Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

«Λούκι Λουκ» ο Λεβαντόφσκι!!

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι «πυροβόλησε» τρεις φορές στη νίκη της Πολωνίας επί της Γεωργίας, πετυχαίνοντας ένα από τα πιο γρήγορα χατ-τρικ στην ιστορία των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Λούκι Λουκ» ο Λεβαντόφσκι!
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, στο οποίο οι εναλλαγές συναισθημάτων είναι έντονες. Αυτό συνέβη και στην αναμέτρηση της Πολωνίας με την Γεωργία για την 6η αγωνιστική του 4ου προκριματικού ομίλου του Euro 2016. Κι αυτό γιατί μια διαφαινόμενη αγχωτική νίκη (1-0 το σκορ στο 89’), μετατράπηκε σε θρίαμβο (4-0), που διατήρησε την ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα πρώτη και αήττητη στο γκρουπ, πριν την «μάχη» με την Γερμανία τον Σεπτέμβριο.
Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η συνδρομή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (89’, 91’, 93’) και παράλληλα έγραψε ιστορία, καθώς είναι το δεύτερο γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο 26χρονος άσος έφτασε τα επτά τέρματα στην προκριματική φάση του Euro 2016 και τα 26 με την εθνική σε 68 συμμετοχές.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται το όνομα του Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές μέσα σε τρία λεπτά (45’+, 46’, 48’) στη νίκη της Τουρκίας με 3-0 επί της Βορείου Ιρλανδίας στις 4 Σεπτεμβρίου 1999, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2000, που διεξήχθη στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Στην τρίτη θέση, πλέον, μετά την επίδοση του «Λέβα», είναι ο Ίαν Έντουαρντς, ο οποίος πέτυχε τρία τέρματα σε διάστημα πέντε λεπτών (45’+, 48’, 51’) στην εντυπωσιακή νίκη της Ουαλίας με 7-0 επί της Μάλτας στις 25 Οκτωβρίου 1978 για τα προκριματικά του Euro 1980, που φιλοξενήθηκε στην Ιταλία. Ο συγκεκριμένος παίκτης πέτυχε καρέ τερμάτων στο εν λόγω παιχνίδι, αφού είχε σημειώσει το πρώτο τέρμα στο 20ο λεπτό της συνάντησης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: