Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

«Μαύρο» στον ΣΥΡΙΖΑ και... Ατρόμητος!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, τα λάθη και το ματς που έρχεται στο ΟΑΚΑ...  
Η κουβέντα γύρω από το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ είναι πάλι (και θα είναι έως ότου ολοκληρωθεί είτε θετικά είτε αρνητικά) στα φόρτε της και φυσικά με φόντο τις εκλογές της 25ης Γενάρη αναμένονται να υπάρξουν πολλά ακόμη επεισόδια στο συγκεκριμένο σίριαλ...
Πλέον, λοιπόν, ενόψει εκλογών πρέπει όλοι οι ΑΕΚτσήδες να πάρουν τις αποφάσεις τους και εννοείται πως το «μαύρο» στον ΣΥΡΙΖΑ από τους Ενωσίτες πρέπει να θεωρείται δεδομένο αφού η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και) στο ζήτημα του νέου γηπέδου της Ένωσης είναι τουλάχιστον -με επιείκεια- πολεμική.
Από τη στιγμή που στην Κουμουνδούρου επιμένουν (σε κάθε ζήτημα που απασχολεί τούτο τον τόπο και ταυτόχρονα και σε αυτό της «Αγιάς Σοφιάς») να αποδέχονται την πολυγλωσσία και να μη ξεκαθαρίζουν τη θέση τους, οι φίλοι – οπαδοί της ΑΕΚ οφείλουν να γνωρίζουν πως οι συγκεκριμένοι αποτελούν εμπόδιο (και μοιάζει να είναι αξεπέραστο) για να γίνει πράξη το όνειρο όλων των Ενωσιτών.
Είναι δεδομένο πως ο νυν δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας δεν επιθυμεί να δει το γήπεδο της ΑΕΚ ξανά στο χώρο που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας» και ακόμη αν υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του ΣYΡΙΖΑ, τώρα πριν τις κάλπες, υπέρ του σχεδίου του Δημήτρη Μελισσανίδη κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ, δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα και να το πιστέψει...
Έχει αποδειχτεί άλλωστε σε ΟΛΑ τα ζητήματα πως άλλα λένε ΟΛΟΙ οι πολιτικοί πριν και άλλα λένε μετά την εκλογή τους. Αυτό ισχύει στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση κι έπειτα... Ποτέ και κανείς που κυβέρνησε δεν έκανε όσα υποσχέθηκε, αντιθέτως έκανε πράξη όλα όσα προεκλογικό φώναζε πως ΔΕΝ θα κάνει!
Όμως πέρα από τα δεδομένα, ότι εχθρός της ΑΕΚ για το θέμα του συγκεκριμένου σχεδίου για γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, είναι ο νυν δήμαρχος και η παράταξη που τον στηρίζει, υπάρχουν και λάθη από όσους χειρίζονται το θέμα από την πλευρά της Ένωσης.
Διότι είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο ότι ο Βασιλόπουλος είναι απέναντι στην ΑΕΚ, τέλος. Το θέμα είναι πως με δεδομένο το συγκεκριμένο γεγονός στην Ένωση όφειλαν να μη δίνουν το παραμικρό πάτημα για να λένε τα δικά τους. Είναι για παράδειγμα απαράδεκτο να υποστηρίζουν από τον δήμο (και έπειτα να δικαιώνονται) πως για το θέμα της υψομετρικής μελέτης δεν έχουν κατατεθεί όσα απαιτούνται από την ΑΕΚ.
Στη τελευταία συνάντηση που είχε ο δήμος με τον κ. Ανδριόπουλο ο τελευταίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ζητήθηκαν διευκρινήσεις τις οποίες θα στείλουμε. Ζητήθηκαν και πρόσθετα στοιχεία που δεν τα είχαν και θα τα δώσουμε», λόγια που αποδεικνύουν ότι όντως δεν είχαν δοθεί κάποιες διευκρινήσεις αλλά και κάποια στοιχεία που απαιτούνται. Κι αυτό με δεδομένο ότι έχει απέναντι σου εχθρό στο θέμα του γηπέδου είναι απαράδεκτο αφού του δίνεις και... άλλοθι για να φωνάζει.
Ο Βασιλόπουλος είπε ξανά όλα όσα δεν στέκουν σε μία συνέντευξη στην Αυγή που ειλικρινά ήταν πολύ soft όπως αναμενόταν και είπε μεταξύ άλλων (αδιάφορων) ότι: «Όποιες κι αν είναι οι δικές μας ενστάσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με βάση τον νόμο. Το μόνο που περνά από τα χέρια μας είναι η υψομετρική μελέτη. Ακόμα και τώρα, όμως, δεν έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Ο φάκελος που προσκόμισαν δεν έχει κανένα νέο στοιχείο σε σχέση με αυτά που απαιτούνταν από την τεχνική υπηρεσία».
Αν ισχύουν τα παραπάνω, επαναλαμβάνω αν (διότι μπορεί να είναι σότο, όμως στην προηγούμενη, πρόσφατη συνάντηση αποδείχτηκε ότι δεν ήταν σότο) τότε θα έπρεπε ήδη να είχαν απομακρυνθεί πολλοί από εκείνους που έχουν πάρει πάνω τους το θέμα και -υποτίθεται πως- το τρέχουν τόσους μήνες και δεν έχουν καταφέρει (με τόσο χρόνο διαθέσιμο) να καταθέσουν όσα απαιτεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Και όλα αυτά ενώ γνωρίζουν ΟΛΟΙ πως πρόκειται για μία δημοτική αρχή που είναι απέναντι ούτως ή άλλως και θα έκανε τα πάντα για να βάλει - δημιουργήσει εμπόδια.
Βέβαια, ο κ. Βασιλόπουλος δεν πρέπει να μιλάει για νόμους, είναι τουλάχιστον αστείο αφού ο ίδιος πρώτος δεν τους σέβεται και επιδιώκει με προσφυγές στο ΣτΕ να τους κρίνει αντισυνταγματικούς... Έτσι για να μη νομίζει κανείς ότι τρώμε κουτόχορτο! Ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι, γι' αυτό και προσωπικά φωνάζω «μαύρο» απ' όλους τους ΑΕΚτσήδες στον ΣΥΡΙΖΑ, «κατάμαυρο». Ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθεί το θέμα του γηπέδου, η κοροϊδία στον κόσμο της Ένωσης και στο μεγάλο του όνειρο πρέπει να τους στοιχίσει, τώρα που θα πονέσει περισσότερο από ποτέ. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι και τα πεντάχρονα πλέον γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ο Σύριζα να σώσει τον τόπο...
Ευτυχώς στο οργανωμένο οπαδικό κίνημα της Ένωσης υπάρχει η ORIGINAL 21 και με την ανακοίνωσή της έδωσε και πάλι το σύνθημα για αγώνα μέχρι τέλους για το γήπεδο της ΑΕΚ. Πάντα αυτό γινόταν, πάντα έτσι θα γίνεται, μόνο για την καψούρα τους, για την αγάπη τους και πάνω απ' αυτή δεν μπαίνει τίποτα. Παλιότερα είχε γίνει (και) για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά γενικά για όλους εκείνους που παίζουν με το όνειρο και τη ζωή (αυτό είναι η ΑΕΚ για τους οπαδούς της) τους... Το θυμίζω σε όλους για να μη λένε ότι όλα γίνονται για να στηριχτεί η νυν Κυβέρνηση. Άλλωστε υπάρχουν πολλές επιλογές για να ρίξει κανείς τη ψήφο του και όχι μόνο δυο επιλογές...
Από κει και πέρα έρχεται και ένα ματς το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει... Η ΑΕΚ υποδέχεται την Πέμπτη τον Ατρόμητο (17:15) σε ένα ματς τελικό για την πρόκριση και τεράστιο κριτήριο για πολλά και πολλούς. Η ομάδα θα πάει στο συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς να έχει αγώνες και ταυτόχρονα με σημαντική απουσία του Κορδέρο και . Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο το ματς και ευτυχώς το γνωρίζει καλά ο κόσμος που θα στηρίξει μαζικά την προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων.
Ο αντίπαλος έρχεται από ένα ματς (δύσκολο) προ ημερών και είναι ένα βήμα μπροστά από την ΑΕΚ σ' αυτό το κομμάτι. Έχει κι αυτό τη σημασία και την αξία του...
Γενικά η συσπείρωση του κόσμου της ΑΕΚ γύρω απ' την ομάδα σε ΟΛΑ τα ζητήματα που την αφορούν είναι αξιοθαύμαστη και αυτό αποτελεί το μεγάλο της όπλο, τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο, όσο και για το θέμα του γηπέδου.
Υγ: Η επιλογή του Σιδηρόπουλου για το ματς με τον Ατρόμητο έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Υπομονή να δούμε τι θα δούμε...
Υγ2: Η περίπτωση του Γιάκομπ Γιόχανσον και να αγωνιστεί άμεσα στην 11άδα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς αποτελεί για κάθε προπονητή, άρα και για τον Δέλλα, ένα... νόμισμα με δυο όψεις. Όπως και να 'χει ο διεθνής Σουηδός μέσος δεν θα κριθεί από αυτό το ματς, έχουμε πολλά μπροστά μας για να καταλάβουμε την αξία του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: