Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Μαρκόπουλος: «Άμυνα, το μυστικό της επιτυχίας»

Η άμυνα του οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη (62-51) επί του Άρη και το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών της Basket League, σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο. «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι», σχολίασε.

Μαρκόπουλος: «Άμυνα, το μυστικό της επιτυχίας»
Ο ΠΑΟΚ έκανε σημαντικό βήμα για την τρίτη θέση στην Basket League με το αποψινό 62-51 επί του Άρη και ο προπονητής του, Σούλης Μαρκόπουλος, περιμένει διαφορετικό το παιχνίδι στο «Nick Galis Hall». Ο πολύπειρος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας στον αμυντικό τομέα, ενώ σχολίασε ότι παρουσίασε δύο πρόσωπα στην επίθεση.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά. Παίξαμε άμυνα 40 λεπτά, αυτό που θέλουμε να κάνουμε σε όλα τα ματς και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα στην επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε κάποιες μη ολοκληρωμένες επιθέσεις, στο δεύτερο θέλαμε να κρατήσουμε τη διαφορά, κρατήσαμε το τέμπο και ίσως αυτό μείωσε και την παραγωγικότητα. «Οι επιλογές και στο πρώτο και στο δεύτερο δεν ήταν αυτές που θέλαμε. Στο πρώτο τρέξαμε περισσότερο, στο δεύτερο όχι. Δεν έγινε τίποτα. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι γιατί στις έδρες κάθε ομάδας τα παιχνίδια είναι διαφορετικά», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς το τι άλλαξε σήμερα στην εικόνα της ομάδας σε σχέση με το δεύτερο ματς, απάντησε: «Το κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό, για τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες παίζουν μέσα στο γήπεδο. Δε θα αναλύσω τεχνικά, αλλά είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση».

Όταν του ζητήθηκε ένα πρώτο σχόλιο για τον αγώνα της Τετάρτης: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να πεις κάτι αυτή τη στιγμή. Όπως είπε και ο Κάρτερ, οι παίκτες είναι πολύ κουρασμένοι. Κυρίως πνευματικά, γιατί έχουν πάρει πολλές πληροφορίες. Οι ίδιοι λένε, ότι δε σηκώνουν άλλες. Κανείς δε μπορεί να πει αυτή τη στιγμή τι θα συμβεί. Χρειάζεται ενέργεια, πολλή δύναμη αλλά και μυαλό για να καταναλώσεις την ενέργεια όπως πρέπει».

Από την πλευρά του ο Μαρκ Κάρτερ ανέφερε: «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι όσον αφορά την άμυνα κι αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Καταφέραμε να προφυλάξουμε την έδρα μας, αυτό έχουν κάνει οι δύο ομάδες στα τρία πρώτα παιχνίδια. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχαμε ξεκινήσει πολύ άσχημα στο 3ο δεκάλεπτο. Αυτή τη φορά παίξαμε καλή άμυνα. Κι όταν καταφέρνεις να σταματήσεις την μπάλα, να πάρεις τα ριμπάουντ και να χτυπάς σε συγκεκριμένα σημεία στο γήπεδο, παίρνεις αυτό που θέλεις».

Σε ερώτηση για τους 22 πόντους που σημείωσε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο απάντησε: «Ηξερα πριν τον αγώνα ότι μπορούμε να κερδίσουμε αν παίξουμε έξυπνα και ανταγωνιστικά. Αυτό κάναμε μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει αντιπαλότητα και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Υπάρχει σωματική και πνευματική κούραση αυτή τη σεζόν. Οποιος ελέγξει αυτή την κούραση, θα κερδίσει και τη σειρά. Είναι περισσότερο παιχνίδια μυαλού», είπε και συμπλήρωσε (κατόπιν ερώτησης) για την απόδοση του Λάνγκφορντ: «Ξέρω ότι όλοι είμαστε κουρασμένοι γιατί ήταν μια μεγάλη σεζόν. Το στυλ της ομάδας φέρνει κούρασης. Για μένα το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε το μυαλό μας, να στέκεται ο ένας δίπλα στον άλλον. Ασφαλώς και μας έχει επηρεάσει η απουσία του Βον, το ίδιο ισχύει όμως και για τον Αρη που έχασε έναν δικό του καλό παίκτη (σ. σ. Αντεγκμπόγιε)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: