Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο Σπανούλης και το dvd στην πτήση της επιστροφής!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τον τρόπο που λειτουργεί ο Βασίλης Σπανούλη ο οποίος τον έχει φέρει στην ελίτ της Ευρώπης.
Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ανέκαθεν ήμουν της άποψης πως ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, αλλά επιμείνεις στην προσπάθεια θα ανταμειφθείς... κι αν δεν ανταμειφθείς όσο θα ήθελες, θα έχεις προσπαθήσει.
Γυρνώντας από τη Μάλαγα στην πτήση της επιστροφής το φαγητό σερβιρίστηκε πολύ νωρίς ώστε να έχουν αρκετή ώρα οι παίκτες να κοιμηθούν.
Μετά από 45 περίπου λεπτά τα φώτα χαμήλωσαν, οι δίσκοι μαζεύτηκαν και άπαντες πλην δύο μελών του Ολυμπιακού κοιμήθηκαν.
Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα απλό νόημα στον Μίλαν Τόμιτς, αυτός έβγαλε από τη ντουλάπα το laptop, φόρτωσε το dvd του ματς με την Ουνικάχα και κάθισαν δίπλα δίπλα. Αυτό γίνεται ΠΑΝΤΑ σε όλα τα ταξίδια της επιστροφής ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Μέχρι την προσγείωση είχαν συζητήσει το ματς οι δυο τους, το είχαν αναλύσει. Με τη βοήθεια του «pause» παραδέχονταν τα λάθη στο παρκέ, αλλά και τα ορθώς καμωμένα πράγματα που χάρισαν τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Γύριζαν φάσεις πίσω για να τις ξαναδούν και να σκεφτούν πως έπρεπε να λειτουργήσουν κανονικά.
Δεν είχαν περάσει παρά λίγες ώρες από τη λήξη ενός νικηφόρου αγώνα και ο Σπανούλης το ανέλυε με τον προπονητή του. Θα μπορούσε να το κάνει την επόμενη μέρα, αλλά σε αυτή ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε προγραμματίσει προπόνηση με σουτ και βάρη.
Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται εκεί που βρίσκεται διότι έχει προσαρμόσει απόλυτα τη ζωή του στο μπάσκετ και στην οικογένειά του. Το γεγονός πως δεν κάνει κάτι άλλο μπορεί για κάποιον να είναι βαρετό, αλλά για αυτόν είναι το οξυγόνο του, είναι ο τρόπος ζωής του
Σε πολλά κείμενα τον παρομοιάζω με ρομπότ. Μα έτσι λειτουργεί. Από τη διατροφή και τον ύπνο του, από το ωράριο στη διασκέδασή του (ναι διασκεδάζει και αυτός) μέχρι και την προπόνησή του. Το σώμα του είναι αυτό που του αποφέρει πάρα πολλά χρήματα και φροντίζει να το... φροντίζει για να μπορεί να ανταποκριθεί.
Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο τρίτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα (για λίγο ακόμη), είναι ο 4ο πασέρ στη διοργάνωση (για λίγο ακόμη) και τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο.
Το dvd στην πτήση της επιστροφής είναι απλά μία λεπτομέρεια από τις πολλές που τον κάνουν να διαφέρει.
ΥΓ: Το κείμενο το έγραψα χωρίς ίχνος υποτίμησης της προσπάθειας των υπολοίπων παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι αν δεν ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι στο παρκέ, ο Βασίλης δε θα κατάφερνε τίποτα απολύτως.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: