Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Πρωταγωνίστησε τραυματίας ο Πετρούνιας!

Ταξίδεψε στο Μπακού τραυματίας, όμως ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεχώρισε στην αυλαία των προκριματικών της ενόργανης γυμναστικής, στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού και πάει για μετάλλιο στους κρίκους.

Πρωταγωνίστησε τραυματίας ο Πετρούνιας
Παρά τον τραυματισμό του στο δάχτυλο ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεχώρισε στα προκριματικά της ενόργανης γυμναστικής στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού, με την πρόκριση στον τελικό των κρίκων.

Η εμφάνισή του στο δυνατό του αγώνισμα τον ανέβασε στην πρώτη θέση της κατάταξης με ευκολία και πήρε την πρόκρισή του στον τελικό με 15.733 βαθμούς. Στο σύνθετο ατομικό ο Πετρούνιας βρίσκεται στην ένατη θέση με 42.399 βαθμούς, ο Νίκος Ηλιόπουλος στην τριακοστή με 39.499 και ο Βλάσης Μάρας στην 37η με 38.765. Οι δύο τελευταίοι, πάντως, θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την θέση τους, αφού θα δώσουν αύριο τα δυνατά τους αγωνίσματα.



Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος με ασκήσεις εδάφους, πλάγιο ίππο και κρίκους, ενώ αύριο έχει δίζυγο και μονόζυγο.

Στις γυναίκες η Βάσω Μιλλούση έκανε καλή αρχή σε έδαφος και ασύμμετρους ζυγούς και με 26.166 βρίσκεται στην 24η θέση. Χαμηλά έμειναν οι Ιωάννα Ξουλόγη με 22.032 βαθμούς και Μυρόπη Χριστοφιλάκη με 21.800 βαθμούς. 
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφαγαν» τον Αντσελότι λόγω Μπέιλ!!

Η συμπεριφορά του Κάρλο Αντσελότι στον Γκάρεθ Μπέιλ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Φλορεντίνο Πέρεθ να απολύσει τον Ιταλό προπονητή.

«Έφαγαν» τον Αντσελότι λόγω Μπέιλ

Όταν απευθύνθηκε στα μέλη του ΔΣ για το λόγο που αποφάσισε να απολύσει τον «Καρλέτο», ο Πέρεθ απάντησε: «Έχασα την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό του», αλλά λίγο αργότερα στις συζητήσεις του με άλλα μέλη της διοίκησης στάθηκε στον τρόπο που συμπεριφερόταν (αγωνιστικά) στον Ουαλό σταρ. «Είναι ένας παίκτης στρατηγικής σημασίας για μας. Όταν τον αντικατέστησε σε έναν αγώνα με τη Βαλένθια έχασε την εμπιστοσύνη μου», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της «βασίλισσας», ενώ το ίδιο δημοσίευμα τονίζει πως απευθυνόμενος στον προπονητή τού είπε πως εξέλαβε την αντικατάσταση του Μπέιλ σε επίθεση στη διοίκηση.

Προφανώς κι έχοντας δαπανήσει 100 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Μπέιλ από την Τότεναμ, ο Φλορεντίνο Πέρεθ περίμενε από τον Αντσελότι να στηρίξει πολύ περισσότερο την «επένδυση» της διοίκησης κι όχι να την… αδειάσει δείχνοντας πως δεν εμπιστεύεται απόλυτα τον Ουαλό μεσοεπιθετικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη λίστα της Γιουνάιτεντ ο Στόουνς!

Για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής θα κινηθεί αυτό το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένας από τους άμεσους στόχους της φέρεται να είναι ο Τζον Στόουνς.

Στη λίστα της Γιουνάιτεντ ο Στόουνς
Πρόκειται για έναν από τους πλέον εξελίξιμους αμυντικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου ο οποίος είναι βασικό στέλεχος της Έβερτον τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο 21χρονος που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως σέντερ μπακ όσο και ως δεξιός μπακ, πραγματοποίησε φέτος 29 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις ενώ πέρυσι ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2019, με ποσό που του αποφέρει 40.000 ευρώ την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Φαν Χάαλ έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τον υψηλόσωμο αμυντικό και δεν αποκλείεται να εισηγηθεί άμεσα την απόκτησή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει η ανακοίνωση για Βάργκας!!

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται ο Ρόναλντ Βάργκας. Διευθετήθηκαν κάποιες λεπτομέρειες στη συμφωνία και το υπογεγραμμένο συμβόλαιό του αναμένεται σύντομα.

Μένει η ανακοίνωση για Βάργκας
Τυπική διαδικασία είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ρόναλντ Βάργκας. Ο μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα υπέγραψε το συμβόλαιο για 2+1 χρόνια που του πρόσφερε η ΑΕΚ κι όταν αυτό φτάσει στην Αθήνα θα υπάρξει η ανακοίνωση της μεταγραφής.

Το deal είχε ουσιαστικά επιτευχθεί εδώ και 4-5 μέρες, ωστόσο η καθυστέρηση στην οριστικοποίησή του οφείλεται σε κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν σε συγκεκριμένες παροχές που ήθελε ο ποδοσφαιριστής. Η πλευρά του 28χρονου άσου τις ζήτησε, εκείνη της «Ένωσης» τις αποδέχτηκε και μετά τη σύνταξή τους στα συμβόλαια έπεσαν οι υπογραφές.

Πλέον είναι απλώς θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Βάργκας, ο οποίος αναμένεται να είναι βασικός στην αποψινή αναμέτρηση της Βενεζουέλας με την Κολομβία για το Κόπα Αμέρικα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Λεβ το τερμάτισε!!

Σε άλλο επίπεδο πέρασε πλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, καθώς λίγα χρόνια μετά με τον «μεζέ» που τσίμπησε από τη μύτη του, βρήκε χρόνο να περιποιηθεί τα νύχια του κατά τη διάρκεια ματς.

Ο Λεβ το τερμάτισε!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Τζόνσον-Όντομ η Τραμπζονσπόρ!


Τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ απέκτησε η Τραμπζονσπόρ.

Πήρε Τζόνσον-Όντομ η Τραμπζονσπόρ

Ο 25χρονος γκαρντ (1,88μ.) είχε φέτος 14,8 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέψεις Μπλάτερ να μείνει!!

Ελβετικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ζεπ Μπλάτερ κάνει σκέψεις παραμονής στην προεδρία της FIFA. Ποια η αντίδραση κορυφαίου στελέχους της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σκέψεις Μπλάτερ να μείνει!
Αλλαγή δεδομένων; Ελβετικό δημοσίευμα επικαλούμενο έγκυρες πηγές αναφέρει πως ο Ζεπ Μπλάτερ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει πίσω την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της FIFA.

Ο 79χρονος Ελβετός είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του αυτή μετά τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν για διαφθορά στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ωστόσο τα μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει από Ασία και Αφρική φημολογείται πως τον έχουν βάλει σε σκέψεις να μην εγκαταλείψει την προεδρία του.

Η επίσημη FIFA αντέδρασε στη φημολογία αυτή μέσω του Ντομένικο Σκάλα, ο οποίος επιβλέπει τη διαδικασία της μετάβασης σε νέα εκλογική διαδικασία. «Για μένα είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για αλλαγή προέδρου, όπως είχε ανακοινωθεί», τόνισε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Μπίρκι η Ντόρτμουντ!

Την τρίτη της μεταγραφή για τη νέα σεζόν πραγματοποίησε η Ντόρτμουντ η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρόμαν Μπίρκι από τη Φράιμπουργκ.

Πήρε Μπίρκι η Ντόρτμουντ
Οι Βεστφαλοί του Τόμας Τούχελ πλέον, ήθελαν έναν τερματοφύλακα για να αυξήσουν τον ανταγωνισμό του Ρόμαν Βαϊντενφέλερ και επέλεξαν τον Ρόμαν Μπίρκι από τη Φράιμπουργκ η οποία υποβιβάστηκε.

Ο 24χρονος Ελβετός έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του και παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να την κρατήσει στην κατηγορία, μπόρεσε να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη για 9 αγώνες.

Ο Ρόμαν Μπίρκι είναι και διεθνής έχοντας δύο συμμετοχές με την εθνική Ελβετίας.

Στην Ντόρτμουντ έχουν ενταχθεί, επίσης, οι Γκονζάλο Κάστρο που αποκτήθηκε από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και ο Τζούλιαν Βάιγκλ από τη Μόναχο 1860. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Ταμπουρατζή ο Ολυμπιακός!


Τη θέση του λίμπερο με την απόκτηση του Κώστα Ταμπουρατζή κάλυψε ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ, με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν την απόκτηση του διεθνή για 1+1 χρόνια.

Πήρε Ταμπουρατζή ο Ολυμπιακός
Ο Κώστας Ταμπουρατζής είναι 32 ετών και κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν αγωνίστηκε στον Α.Ο. Κηφισιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Τ.Α.Α. Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Κώστα Ταμπουρατζή. Ο διεθνής λίμπερο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνια. Ο Kώστας Ταμπουρατζής γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1983 έχει ύψος 1.91 και την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Α.Ο. Κηφισιάς».

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του ο Κώστας Ταμπουρατζής δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας: «Χαίρομαι για την δυνατότητα που μου δίνει ο Ολυμπιακός για ένα νέο κύκλο στην καριέρα μου και έχω ισχυρά κίνητρα ώστε να φέρουμε το club ξανά στην κορυφή. Αισθάνομαι έτοιμος από καιρό για αυτή την πρόκληση και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε προετοιμασία και να συνεργαστώ με τον κ. Πιάτσα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού να είναι βέβαιος ότι θα υπερβούμε εαυτούς για να του δώσουμε χαρές τον Μάη και αφορμές να γεμίζει το γήπεδο».

Ώρα για... σάμπα!

Την πρώτη της εμφάνιση στο φετινό Κόπα Αμέρικα θα κάνει η Βραζιλία, η οποία αντιμετωπίζει το Περού. Η πολύ δυνατή Κολομβία κοντράρεται με την Βενεζουέλα του Ρόναλντ Βάργκας.

Ώρα για... σάμπα
Με την διεξαγωγή των δύο ματς του τρίτου ομίλου του Κόπα Αμέρικα συνεχίζεται η δράση στη Χιλή και τα φώτα πέφτουν πάνω στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με το Περού. «Ζέσταμα» με Κολομβία-Βενεζουέλα.

Κολομβία-Βενεζουέλα (22:00, ΣΚΑΙ)

Δεν είναι το ματς της ημέρας, αλλά σίγουρα έχει το ενδιαφέρον του. Η Κολομβία που έκανε πολύ καλό Μουντιάλ το περυσινό καλοκαίρι, καθώς της έβαλε «στοπ» η διοργανώτρια Βραζιλία, έχοντας πολύ καλό ρόστερ. Ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Φαλκάο (παρά την κακή σεζόν που έκανε), ο Τζάκσον Μαρτίνες, ο Μπάκα και ο Κουαρδάδο είναι παίκτες που δεν συναντάει κανείς εύκολα στις ομάδες του συγκεκριμένου τουρνουά.

Από την άλλη, η Βενεζουέλα είναι σαφώς υποδεέστερη ομάδα και έχει ενδιαφέρον η αναμέτρηση από ελληνικής πλευράς, καθώς στο ρόστερ των τυπικά φιλοξενούμενων υπάρχει ο Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος «φλερτάρει» με την ΑΕΚ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα.



Πιθανές ενδεκάδες

Κολομβία: Οσπίνα, Σαπάτα, Μουρίγιο, Ανδράδε, Σούνιγκα, Βαλένθια, Σάντσες, Χάμες, Κουαδράδο, Τζάκσον Μαρτίνες, Φαλκάο.

Βενεζουέλα: Μπαρόχα, Αμορεμπιέτα, Βισκαρόντο, Ροσάλες, Κισέρο, Ρινκόν, Σέιχας, Μουρίγιο, Αράνγκο, Ροντόν, Μαρτίνες.

Γήπεδο: El Teniente

Βραζιλία-Περού (00:30, ΣΚΑΙ)

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα της Χιλής ρίχνεται στη «μάχη» τα ξημερώματα της Δευτέρας κόντρα στο Περού. Η Βραζιλία δίνει το πρώτο της επίσημο ματς μετά το στραπάτσο στο Μουντιάλ του περασμένου καλοκαιριού στο σπίτι της, όπου έχασε με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά και το 3-0 στον μικρό τελικό από την Ολλανδία.



Με τον Κάρλος Ντούνγκα στο τιμόνι της μετράει δέκα φιλικά (όλα νικηφόρα) ύστερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο και καλείται να φθάσει στην κατάκτηση του τροπαίου για να «ξεπλύνει» κάπως την ντροπή και να στείλει μήνυμα ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ η πρώτη προσπάθεια της Αργεντινής δεν ήταν πετυχημένη.

Πιθανές ενδεκάδες

Βραζιλία: Τζέφερσον, Μιράντα, Νταβίντ Λουίς, Φαμπίνιο, Φελίπε Λουίς, Ελίας, Φερναντίνιο, Φελίπε Κουτίνιο, Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Φιρμίνιο

Περού: Γκαλέζ, Ζαμπράνο, Αντβικούλα, Φαρφάν, Κεσπέντες, Μπαλόν, Λομπάτον, Κουέβα, Σάντσες, Ασκούες, Γκερέρο

Γήπεδο: Municipal German Becker
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυστηρή κριτική σε Στέρλινγκ και Κέιν ο Κάτανετς!!

Λάβρος κατά των Στέρλινγκ και Κέιν παρουσιάστηκε ο Σρέτσκο Κάτανετς που απόψε θα καθοδηγήσει την εθνική Σλοβενίας κόντρα στην εθνική Αγγλίας.

Αυστηρή κριτική σε Στέρλινγκ και Κέιν ο Κάτανετς!

Για τον Ραχίμ Στέρλινγκ που δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ, είπε:

«Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρει τι θέλει να κάνει. Οι αμυντικοί νιώθουν διαφορετικά μπροστά σε σχέση, για παράδειγμα με τον Μέσι. Δεν πηγαίνει στην μπάλα με επιβλητικό τρόπο. Είναι σπουδαίος, μην με παρεξηγήσετε, αλλά δεν είναι στο επίπεδο του Μέσι. Είναι αστείο και μόνο να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης».

Ο Σλοβένος προπονητής μίλησε και για τον Χάρι Κέιν, παρά το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί σε αυτό το ματς.

«Αν είμαι ανακουφισμένος που ο Κέιν δεν είναι εδώ; Ούτε καν θα έπαιζε, αν η Αγγλία ερχόταν με όλα της τα “όπλα”».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απλά ανίκητος!

Την τέταρτη φετινή του νίκη και 28η συνολικά πανηγύρισε ο Σεμπαστιάν Οζιέ στο Ράλι της Σαρδηνίας διευρύνοντας κι άλλο τη διαφορά του στο WRC.

Απλά ανίκητος
Σιγά μην έχανε! Ο Σεμπαστιάν Οζιέ διαχειρίστηκε άψογα το ασφαλές προβάδισμα που είχε από το απόγευμα του Σαββάτου κι έφτασε άνετα στη νίκη στο Ράλι Σαρδηνίας για τρίτη συνεχή χρονιά παίρνοντας μάλιστα και τους έξτρα τρεις βαθμούς από το Power Stage.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος με Volkswagen έφτασε τις τέσσερις νίκες στους επτά πρώτους αγώνες του φετινού WRC και ακριβώς στα μισά της σεζόν έχει ήδη τεράστια διαφορά από τους διώκτες του (66 από τον πλησιέστερο, Μαντς Όστμπεργκ).

Δεύτερος και τελικά σε απόσταση άνω των τριών λεπτών ήταν ο Χέιντεν Παντόν με Hyundai. Ο Νεοζηλανδός οδηγούσε την κούρσα μέχρι την SS16, αλλά ένα δικό του λάθος στοίχισε τη νίκη. Πάντως ο ίδιος είναι ευχαριστημένος από την πρώτη του παρουσία σε πόντιουμ στην καριέρα του. Τιερί Νουβίλ, Έλφιν Έβανς και Μαντς Όστμπεργκ συμπλήρωσαν την πεντάδα, ενώ έκτος έμεινε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 31 Ιουνίου με 2 Ιουλίου στη Φινλανδία.

Οι νικητές των ειδικών:

SS1: Πρόκοπ
SS2: Παντόν
SS3: Παντόν
SS4: Παντόν
SS5: Οζιέ
SS6: Λάτβαλα
SS7: Τάνακ
SS8: Λάτβαλα
SS9: Οζιέ
SS10: Λάτβαλα
SS11: Οζιέ
SS12: Λάτβαλα
SS13: Όστμπεργκ
SS14: Λάτβαλα
SS15: Λάτβαλα
SS16: Νουβίλ
SS17: Οζιέ
SS18: Όστμπεργκ
SS19: Οζιέ
SS20: Παντόν
SS21: Οζιέ
SS22: Λάτβαλα
SS23: Οζιέ

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

inner

Βαθμολογία οδηγών
1. Οζιέ 133
2. Όστμπεργκ 67
3. Μίκελσεν 64
4. Λάτβαλα 56
5. Έβανς 53
6. Νουβίλ 50
7. Μικ 47 *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιμένει ο Ολυμπιακός για Κακουτά!


Νέο "μπάσιμο" για την απόκτηση του Γκαέλ Κακουτά ετοιμάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο.

Επιμένει ο Ολυμπιακός για Κακουτά

Σημερινό γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πρόθεση να καταθέσουν τα όπλα και ετοιμάζουν νέα πρόταση για την απόκτηση του 23χρονου άσου.

Το footmercato υποστηρίζει ότι η ελληνική ομάδα θα καταθέσει νέα πρόταση σε σκοπό να κοντραριστεί στα ίσια με την κάτοχο του Europa League.

Θυμίζουμε ότι οι Κακουτά ανήκει στην Τσέλσι και στην χρονιά που τελειώσει αγωνίστηκε δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μία μας έμεινε και την αποδομούμε!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προβλέπει μέσα από το sport-fm.gr ότι με μαθηματική ακρίβεια «θα τα βρουν μπροστά τους» όσα κάνουν τώρα κατά του Ολυμπιακού…

Μία μας έμεινε και την αποδομούμε!
***Πάει κι η εθνική μας ομάδα. Μέχρι το Μουντιάλ ήταν. Μετά κατέρρευσε όλο το οικοδόμημα. Μιλάμε τώρα για αποτελέσματα που ξεπερνάνε τα όρια του διασυρμού. Ξεφτίλα.Ταπείνωση.

***Με πήρε ένας φίλος Έλληνας από κάπου από τη Δυτική Ευρώπη. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, ντρεπόμαστε, μου είπε.

***Κι εγώ ξέρω ότι μία ομάδα μας έμεινε να μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός. Σταθερά, όμορφα κι ωραία ο Ολυμπιακός είναι άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας εδώ και τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στο πιο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

***Ούτε Παναθηναϊκός, ούτε ΠΑΟΚ πια κάνουν τίποτα έξω. Η δε ΑΕΚ έχει εξαφανιστεί από την Ευρώπη. Κι η εθνική μας εδώ κι ένα χρόνο μας ρεζιλεύει. Μόνο ο Ολυμπιακός βγάζει ασπροπρόσωπη την Ελλάδα. Παίζοντας με θηρία όπως οι Γιουβέντους, Ατλέτικο, Μάντσεστερ, Παρί, Μπενφίκα, Άρσεναλ, Σάλκε, Ντόρτμουντ, Μαρσέϊγ.

***Κι όμως αυτή την ομάδα, τη μοναδική πλέον που σηκώνει την ελληνική σημαία στην Ευρώπη, επιχειρούν-τι επιχειρούν, δηλαδή, προσπαθούν νύκτα μέρα…- να την αποδομήσουν. Από εδώ, από μέσα από την Ελλάδα. Χωρίς να καταλαβαίνουν πόσο κακό κάνουν πρώτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσα κάνουν εναντίον του Ολυμπιακού, μπροστά τους θα τα βρουν.

***Εδώ είμαστε και θα τα δείτε. Όταν έχεις μία ομάδα να κρατάει όρθια την χώρα σου στην Ευρώπη, δεν έχει νόημα να πας να την καταστρέψεις στο βωμό του όποιου μικροσυμφέροντος. Στο τέλος θα σου βγει μπούμερανγκ.

***Είναι μαθηματικά αυτά…Όσο πιο κάτω πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο πιο κάτω θα είναι κι οι ομάδες του. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, τώρα, το κρατάει μόνος του ο Ολυμπιακός... *Πηγή: sport-fm.gr*

Η κατάθεση του Χιου Ντάλας!!

Διαβάστε όσα κατέθεσε ο Χιου Ντάλας στον ανακριτή για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η κατάθεση του Χιου Ντάλας

Μέρος των όσων κατέθεσε ο Χιου Ντάλας στον ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης. Σε αυτή επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους παρατηρητές των αγώνων.

" Tην επόμενη αγωνιστική περίοδο έχω ζητήσει να υπάρχουν δυο παρατηρητές, ένας παρατηρητής στο γήπεδο και ένας παρατηρητής που θα βλέπει τον αγώνα στην τηλεόραση. Oι δύο αυτοί παρατηρητές θα συζητούν μεταξύ τους και θα βαθμολογούν τους διαιτητές του αγώνα. Eχουμε πολλούς παρατηρητές στην Eλλάδα και πρέπει να τους περιορίσουμε και να μείνουν οι πλέον ικανοί", υποστήριξε.

Aναλυτικά η κατάθεση του Χιου Ντάλας όπως τη δημοσιεύει η εφημερίδα Goal:

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA
ΠPΩTOΔIKEIO AΘHNΩN
ειδικό ανακριτικό τμημα n.4022/11
Πρώην Σχολή Eυελπίδων, Kτίριο 6, Γραφείο 227 T. K.: 113-62

ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑ


Στην Aθήνα σήμερα, Πέμπτη 21 Mαΐου 2015 και ώρα 2:51 μ.μ., ενώπιον του Aνακριτή του N. 4022/11 Γεωργίου Aνδρεάδη, Προέδρου Πρωτοδικών, και της Γραμματέως Παναγιώτας Aθανασοπούλου, εμφανίστηκε ο μάρτυρας (όνομα) HUGH (επίθετο) DALLAS.

Eπειδή διαπιστώσαμε στο σημείο αυτό ότι ο μάρτυρας αγνοεί την ελληνική γλώσσα και ομιλεί την αγγλική, προσλάβαμε ως διερμηνέα την ΓKOTΣH KΩNΣTANTINA, που γεννήθηκε στην Aθήνα, η οποία δεν εμπίπτει σε κάποια από τις περιπτώσεις του άρθρου 234 του K.Π.Δ. ούτε και έχει άμεσο ή έμμεσο συμφέρον από την έκβαση της υποθέσεως και η οποία ορκίστηκε επί του Eυαγγελίου, κατά το άρθρο 236 KΠΔ, ότι θα κάνει ακριβή και πιστή μετάφραση των ερωτήσεών μας και των απαντήσεων του μάρτυρα.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας, ερωτηθείς διά της διερμηνέως, απάντησε ότι ονομάζεται (όνομα) HUGH (επίθετο) DALLAS του Jackob και της Margaret, γεννημένος στο Lanark στις 26-10-1957, κάτοικος Σκωτίας - Motherwell, είναι σύμβουλος, κάτοχος του υπ' αριθμ... διαβατηρίου των Aρχών της Bρετανίας. Oρκίστηκε στο Iερό Eυαγγέλιο, κατά τα άρθρα 218 παρ.1 και 219 του Kώδικα Ποινικής Δικονομίας, και κατέθεσε τα ακόλουθα:

EPΩTHΣH:Ποια ήταν τα καθήκοντά σας ως αρχιδιαιτητή στη Super League και ποια η άποψή σας, με βάση την εμπειρία που αποκομίσατε έως σήμερα, σχετικά με το επίπεδο και τις ικανότητες των Eλλήνων διαιτητών;

O ρόλος μου εδώ στην Eλλάδα είναι να εκπαιδεύω και να εξελίσσω τους διαιτητές. Oταν ήρθα στην αρχή, στα καθήκοντά μου ήταν στα 7-8 πρώτα ματς ο ορισμός των διαιτητών. Eνας από τους λόγους που με έφεραν εδώ ήταν να προσπαθήσω να βελτιώσω τις προδιαγραφές των διαιτητών. Στην Eλλάδα, στη Σούπερ Λιγκ, έχουμε 29 διαιτητές, κάποιοι από αυτούς είναι στην κορυφαία κατηγορία και όσο κατεβαίνουμε προς τα κάτω, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, αλλάζει η ποιότητά τους.

EPΩTHΣH: Δεχθήκατε παράπονα από διαιτητές για πιέσεις που τους ασκούνται από παράγοντες ομάδων;

Δεν δέχτηκα ποτέ σχετικά παράπονα από τους διαιτητές.

EPΩTHΣH: Mετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Aστέρας Tρίπολης- Oλυμπιακός, την 1.11.2014, από δημοσιεύματα προκύπτει ότι ασκήσατε έντονη κριτική στον διαιτητή του αγώνα, Hλία Σπάθα, και στους βοηθούς του, αναφέροντας ότι τα σφάλματα στα οποία υπέπεσαν «δεν μπορεί να είναι απλά λάθη», ενώ διαφωνήσατε και με τη βαθμολογία του παρατηρητή του αγώνα, που ήταν πάνω από 8 και δεν συνεπαγόταν την τιμωρία τους, εκφράζοντας την πρόθεσή σας για αυστηρή τιμωρία τους. Tι έχετε να πείτε για τα παραπάνω, τι σας οδήγησε να προβείτε στην αυστηρή αυτήν κριτική και ποια η άποψή σας για τις εκθέσεις των παρατηρητών;

Kατά τη συνάντηση του Aυγούστου, πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, είχαμε ένα σεμινάριο πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και είπα σε όλους τους διαιτητές ότι αν έδιναν και δεύτερη κίτρινη κάρτα, πρέπει να είναι ξεκάθαρη η κάρτα αυτή, δηλαδή θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και όχι τόσο αυστηροί. Aυτόν τον στόχο είχε η κριτική μου, αλλά η κριτική μου δεν ήταν μόνο για τον κ. Σπάθα, αλλά και για άλλους διαιτητές και βοηθούς διαιτητών. Ποτέ δεν είπα ότι ο κ. Σπάθας έπρεπε να τιμωρηθεί για την παραπάνω διαιτησία του. Δεν είναι στα καθήκοντά μου η τιμωρία των διαιτητών, αλλά η επιμόρφωσή τους. Eνα από τα πράγματα που ήθελα να αλλάξω στην Eλλάδα ήταν η νοοτροπία να τιμωρούν τους διαιτητές και να αλλάξει η τιμωρία των διαιτητών. Aν ο διαιτητής κάνει σε έναν αγώνα λάθος, δεν θα τον τιμωρήσουμε, αλλά θα τον προσέχουμε. Aν όμως επαναλαμβάνει τα λάθη σε περισσότερα παιχνίδια, τότε θα πρέπει να τον βγάλουμε από τους αγώνες προκειμένου να τον εκπαιδεύσουμε και πάλι ή τον βάζουμε σε αγώνες χαμηλότερου επιπέδου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, διαφωνώ με τον βαθμό που έβαλε ο παρατηρητής τόσο στον διαιτητή όσο και στους βοηθούς του. Iδίως για τον διαιτητή θεωρώ ότι ήταν λάθος η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδωσε. Θεωρώ ότι υπάρχει θέμα και με τους παρατηρητές και γι' αυτό αντικείμενο της δουλειάς μου είναι και η εκπαίδευση και των παρατηρητών. Tην επόμενη αγωνιστική περίοδο έχω ζητήσει να υπάρχουν δυο παρατηρητές, ένας παρατηρητής στο γήπεδο και ένας παρατηρητής που θα βλέπει τον αγώνα στην τηλεόραση. Oι δύο αυτοί παρατηρητές θα συζητούν μεταξύ τους και θα βαθμολογούν τους διαιτητές του αγώνα. Eχουμε πολλούς παρατηρητές στην Eλλάδα και πρέπει να τους περιορίσουμε και να μείνουν οι πλέον ικανοί.

EPΩTHΣH: Στη διερευνούμενη υπόθεση κατηγορούνται για παρέμβαση με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα έξι διαιτητές, οι Iωαννίδης, Aμπάρκιολης, Kάμπαξης, Δημητρόπουλος, Σπάθας και Γιάχος, ενώ υπάρχουν υπόνοιες και για άλλους διαιτητές της Super League. Ποια είναι η άποψή σας για τους προαναφερόμενους έξι διαιτητές;

Eίναι μεγάλο σοκ για μένα να κατηγορούνται διαιτητές. Γνωρίζω τον Γιάχο και τον Σπάθα, επειδή είναι διεθνείς διαιτητές. Oταν ήρθα στην Eλλάδα, οι διαιτητές στους οποίους στηρίχτηκα για να φτιάξω τη βάση των διαιτητών ήταν οι Σπάθας, Γιάχος, Σιδηρόπουλος κ.λπ. Tους άλλους διαιτητές που αναφέρονται δεν τους γνωρίζω καλά.

EPΩTHΣH: Tον Nοέμβριο του 2014 υποβάλατε τους διαιτητές της Super League σε τεστ φυσικής αντοχής, στα οποία κόπηκαν επτά διαιτητές (Iωαννίδης, Δασκαλόπουλος, Tοπούζης, Στυλιαράς, Kάμπαξης, Mήτσιος και Λαμπρόπουλος). Tι συνέπειες θα είχε η αποτυχία των διαιτητών στα τεστ αυτά και γιατί μόλις έναν μήνα μετά τούς δόθηκε δεύτερη ευκαιρία συμμετοχής στα τεστ αυτά, χάρη στην οποία επανήλθαν οι έξι από αυτούς;

Aν αποτύχεις στα τεστ αυτά, επιτρέπεται να επανέλθεις και να ξαναπροσπαθήσεις μετά από έναν μήνα. Tα τεστ αυτά γίνονται τρεις φορές, το καλοκαίρι, τον χειμώνα και ένα λίγο πριν από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

EPΩTHΣH: Kατά τη διάρκεια της θητείας σας στην Eλλάδα δεχθήκατε οποιαδήποτε πίεση ή παρέμβαση, είτε από παράγοντα ελληνικής ομάδας είτε από παράγοντα της EΠO;

Ποτέ δεν δέχτηκα καμία παρέμβαση και από κανέναν.

EPΩTHΣH: Σύμφωνα με ανακοίνωση της KEΔ στις 18.11.2014, παύσατε να είστε αρμόδιος για τον ορισμό των διαιτητών «μέχρι να διαμορφώσετε πλήρη εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών με βάση την απόδοσή τους» και περιοριστήκατε στα καθήκοντα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των διαιτητών. O παραπάνω περιορισμός των καθηκόντων σας έγινε κατόπιν αιτήματός σας ή κατόπιν απόφασης της EΠO, και στην τελευταία περίπτωση τι θεωρείτε ότι προκάλεσε την απόφαση αυτήν; Συνδέετε την απόφαση αυτή με την κριτική που ασκήσατε στους διαιτητές του αγώνα Aστέρας Tρίπολης-Oλυμπιακός ή με τη διάψευση του προέδρου της EΠO, κ. Σαρρή, που είχε πει ότι είχατε δεχθεί και εσείς απειλές για τη ζωή σας;

Tα καθήκοντά μου περιορίστηκαν κατόπιν δικού μου αιτήματος προς τον Πρόεδρο της EΠO, τον κ. Σαρρή, και τον Πρόεδρο της KEΔ, κ. Γκιρτζίκη, για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην παραπάνω ανακοίνωση. Mέχρι τότε, γινόταν η επιλογή από εμένα με βάση ενός πίνακα στον οποίο είχα κατατάξει τους διαιτητές με βάση τη βαθμολογία από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά αυτό ήταν αρκετά δύσκολο και κάποιες φορές έκανα λάθη στις επιλογές μου. Eτσι, υπήρχαν περιπτώσεις που όριζα διαιτητές απ' την ίδια περιοχή με την ομάδα που έπαιζε και από την KEΔ μου έλεγαν ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνεται. Δεν είχε σχέση η απόφασή μου αυτή με τη διάψευση του Προέδρου της EΠO, του κ. Σαρρή, επηρεάστηκε όμως από την επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος του κ. Zωγράφου. Προς το παρόν, αναθεωρώ την άποψή μου για το τι θα κάνω του χρόνου στην Eλλάδα. Aν συνεχίσω του χρόνου, θα ζητήσω να συνεχίσω να κάνω αυτό που γνωρίζω, δηλαδή εκπαίδευση και ανάπτυξη. O ορισμός διαιτητών ήταν μέρος της δουλειάς μου, για την οποία είχα έρθει στην Eλλάδα και ελπίζω να μην είναι του χρόνου. Tους πρώτους μήνες οι άνθρωποι στο γραφείο με ενημέρωναν για όσα έγραφαν οι ιστοσελίδες και τα MME, για πράγματα που δεν είχα πει, γιατί δεν είχα μιλήσει ποτέ στα MME. Tότε κατάλαβα ότι υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των MME για τους διαιτητές. Tότε είπα στην EΠO ότι δεν ήθελα να ενημερώνομαι για τίποτα από όσα γράφονται. Mέχρι τότε δεν είχα καμία πληροφόρηση, και μάλιστα στο Hνωμένο Bασίλειο δεν γράφουν για τους διαιτητές. Πραγματικά, έχω συγκλονιστεί με την υπόθεση αυτήν, γιατί δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους διαιτητές. Eίχα δει κάποιες καλές αποδόσεις και κάποιες άλλες που ήταν πολύ φτωχές. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι υπάρχει κάτι ύποπτο στη διαιτησία ή κάποια διαιτησία ξεπερνά τα όρια του σφάλματος και δεν είπα ποτέ αυτά που γράφτηκαν για τα λάθη που έκανε η διαιτησία στον αγώνα Aστέρας Tρίπολης - Oλυμπιακός. Eίμαι κατηγορηματικός γι' αυτό. Tο μόνο που είπα για το παιχνίδι αυτό είναι ότι η δεύτερη κίτρινη κάρτα ήταν μια αστεία απόφαση. Tίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».

«Τεχνικός με όραμα ο Γρηγορίου»

Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικούς χαρακτηρισμούς ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Μιχάλη Γρηγορίου. «Γιατί όχι πρόκριση στους ομίλους του Europa League», τόνισε.

«Τεχνικός με όραμα ο Γρηγορίου»

Σε αυτή η ομάδα του Περιστερίου αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον νέο τεχνικό της...

"Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο προπονητής που αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ένας νέος τεχνικός, με όραμα, με φιλοδοξία, με προοπτική, με τεχνογνωσία, με αστείρευτη διάθεση και εργατικότητα που τα όνειρα του συμβαδίζουν με τα δικά μας όνειρα", χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Μιχάλης Γρηγορίου επεσήμανε ότι μεγάλος στόχος του στην ομάδα είναι η παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

« Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη μέχρι τώρα καριέρα μου και βέβαια όταν σου κάνει πρόταση ο Ατρόμητος με όλα αυτά τα οποία διαθέτει, διοικητικά, οργανωτικά, ιστορία, φιλάθλους και οργανωμένοι που δίνουν ιδιαίτερο ρυθμό σε αυτό το κλαμπ, δεν σου αφήνει περιθώριο να αρνηθείς", τόνισε και συνέχισε:

"Η φιλοσοφία μου είναι λίγα λόγια, πολύ δουλειά εντός αγωνιστικού χώρου, πειθαρχία κι επίτευξη στόχων. Με την παρουσία του κυρίου Σπανού και του κυρίου Αγγελόπουλου στην ομάδα, έχεις όλα τα εχέγγυα σαν team να δουλέψεις απερίσπαστος και να παρουσιάσεις έργο. Οι στόχοι για τον Ατρόμητο είναι δεδομένοι. Παρουσία σε οποιαδήποτε θέση στην πρώτη πεντάδα, κύπελλο Ελλάδας και φυσικά το όνειρο όλων η παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έχοντας φθάσει η ομάδα πολύ κοντά σε αυτό το όνειρο τα προηγούμενα χρόνια, η φιλοδοξία μου είναι γιατί όχι να μην τα καταφέρει και από φέτος", υποστήριξε και κατέληξε...

"Έπειτα από δύο όμορφα ποδοσφαιρικά χρόνια με την ομάδα της Κέρκυρας ευελπιστώ ότι μετά την τιμητική πρόταση για να αναλάβω την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου, αναμένω περισσότερες χαρές σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο που φυσικά είναι αλληλένδετα».


Το βιογραφικό του

Ο Μιχάλης Γρηγορίου εργάστηκε πέρσι με ιδιαίτερη επιτυχία στην Κέρκυρα βάζοντας το στίγμα του με το επιθετικό ποδόσφαιρο που χαρακτήριζε τη νησιώτικη ομάδα. Την σεζόν 2013-14 ήταν εκείνος που επανέφερε άμεσα τη Κέρκυρα στη μεγάλη κατηγορία.

Το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας έγινε την περίοδο 2003-2004 από τον Άγιο Δημήτριο και ακολούθησαν οι εξής ομάδες: Φωστήρας (άνοδος στη Γ’ Εθνική και 2 κύπελλα ΕΠΣΑ), Αιολικός, Κόρινθος, Εθνικός (συμμετοχή στα playoffs Β’ Εθνικής ανόδου), Δόξα Δράμας (άνοδος SuperLeague), Πανσερραϊκός.

Συνεργάτες του θα είναι οι: Δημήτρης Τσίτος (Βοηθός Προπονητή), Γιάννης Γεωργιάδης (Προπονητής Φυσικής Κατάστασης), Βασίλης Καλογιάννης (Σκάουτερ και Αναλυτής Αγώνων).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φάτε Μάιτε Ψάρια!! (pics, video)

Το θέαμα στο Μεξικό-Βολιβία ήταν φτωχό, όχι όμως και στην εξέδρα, καθώς το «καυτό», μοντέλο και παρουσιάστρια, Μάιτε, συγκέντρωσε τα φώτα πάνω της.

Φάτε Μάιτε Ψάρια (pics, video)

Όπως στο Μεξικό-Βολιβία, το οποίο διεξήχθη στο «Σασουαλίτο», στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του α’ πρώτου ομίλου και δεν μπήκε κάποιο γκολ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, αλλά το μοντέλο και παρουσιάστρια Μάιτε Φλόρες, φρόντισε να ανταμείψει όσους πήγαν στο γήπεδο και οι φωτογράφοι όσους ήταν εκτός αυτού.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner







*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα των φαβορί!

Η εκτός έδρας αναμέτρηση της Αγγλίας με την Σλοβενία και της Ισπανίας με τη Λευκορωσία ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Η ώρα των φαβορί
Τρίτη και τελευταία ημέρα στην έκτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2016, με δύο μεγάλα ονόματα να ρίχνονται στη «μάχη», η Αγγλία και η Ισπανία.

3ος όμιλος
Ουκρανία - Λουξεμβούργο (19:00, OTE Sport 3)
Λευκορωσία - Ισπανία (21:45, OTE Sport 1)
Σλοβακία - ΠΓΔΜ (21:45)

Η Ισπανία εκτός έδρας παιχνίδι και θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς παίζει με τη Λευκορωσία και ελπίζει παράλληλα σε στραβοπάτημα της Σλοβακίας στην αναμέτρηση με την ΠΓΔΜ ώστε να ανέβει είτε να πλησιάσει στην κορυφή. Από κοντά και η Ουκρανία, η οποία φιλοξενεί το αδύναμο Λουεμβούργο.

Η βαθμολογία
1. Σλοβακία 15 (11-2)
2. Ισπανία 12 (14-3)
3. Ουκρανία 9 (6-2)
4. Λευκορωσία 4 (4-10)
5. ΠΓΔΜ 3 (5-12)
6. Λουξεμβούργο 1 (3-14)

Επόμενη αγωνιστική (5/9/15)
Λουξεμβούργο - ΠΓΔΜ
Ουκρανία - Λευκορωσία
Ισπανία - Σλοβακία

5ος όμιλος
Ευκαιρία για να βάλει ακόμη πιο γερές βάσεις για πρόκριση και ίσως για εδραίωση στην πρώτη θέση έχει η Αγγλία, η οποία είναι στο συν πέντε από την Σλοβενία και την Ελβετία. Την πρώτη την αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας. Η δεύτερη αγωνίζεται στο γήπεδο της Λιθουανίας, ενώ τις δύο ομάδες χωρίζουν τρεις βαθμοί.

Εσθονία - Σαν Μαρίνο (19:00, OTE Sport 6)
Σλοβενία - Αγγλία (19:00, OTE Sport 1)
Λιθουανία - Ελβετία (21:45, OTE Sport 2)

Βαθμολογία
1. Αγγλία 15 (15-1)
2. Σλοβενία 9 (10-4)
3. Ελβετία 9 (11-3)
4. Λιθουανία 6 (3-10)
5. Εσθονία 4 (1-5)
6. Σαν Μαρίνο 1 (0-17)

Επόμενη αγωνιστική (5/9/15)
Εσθονία - Λιθουανία
Σαν Μαρίνο - Αγγλία
Ελβετία - Σλοβενία

7ος όμιλος
Λιχτενστάιν - Μολδαβία (19:00)
Ρωσία - Αυστρία (19:00, OTE Sport 2)
Σουηδία - Μαυροβούνιο (21:45, OTE Sport 3)

Τη δυνατότητα να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους έχει η Ρωσία, η οποία με το κάκιστο της ξεκίνημα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του έβδομου ομίλου, ενώ αντιμετωπίζει την ανέλπιστα καλή και πρωτοπόρο, Αυστρία. Μεγάλο ενδιαφέρον και στο Σουηδία-Μαυροβούνιο, καθώς κοντράρονται η δεύτερη με την τρίτη ομάδα του ομίλου. Οπότε είναι πιθανόν να γίνει ξεκαθάρισμα ενόψει της συνέχειας.

Βαθμολογία
1. Αυστρία 13 (10-2)
2. Σουηδία 9 (7-3)
3. Ρωσία 8 (9-3)
4. Μαυροβούνιο 5 (3-5)
5. Λιχτενστάιν 4 (1-11)
6. Μολδαβία 1 (2-8)

Επόμενη αγωνιστική (5/9/15)
Ρωσία - Σουηδία
Αυστρία - Μολδαβία
Μαυροβούνιο - Λιχτενστάιν *Πηγή: sport-fm.gr*

Ατματσίδης: «Δεν υπάρχει το ίδιο δέσιμο»

Όλοι τριγύρω της και μέσα στην Εθνική έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατρακύλα της, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 ο Ηλίας Ατματσίδης. «Ίσως υπήρξε εφησυχασμός λόγω της κλήρωσης», ανέφερε.

Ατματσίδης: «Δεν υπάρχει το ίδιο δέσιμο»
Δεν βλέπει το δέσιμο που υπήρχε στην Εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια ο Ηλίας Ατματσίδης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, ο οποίος έχει φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της ήττας-σοκ στα Νησιά Φερόε (2-1) για την έκτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016.

Αναλυτικά μίλησε στους Μάκη Διόγο, Γιάννη Κυφωνίδη για:

-την ήττα στα Νησιά Φερόε: «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα μόνο η χθεσινή ημέρα. Από την αρχή φάνηκε ότι κάποια πράγματα δεν προγραμματίστηκαν σωστά. Δεν το περιμέναμε ότι θα χάναμε δύο φορές απο τα Νησιά Φερόε. Ούτε εμείς, ούτε η ομάδα, Ούτε οι ίδιοι στα Νησιά Φερόε. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έτσι είναι όμως».

-την επόμενη ημέρα της Εθνικής: «Πρέπει με καθαρό μυαλό να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Δεν πρέπει να παραιτηθούνε εντελώς στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουμε την εικόνα μας. Δεν τους αξίζει τέτοια εικόνα. Αυτοί στενοχωριούνται περισσότεροι απ’ ότι εμείς».

-το ποιος ευθύνεται περισσότερο: «Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Εγώ δεν βλέπω αν φταίει ο προπονητής ή η ΕΠΟ. Όλοι φταίνε. Δεν είναι μόνο θέμα αγωνιστικής κατάστασης, αλλά και ψυχολογικής. Δεν διακρίνω το ίδιο δέσιμο με το παρελθόν. Πρέπει τώρα να μιλάνε λιγότερο και να δουλεύουν περισσότερο. Νομίζω ότι το κάνουν πολύ αυτό, το να λένε δηλαδή ότι φταίει ο ένας και φταίει ο άλλος. Δεν χρειάζεται προπονητής για να νικήσεις τα Νησιά Φερόε. Πρέπει να στηριχθούν στο ψυχολογικό κομμάτι και δεν πιστεύω ότι είναι κακοί παίκτες.

Δεν είναι κακός προπονητής ο Ρανιέρι, αλλά δεν ταίριαζε να είναι αυτός προπονητής σε μια τέτοια περίοδο, με πολλές αλλαγές. Θα έπρεπε να είναι κάποιος γνώστης της ελληνικής κατάστασης. Επιπλέον, δεν πιστεύω ότι δεν έπρεπε να γίνει τόσο μαζική ανανέωση.

Ίσως υπήρξε εφησυχασμός ίσως λόγω της κλήρωσης που είχαμε. Ίσως να επηρεάστηκαν οι παίκτες και από το χάλι στην οικονομική κατάσταση . Δεν ξέρω τι να πω…

Έφυγαν παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά όπως ο Καραγκούνης, αλλά και ο Κατσουράνης που δεν έχει σημαντική συμμετοχή στα τελευταία ματς. Δεν υπάρχει στιβαρό όνομα, αν και έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, όπως ο Παπασταθόπουλος που είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Λείπει ίσως ο Καραγκούνης στα αποδυτήρια. Θα πρέπει να διαφυλάξουν τώρα το καλό κλίμα που είχε η Εθνική όλα αυτά χρόνια, διότι αν χαθεί κι αυτό... Θα πρέπει να είναι μια γροθιά, όλοι ενωμένοι. Το είχα πει και χθες δεν γίνεται να κάνει το πέντε στα πέντε». *Πηγή: sport-fm.gr*

Άπιστος ο Γιάγια Τουρέ!!

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη «Sun» για τον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος έχει απατήσει κατ’ εξακολούθηση τη γυναίκα του με συνοδούς πολυτελείας. Η εφαρμογή «WhatsApp» πρόδωσε τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι.

Άπιστος ο Γιάγια Τουρέ

Η αγγλική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο 32χρονος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι έχει απατήσει πολλές φορές τη γυναίκα του, Ζινέμπα Τουρέ, πηγαίνοντας με πόρνες, οι οποίες το λιγότερο που τον χρέωναν ήταν 140 Λίρες (περίπου 200 ευρώ) την ώρα.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού την πάτησε από το «WhatsApp», καθώς η «Sun» δημοσίευσε μηνύματα που είχε αποστείλει ο Τουρέ μέσω της γνωστής εφαρμογής των smartphone.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποθέωση Άντιτς στο ΣΕΦ!

Ο Πέρο Άντιτς εμφανίστηκε στο ΣΕΦ για τον τρίτο τελικό κι αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αποθέωση Άντιτς στο ΣΕΦ (pic)
Σίγουρα θα ήθελε να παίζει αυτή την περίοδο στους τελικούς του ΝΒΑ. Ωστόσο οι Χοκς δεν προχώρησαν στα play offs και ο Πέρο Άντιτς απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα.

Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ επισκέφτηκε το ΣΕΦ για να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό στον τρίτο τελικό της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Μόλις έκανε την εμφάνισή του, φορώντας ανάποδα ένα καπελάκι των Χοκς, γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

Άλλωστε ο Πέρο Άντιτς κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα και μια το πρωτάθλημα στη διετή θητεία του στους Πειραιώτες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός… από κοντά!! (video)

Με περίπου 5’ διαφορά έφτασαν στο ΣΕΦ οι αποστολές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τον μεταξύ τους τρίτο τελικό. Ποιοι βγήκαν πρώτοι απ’ τα πούλμαν, δεν συνέβη το παραμικρό.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός… από κοντά (video)
Περίπου μιάμιση ώρα πριν το τζάμπολ, έφτασαν στο ΣΕΦ οι αποστολές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, για το τρίτο μεταξύ τους ματς στη σειρά των τελικών.

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πρώτοι, με τους Τόμιτς και Σπανούλη να κατεβαίνουν πρώτοι απ' το πούλμαν. Υπήρξαν μάλιστα και λίγοι φίλοι της ομάδας που ζήτησαν το 3-0 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σχεδόν 5' αργότερα, αφίχθη στο Φάληρο και η αποστολή του Παναθηναϊκού (που είχε... πάρει ντόπες κατά την αναχώρησή της απ' το ξενοδοχείο). Πρώτος κατέβηκε ο Μάνος Παπαδόπουλος, τελευταίος ο Εστέμπαν Μπατίστα που σήμερα θα προσφέρει -αν και όχι στο 100% του- τις υπηρεσίες του, ενώ ευδιάθετος ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Στήριξη πριν το ΣΕΦ!

Λίγος κόσμος του Παναθηναϊκού εμψύχωσε την ομάδα πριν την αναχώρησή της για το ΣΕΦ και τον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Στήριξη πριν το ΣΕΦ
Δεν αφήνουν τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα… Μερικά λεπτά προτού η ομάδα αναχωρήσει απ’ το ξενοδοχείο που διανυκτέρευσε (σε κεντρικό σημείο της Αθήνας) με προορισμό το ΣΕΦ, για τον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό, λίγοι φίλοι του συλλόγου έδωσαν το «παρών».

Αφενός για να δείξουν στους παίκτες του Μανωλόπουλου την έμπρακτη στήριξή τους παρά το σε βάρος του τριφυλλιού 2-0 στη σειρά και την διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου, αφετέρου για να τους εμψυχώσουν για το ματς (19:30).

Εκεί, όπου με τον Μπατίστα, οι πρωταθλητές παίζουν το… τελευταίο τους χαρτί για να παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του repeat. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καμπούρης: «Ανήθικο να μην παίζεις στην Εθνική»


Περήφανος όχι μόνο για το έπος του 1987, αλλά και την ώθηση που έδωσε στο ελληνικό μπάσκετ δήλωσε ο Αργύρης Καμπούρης. «Απαράδεκτο και ανήθικο να μη θέλει κάποιος να παίξει στην Εθνική», τόνισε.

Καμπούρης: «Ανήθικο να μην παίζεις στην Εθνική»

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο άνθρωπος που με τις δύο βολές του υπέγραψε το θρίαμβο θυμήθηκε τις μεγάλες εκείνες στιγμές, όσες ακολούθησαν, αλλά δεν παρέλειψε να επικρίνει όσους ελαφρά τη καρδία αρνούνται την κλήση της Εθνικής.

Πόσο «ζωντανό» είναι το έπος του ’87 σήμερα; Νιώθετε ακόμα την αύρα της επιτυχίας; Συνεχίζει να υπάρχει η αναγνώριση από μικρούς και μεγάλους και κάθε φορά που συμβαίνει, μου σηκώνεται η τρίχα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να έχει ο κάθε αθλητής στην καριέρα του. Πρέπει να είσαι απλός στη ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι μας θυμούνται και μας τιμούν 28 χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ. Πρέπει όλοι οι παίκτες να έχουν επαφή με τον κόσμο και να βοηθάνε στην προβολή του αθλήματος, όχι όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τους περισσότερους παίκτες και κυρίως τους Ελληνες.

Εισπράττετε ανάλογη αγάπη και από παιδιά που δεν είχαν ζήσει εκείνες τις στιγμές; Τη νιώθουμε και είναι πολύ συγκινητικό επίσης. Πλέον με την ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορούν να δουν τους αγώνες του Ευρωμπάσκετ και να μάθουν ποιος ήταν ο Γκάλης που ήταν εξωπραγματικός, ο Γιαννάκης που ήταν πρώτο όνομα και βουτούσε από τη μια πλευρά του παρκέ μέχρι την άλλη ή ο Χριστοδούλου που έκανε τα πάντα.

Ποιο ήταν στοιχείο που έφερε αυτή το τρόπαιο και άλλαξε το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ; Μαζεύτηκε απλά μια φουρνιά ταλαντούχων παικτών; Εκείνη την εποχή βρεθήκαμε μια ωραία παρέα που κυνηγήσαμε ένα όνειρο, το κατακτήσαμε και είχε διάρκεια. Αυτό ήταν το μυστικό. Υπήρχαν βάσεις και προεργασία για την επιτυχία. Ο πρωτομάστορας της επιτυχίας, ο Κώστας Πολίτης ήξερε να ξεχωρίζει παιδιά και να τους εντάσσει σταδιακά στην Εθνική μετά την ανανέωση που ξεκίνησε από το 1984.

Θεωρείτε εαυτούς πρωτομάστορες των τεράστιων διακρίσεων που ζούμε τα τελευταία 28 χρόνια; Τότε ήταν μια παρέα η Εθνική, τώρα πως την βλέπετε; Η μεγαλύτερη ικανοποίηση μας είναι ότι μπήκαν ύστερα από αυτή την επιτυχία πολλά παιδιά στο μπάσκετ. Πλέον έχουμε πολλές επιτυχίες και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο, να βλέπεις τη σημαία σου να κυματίζει ψηλά. Με στενοχωρεί αφάνταστα όταν μαθαίνω ότι κάποιος παίκτης δεν θέλει να αγωνιστεί τώρα στην Εθνική. Είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος να καλείται κάποιος που δε θέλει. Από μόνοι τους οι παίκτες θα έπρεπε να αποζητούν την πρόσκληση στην Εθνική. Είναι υποχρέωση τους να αγωνίζονται. Είναι ανήθικο να αρνείσαι να παίξεις με το εθνόσημο σου.

Η επιτυχία του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας άλλαξε πέρα από το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό; Βεβαίως. Προσπαθούν κάποιοι να κάνουν συγκρίσεις της τότε ομάδας με την τωρινή, αλλά πρέπει όλοι να θυμούνται ότι παίξαμε απέναντι σε υπερδυνάμεις, Σοβετική Ενωση, Ενωμένη Γιουγκοσλαβία κ.λπ. Αποδείξαμε ότι όλοι πρέπει να μας σέβονται. Οσοι δεν μας σεβάστηκαν τότε, τιμωρήθηκαν. Εμείς τους σεβόμασταν, αλλά δεν τους φοβόμασταν και αυτή ήταν η διαφορά.

Το χρυσό μετάλλιο ανέβασε και την αυτοπεποίθηση του Ελληνα γενικότερα; Και εκτός αθλητισμού; Δεν θέλαμε να μας βλέπουν σαν μικρή χώρα. Θεωρείστε το εγωιστικό, αλλά αυτό βγάζαμε ως ομάδα. Όταν είσαι δυνατός και πιστεύεις στην ομοιογένεια και το οικογενειακό κλίμα, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Δεν ασχολούμασταν με το ποιος ήταν στην πεντάδα και ποιος αγωνιζόταν παραπάνω. Βάζαμε πάντα το εγώ κάτω από το εμείς.

Είναι πια το μπάσκετ το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας; Δουλεύουν πάρα πολλοί προπονητές μας στην Ευρώπη, έχουν επιτυχίες και κατάλαβαν όλοι το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Υπάρχουν και πολλοί παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη, ενώ είχαμε φέτος τέσσερις Ελληνες στο ΝΒΑ. Η ποιότητα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εχουμε δείξει ότι η παραγωγική διαδικασία λειτουργεί και μάλιστα αποτελεσματικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Φαβορί ο Ολυμπιακός, μπορεί ο Παναθηναϊκός»


Την άποψη πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τελειώσει από σήμερα το πρωτάθλημα εξέφρασε στον Σπορ Fm 94,6 ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει ο Παναθηναϊκός το «break».

«Φαβορί ο Ολυμπιακός, μπορεί ο Παναθηναϊκός»
Στον Ολυμπιακό έδωσε το προβάδισμα για να πάρει το πρωτάθλημα στον σημερινό τρίτο τελικό του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, μιλώντας στον Σπορ Fm 94,6. Ο έμπειρος τεχνικός, μίλησε επίσης και για το ποια θα πρέπει να είναι η στόχευση των δύο ομάδων την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μάκη Διόγο και Γιάννη Κυφωνίδη, για:

-τον σημερινό τρίτο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ:

«Περιμένω να δω την αντίδραση του Παναθηναϊκού. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι πολύ άξιος προπονητής που επωμίστηκε μεγάλες ευθύνες. Έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του. Προσπαθεί να παλέψει τα παιχνίδια και με ένα πλάνο τα διεκδικεί μέχρι ένα σημείο, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει απουσίες. Όταν χάνεις στα πλέι οφ τον Γκιστ που είναι πολύ σημαντικός παίκτης, τον Μπατίστα και τον Παππά που τους χρειάζεσαι για να ανταγωνιστείς τον Ολυμπιακό, δύσκολα μπορείς να αντεπεξέλθεις. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι και μπορεί να τελειώσει τη σειρά. Δεν αποκλείεται τίποτα, αλλά είναι σε θέση να πάρει από σήμερα το πρωτάθλημα, βάσει των όσων είδαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει την υπέρβαση και «σπάσει» την έδρα, θα είναι μεγάλο επίτευγμα και η σειρά τότε μπορεί να πάει σε πέμπτο παιχνίδι».

-την επόμενη μέρα των δύο ομάδων μετά τους τελικούς:

«Ο Ολυμπιακός έχει τον βασικό του «κορμό» ίδιο και γι’ αυτό η μετάβαση από τον Μπαρτζώκα στον Σφαιρόπουλο που προσέθεσε πολλά νέα στοιχεία, έγινε πιο εύκολα. Έχει σταθερές στο παιχνίδι του με καλή άμυνα και καλό παιχνίδι. Θα είναι πιο εύκολο με δύο-τρεις προσθήκες να φτιάξει ακόμα καλύτερη ομάδα του χρόνου, παρόλο που φέτος είναι απόλυτα επιτυχημένος. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένα λάθος φέτος. Δε στήριξε την επιλογή του. Έφερε τον Ιβάνοβιτς που στόχος του είναι να κινηθεί για επιτυχίες και όχι να αναδείξει τα νέα παιδιά, ώστε να φτιάξει και άλλο την καριέρα του και το όνομα του. Η διοίκηση έλεγε πως θα δουλέψει με τα νέα παιδιά, τα οποία όμως δεν είχαν συμμετοχή. Υπήρχε δυσαρμονία με το πώς σκέφτεται η διοίκηση με τον προπονητή, γι’ αυτό και λύθηκε η συνεργασία τους. Το πρώτο που πρέπει να κάνει το καλοκαίρι η ομάδα είναι να βάλει ένα στόχο διοίκηση και προπονητής και να προχωρήσει σε αυτό το πλάνο. Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης σε Ευρώπη και Ελλάδα και πρέπει να στηρίξει τις επιλογές».

Παπανικολάου: «Σίγουρα για ακόμη δύο χρόνια στο NBA»

Δεν σκέφτεται προς το παρόν το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη ο φόργουορντ των Ρόκετς, Κώστας Παπανικολάου. «Χρειάζεται συνέπεια η Εθνική», σχολίασε για την «γαλανόλευκη».

Παπανικολάου: «Σίγουρα για ακόμη δύο χρόνια στο NBA»
Η πρώτη χρονιά του Κώστα Παπανικολάου ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια κύλησε άσχημα, έχοντας ελάχιστο έως και μηδενικό χρόνο συμμετοχής. Η απάντηση για το αν θα μείνει στο NBA ή θα επιστρέψει στην Ευρώπη ήρθε από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο. Τον ίδιο.

Ο 25χρονος παίκτης μίλησε στη «SportDay» και είπε πολλά. Για το μέλλον του, την ταχύτητα στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ που τον δυσκόλεψε πολύ, αλλά και την Εθνική, δηλώνοντας ότι θα είναι στη διάθεση της μέχρι να βάλει τέλος στην καριέρα του, σχολιάζοντας ενόψει Ευρωμπάσκετ (5-20/9) ότι: «υπάρχει ταλέντο και ποιότητα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στο ΝΒΑ;
«Για έναν Ευρωπαίο το δυσκολότερο κομμάτι αφορά στην προσαρμογή στην ταχύτητα του παιχνιδιού. Αυτό είναι που σε δυσκολεύει ιδιαίτερα στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών σου και χρειάζεσαι χρόνο για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις».

Μετά από μία σεζόν με δύο εικόνες για εσένα, θα προτιμούσες έναν μικρό ρόλο σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό ή ένα μεγαλύτερο σε μία ομάδα που ίσως να μην μπει στα πλέι οφ;
«Αυτό είναι σχετικό. Όταν ένα σύνολο κερδίζει κάτι, δεν έχει να κάνει με το πόσο αγωνίζεσαι. Αν κερδίζει αυτός που παίζει 48 λεπτά θα κερδίσεις κι εσύ κι ας αγωνίζεσαι μόνο για ένα τρίλεπτο. Σίγουρα οι επιτυχίες μένουν, αλλά σαν αθλητής πάντα θέλεις να παίζεις και να έχεις μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Αυτή τη στιγμή πάντως θα με ενδιέφερε για την επόμενη σεζόν να έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, έχοντας περάσει μια χρονιά προσαρμογής στα νέα δεδομένα».

Τι χρονικό περιθώριο θα έδινες στον εαυτό σου μέχρι να πεις ότι δεν πάει άλλο και να γυρίσεις στην Ευρώπη;
«Σίγουρα θα βρίσκομαι στο ΝΒΑ ακόμη δύο σεζόν. Δε με έχουν πάρει και τα χρόνια άλλωστε, οπότε δεν πρόκειται να τα παρατήσω απλά και μόνο διότι μία σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα».

Στους Ρόκετς βρήκες δύο πρώην συμπαίκτες σου, τους Πάτρικ Μπέβερλι και Τζόι Ντόρσεϊ. Ήταν αυτοί με τους οποίους περνούσες τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σου;
«Πιο πολύ έκανα παρέα με τον Μοτεγιούνας, καθώς μοιάζει περισσότερο ο τρόπος που σκεφτόμαστε, μιας και προερχόμαστε από την Ευρώπη. Επίσης γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, αφού παίζουμε ως αντίπαλοι από μικρές ηλικίες με τις Εθνικές. Πολύ κοντά ήμασταν και με τον Νικ Τζόνσον, ο οποίος επίσης ήταν ρούκι. Κι αυτό διότι τόσο ο Μπέβερλι όσο κι ο Ντόρσεϊ είχαν εκεί οικογένεια και φίλους. Ουσιαστικά εγώ ήμουν στη κατάσταση που βρέθηκαν αυτοί όταν αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό».

Είχες ως συμπαίκτες δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του ΝΒΑ. Πώς είναι στην καθημερινότητά τους οι Τζέιμς Χάρντεν και Ντουάιτ Χάουαρντ;
«Και οι δύο, ό,τι και να πιστεύει ο κόσμος, ήταν απόλυτα επαγγελματίες. Όταν ερχόταν η ώρα της προπόνησης ήταν πολύ σοβαροί και μας πίεζαν όλους ούτως ώστε να βελτιωθούμε και να έχει η ομάδα ακόμη καλύτερη εικόνα. Ο Χάουαρντ μοιάζει να είναι πιο χαλαρός, αλλά αυτό δεν ισχύει μέσα στο γήπεδο και φάνηκε διότι παρ' ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στα πλέι οφ ήταν το κορυφαίο πεντάρι, κατά τη γνώμη μου. Πραγματικά σκέπαζε τη ρακέτα. Από την άλλη ο Χάρντεν αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης στο πώς θα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Είναι ακόμη πολύ νεαρός αλλά διαθέτει εκπληκτικό χειρισμό της μπάλας, διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι και όπως είδε όλος ο κόσμος, είναι ικανός να καταστρέψει κάθε αντίπαλο».

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σε βοήθησε περισσότερο τη φετινή σεζόν;
«Είχα πάρα πολλά άτομα που με βοήθησαν, τόσο μέσα όσο κι έξω από την ομάδα. Οι Έλληνες του Χιούστον ειδικά στην αρχή που χρειαζόμουν βοήθεια για να προσαρμοστώ στη ζωή σε αυτή την πόλη. Και μέσα στην ομάδα όμως με βοήθησαν πολύ. Οι Ρόκετς είναι ένας οργανισμός με πολλούς ανθρώπους που σε βοηθούν στα πάντα. Και οι συμπαίκτες μου, αλλά και τα μέλη του σταφ ήταν πάντα δίπλα μου όταν τους χρειάστηκα».

Ανάμεσα στους αστέρες που έπαιζαν στο Χιούστον, ποιος ήταν αυτός που σου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση;
«Ο Τρέβορ Αρίζα. Μου άρεσε πάρα πολύ το σκεπτικό κι ο τρόπος που διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις, ο επαγγελματισμός του κι ακόμη το πώς προπονείται. Τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και θεωρώ πως έκανε μια καταπληκτική χρονιά».

Μεταξύ των παικτών που αντιμετώπισες φέτος, υπήρξε κάποιος που πραγματικά σε έκανε να μη βλέπεις την ώρα να τελειώσει ο αγώνας;
«Το ΝΒΑ είναι ένα πρωτάθλημα με πολλούς σταρ και κάθε ομάδα έχει τον δικό της. Πέραν τούτου υπήρξαν κάποιοι όπως για παράδειγμα ο Κόμπε Μπράιαντ ή κόντρα στους Χιτ που μάρκαρα και τον Ντουέιν Γουέιντ και τον Κρις Μπος. Πάντως αυτός που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση και με δυσκόλεψε ήταν ο Μανού Τζινόμπιλι σε έναν αγώνα της προετοιμασίας. Ο τύπος είναι 37 χρονών και κινείται σαν 20άρης».

Μετά από τέσσερα παιχνίδια στους τελικούς το σκορ είναι 2-2. Ποια είναι η άποψή σου, με δεδομένο πως αντιμετωπίσατε το Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς της Δύσης;
«Πριν ξεκινήσουν οι τελικοί πίστευα πως οι Γουόριορς με το μπάσκετ που παίζανε, θα κατακτούσαν τον τίτλο. Μετά και τον τραυματισμό του Ιρβινγκ θεώρησα πως τα πράγματα θα γίνονταν ακόμη ευκολότερα γι' αυτούς. Από την άλλη υπάρχει ένας ΛεΜπρον που πάει για πέμπτη σερί χρονιά στους τελικούς και κάνει πράγματα από… άλλον πλανήτη. Εχει πίσω του εργάτες που βοηθούν σε όλους τους τομείς, όπως οι Σμιθ, Τόμπσον, Μοζγκόφ και Ντελαβεντόβα. Ειδικά ο τελευταίος κάνει φοβερούς τελικούς τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά απέναντι στον Κάρι. Μέχρι στιγμής τα πάντα είναι ρευστά κι επειδή στο ΝΒΑ όλα μπορούν να ανατραπούν δεν πιστεύω πως έχει κριθεί κάτι».

Εσείς φτάσατε μια ανάσα από τους τελικούς του ΝΒΑ. Τι έλειψε από τους Ρόκετς και δεν τα κατάφεραν;
«Δεν πιστεύω πως έλειπε κάτι. Χάσαμε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για μπρέικ στα δύο πρώτα παιχνίδια με το Γκόλντεν Στέιτ, αφού νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει. Ειδικά το δεύτερο στο οποίο κάναμε μερικά λάθη στο τέλος και οι Γουόριορς πέτυχαν κάποια μεγάλα σουτ. Ο τρόπος που ήρθε η δεύτερη ήττα, μας επηρέασε ψυχολογικά για τη συνέχεια της σειράς και ουσιαστικά ήταν αυτό που μας στοίχισε».

Ποιο είναι το στάτους σου αυτή τη στιγμή με τους Ρόκετς;
«Το Χιούστον έχει το δικαίωμα έως τις 29 Ιουνίου να μου ανανεώσει το συμβόλαιο γι' ακόμη μία σεζόν. Θα περιμένω να δω εάν θα συνεχίσουμε μαζί ή αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή».

Βρέθηκες σε μία ομάδα που έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα και στην οποία αγωνίστηκαν μερικοί θρύλοι του μπάσκετ. Είχες επαφές με ορισμένους εξ αυτών;
«Χακίμ Ολάζουον και Κλάιντ Ντρέξλερ ήταν πολύ συχνά κοντά μας. Ειδικά ο Ντρέξλερ που δουλεύει ως σχολιαστής στην τηλεόραση έδωσε το "παρών" σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν. Ο "Dream" βρέθηκε σε αρκετές προπονήσεις της ομάδας βοηθώντας τους ψηλούς μας και ειδικά τον Κλιντ Καπέλα, στο να βελτιώσουν τις κινήσεις τους κοντά στο καλάθι. Μάλιστα μια φορά παίξαμε κι ένα μονό, όπου παρά τα χρόνια του με διέλυσε! Δεν θα ξεχάσω ότι μου είπε πως του αρέσει ο τρόπος που αγωνίζομαι».

Έχοντας ζήσει μία σεζόν στο ΝΒΑ, πώς εξηγείς την ολοένα και μεγαλύτερη παγκοσμιοποίησή του;
«Όπως το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αρχίσει να γίνεται πιο γρήγορο κι ελεύθερο παίρνοντας στοιχεία από το ΝΒΑ, αντίστοιχα κι εκεί πολλοί προπονητές και παίκτες δίνουν σιγά σιγά μεγαλύτερη έμφαση στην τακτική και σε κομμάτια που λαμβάνουν από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είμαστε στον δρόμο που θα οδηγήσει σε μια κοινή εικόνα το μπάσκετ παγκοσμίως, αν κι αυτός ο δρόμος είναι ακόμη πάρα πολύ μακρύς μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να πούμε πως ΝΒΑ κι Ευρωλίγκα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Άλλωστε θεωρώ πως στο ΝΒΑ υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σούπερ σταρ απ’ ό,τι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Ο Κώστας Παπανικολάου θα σταματήσει να παίζει στην Εθνική Ελλάδος;
«Είναι μια απάντηση που θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Εάν εξαρτάται μόνο από εμένα, θα έλεγα πως θα παίζω στην Εθνική μέχρι τη μέρα που θα σταματήσω το μπάσκετ εφόσον με καλούνε οι προπονητές. Από την άλλη πλευρά ίσως θεωρηθεί εγωιστικό εάν σε μεγάλη ηλικία παίρνεις τη θέση από κάποιον πιτσιρικά. Για εμένα η Εθνική είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί. Έχει το μεγαλύτερο νόημα και το να είμαι μέλος της αποτελεί την υψηλότερη τιμή που μου έχει γίνει. Ποτέ δεν θα έλεγα πως δεν θα συμμετάσχω στην Εθνική διότι θέλω να καθίσω να ξεκουραστώ».

Εν όψει του Ευρωμπάσκετ υπάρχει μίνιμουμ στόχος για την Εθνική;
«Έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές προγνωστικά και στα λόγια μπορείς να στέψεις τον εαυτό σου πρωταθλητή. Το θέμα είναι τι κάνεις εκείνη τη στιγμή. Αυτό που θα πω είναι να είμαστε όλοι υγιείς, να δουλέψουμε όπως θέλουν οι προπονητές και να πάμε στο Ευρωμπάσκετ στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν υπάρχει λόγος για προγνωστικά διότι κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Δεν παίζεις μόνος σου, αλλά κόντρα σε άλλες ομάδες».

Τι είναι αυτό που έχει λείψει από την Εθνική στις τελευταίες διοργανώσεις και δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε μία μεγάλη διάκριση;
«Ταλέντο και ποιότητα υπάρχει. Αυτό που θα μας χρειαζόταν είναι η συνέπεια. Πέρυσι πραγματοποιήσαμε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι με τη Σερβία δεν παίξαμε τίποτα. Ήταν ξεκάθαρο πως ό,τι και να προσπαθούσαν οι προπονητές μας, εμείς ήμασταν νωχελικοί. Αυτό τον αγώνα πιστεύω και τρεις μέρες να τον παίζαμε, δεν θα κερδίζαμε». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αργύρη, πήγαινε βάλ’ τις και μην κοιτάς κανέναν»

Πάνε 28 χρόνια από τον άθλο της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ. Όσα κι αν πέρασαν όμως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τα λόγια του στον Αργύρη Καμπούρη λίγο πριν τις κρίσιμες βολές.

«Αργύρη, πήγαινε βάλ’ τις και μην κοιτάς κανέναν»
Με νοσταλγία για τις μεγάλες στιγμές του 1987 και βεβαιότητα για την τεράστια επιρροή που είχαν μετέπειτα στο ελληνικό μπάσκετ μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Σε συνέντευξή του στον OTE TV, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και εκ των πρωταγωνιστών της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ εξέφρασε την άποψη ότι ακόμα και σήμερα παροτρύνονται παιδιά ν’ ασχοληθούν με το άθλημα λόγω εκείνου του άθλου.

Δεν παρέλειψε, δε, ν’ απαντήσει και για τα λόγια που είπε στον Αργύρη Καμπούρη λίγο πριν εκείνος εκτελέσει τις κρίσιμες βολές του τελικού και χαρίσει το τρόπαιο στην Εθνική μας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαννάκης

Για την επιρροή της επιτυχίας του ’87 στο ελληνικό μπάσκετ: «Εκείνη την περίοδο, δεν φανταζόμουν ότι από τότε και μετά κάθε παιδάκι θα έχει στα χέρια του μια μπάλα μπάσκετ. Κι όμως έγινε. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά. Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα τα παιδιά παροτρύνονται από τους γονείς τους να παίξουν μπάσκετ λόγω του 1987».

Για τη στιγμή που η εθνική ομάδα απέδειξε τι μπορεί να κάνει: «Το ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την Γιουγκοσλαβία μετά από μια ήττα στους ομίλους που τους είχε πεισμώσει πολύ. Ο ημιτελικός είχε πολλές διακυμάνσεις και μας καταξίωσε γιατί ήταν σπουδαίο να κερδίζει δυο φορές τη Γιουγκοσλαβία. Ο κόσμος έδινε μεγάλη δύναμη και είχε την προσμονή για να εκπληρωθεί ένα όνειρο που έμοιαζε απραγματοποίητο».

Για τα λόγια του στον Αργύρη Καμπούρη πριν εκτελέσει τις κρίσιμες βολές: «Πήγαινε βάλ' τες και μην κοιτάς κανέναν. Σίγουρα ο Αργύρης αισθανόταν την προσμονή και ένα βλέμμα από το κοινό θα μπορούσε να προκαλέσει πίεση. Εγώ προσπαθούσα να τον αποφορτίσω».

Για τα συναισθήματα που τού προκαλούν οι αναμνήσεις: «Ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορεί να νιώσει κάθε άνθρωπος. Η γενιά μου με λίγες εικόνες κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο. Με αυτή την προίκα, τα παιδιά μας ξανάφτασαν την ομάδα στην κορυφή και τα παιδιά έγιναν καλύτερα από τους δασκάλους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένταση και διακοπή στο Μενίδι!!

Στο 27’ -και για περίπου 25 λεπτά- σταμάτησε προσωρινά το παιχνίδι του Αχαρναϊκού με την Καλλιθέα για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Football League, μετά από ένταση ανάμεσα στους οπαδούς.

Ένταση και διακοπή στο Μενίδι
Προσωρινή διακοπή διάρκειας περίπου 25 λεπτών στο παιχνίδι του Αχαρναϊκού με την Καλλιθέα, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος διέταξε τη διακοπή του ματς στο 27’, όταν η ανταλλαγή συνθημάτων επεκτάθηκε σε ανταλλαγή… αντικειμένων ανάμεσα στους οπαδούς.

Η ένταση διήρκησε περίπου δέκα λεπτά, με αποτέλεσμα να σταματήσει το παιχνίδι, με τους διαιτητές να επιστρέφουν στο γήπεδο μετά από 25 περίπου λεπτά διακοπής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ για το χρυσό ο Τζάνος!


Σε εξαιρετική φόρμα ο Έλληνας πρωταθλητής του καράτε, Γιώργος Τζάνος εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό των 84 κιλών και πάει φουλ για το χρυσό απέναντι στον Αζέρο, Αϊχάν Μαμάγιεφ.

Φουλ για το χρυσό ο Τζάνος
Μια ακόμη μεγάλη διεθνή διάκριση πέτυχε ο Γιώργος Τζάνος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του καράτε νίκησε 2-1 στα σημεία τον Τούρκο, Ουγκούρ Ακτάς και προκρίθηκε στον τελικό στην κατηγορία των 84 κιλών.

Εκεί όπου σε 1,5 ώρα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στον Αζέρο, Αϊχάν Μαμάγιεφ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μια χαρά είναι ο Στέρλινγκ»

Μετά τον Ρόι Χότζον, ο Άνταμ Λαλάνα μίλησε για τον Ραχίμ Στέρλινγκ και την ψυχολογική του κατάσταση, τονίζοντας ότι ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ είναι μια χαρά και θα μπορέσει να παίξει ανεπηρέαστος σήμερα απέναντι στη Σλοβενία για τα προκριματικά του Euro 2016. 
Η Αγγλία φιλοξενείται στη Λιουμπλιάνα με στόχο το 6x6 στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και του σχολιασμού πριν από το παιχνίδι.
Λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το μέλλον του και τα όσα κυκλοφορούν καθημερινά, θα μπορούσε ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ να έχει επηρεαστεί σημαντικά, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Μετά τον Ρόι Χότζον, το ξεκαθάρισε και ο συμπαίκτης του τόσο στους «κόκκινους», όσο και στα «τρία λιοντάρια», Άνταμ Λαλάνα, υποστηρίζοντας πως:
«Είναι μια χαρά ο Ραχίμ. Μιλάμε αρκετά και μπορώ να πω ότι είναι προσγειωμένος και απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μας. Εγώ από τη μεριά μου ευελπιστώ να μείνει μαζί μου στη Λίβερπουλ γιατί χαίρομαι να παίζω μαζί του, όμως δηλώνω με σιγουριά ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να παίξει». 
*Πηγή: England365.gr*

«Ήμουν μεθυσμένη»

Μέθη και κακή ψυχολογική κατάσταση επικαλέσθηκε η μάρτυρας, Α.Τ. σε ένορκη βεβαίωση που έκανε σε συμβολαιογράφο της Καρδίτσας , για την αρχική της κατάθεση στον Εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα.

«Ήμουν μεθυσμένη»
Μέθη και κακή ψυχολογική κατάσταση επικαλέσθηκε η μάρτυρας, Α.Τ. σε ένορκη βεβαίωση που έκανε σε συμβολαιογράφο της Καρδίτσας , για την αρχική της κατάθεση στον Εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα.

Στο απόσπασμα αυτό το οποίο δημοσιεύει σήμερα η LiveSport η πρώην φίλη του Γιώργου Αρβανιτίδη αναφέρει:

«Την 7η Απριλίου 2014 και ώρα 1:00 πμ επιβιβάστηκα σε λεωφορείο προκειμένου να μεταβώ από την Καρδίτσα στην Αθήνα και στο γραφείο του κ. Θωμαΐδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με τον οποίο είχαμε ραντεβού στις 7 πμ. Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, λόγω του στρες και της κακής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα βρισκόμουν κατανάλωσα αλκοόλ με αποτέλεσμα κατά την άφιξή μου στην Αθήνα η συνείδησή μου να είναι πλήρως διαταραγμένη τόσο από την έλλειψη ύπνου όσο και από το αλκοόλ, ενώ με είχε καταλάβει έντονο αίσθημα θυμού απέναντι στον κ. Αρβανιτίδη, με τον οποίο είχα διακόψει κάθε σχέση πλέον. Με άλλα λόγια βρισκόμουν σε σύγχυση και βίωνα κατάσταση πανικού την οποία μου ήταν αδύνατον να ελέγξω.

Παρά την κατάστασή μου η συνέντευξή μου πραγματοποιήθηκε σε στούντιο του ΣΚΑΪ, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένη. Κατά τη διάρκεια αυτής ωθήθηκα λόγω του εκνευρισμού και του θυμού μου απέναντι στον κ. Αρβανιτίδη, όπως προείπα, να αναφερθώ σε ζητήματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν γνώριζα με στόχο να γίνω πιο πειστική και πιο καυστική. Με άλλα λόγια παρασυρόμενη από τα συναισθήματά μου και επιθυμώντας να προκαλέσω αναφέρθηκα σε πρόσωπα και καταστάσεις, τις οποίες δεν γνώριζα αλά υπέθετα και φανταζόμουν».