Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Τα ματς που δίνουν αξία στο θεσμό!!

Αν και δεν είχαμε την μεγάλη έκπληξη στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας στα ματς που διεξήχθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά γιατί παραμένει μια διοργάνωση με ξεχωριστή αίγλη και το αναπάντεχο να παραμονεύει. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Βέβαια ακόμη υπάρχει ένα ματς, στο οποίο ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει εμφανής διαφορά δυναμικότητας. Αυτό που διεξάγεται απόψε ανάμεσα στην Γουίμπλεντον και τη Λίβερπουλ και το οποίο ξυπνά μνήμες του 1988 όταν και σημειώθηκε μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Ακόμη πάντως και αν δεν καταφέρει η Γουίμπλεντον να κάνει την έκπληξη, υπήρξαν παιχνίδια που ανέδειξαν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα φαβορί πάντα στον συγκεκριμένο θεσμό όπως η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι στις καθυστερήσεις επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, αυτή της Αστον Βίλα με το τέρμα του Μπεντεκέ στο τέλος επί της Μπλάκπουλ, ακόμη και η αγχώδης νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γιόβι.

Η μεγάλη έκπληξη πήγε να γίνει φυσικά το Σάββατο με την Μπλάιθ Σπάρτανς να προηγείται με δύο γκολ του Ρομπ Ντέιλ (η κανονική του δουλειά είναι μπάρμαν) επί της Μπέρμιγχαμ, άσχετα αν η ομάδα της Τσάμπιονσιπ το γύρισε στην επανάληψη. Η διακύμανση του σκορ, αρκούσε για να υπενθυμίσει τι μπορεί να συμβεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Από εδώ και πέρα πλέον με τα φαβορί να συνεχίζουν στη διοργάνωση τα περιθώρια για εκπλήξεις λιγοστεύουν όμως αυτές πάντα θα παραμονεύουν, σ' ένα θεσμό, ο οποίος ανέκαθεν έβαζε δύσκολους γρίφους στα μεγάλη ονόματα
*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: