Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πανθρακικός από… σίδερο!!

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη, όμως λύση απέναντι στα… δοκάρια του Πανθρακικού δεν βρήκε. Οι Ακρίτες σημάδεψαν δύο φορές «σίδερο» και η ομάδα της Κομοτηνής έφυγε χαρούμενη, έπειτα από το 0-0 στο «Ελ Θράκικο».

Πανθρακικός από… σίδερο
Δεν βγήκε νικητής στο «Ελ Θράκικο», όμως ο Πανθρακικός μπορεί να νιώθει χαρούμενος για τον βαθμό που πήρε, 0-0. Η Ξάνθη είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, όμως οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες της κατέληξαν στο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε τα ηνία του παιχνιδιού στην μεγαλύτερη διάρκειά του και εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα που άφησαν στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Κομοτηνής –δεν έκανε ούτε τελική στο πρώτο ημίχρονο- έριξε το βάρος στην άμυνα κι εν τέλει δικαιώθηκε αφού κατάφερε να κρατήσει μέχρι το φινάλε έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθειά της για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Το ματς:



Καταπληκτικό ξεκίνημα για την Ξάνθη στο ματς. Οι γηπεδούχοι έδειξαν με το… καλησπέρα πως θέλουν να γίνουν το αφεντικό και μάλιστα άγγιξαν το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Λουσέρο με δυνατό σουτ είδε την μπάλα –με την παρέμβαση και του Αθανασιάδη- να καταλήγει στο δοκάρι. Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει, όμως ο Πανθρακικός σταδιακά κατάφερε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να πάρει ανάσες στα μετόπισθεν.

Οι φιλοξενούμενοι εν τέλει κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τους Ακρίτες, όμως οι το παιχνίδι των αντεπιθέσεων δεν τους βγήκε και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Στο φινάλε του ημιχρόνου, η Ξάνθη πάτησε και πάλι γκάζι, όμως με εξαίρεση ένα ωραίο πλασέ του Καπετάνου (38’) της έλειψαν οι ευκαιρίες και το 0-0 δεν άλλαξε.

Η διαφύλαξη του «μηδέν» στην άμυνα αποτέλεσε τον βασικό στόχο του Πανθρακικού και στο δεύτερο 45λεπτο. Οι παίκτες του Ρόκα παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ξεκίνημα της επανάληψης και παρά τον χώρο που έδωσαν στους γηπεδούχους, αυτοί δεν κατάφεραν να τους δημιουργήσουν προβλήματα. Η Ξάνθη προσπαθούσε με γεμίσματα στην περιοχή να φτιάξει ευκαιρίες, αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί «καθάριζαν» χωρίς προβλήματα τον κίνδυνο. Σύμμαχος στις προσπάθειές τους για ακόμη μια φορά ήταν και το δοκάρι του Αθανασιάδη, που του γλίτωσε στο σουτ του Καπετάνου στο 67ο λεπτό.

Το γήπεδο… έγερνε με το πέρασμα των λεπτών. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να αυξήσουν την πίεσή τους, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα του Πανθρακικού συνέχισε να τους κάνει δύσκολη την ζωή. Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «χαλάσουν» τον ρυθμό των γηπεδούχων και τελικά το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Αμπάρκιολη στα Πηγάδια.


Οι συνθέσεις:



Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (67’ Ρούντι), Φλίσκας (79' Ομπόντο), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Γουάλας, Πασχαλάκης, Κομεσίδης, Λισγάρας

Πανθρακικός (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Τζάνης (86’ Ζδράβος-Ρίζος), Ντιγκινί, Σερφά (4’ Χασομέρης), Εμπόου, Τσουμάνης, Ρομέου, Λαδάκης, Ποτουρίδης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Χρήστου, Λίτσκας, Φραγκούλης, Ίγκορ

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης

Γήπεδο: Πηγάδια *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: