταθεί ο Μίτσελ. Γιατί δεν θέλουν Ελληνα διάδοχο και τι γίνεται με τις μεταγραφές...    
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά στην σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε η... καθιερωμένη μάζωξη στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν μετά από κάθε ματς και δεν επρόκειτο για κάποια έκτακτη σύσκεψη.
Σε αυτή τη συνάντηση για πρώτη φορά ακούστηκε η φράση “δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι άλλο. Είναι φανερό ότι ο Μίτσελ δεν μπορεί να γυρίσει την κατάσταση πρέπει να πάμε για προπονητή”. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αυτή τη φορά δεν ήταν αρνητικός.
Και γράφω αυτή τη φορά γιατί κουβέντες προβληματισμού για τον Μίτσελ στην σουίτα μετά το τέλος των αγώνων έγιναν αρκετές μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Σε καμία από αυτές δεν υπήρξε η ξεκάθαρη άποψη “αντικατάσταση εδώ και τώρα”, αλλά σε πολλές από αυτές υπήρξε η φράση “μήπως πρέπει να δούμε και το θέμα προπονητή...”.
Στον Μίτσελ οι διοικούντες τον Ολυμπιακό χρεώνουν διάφορα, αλλά δεν είναι του παρόντος να τα αναλύσουμε. Σημασία έχει τι γίνεται από εδώ και στο εξής.

Η επόμενη ημέρα...
Οπως προανέφερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης για πρώτη φορά δεν στήριξε τον Μίτσελ. Ακουσε όλες τις αντιρρήσεις που υπήρχαν για τον Ισπανό, αλλά και την κριτική και συμφώνησε ότι ο Ολυμπιακός ίσως πρέπει να κάνει έναν έλεγχο στην αγορά για προπονητή.
Οταν όμως του πρότειναν διάφορα ονόματα Ελλήνων προπονητών φάνηκε αρνητικός. “Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Μίτσελ με κάποιον από αυτούς που μου λέτε...” είπε εμφανώς προβληματισμένος και έδωσε την γραμμή επί της ουσίας για ξένο προπονητή.
Τέτοιος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο διάδοχος του Μίτσελ, αλλά δεν είναι και το ευκολότερο να βρεθεί, για αυτό όσο ο Μίτσελ μένει στη θέση του και ο Ολυμπιακός αναζητεί προπονητή ευρωπαϊκού προφίλ δεν είναι απίθανο να παραμείνει στο τέλος. Δύσκολο πολύ, γιατί δεν έχει και χρόνο για να αναστρέψει το κλίμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Το ματς με Κυπέλλου με τον Φωστήρα, αν καθίσει στον πάγκο και δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του δεν προσφέρεται για αναστροφή του κλίματος ότι κι' αν συμβεί. Αν τυχόν όμως ο Μίτσελ φτάσει μέχρι το ματς της ερχόμενης Κυριακής στην Ξάνθη τότε ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αν ο Ολυμπιακός νικήσει και παίξει και καλά...

Θυμίζω άλλωστε ότι πέρυσι λίγες ημέρες πριν από το ματς με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Μίτσελ. Είχε φέρει στην Ελλάδα τον Φαν Μαρβάικ και είχε συμφωνήσει σε όλα μαζί του. Το Σάββατο ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη με 2-1 και αμέσως μετά πήγε στις Βρυξέλλες. Η εμφατική νίκη με 3-0 κράτησε τον Μίτσελ στη θέση του και η συνέχεια είναι γνωστή.

Ξένος με βιογραφικό αξιόλογο...
Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Μίτσελ. Ξένος με βιογραφικό που να μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Μίτσελ. Οι δύο τρεις πρώτες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί. Με έναν από αυτούς από το πρωί της επομένης του αγώνα με τον Πλατανιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Μοιάζει θετικός στις πρώτες κουβέντες, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος. Αλλωστε ο Ολυμπιακός θέλει να δει και άλλες περιπτώσεις πριν καταλήξει. Η τάση που υπάρχει είναι να είναι και αυτός Ιβηρας, αλλά δεν είναι όπως τις δύο προηγούμενες φορές αναγκαία συνθήκη. Υπάρχουν και αυτοί που εκτιμούν ότι πρέπει να είναι Γάλλος διότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον αρκετούς Γαλλόφωνους στην ομάδα και είναι έτοιμος να προσθέσει, έναν ακόμη, τον Ντιγκάρ. Καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση αναμένεται να παίξει και ο γνωστός μάνατζερ ο Ραϊόλα. Αλλωστε πέραν όλων των άλλων η διοίκηση έχει παράπονα από τον Μίτσελ για τον τρόπο που (δεν) χρησιμοποιεί του Κασάμι και Αφελάι, τους δύο καλύτερους παίκτες του Ραϊόλα στον Ολυμπιακό.

Η ιδέα για Ερνέστο...
Μέσα σε όλα έπεσε και η ιδέα για Ερνέστο Βαλβέρδε. Οχι για τώρα, αλλά για το καλοκαίρι. Είναι γνωστό ότι ο Ερνέστο δεν αφήνει ποτέ τις ομάδες του στη μέση της σεζόν. Ποτέ! Το καλοκαίρι όμως τελειώνει το συμβόλαιό του με την Μπιλμπάο και παρά το γεγονός ότι δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την διοίκηση των Βάσκων για να το ανανεώσει ακόμη δεν το έχει κάνει... Η ιδέα που έπεσε ήταν λοιπόν να υπάρξει συμφωνία με τον Βαλβέρδε από το καλοκαίρι και για δύο χρόνια και τώρα να αναλάβει κάποιος προσωρινά. Δύσκολο πάντως. Η ιδέα της επιστροφής του Ερνέστο για τρίτη φορά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και επιπλέον είναι άγνωστο αν και ο ίδιος θα είχε τέτοια διάθεση. Πολύ δύσκολο.
Υπήρξε και μία ακόμη πιο... ακραία ιδέα. Να αντικαταστήσει ο Ολυμπιακός τον Μίτσελ με τον πρώην βοηθό του τον Βίκτορ για τον οποίο στον Ολυμπιακό έχουν εξαιρετική άποψη και θεωρούν μεγάλο λάθος του Μίτσελ ότι τον αντικατέστησε φέτος. Και ρίσκο έχει μία τέτοια κίνηση και θα ήταν πολύ μεγάλο άδειασμα στον Μίτσελ και ο Μαρινάκης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να είναι άσχημο το διαζύγιο με τον Ισπανό προπονητή...

Οι Ελληνες...
Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και ονόματα Ελλήνων προπονητών. Δεν υπάρχει κάποιο που να γοητεύει τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού. Κάποιος που να τον θεωρούν καλή λύση έστω για μέχρι το τέλος της σεζόν. Κατέληξαν ότι για να φτάσουν στην περίπτωση του Στάικου Βεργέτη ή του όποιου άλλου Ελληνα προπονητή θα πρέπει να μην έχει βρεθεί κανείς ξένος προπονητής με καλό βιογραφικό και να είναι επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση του Μίτσελ. Με λίγα λόγια δεν αποκλείεται, αλλά θα είναι η τελευταία λύση...

Οι μεταγραφές...
Για την ώρα όπως μπορεί να αντιληφθεί εύκολα και ο καθένας στο μεταγραφικό τομέα έχει υπάρξει ένα φρένο... Ο Ολυμπιακός και λογικά περιμένει να δει λίγο τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή και μετά να προχωρήσει στις όποιες κινήσεις του. Ο Ντιγκάρ είναι όντως κλεισμένος, αλλά θα αποφασίσει μάλλον ο επόμενος τεχνικός. Γενικά για όλες τις περιπτώσεις θα ζητηθεί η άποψή του εφόσον φυσικά βρεθεί σύντομα και αντικαταστήσει τον Μίτσελ άμεσα.
Αβράαμ, η επιστροφή...
Στην περίπτωση που ο Μίτσελ αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή και η επιστροφή του Αβράαμ Παπαδόπουλου. Ετσι κι' αλλιώς με αυτό το σκεπτικό έφυγε ο Αβράαμ και για αυτό υπέγραψε μόνο για ένα χρόνο στην Τουρκία. Ο Παπαδόπουλος είναι ο πιο αγαπημένος Ελληνας παίκτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και η αίσθηση που υπάρχει στην ομάδα είναι ότι έχει λείψει πολύ και από τα αποδυτήρια της ομάδας...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το ντέρμπι του «Μάντσιο»!!

Το 2015 μπαίνει στο Campionato με Derby d' Italia και το gazzetta.gr γράφει για τον πρωταγωνιστή Ρομπέρτο Μαντσίνι.
«Τέτοια υποδοχή δεν είχα ζήσει ξανά και ειλικρινά λυπάμαι γι' αυτό που έγινε. Αντί για σεκιούριτι ήταν οι αρχηγοί των ultras της Γιουβέντους, μας έφτυναν συνεχώς, μας έβριζαν και παραλίγο να μας δείρουν κιόλας. Πραγματικά λυπάμαι, δεν το περίμενα»... Τα λόγια του Χαβιέρ Ζανέτι περιγράφουν το κλίμα που επικρατούσε στο «Ολίμπικο» του Τορίνο στις 4 Νοεμβρίου 2007, στο πρώτο Γιουβέντους-Ιντερ (1-1) μετά το Calciopoli και την επιστροφή των Μπιανκονέρι από την Serie B. Από τότε πέρασαν επτά χρόνια, ο Μάσιμο Μοράτι έχει αποχωρήσει, οι Τορινέζοι επέστρεψαν στους τίτλους και η πολεμική εκείνων των χρόνων έχει κοπάσει. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πέρυσι, στο 3-1 του Juventus Stadium, οι τιφόζι των γηπεδούχων δεν ασχολήθηκαν με το παρελθόν αλλά προτίμησαν να ειρωνεύονται τον Ερικ Τοχίρ με το σύνθημα για τα... σουβενίρ στην Piazza Duomo.
Τώρα, το βράδυ της Τρίτης (22:00, OTESPORT 1), η λογική λέει ότι θα ασχοληθούν και γι' αυτό «ευθύνεται» ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας για την προπονητική του αξία, ο «Μάντσιο» έλειπε από την Serie A για μια σειρά από λόγους και ένας εξ αυτών είναι αυτό το... αλατοπίπερο που βάζει στις σχέσεις των Νερατζούρι με τους Μπιανκονέρι. Αυτός, άλλωστε, ήταν που καθόταν στον πάγκο της Ιντερ στη διετία 2004-06, η οποία θεωρήθηκε «αμαρτωλή» από την ιταλική δικαιοσύνη και έφερε τον υποβιβασμό της Γιούβε και την αφαίρεση των δύο scudetti, με αυτό του 2006 να πάει στους Νερατζούρι του Μαντσίνι. Ο οποίος, είχε δεχθεί με μεγάλη χαρά αυτή την εξέλιξη.
«Είναι η δίκαιη ανταμοιβή για τους τίμιους. Αυτό το scudetto θα πρέπει να αποτελεί την βάση και το κίνητρο για την επόμενη σεζόν».
Δύο χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2008, ο Μαντσίνι απολυόταν από τον Μοράτι λόγω των συνεχόμενων αποτυχιών στην Ευρώπη και στη συνέχεια έπαιρνε τον δρόμο για την Αγγλία και την Μάντσεστερ Σίτι, θάβοντας το τσεκούρι του πολέμου με την Γιουβέντους. Αυτό, πάντως, τυπικά έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του νέου γηπέδου των Μπιανκονέρι, όταν σε δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport εμφάνιζε ένα άλλο πρόσωπο.
«Συγχαρητήρια στη Γιουβέντους για το γήπεδο της. Οπως πάντα, η Γιούβε φτάνει στον στόχο της πριν τους αντιπάλους της. Ηταν επιτέλους καιρός να δούμε ένα τέτοιο γήπεδο στην Ιταλία και είμαι σίγουρος ότι οι Μπιανκονέρι θα έχουν μεγάλο προβάδισμα για χρόνια απέναντι στους ανταγωνιστές τους».
Στην ίδια συνέντευξη, θα εκφραστεί διαφορετικά και για τον τίτλο του 2006: «Αισθάνομαι δικά μου μόνο τα πρωταθλήματα που κατέκτησα στο γήπεδο».
Θα περάσουν τρία χρόνια από τότε, οι Τορινέζοι θα πανηγυρίσουν τρία σερί πρωταθλήματα στη νέα έδρα τους και όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα στις σχέσεις με τον Αντόνιο Κόντε, εμφανίστηκαν και σενάρια για υποψηφιότητα Μαντσίνι. Σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, αυτός που τον στήριζε, θέλοντας βασικά να δείξει την αντίθεση του με το ενδεχόμενο να επιλεγεί ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ήταν ο Πάβελ Νέντβεντ. Να στηρίξει τον εαυτό του, όμως, προσπάθησε και ο ίδιος ο Μαντσίνι, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στα παιδικά του χρόνια.
«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξαν συζητήσεις με την Γιουβέντους για να συνεργαστούμε αλλά στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Είμαι επαγγελματίας άλλωστε ενώ όταν ήμουν πιτσιρικάς ήμουν Γιουβεντίνος και δεν το είχα κρύψει ποτέ».
Οι δύο πλευρές, τελικά, δεν συνεργάστηκαν το καλοκαίρι αφού στο Τορίνο επέλεξαν τον Αλέγκρι και η λογική λέει ότι δεν θα συνεργαστούν ποτέ. Θα είναι πάντα αντίπαλοι, θα έχουν πάντα τα γεγονότα του 2006 για να τους χωρίζουν και θα έχουν πάντα μια... ιδιαίτερη επιθυμία για νίκη όταν θα βρίσκονται αντιμέτωποι. Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που εξιτάρει τον «Μάντσιο», όπως είχε παραδεχθεί το 2009...
«Η Γιουβέντους είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος και ταυτόχρονα το πιο αξιόπιστο τεστ. Αν την νικήσεις -και είμαι χαρούμενος επειδή κατάφερα να το κάνω περισσότερες από μία φορές- σημαίνει ότι η αξία σου είναι μεγάλη. Αυτά πάνε μαζί».
Το βράδυ της Τρίτης, στο Juventus Stadium, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα έχει ακόμη μία φορά την ευκαιρία να μετρήσει την αξία του και μαζί αυτή της ομάδας του...

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μπούκα» στο Mακεδονία Tv! (vid)

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, η εκπομπή «Derby» διακόπηκε ξαφνικά στον αέρα μετά από εισβολή αγνώστων στο στούντιο! 
Την ώρα που η εκπομπή ήταν σε κανονική ροή και ο Κώστας Ραπτόπουλος είχε τον λόγο ακούστηκαν φωνές στο βάθος από τους... εισβολείς με τον ίδιο να λέει «τι έχουμε εδώ μπούκα; Μπούκαρε κόσμος;». Αμέσως ο παρουσιαστής της εκπομπής κ. Χύτας έδωσε εντολή για διαφημίσεις. Περίπου 5 λεπτά μετά η εκπομπή άρχισε ξανά χωρίς κανείς να αναφερθεί στο γεγονός... Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που σε αθλητική εκπομπή της Θεσσαλονίκης είχαμε εισβολή οπαδών. Θυμίζουμε παλιότερα στην ΕΤ3 μια... μπούκα στην θρυλική «Δίκη της Δευτέρας»!



*Πηγή: gazzetta.gr*

«Βόμβα» Νομπόα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ!!

Σε προχωρημένες επαφές με τον μέσο από τον Ισημερινό, Κριστιάν Νομπόα, που έμεινε ελεύθερος από τη Ντιναμό Μόσχας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

«Βόμβα» Νομπόα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ
Μια πολύ σπουδαία μεταγραφή έχει στα «σκαριά» ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Κριστιάν Νομπόα. Ο 29χρονος μέσος από τον Ισημερινό, έμεινε ελεύθερος από τη Ντιναμό Μόσχας και ο μάνατζέρ του μιλά με το «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναδείχθηκε από την Έμελεκ, έπαιξε στη Ρούμπιν Καζάν από το 2007 μέχρι το 2012 κι έκτοτε αγωνιζόταν στην ομάδα της πρωτεύουσας, ενώ μετρά 49 συμμετοχές και 3 γκολ με την εθνική του ομάδα.

Φέτος είχε 19 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά έχει 187 εμφανίσεις και 34 γκολ στο ρωσικό πρωτάθλημα, 22 παρουσίες και 3 γκολ στο Europa League, καθώς επίσης και 16 ματς με 2 γκολ στο Champions League. Μάλιστα το 2011 είχε παίξει και στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League (1-1, 2-2).

Εφόσον αποκτηθεί ο Νομπόα, το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσει η μεταγραφή του Ουσέρο από τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς αγωνίζονται στην ίδια θέση.

Υπενθυμίζεται πως και πέρσι τέτοιο καιρό ο ΠΑΟΚ είχε κάνει μια πολύ ηχηρή μεταγραφή από τη Ρωσία (χάρη στις διασυνδέσεις του Ιβάν Σαββίδη) αποκτώντας τον Μπίμπρας Νάτχο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Την πήρε μόνος του!!

Ο Άντερσον πήρε από το χέρι την Λάτσιο και την οδήγησε στη νίκη 3-0 επί της Σαμπντόρια πετυχαίνοντας το ένα γκολ και φτιάχνοντας τα άλλα δύο.

Την πήρε μόνος του!
Κανείς στη Λάτσιο δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια τόσο εύκολη νίκη απέναντι στην Σαμπντόρια!

Κανείς, εκτός του Άντερσον! Ο Βραζιλιάνος ήταν ο καλύτερος του αγωνιστικού χώρου και εκείνος ο οποίος οδήγησε τους «λατσιάλι» στη νίκη 3-0, φτιάχνοντας δύο γκολ και σκοράροντας το άλλο ένα.

Στο 38ο λεπτό έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Παρόλο ο οποίος νίκησε τον αμυντικό και άνοιξε το σκορ με 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα μετά από πάσα του Λούλιτς, ο Άντερσον έκανε το 2-0. Στο 66ο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς ήταν ο αποδέκτης της πάσας του Άντερσον και αυτός που έκανε το τελικό 3-0.

Η Σαμπντόρια διαμαρτύρεται και δικαιολογημένα για ένα πέναλτι που θα έπρεπε να της δοθεί στο 58ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Λάτσιο – Σαμπντόρια 3-0
(38 Παρόλο, 41’ Αντερσον, 66’ Τζόρτζεβιτς)

Ουντινέζε – Ρόμα (13:30)
Κιέβο – Τορίνο (16:00)
Έμπολι – Βερόνα(16:00)
Τζένοα – Αταλάντα (16:00)
Μίλαν – Σασουόλο (16:00)
Παλέρμο – Κάλιαρι (16:00)
Πάρμα – Φιορεντίνα (16:00)
Τσεζένα – Νάπολι (19:00)
Γιουβέντους – Ίντερ (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλησιάζει κορυφή…!!

Μια «ανάσα από την κορυφή της σκοτσέζικης Premier League βρίσκεται πλέον η Σέλτικ, η οποία νίκησε εκτός έδρας την Κιλμάρνοκ για την 20η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Πλησιάζει κορυφή…
Η Σέλτικ νίκησε 2-0 στην έδρα της Κιλμάρνοκ, στο ματς που ολοκλήρωσε την 20η αγωνιστική της Premier League και πλησίασε από τη δεύτερη θέση στο -1 την πρωτοπόρο Αμπερντίν, έχοντας, όμως, ένα ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στην Πάρτικ από την Πρωτοχρονιά, το οποίο αν το πάρει, τότε θα ξεπεράσει τους κυπελλούχους Ευρώπης του 1983 και θα βρεθεί στην κορυφή με +2, γινόμενη πλέον το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχουν εδώ και καιρό χάσει οποιοδήποτε στόχο για τη συνέχεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι «καθολικοί» δεν «φόρτσαραν», όμως στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Ιζαγκίρε στο 36’ και Σκέποβιτς στο 72’.


Η σύνθεση της Σέλτικ: Γκόρντον, Μάθιους (75’ Φίσερ), Αμπρόουζ, Φαν Ντίικ, Ιζαγκίρε, Μπράουν, Μπίτον, Γιόχανσεν, Κόμονς, Χέντερσον (85’ ΜακΓκρέγκορ), Σκέποβιτς (82’ Γκουϊντέτι)



Αναλυτικά η 20η αγωνιστική:


Κυριακή, 4/1

Πάτρικ Θιστλ-Νταντί Γιουνάιτεντ 2-2
(24’ Στίβενσον, 32’ Ντούλαν-10’ ΜακΚάι-Στίβεν, 73’ Τσίφτσι )

Σεντ Τζόνστον-Χάμιλτον 0-1
(34’ Αντρέου)

Νταντί-Ρος Κάουντι 1-1
(52’ ΜακΆλιστερ-65’ Κούραν)

Ινβερνές-Σεντ Μίρεν 1-0
(77’ ΜακΚάι)

Μάδεργουελ-Αμπερντίν 0-2
(36’, 89’ πεν. Ρούνεϊ)

Δευτέρα, 5/1

Κιλμάρνοκ-Σέλτικ 0-2
(36' Ιζαγκίρε, 72' Σκέποβιτς)


Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Σάββατο, 10/1 (17:00)

Σέλτικ-Σεντ Τζόνστον
Νταντί-Μάδεργουελ
Κιλμάρνοκ-Ινβερνές
Ρος Κάουντι-Πάρτικ
Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν

Δευτέρα, 12/1 (21:45)

Χάμιλτον-Νταντί Γιουνάιτεντ
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Λιμουζό» ο Ζελαμπάλ!

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη δεύτερη φάση του φετινού Euro Cup θα τεθεί ο Μίκαελ Ζελαμπάλ, αφού συμφώνησε τη Δευτέρα με τη Λιμόζ.

«Λιμουζό» ο Ζελαμπάλ
Οι «λιμουζό» ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με τον Γάλλο διεθνή φόργουορντ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με τον παίκτη να μένει ελεύθερος πριν μερικές μέρες από τη Στρασμπούρ.

Μάλιστα, ο 32χρονος άσος αναμένεται να αγωνιστεί την Τετάρτη κόντρα στον «Δικέφαλο» στην πρεμιέρα του Last 32 της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κύπριος» ο Καλαφατάκης!

Στον πάγκο του Κεραυνού Στροβόλου θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο Γιώργος Καλαφατάκης.

«Κύπριος» ο Καλαφατάκης
Ο Χανιώτης τεχνικός συμφώνησε με την κυπριακή ομάδα μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου και θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει να διεκδικήσει τον τίτλο στη Μεγαλόνησο, αφού αυτή τη στιγμή η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 5-3 ρεκόρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Παράταση» ζωής για Κόρντομπα!!

Βήμα παραμονής στην Primera Division έκανε τη Δευτέρα η Κόρντομπα, επικρατώντας 2-0 της Γρανάδα στο ματς των ουραγών της 17ης αγωνιστικής.

«Παράταση» ζωής για Κόρντομπα
Η Κόρντομπα επικράτησε 2-0 της Γρανάδα εντός έδρας, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Primera Division και ανέκτησε τις ελπίδες της για την παραμονή της στην κατηγορία, αφού ξεπέρασε κατά ένα πόντο την αντίπαλο της στη βαθμολογία, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Αυτό, βέβαια, ισχύει και για τους Καταλανούς που βρέθηκαν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και θα έχουν δύσκολο έργο στη συνέχεια της διοργάνωσης, ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία.

Πάντως, οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και νίκησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Γκιλάς στο 16’ και Αντόνε στο 44’.


ΚΟΡΝΤΟΜΠΑ: Κάρλος, Καμπαμπαντάλ, Πάντιτς, Κρέσπο, Βίκο, Καρντάμπια (46’ Μπόρχα), Ντέιβιντ, Ρόσι, Γκιλάς (66’ Φιντέλ), Εκένγκ, Αντόνε (81’ Τσίσκο)

ΓΡΑΝΑΔΑ: Οιερ, Νιόμ (68’ Ρίκι), Μπαμπίν, Μάιντζ, Χουάν Κάρλος (46’ Λάρσον), Φουλκιέρ, Ρίκο, Μάρκεθ, Πίτι, Ελ Αραμπί, Κόρντομπα (80’ Οπτούνιο)



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:


Σάββατο 3/1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε 3-1
(18', 47' Γκριεζμάν, 82' Γκοντίν - 62' Ελ Ζαρ)

Σεβίλλη-Θέλτα 1-0
(32' Παρέχα)

Έλτσε-Βιγιαρεάλ 2-2
(26’ Χόναθας, 35’ Ροντρίγκες – 12’ Βιέτο, 17’ Ούτσε)

Λα Κορούνια-Μπιλμπάο 1-0
(24' Καβαλέιρο)

Μάλαγα-Αλμερία 1-2
(73' Γκαρσία-40', 76' πεν. Χεμέντ)

Κυριακή 4/1

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
(3' Βάθκεθ-39' Χόθαμπεντ, 64' Μπαένα)

Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(52' Μπαραγκάν, 65' Οταμέντι - 14' πεν. Κριστιάνο)

Εσπανιόλ-Εϊμπάρ 1-2

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 1-0
(2' αυτ. Ζόρντι Άλμπα)

Δευτέρα 5/1

Κόρντομπα-Γρανάδα 2-0
(16' Γκιλάς, 44' Αντόνε)


Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 9/1
Λεβάντε-Λα Κορούνια 21:45

Σάββατο 10/1
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 17:00
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 19:00
Θέλτα-Βαλένθια 21:00
Εϊμπάρ-Χετάφε 23:00

Κυριακή 11/1
Αλμερία-Σεβίλλη 13:00
Μπιλμπάο-Έλτσε 18:00
Γρανάδα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 20:00
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00

Δευτέρα 12/1
Ράγιο Βαγεκάνο-Κόρντομπα 21:45 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρόκα: «Θα αποφύγουμε τον υποβιβασμό»

Βέβαιος πως ο Πανθρακικός δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε ο Μάνουελ Ρόκα, λίγη ώρα μετά τον «χρυσό» (όπως τον χαρακτήρισε) πόντο απέναντι στην Ξάνθη.

Ρόκα: «Θα αποφύγουμε τον υποβιβασμό»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρόκα στη συνέντευξη Τύπου:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου που μετά τις δυσκολίες που είχαμε αυτό το διάστημα με τους τραυματισμούς παλέψαμε με έναν δυνατό αντίπαλο. Ας μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δέχθηκαν τέσσερα γκολ σ’ αυτό το γήπεδο. Αλλάξαμε το πλάνο μας γρήγορα με την αλλαγή που προέκυψε και πήγαμε σε ένα παιχνίδι πιο τακτικό, για το αποτέλεσμα. Σ’ αυτές τις καταστάσεις, όταν βρίσκεσαι χαμηλά στη βαθμολογία, πρέπει να σκέφτεσαι πρωτίστως το αποτέλεσμα και τους βαθμούς κι όχι το καλό ποδόσφαιρο».

Και στη συνέχεια, είπε: «Σήμερα η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας κι εμείς την περιμέναμε ψάχνοντας τις κόντρα επιθέσεις. Συγχαρητήρια στην Ξάνθη για την ομάδα της που είναι μία από τις καλύτερες εντός έδρας. Ο πόντος είναι πολύ σημαντικός για μας και θα τον χαρακτήριζα "χρυσό". Από τα χαμηλά δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα, χρειάζεται διάθεση, δουλειά και διάρκεια. Αν συνεχίσουμε έτσι είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό».

Εύκολη πρόκριση για Παρί Σεν Ζερμέν! (video)

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε το εμπόδιο της Μονπελιέ και προκρίθηκε στη φάση των «32» του Κυπέλλου Γαλλίας.

Εύκολη πρόκριση για Παρί Σεν Ζερμέν! (video)
Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε το εμπόδιο της Μονπελιέ και προκρίθηκε στη φάση των «32» του Κυπέλλου Γαλλίας.

Οι Παριζιάνοι επικράτησαν 3-0 εκτός έδρας φορτσάροντας στο δεύτερο 45λεπτό.

Σε αυτό πέτυχαν όλα τα τέρματα της αναμέτρησης… Ο Σαντόμ στο 63ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 79ο λεπτό με τον Ιμπραϊμοβιτς διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Ο Λούκας Μόουρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το τελικό 3-0 και τσέκαρε το εισιτήριο για την Παρί Σεν Ζερμέν.



C Chantome Goal Montpellier 0 - 1 PSG Coupe de... από goals5





*Πηγή: sport-fm.gr*

Η φανέλα είναι… βαριά!!

Ο εύσωμος Ακινφένουα έκανε ό,τι μπορούσε για την έκπληξη, όμως η Λίβερπουλ δεν ήθελε μπλεξίματα. Με γκολ του Τζέραρντ οι Ρεντς πήραν τη νίκη στην έδρα της Γουίμπλετον (2-1) και την πρόκριση στους «32»

Η φανέλα είναι… βαριά
Ήταν το ματς της χρονιάς για την Γουίμπλετον, όμως η Λίβερπουλ ήταν αμείλικτη. Με οδηγό και πάλι τον Στίβεν Τζέραρντ η ομάδα του Ρότζερς πήρε την εκτός έδρας νίκη με σκορ 2-1 και πέρασε στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο αρχηγός των «Ρεντς» έπιασε δουλειά από το 12ο λεπτό, όταν και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δυνάμεις και κατάφεραν να βρουν δίχτυα με το μεγάλο –λόγω σωματοδομής και κιλών- αστέρι τους! Ο Αντεμπάγιο Ακινφένουα λοιπόν, απάντησε στο 36΄ βάζοντας φωτιά στο ματς. Η Λίβερπουλ πίεσε στη συνέχεια του ματς και τελικά κατάφερε να βρει το γκολ, που εν τέλει της χάρισε και τη νίκη-πρόκριση, ξανά με τον Στίβεν Τζέραρντ, που πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο 62’.

inner

Θα τα ξαναπούν Μπέρνλι και Τότεναμ με το 1-1 στο «Τερφ Μουρ». Μετά από ένα βαρετό πρώτο ημίχρονο (με καμία τελική!) οι δύο ομάδες κατάφεραν να βρουν δίχτυα, όμως νικητής δεν βγήκε και θα υπάρξει επαναληπτικός. Το σκορ άνοιξαν οι «spurs» με τον Τσαντλί στο 56ο λεπτό, ενώ για τους γηπεδούχους η απάντηση ήρθε στο 73’ με τον Βόουκς.


Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της φάσης των «64» του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή 02/01
Κάρντιφ-Κόλτσεστερ 3-1
(34’ Ραλς, 53’ Χάρις, 60’ Τζόουνς - 74’ Σέαρς)

Σάββατο 03/01
Γουέστ Μπρομ-Γκέιτσχεντ 7-0
(42’, 46’ 53’, 90+1’ Μπεραχίνο, 45+1’ Ανιτσέμπε, 55’ Μπραντ, 79’ Μόρισον)

Κέμπριτζ-Λούτον 2-1
(27’ Σίμπσον, 74’ Χάριμαν - 66’ Ντόναλντσον)

Λέστερ-Νιουκάστλ 1-0
(39’ Ουλόα)

Μίλγουολ-Μπράντφορντ 3-3
(36’ ΜακΝτόναλντ, 66’, 83’ Φούλερ - 6’, 76’ Κνοτ, 70’ αυτ. Νέλσον)

Μπάρνσλεϊ-Μίντλεσμπρο 0-2
(48’ Φόσεν, 84’ Αγιάλα)

Μπλάιθ Σπάρτανς-Μπέρμιγχαμ 2-3
(35’, 41’ Ντέιλ - 52’ Νόλακ, 55’, 58’ Τόμας)

Μπόλτον-Γουίγκαν 1-0
(76’ Κλάουχ)

Μπρέντφορντ-Μπράιτον 0-2
(88’ Ντανκ, 90+3’ Ο’ Γκρέιντι)

Ντέρμπι-Σάουθπορτ 1-0
(90+3’ Μάρτιν)

Ντονκάστερ-Μπρίστολ Σίτι 1-1
(50’ ΜακΚούλουχ - 75’ Σμιθ)

Πρέστον-Νόριτς 2-0
(71’, 84’ Γκάλαχερ)

Ρόδεραμ-Μπόρνμουθ 1-5
(10’ Μπρίντλεϊ - 44’ ΜακΝτόναλντ, 58’ Στάνισλας, 63’ Φρέιζερ, 67’, 71’ Κέρμοργκαντ)

Ροτσντέιλ-Νότιγχαμ 1-0
(12’ πεν. Βινσέντι)

Τρανμίρ-Σουόνσι 2-6
(70’ Πάουερ, 83’ Στόκτον - 34’ Ντάιερ, 49’ Κάρολ, 59’ Μπάροου, 77’, 90+4’ Γκομίς, 85’ Ρούτλτετζ)

Τσάρλτον-Μπλάκμπερν 1-2
(55’ Γκούντμουντσον - 4’, 59’ Τέιλορ)

Φούλαμ-Γουλβς 0-0

Χάντερσφιλντ-Ρέντινγκ 0-1
(69’ Μπλάκμαν)

Κυριακή 04/01

Ντόβερ-Κρίσταλ Πάλας 0-4
(10', 34' Νταν, 68' Γκέιλ, 87' Ντόιλ)

ΚΠΡ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-3
(36' Μακ Νάλτι, 49', 90+4' Κάμπελ-Ράις)

Σάντερλαντ-Λιντς 1-0
(33' Φαν Άνχολτ)

Άστον Βίλα-Μπλάκπουλ 1-0
(89' Μπεντέκε)

Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γουένστντεϊ 2-1
(66', 90+1' Μίλνερ - 14' Νούχιου)

Σαουθάμπτον-Ίπσουιτς 0-0

Στόουκ-Ρέξαμ 3-1
(80' Αρναούτοβιτς, 88', 90+4' Άιρλαντ - 73' Κάρινγκτον)

Γέοβιλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(66' Ερέρα, 90' Ντι Μαρία)

Τσέλσι-Γουότφορντ 3-0
(58' Γουίλιαν, 70' Ρεμί, 72' Ζουμά)

Άρσεναλ-Χαλ 2-0
(20' Μερτσεσάκερ, 82' Σάντσες)

Δευτέρα 05/01

Μπέρνλι-Τότεναμ 1-1
(73' Βόουκς - 56' Τσαντλί)

Γουίμπλεντον-Λίβερπουλ 1-2
(36' Ακινφένουα - 12', 62' Τζέραρντ)

Τρίτη 06/01
Έβερτον-Γουέστ Χαμ (21:45)
Σκάνθορπ-Τσέστερφιλντ (21:45)

** Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλική νίκη για Απόλλωνα Πατρών!

Με νίκη του Απόλλωνα Πατρών 68-56 ολοκληρώθηκε το πελοποννησιακό φιλικό κόντρα στον Αρκαδικό.

Φιλική νίκη για Απόλλωνα Πατρών
Οι «μελανόλευκοι» επικράτησαν των Αρκάδων 68-56 εκτός έδρας, με το Νίκο Βετούλα να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια της Α1 και τους γηπεδούχους να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί για τρία δεκάλεπτα.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 34-33, 51-46, 56-68

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 2, Νοέας 8 (1), Κωνσταντίνου 2, Καρύδας 3, Κοψαύτης 5 (1), Χατζής 9 (1), Αναστασάκης, Θανόπουλος 3 (1), Εζόμο 8, Τζόρτζεβιτς 16

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Αργυρόπουλος, Γκάλογουει 3, Πεν 16 (2), Φιτζπάτρικ 15 (1), Αντωνάκης 3 (1), Γεωργαλής, Σκορδίλης 5, Ελ Αμίν 14 (2), Πελεκούδας, Μολφέτας 5 (1), Νιφόρας 7 (1)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουτσέσκου: «Είμαστε απογοητευμένοι»

Απογοητευμένος ο προπονητής της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς η ομάδα του αν και καλύτερη, αν και με κλασικές ευκαιρίες, εν τέλει... κόλλησε στο 0-0 με τον Πανθρακικό.

Λουτσέσκου: «Είμαστε απογοητευμένοι»
Πίκρα για το αποτέλεσμα με τον Πανθρακικό στον Ξάνθη. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου... δεν μπορούσε να πιστέψει πως παρά την σαφέστατη υπεροχή της ομάδας του, παρά τις κλασικές ευκαιρίες και τα δοκάρια, εν τέλει δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, μένοντας στο 0-0 στο... ελ θράκικο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι δεν πήραμε τους τρεις πόντους που αξίζαμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που ήταν σε μία δύσκολη κατάσταση, η οποία αμύνθηκε στα 30 μέτρα με 11 παίκτες. Και γι’ αυτό έπρεπε να παίξουμε με υπομονή, να ταράξουμε την οργάνωσή τους και στον ίδιο χρόνο να μην δεχθούμε κόντρα επίθεση».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Σε παιχνίδια όπως αυτό είναι να έχεις μία, το πολύ δύο ευκαιρίες για να σκοράρεις. Νομίζω πως είχαμε 5 ευκαιρίες για γκολ αλλά στις δύο μας σταμάτησε το δοκάρι κι τις άλλες τρεις φορές ο τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του. Για μένα μένει η απογοήτευση για τους χαμένους βαθμούς. Δεν είχα να πω τίποτα στους παίκτες μου στο τέλος του αγώνα γιατί προσπάθησαν πολύ».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Ο αντίπαλος δεν ξέρω αν έφτασε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στα τελευταία 20 μέτρα πριν την εστία μας. Υπάρχουν και τέτοιες αναμετρήσεις όμως που αν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπορείς να χάσεις ή να πάρεις ένα βαθμό, όπως έγινε σήμερα. Αν η ομάδα μου δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο σήμερα θα έλεγα ότι μας επηρέασε η διακοπή. Αλλά αυτό όπως είδατε δεν συνέβη. Οι παίκτες έπαιξαν καλά, είχαν ευκαιρίες αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο. Ήταν και θέμα ατυχίας η σημερινή ισοπαλία αλλά και ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού που έκανε τρεις πολύ καλές αποκρούσεις».

Προπόνηση και αναχώρηση!!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη Δεύτερα κανονικά την προετοιμασία του στην Πυλαία, ενόψει της αναμέτρησης της πρεμιέρας των 32» του Euro Cup κόντρα στη Λιμόζ στο «Μπομπλάν».

Προπόνηση και αναχώρηση
Έτσι, την Τρίτη η αποστολή του «Δικεφάλου» θα αναχωρήσει για τη Γαλλία για την αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1993.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος διαπίστωσε πως είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ το «παρών» έδωσε και Κώστας Χαραλαμπίδης, ώστε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του.

Η αποστολή αναχωρεί στις 08:30 για την Αθήνα κι από εκεί στις 15:10 θα «πετάξει» για το Παρίσι. Από εκεί, θα μεταβεί οδικώς στο Λιμόζ, όπου αναμένεται να φτάσει λίγο πριν από τις 23:00.

Ο ΠΑΟΚ θα κάνει μία προπόνηση στις 13:00 της Τετάρτης στο «Μπομπλάν». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσα ο Πετγουέι!!

Δεν προέκυψε κάτι συγκλονιστικό για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον Ολυμπιακό στην προπόνηση της Δευτέρας με τους Μπρεντ Πετγουέι και Ολίβερ Λαφαγέτ.

Μέσα ο Πετγουέι
Ο πρώτος ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της ημέρας και υπολογίζεται σίγουρα για την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στην Αρμάνι στο ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας, καθώς δεν είχε γυμναστεί την Κυριακή για να ξεκουράσει τη μέση του.

Αντίθετα, ο Αμερικανός γκαρντ ακολούθησε μέρος του προγράμματος του Έλληνα τεχνικού, αφού κρίθηκε πως δεν έπρεπε να πιεστεί μετά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους προσαγωγούς.

Μέρος του προγράμματος ακολούθησε την ίδια μέρα, επίσης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος συνεχίζει να ανεβάζει «στροφές». *Πηγή: sport-fm.gr*

Κανονικά Παππάς, Μποχωρίδης!!

Η ζωή συνεχίζεται στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στην Πυλαία και όλοι στους «πράσινους» ασχολούνται πλέον με το ματς της δεύτερης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Κανονικά Παππάς, Μποχωρίδης
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είδε τους δύο απόντες των τελευταίων ημερών, τους Νίκο Παππά και Λευτέρη Μποχωρίδη, να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων τη Δευτέρα και υπολογίζονται κανονικά, ενόψει της αναμέτρησης της ερχόμενης Παρασκευής στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Τα ευχάριστο για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι πως δεν προέκυψαν νέα αγωνιστικά προβλήματα.

Το πρόβλημα αφορούσε την παγωνιά που επικρατούσε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αφού υπήρξε φόβος για μυϊκούς τραυματισμούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη (Νταρουσα)φάκα η «Φενέρ»!!

Δεν αστειεύεται η Νταρουσάφακα. Η έκπληξη της τουρκικής λίγκας νίκησε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εκτός έδρας με 95-91 και επέτρεψε στην Εφές να μείνει μόνη πρώτη. Εξαιρετικός ο Ζήσης.

Στη (Νταρουσα)φάκα η «Φενέρ»!

Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα για τους πρωταθλητές Τουρκίας, που πλέον ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με τους νικητές, αλλά και την Μπεσίκτας, η οποία στο ματς που προηγήθηκε έχασε από την μόνη πρώτη πλέον Αναντολού Εφές με 78-77.

Ο Νίκος Ζήσης ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες των ηττημένων, καθώς είχε 15 πόντους (4/5 βολές, 4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 1 ασίστ σε 23:44. Ο Εμίρ Πρέλτζιτς πρόσθεσε άλλους 15 πόντους για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Top 16, ενώ 13 μαζί με 10 ριμπάουντ είχε ο Νεμάνια Μπιέλιτσα. Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις ήταν εξαιρετικός με 25 πόντους για την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι, όπως και ο Τζαμόν Λούκας με 15 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 3/1
Τόφας-Ουσάκ 77-80
Γκαζιαντέπ-Εσκισεχίρ 88-80
Καρσίγιακα-Άνκαρα 96-89
Τραμπζονσπόρ-Μπάνβιτ 66-71
Γαλατάσαραϊ-Ισταμπούλσπορ 81-84

Κυριακή, 4/1
Τουρκ Τέλεκομ-Κόνιασπορ 83-72

Δευτέρα, 5/1
Μπεσίκτας-Αναντολού Εφές 77-78
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Νταρουσάφακα 91-95

Δείτε τη βαθμολογία της τουρκικής λίγκας*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταγραφική σύσκεψη στο Ρέντη!!

Πολύωρη συνεργασία με στελέχη της ομάδας είχε σήμερα ο Μίτσελ για να δρομολογηθούν άμεσα οι μεταγραφικές εξελίξεις.

Μεταγραφική σύσκεψη στο Ρέντη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισπανός τεχνικός μετά την σημερινή προπόνηση είχε συναντήσεις με στελέχη της διοίκησης τα οποία έχουν άμεση σχέση με τον μεταγραφικό σχεδιασμό αλλά και την πραγματοποίηση των μεταγραφών.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής του Μίτσελ με τα άλλα στελέχη της ΠΑΕ ήταν να τρέξουν οι εξελίξεις στα μεταγραφικά, και προχωρήσουν γρήγορα όλες οι υποθέσεις παικτών για να ενισχυθεί η ομάδα.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ομάδα σε σημεία που αποδεδειγμένα υπάρχει ανάγκη. *Πηγή: sport-fm.gr*