Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

«Πέναλτι η φάση του Παπαδόπουλου»

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την διαιτησία της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τους επενδυτές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Ποιοι είναι οι επενδυτές στην Ελλάδα; Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πετάν τα λεφτά τους; Τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά και βγήκαν στον αέρα με την πτώση των μεγάλων ομάδων όπως ο Άρης, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Μπορεί τουλάχιστον έτσι να αλλάξουν τα πράγματα αν και δεν αλλάζουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Είδαμε τι έγινε στο Γιάννενα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Την σωματική ακεραιότητα των παικτών δεν την σκέφτεται κανείς»;
Για την διαιτησία στο ΠΑΟΚ – Πανιώνιος:
«Πρέπει να λυθεί πρώτα το θέμα με την γραμμή. Όλα τα κανάλια τραβάν την γραμμή στο έδαφος στο πόδι και πηγαίνει στο πόδι του αμυνόμενου. Τεχνικά δεν γίνεται η γραμμή να πάει στο σώμα ή το κεφάλι. Οφσάιντ είναι όταν προεξέχει το πόδι το σώμα ή το κεφάλι ενώ το χέρι είναι σαν να είναι το σώμα. Στην φάση του Σαλπιγγίδη που φεύγει πριν από το γκολ υπάρχει οφσάιντ και δεν λειτουργεί καλά ο βοηθός. Η θέση του βοηθού είναι πάρα πολύ δύσκολη. Στο παιχνίδι του Ατρομήτου ο βοηθός ήταν λίγο μπροστά και για αυτό έχασε την φάση. Στην φάση του ακυρωμένου γκολ του Πανιωνίου όμως καλά έπραξε ο διαιτητής και ο παίκτης ήταν εκτεθειμένος. Αν είναι στην ίδια ευθεία ο παίκτης παίζει, αν είναι εκτεθειμένος είναι οφσάιντ, αυτά περί πλεονεκτήματος υπέρ του επιτιθέμενου δεν υπάρχουν».
Για τα δύο πέναλτι:
«Στην πρώτη φάση ο διαιτητής είναι αδύνατο να έχει δει χέρι. Ο Βίκτορ έξυπνα ή χαζά ακουμπάει την μπάλα με το χέρι και δεν είναι ακούσιο αλλά εσκεμμένο επειδή πάει το χέρι στη μπάλα. Ο Κολοβός όμως, σε αυτή τη φάση έχει το μυαλό του για να πέσει και έχει αρχίσει να γέρνει το σώμα του πριν έρθει ο Κάτσε. Ο διαιτητής από την θέση που είναι πρέπει να έδωσε την βουτιά και όχι το χέρι. Όσον αφορά το πέναλτι του Παπαδόπουλου, ένα πλάνο της «Nova» δείχνει πως ένας παίκτης του Πανιωνίου βρίσκει το πόδι του παίκτη του ΠΑΟΚ και η άποψη μου είναι πως είναι πέναλτι. Εγώ κρίνω τις φάσεις με ψάξιμο πολύ και δεν το παίζω παντογνώστης. Το Σάββατο το βράδυ έκατσα μέχρι αργά για να δω τις συγκεκριμένες φάσεις. Ψάχνω όλες τις παραμέτρους για να μπορώ να δω την πραγματικότητα».
Για το πώς πρέπει να προετοιμάζονται οι διαιτητές:
«Οι διαιτητές πρέπει να ξέρουν το παιχνίδι του κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Παπαδόπουλος ή ο Μήτρογλου παίζουν πάντα οριακά στο οφσάιντ. Όπως κάνουν κατασκοπεία οι ομάδες έτσι πρέπει να κάνουν και οι διαιτητές».
Για το αν είναι και κάρτα το πέναλτι πάνω στον Παπαδόπουλο:
«Δεν είναι όλα τα πέναλτι κάρτα όμως αν ανακόψεις μια επίθεση με τέτοιο τρόπο, τότε είναι κάρτα».
*Πηγή:arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: