Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

«Ψυχρολουσία» για την Αργεντινή!! (video)

Χάρη στο γκολ του Μπάριος στις καθυστερήσεις, η Παραγουάη ισοφάρισε σε 2-2 την Αργεντινή, ενώ έχανε με 0-2, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του δεύτερου ομίλου του Copa America της Χιλής.

«Ψυχρολουσία» για την Αργεντινή (video)

Οι Αργεντινοί ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 2-0, με τα τέρματα των Αγκουέρο και Μέσι με πέναλτι, όμως μετά το 60’ οι Παραγουανοί πίεσαν, μείωσαν με τον Βαλντές και ισοφάρισαν με τον Μπάριος στις καθυστερήσεις, με το σκόρερ να έχει μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα.

Οι Αργεντινοί μπήκαν πολύ πιο δυνατά και πίεσαν από την αρχή της αναμέτρησης τους αντιπάλους τους, αφού πήραν την κατοχή και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Σίλβα. Αφού στο 14’ ο Ντι Μαρία έχασε μια καλή ευκαιρία, στο 18’ οι Μαστσεράνο και Μέσι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία μπροστά στα αντίπαλα καρέ, αφού η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η πίεση της «αλμπισελέστε» έφερε αποτελέσματα στο 27’, όταν έγινε τραγικό λάθος από τον Σαμούδιο, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Μέσι και προσπάθησε να τη γυρίσει στον Σίλβα, όμως δεν το έκανε σωστά και ο Αγκουέρο που καραδοκούσε, την έκλεψε και, αφού πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ, έκανε το 1-0. Στο 35’, ο Ντι Μαρία ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, ο Σαμούδιο προσπάθησε να τον μαρκάρει, αλλά ο Αργεντινός μέσος έπεσε ουσιαστικά πάνω του και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με άψογη εκτέλεσε ο Μέσι.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το ματς έγινε σκληρό στην προσπάθεια των Παραγουανών να σταματήσουν τη φόρα των αντιπάλων τους και δε σημειώθηκε καμία άλλη αξιόλογη φάση.

Στην αρχή της επανάληψης, οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο ξεκίνησαν ξανά να πιέζουν σε όλο το γήπεδο τους Παραγουανούς, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία στο 55’ με τον Μέσι, του οποίου το πλασέ απέκρουσε εξ επαφής ο Σίλβα. Η απάντηση των Παραγουανών ήρθε στο 58’ με το καταπληκτικό πλασέ του Βαλντές που έβγαλε ο Ρομέρο, όμως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πήρε την «εκδίκησή του στο 60’ όταν με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή «κάρφωσε» την μπάλα στα αργεντίνικα δίχτυα και μείωσε σε 2-1.

Οι Αργεντινοί ξαναπήραν την πρωτοβουλία και έχασαν καταπληκτική ευκαιρία με τον Μέσι στο 63’, ύστερα από ατομική ενέργεια του σταρ της Μπαρτσελόνα. Ο Παστόρε έχασε μια καταπληκτική ευκαιρία στο 67’, κάτι που συνέβη και με τον Βαλντές στο 71’σε μια αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων». Η μπάλα πήγανε πάνω κάτω πλέον, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν σε εκείνο το διάστημα και με τις κλασικότερες να ανήκουν στους δυο φορές παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ο Μαρτίνο άλλαξε τους επιθετικούς του, βάζοντας Τέβες και Ιγκουαϊν στο ματς, με τους Σαμούδιο και Ντι Μαρία να χάνουν τις επόμενες καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν και τους Αργεντινούς να έχουν κουραστεί και να δέχονται πολύ μεγαλύτερη πίεση σε ορισμένα διαστήματα. Έτσι, σιγά σιγά η «αλμπισελέστε» κρατούσε την μπάλα στο κέντρο, ώστε να μην κινδυνεύσει σε πιθανές αντεπιθέσεις των Παραγουανών, ούτε να τρέχουν στις αντεπιθέσεις.

Σιγά σιγά, οι Παραγουανοί άρχισαν να πλησιάζουν περισσότερο μπροστά από την αντίπαλη εστία, εκτελώντας πολλά φάουλ και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έτσι, σε ένα από αυτά, ο Μπάριος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 90΄ισοφάρισε σε 2-2, μετά από κεφαλιά πάσα, «παγώνοντας» τους φίλους της «αλμπισελέστε». Ο Τέβες στο 92’ είχε κεφαλιά μόλις άουτ κι, έτσι, το αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε.



Αργεντινή: Ρομέρο, Ρονκάλια, Ρόχο, Οταμέντι, Γκαράι, Μπανέγκα (80’ Μπίλια), Παστόρε, (75’ Τέβες) Ντι Μαρία, Μαστσεράνο, Αγκουέρο (76’ Ιγκουαϊν), Μέσι

Παραγουάη: Σίλβα, Ντα Σίλβα, Σαμούδιο, Μ. Κάσερες, Αγκιλάρ, Ορτίς (46’ Γκονσάλες), Ορτιγόθα, Β. Κάσερες, Βαλντές, Σάντα Κρουζ (79’ Μπάριος), Μπομπαντίγια (66’ Μπενίτες) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: