Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

«Αργύρη, πήγαινε βάλ’ τις και μην κοιτάς κανέναν»

Πάνε 28 χρόνια από τον άθλο της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ. Όσα κι αν πέρασαν όμως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τα λόγια του στον Αργύρη Καμπούρη λίγο πριν τις κρίσιμες βολές.

«Αργύρη, πήγαινε βάλ’ τις και μην κοιτάς κανέναν»
Με νοσταλγία για τις μεγάλες στιγμές του 1987 και βεβαιότητα για την τεράστια επιρροή που είχαν μετέπειτα στο ελληνικό μπάσκετ μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Σε συνέντευξή του στον OTE TV, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και εκ των πρωταγωνιστών της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ εξέφρασε την άποψη ότι ακόμα και σήμερα παροτρύνονται παιδιά ν’ ασχοληθούν με το άθλημα λόγω εκείνου του άθλου.

Δεν παρέλειψε, δε, ν’ απαντήσει και για τα λόγια που είπε στον Αργύρη Καμπούρη λίγο πριν εκείνος εκτελέσει τις κρίσιμες βολές του τελικού και χαρίσει το τρόπαιο στην Εθνική μας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαννάκης

Για την επιρροή της επιτυχίας του ’87 στο ελληνικό μπάσκετ: «Εκείνη την περίοδο, δεν φανταζόμουν ότι από τότε και μετά κάθε παιδάκι θα έχει στα χέρια του μια μπάλα μπάσκετ. Κι όμως έγινε. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά. Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα τα παιδιά παροτρύνονται από τους γονείς τους να παίξουν μπάσκετ λόγω του 1987».

Για τη στιγμή που η εθνική ομάδα απέδειξε τι μπορεί να κάνει: «Το ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την Γιουγκοσλαβία μετά από μια ήττα στους ομίλους που τους είχε πεισμώσει πολύ. Ο ημιτελικός είχε πολλές διακυμάνσεις και μας καταξίωσε γιατί ήταν σπουδαίο να κερδίζει δυο φορές τη Γιουγκοσλαβία. Ο κόσμος έδινε μεγάλη δύναμη και είχε την προσμονή για να εκπληρωθεί ένα όνειρο που έμοιαζε απραγματοποίητο».

Για τα λόγια του στον Αργύρη Καμπούρη πριν εκτελέσει τις κρίσιμες βολές: «Πήγαινε βάλ' τες και μην κοιτάς κανέναν. Σίγουρα ο Αργύρης αισθανόταν την προσμονή και ένα βλέμμα από το κοινό θα μπορούσε να προκαλέσει πίεση. Εγώ προσπαθούσα να τον αποφορτίσω».

Για τα συναισθήματα που τού προκαλούν οι αναμνήσεις: «Ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορεί να νιώσει κάθε άνθρωπος. Η γενιά μου με λίγες εικόνες κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο. Με αυτή την προίκα, τα παιδιά μας ξανάφτασαν την ομάδα στην κορυφή και τα παιδιά έγιναν καλύτερα από τους δασκάλους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: