Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Εθνική χρεοκοπία!!

Η διάλυση της Εθνικής που ξεκίνησε μετά το Μουντιάλ ολοκληρώθηκε με την δεύτερη ντροπιαστική ήττα (2-1) απ' τα Ν. Φερόε. Κατάντια χωρίς προηγούμενο, που θα την βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας...

Εθνική χρεοκοπία
Ό,τι χτίζαμε έντεκα χρόνια, καταστράφηκε σε δέκα μήνες.

Η Εθνική του Μαρκαριάν ταξίδεψε στο Τόρσχαβν με σκοπό να παίξει ένα από τα τελευταία χαρτιά για το Euro 2016 αντ’ αυτού όμως δέχθηκε μια ακόμη «σφαλιάρα» από τα Ν. Φερόε κι επιστρέφει πίσω βαθιά ντροπιασμένη.

Χάνσον (32’) και Όλσεν (70’) υπέγραψαν τον νέο διασυρμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που είχε δύο δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για το οδυνηρό 2-1 που τελειώνει κάθε ρεαλιστική κουβέντα για παρουσία στα μπαράζ.

Ο Παπασταθόπουλος μείωσε, πετυχαίνοντας μόλις το δεύτερο τέρμα της «γαλανόλευκης» σε έξι αναμετρήσεις στα προκριματικά...

Δύσκολα τα πράγματα γενικώς, μιας και μετά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από τα τελικά της Γαλλίας, καθώς και τον καταποντισμό στα διεθνή rankings μας περιμένουν δύσκολες κληρώσεις στο μέλλον.

inner

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Ρουμανία 14 (7-1)
2. Β. Ιρλανδία 13 (8-4)
3. Ουγγαρία 11 (5-3)
4. Νησιά Φερόε 6 (4-8)
5. Φινλανδία 4 (5-8)
6. Ελλάδα 2 (2-7)

Φινλανδία - Ουγγαρία 0-1
(82' Στίμπερ)

Νησιά Φερόε-Ελλάδα 2-0
(32' Χάνσον, 70' Όλσεν)

Β. Ιρλανδία-Ρουμανία 0-0

Το ματς:

Όχι και πολύ καιρό έπειτα από το «κάζο» στο Φάληρο η Εθνική ήθελε να πιστοποιήσει πως οι μέρες που ακόμη και μια ομάδα όπως τα Ν. Φερόε μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλό απέναντί της, ανήκουν στο παρελθόν. Κατάφερε όμως, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να δώσει δικαιώματα.

Μουδιασμένο, νευρικό, κακό ξεκίνημα και τα… σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται από πάνω της. Ο Έντμουντσεν προειδοποίησε μόλις στα 15 δευτερόλεπτά παιχνιδιού, και λίγο αργότερα επωφελούμενος από αδράνεια στην άμυνα υποχρέωσε τον Καρνέζη στην πρώτη του επέμβαση στα ματς σ’ έναν κακό οιωνό για τη συνέχεια…

Η Εθνική φάνηκε να συνέρχεται, με τον Νίλσεν να διώχνει σουτ του Φετφατζίδη, και στην επόμενη φάση τον Ντάβιντσεν να απομακρύνει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά το σουτ του Καρέλη. Η ομάδα του Μαρκαριάν, που έστεκε προβληματισμένος στον πάγκο, συνέχισε την πίεση στο 1/3 την ίδια στιγμή όμως παρέμενε ευάλωτη στα μετόπισθεν με τους γηπεδούχους να μοιάζουν έτοιμοι να το εκμεταλλευτούν.

Κι όταν δεν σε θέλει τότε είναι που γίνονται χειρότερα τα πράγματα… Ο Μήτρογλου «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και προτού καλά καλά περάσει ένα λεπτό ήρθε ο Χάνσον με υποδειγματικό τελείωμα -που μόνο ερασιτέχνη δεν θύμιζε- να την τιμωρήσει.

inner

Δίκαιο ή άδικο μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει πως σε ένα ακόμη παιχνίδι με τους τίμιους πλην περιορισμένων δυνατοτήτων παίκτες των Ν. Φερόε μπορούσε κανείς να αναγνωρίσει την ελληνική ομάδα μόνο απ’ τις φανέλες.

Η είσοδος του Νίνη έδωσε πνοή και έδωσε αυτό που έλειπε δημιουργικά. Νίνης και Μήτρογλου έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία, ο Νίλσεν και το δεξί δοκάρι σταμάτησαν τον Καρέλη πριν... ολοκληρωθεί η τραγωδία. Ο Χολστ με απόλυτη ψυχραιμία και εξαιρετικό τελείωμα... τελείωσε την Εθνική. Το τέρμα του Παπασταθόπουλου στο φινάλε απλά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.



Ν. Φερόε (Λαρς Όλσεν): Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12' λ.τρ. Ντάβιντσεν), Χολστ (74' Φερό), Βατνχάμαρ, Έντμουντσον (90+2' Γιόνσεν), Χάνσεν.

Ελλάδα (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Κονέ (81' Φούντας), Καρέλης, Φετφατζίδης (71' Κολοβός), Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: