Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Φαλκάο!!

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Φαλκάο
Συγκεντρωμένοι πρέπει να μείνουν αυτός και οι συμπαίκτες του στην προσπάθεια της Κολομβίας για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014, υποστηρίζει ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Με τα δύο γκολ του επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης οι Κολομβιανοί επικράτησαν της Παραγουάης με 2-0.

Ο άσος των «ροχιμπλάνκος» απέδωσε τη νίκη στο καλά οργανωμένο σύνολο που παρουσίασαν και εφιστά προσοχή και ψυχραιμία εν όψει της φιλικής αναμέτρησης με το Καμερούν.

«Ευχαριστώ τον Θεό για τα γκολ που πέτυχα και φτάσαμε στη νίκη, αλλά ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, άρα είμαι χαρούμενος για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς», τόνισε ο 26χρονος άσος και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και χαρακτήρα που δείχνουμε μέχρι τώρα».

Μάλιστα ο Φαλκάο πέτυχε αμφότερα τα γκολ με το αριστερό πόδι , κάτι με το οποίο έκανε χιούμορ μετά το τέλος του αγώνα:

«Το δεύτερο γκολ ήταν παρόμοιο με αυτά που έχω πετύχει με την Τσέλσι και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, και για αυτό το λόγο το δεξί πόδι αρχίζει και ζηλεύει».

Η Κολομβία έχει ρεπό στα προκριματικά του Μουντιάλ την Τρίτη και επόμενος αντίπαλος της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ στις 21 Οκτωβρίου για το ισπανικό πρωτάθλημα.



πηγή: sport-fm.gr
 

"Οι τρικλοποδιές μας πεισμώνουν"!

Ο δρόμος της εξυγίανσης θα συνεχιστεί από τον Άρη, κάτι που έκανε γνωστό στο κοινό η ΚΑΕ μέσω ανακοίνωσής της!
"Οι τρικλοποδιές μας πεισμώνουν"
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με αφορμή την έναρξη του Πρωταθλήματος της BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ 2012-2013, η Διοίκηση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να σας απλώσει για μια ακόμη φορά το χέρι, ζητώντας την στήριξή σας και τη θερμή σας συμπαράσταση.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τις διοικητικές τύχες της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, θέσαμε ως πρώτη μας προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση της ομάδας και την επανάκτηση της αγωνιστικής και διοικητικής της αξιοπιστίας. Από τα πρώτα μας βήματα, καταλάβαμε ότι η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη. Ήρθαμε και συνεχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα που καθημερινά εμφανίζονται μπροστά μας, τα οποία όμως προσπαθούμε να τα αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα.
Πέρα από τα δικά μας εσωτερικά διοικητικά και οικονομικά θέματα, απόρροια των τρομακτικών παραλείψεων της προηγούμενης διοικητικής κατάστασης, αντιληφθήκαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις τρικλοποδιές όλων εκείνων που ανησυχούν για την επανεμφάνιση ενός υγιούς και δυνατού, οικονομικά και αγωνιστικά, ΑΡΗ. Ωστόσο, ενημερώνουμε τους… ανησυχούντες ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Έχουμε αποφασίσει να επαναφέρουμε τον ΑΡΗ στο δρόμο που του αρμόζει και οι όποιες τρικλοποδιές τους, δεν μας απογοητεύουν. Αντίθετα, μας γεμίζουν με πείσμα και πάθος για την υλοποίηση των στόχων μας και για την επιστροφή του Αυτοκράτορα στο θρόνο του.
Φυσικά, όλα μας τα σχέδια και όλες μας οι προσπάθειες, ξεκινούν και τελειώνουν σε εσάς. Τους φιλάθλους του ΑΡΗ. Τον ανεπανάληπτο κόσμο του. Τον λαό μιας μεγάλης ομάδας, που έχει γράψει χρυσές σελίδες οπαδικής συμπαράστασης σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας στήριξη, τίποτα δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
Γι’ αυτό, και με αφορμή τον αγώνα της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό (15/10, 18:45), σας καλούμε να δώσετε μαζικά το «παρών» στο Αλεξάνδρειο και να στηρίξετε την ομάδα μας. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, ο ΑΡΗΣ σας έχει ανάγκη, ώστε να μπορέσει να ορθώσει το τεράστιο αγωνιστικό του ανάστημα, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα.
Ψεύτικες υποσχέσεις δεν πρόκειται να σας δώσουμε ποτέ. Ωστόσο, σαν Διοίκηση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και εκφράζοντας απόλυτα και όλους όσους απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα, ένα πράγμα μπορούμε να σας το υποσχεθούμε αβίαστα: Ο φετινός ΑΡΗΣ θα ματώνει μέσα και έξω από τα παρκέ, για να τιμά την τεράστια Ιστορία του.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ».

Ενας πανίσχυρος παίκτης για τη χώρα!!

Αθλητικό, πολιτικό, επιχειρηματικό λόγο, τόσο έξυπνα «παντρεμένα» μεταξύ τους, δεν είχαμε ποτέ ακούσει πριν από την εμφάνιση του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Δ. Κανελλάκης.
Ενας πανίσχυρος παίκτης για τη χώρα
Τόσο ξεκάθαρη, ουσιαστική, ειλικρινή τοποθέτηση από μεγαλομέτοχο ελληνικής ΠΑΕ, δεν είχαμε ποτέ ακούσει πριν εμφανιστεί ο ομογενής επιχειρηματίας.
Είναι η πρώτη φορά που ο επενδυτής σε μια ΠΑΕ, εμφανίζεται κατά τρόπο που δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ήρθε μεν για να ρίξει χρήματα, αλλά δεν σκοπεύει να επιτρέψει σε κανέναν να βάλει σε κινδύνους και να οδηγήσει σε αποτυχία την επένδυσή του.
Η δυναμική, η αποφασιστικότητα, οι καθαρές κουβέντες του Ιβάν Σαββίδη, αποτυπώθηκαν, κυρίως, στο κομμάτι των θέσεων που εξέφρασε για ένα μέρος των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ζημιάς που αυτοί προκαλούν.
Ποτέ πριν επενδυτής δεν τόλμησε να μιλήσει τόσο ανοιχτά στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς. Ποτέ πριν επενδυτής δεν διανοήθηκε να τους χρεώσει απώλεια εσόδων της ΠΑΕ. Ποτέ πριν επενδυτής δεν σκέφτηκε να προτρέψει όσους έχουν νεύρα και δεν μπορούν να τα συγκρατήσουν, καλύτερα να μείνουν σπίτι τους παρά να πάνε στο γήπεδο.
Δεν ξέρω αν πραγματικά είναι αποφασισμένος ο Σαββίδης να συγκρουστεί με τους ανεγκέφαλους του ΠΑΟΚ, αυτούς που με τις βλακείες τους αναγκάζουν κάθε χρόνο την ΠΑΕ να πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα. Θα το διαπιστώσουμε στην πορεία. Το μήνυμα, όμως, που τους έστειλε, ήταν πολύ σκληρό.
Ο διαφορετικός τρόπος σκέψης, η άλλη κουλτούρα του Σαββίδη, φάνηκαν και όταν θεώρησε απολύτως φυσιολογικό να ασκήσει δημόσια κριτική στον πρόεδρο και τον προπονητή.
«Θα μπορούσε να το κάνει σε κατ' ιδίαν συζήτηση, στο πλαίσιο κάποιων στεγανών που για κάθε ομάδα είναι αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα», μου έλεγε ένας φίλος.
Διαφωνώ με τον φίλο και συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό του Σαββίδη, που νομίζω ότι σωστά το αντιλαμβάνομαι. Ηθελε να δείξει ότι δεν σκοπεύει να ψάχνει άλοθι για κανέναν και για τίποτε.
Δικαιολογίες του στυλ «εκνευρίστηκε από την διαιτησία του Κάκου ο Δώνης και δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί», δεν του λένε τίποτε. Ούτε του αρκεί μια διαπίστωση του στυλ «μας αδικεί η διαιτησία και γι' αυτό έχουμε μια αποβολή παίκτη μας σε κάθε ματς».
Για τον Σαββίδη είναι θέμα η μία αποβολή σε κάθε ματς και την ευθύνη την αναζήτησε στον Βρύζα, βάζοντάς τον κι αυτόν στο κάδρο, αφού θεωρεί ότι δεν φροντίζει ώστε να μην υπάρχουν παρεκκλίσεις από τον ψυχρό επαγγελματισμό που απαιτεί ο μεγαλομέτοχος από όλους να διαθέτουν.
Ο Ιβάν Σαββίδης κόμισε στην ελληνική ποδοσφαιρική, πολιτική, επιχειρηματική πραγματικότητα, πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις, ιδέες, προοπτικές. Είναι προφανές ότι στόχος του είναι να ανοίξει το παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα.
Αρχικά, νομίζω πως μετά από όλα αυτά που είπε στην συνέντευξη Τύπου, ουδείς πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Superleague αποκτά έναν πανίσχυρο παίκτη, που εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει τις ισορροπίες και να αμφισβητήσει την παντοδυναμία του Ολυμπιακού.
Από την στιγμή που είναι αποφασισμένος να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τα χρέη του, να επενδύσει 50.000.000 ευρώ για την κατασκευή νέου γηπέδου και βοηθητικών εγκαταστάσεων πολλαπλών χρήσεων, να διαθέσει εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει το ρόστερ και να αλλάξει τη λογική του συστήματος που, σύμφωνα με τον Σαββίδη, δουλεύει εναντίον της ομάδας του, ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει ότι μετά από λίγο καιρό το ενδιαφέρον για τη μάχη της κορυφής στο πρωτάθλημα θα εκτοξευθεί.
Συμπερασματικά, το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη σε όλα τα επίπεδα. Οι απαιτήσεις του από όλους τους συνεργάτες είναι τεράστιες και στο πλαίσιο μιας φιλοσοφίας εντελώς διαφορετικής από αυτή που καθόριζε τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας τους.
Πρόκειται για απαιτήσεις που είναι, ασφαλώς, απόλυτα συνδεδεμένες με την επίτευξη του στόχου να γίνει ο ΠΑΟΚ πρώτος στην Ελλάδα και να είναι σταθερή αξία και παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η στόχευση, όμως, του Σαββίδη δεν αφορά μόνο στην ποδοσφαιρική επένδυση.
Απείρως σπουδαιότερος για τον ομογενή επιχειρηματία είναι ο στόχος που έβαλε, παρουσιάζοντας στοιχεία για τα ρωσικά κεφάλαια, τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται και για την προσπάθεια που θα κάνει για να έρθουν και να επενδυθούν στην Ελλάδα κάποια από αυτά τα 500.000.000.000 (!) ευρώ για τα οποία μίλησε.
Ο Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα με ένα πλάνο το οποίο σίγουρα είναι πολυδιάστατο, πολυεπίπεδο. Σε καμία περίπτωση δεν αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο.
Εμείς δεν έχουμε παρά να τον καλωσορίσουμε και να παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωράει στην εφαρμογή, στην υλοποίηση όλων αυτών των πραγμάτων που δήλωσε αποφασισμένος να κάνει.
Πηγή: novasports.gr

Αυτά τα γκολ στοιχίζουν!!

Ακόμη δεν έχω τρελλαθεί. Ξέρω πολύ καλά ότι γκολ με την Βοσνία δεν βάλαμε. Αλλά εγώ μιλάω για τα γκολ που ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Αυτά τα γκολ στοιχίζουν
Και ιδιαίτερα τις δύο ευκαιρίες, του Γκέκα και του Σάλπι. Μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές, που έχουν πετύχει τέρματα, που σήμαιναν πρόκριση (άμεση ή έμμεση) για την εθνική μας. Και που ασφαλώς ήθελαν οι ίδιοι να σκοράρουν στις φάσεις τους. Δεν χωρά αμφιβολία. Όμως εκ του αποτελέσματος, ουδείς εκ των δύο τελείωσε την φάση όπως έπρεπε: ο Φάνης από υπερβολική σιγουριά, και ο Δημήτρης, νομίζω, από υπερβολικό άγχος. Ο πρώτος έχοντας την δυνατότητα ακόμη και να μπει με την μπάλλα στα δίχτυα, ο δεύτερος σκύβοντας το κεφάλι και σουτάροντας στα «τυφλά» (δεν κοιτά καν το τέρμα και τον γκολκίπερ), για να αποκρούσει ο Μπέγκοβιτς. Δεν απαιτούμε βέβαια από τα δύο παιδιά να γίνουν Μέσσι και να την κάνουν κομπολόι την μπάλλα, στα «τελειώματά» τους, αλλά επαναλαμβάνω. Είναι δύο στιγμές, που κρίνουν προκρίσεις. Μακάρι να μην μας κοστίσουν.

Ήταν ένα ματς, στο οποίο δεν είχαμε την ανάπτυξη και το καθαρό μυαλό άλλων αγώνων, εξ ου και οι δύο από τις τρεις κλασσικές ευκαιρίες μας, ήταν από δώρο των αντιπάλων, και μία μόνο από εξαιρετική κάθετη. Βέβαια τα υπόλοιπα όπλα της ομάδας, στο ανασταλτικό κομμάτι, μας έβγαλαν και πάλι ασπροπρόσωπους και σε αναμέτρηση μάλιστα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Στο β μέρος, όταν διορθώσαμε και την κακή κάλυψη του Μισίμοβιτς εκτός περιοχής (που για 45 λεπτά δεν υπήρχε ουσιαστικά), σβήσαμε τα φώτα στους Βόσνιους.

Και προχωράμε. Επειδή άκουσα και διάφορες «παπάρες» (και συγχωρέστε μου την έκφραση), του τύπου, «ματς που δεν κερδίζεις, καλύτερα να μην το χάνεις» κλπ, να πω και εγώ την δική μου: πράγματι η μπάλλα τιμωρεί, και εφόσον την γλυτώσεις, λες «πάλι καλά». Όμως ο κανόνας αυτός, σε προκριματική φάση, ισχύει κυρίως για τα εκτός έδρας ματς. Στο σπίτι σου, «δαγκώνεις τον αντίπαλο» και κάθε χαμένος βαθμός κοστίζει. Διότι τώρα, αντί να είμαστε πρώτοι και «αφεντικά», συνέβησαν δύο άλλα πράγματα. 1ον, ξεχνάς την ισοβαθμία με την Βοσνία, γιατί δεν θα έχεις ποτέ το απαραίτητο γκολ-αβερεϊτζ (στις διοργανώσεις ΦΙΦΑ μετρά συνολική διαφορά τερμάτων και η συνολική επίθεση, και όχι ανάμεσα στις ομάδες). Άρα ψάχνεις έναν πόντο παραπάνω, είτε με δικό τους στραβοπάτημα (που δεν το βλέπω, με τις υπόλοιπες «ομαδάρες» του ομίλου), είτε να τους κερδίσεις στο Σεράγιεβο (καλώς ήρθατε στην «κόλαση»). 2ον, μπήκαν στο παιχνίδι οι Σλοβάκοι, που ισοβαθμούν μαζί με εμάς και τους Βόσνιους. Δυστυχώς τους βρίσκεις μπροστά σου «τώρα» και όχι αργότερα. «Γκαζωμένους» (άλλη λέξη χρησιμοποιούμε κανονικά, αλλά θα μας κλείσουν το site) και όχι ίσως έχοντας μείνει πάλι πίσω στην κούρσα (κάτι που μπορεί να συμβεί). Και την Τρίτη πρέπει, αν όχι να τους κερδίσεις, τουλάχιστον να μην χάσεις (μένοντας όμως και άλλο πίσω από τους Βόσνιους που θα προσθέσουν ένα τριποντάκι ακόμη με τους Λιθουανούς). Και το ιδανικό ήταν να γίνει η μάχη της πρόκρισης, από την αρχή, ξεκάθαρα κούρσα για δύο (και από το βράδυ της Παρασκευής είμαστε τρίτοι στην βαθμολογία, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε).

ΥΓ1 Μην παρεξηγηθώ, δεν σταυρώνω επ ουδενί τα δύο παιδιά. Δυστυχώς όμως, και στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν κάποια «πρέπει». Και το γκολ στις δύο αυτές φάσεις, είναι από αυτά τα «πρέπει».

ΥΓ2 Το «τυχερό άστρο» του Φερνάντο, έχασε λίγο την λάμψη του στο Καραϊσκάκη: και τα δοκάρια μας σταμάτησαν, και τον Μαλεζά χάσαμε, μετά την κακοδαιμονία με τους υπόλοιπους τραυματίες. Είναι μια δοκιμασία και αυτή.

ΥΓ3 Τεράστιο ευχαριστώ και αναγνώριση στον Γιώργο Καραγκούνη, για τις 121 συμμετοχές. Δίκαιο το χειροκρότημα. Όμως φοβάμαι, ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμος, και πως από την μεγάλη του δίψα και θέληση, δεν πρόσφερε, όσα ίσως να παίρναμε με κάποιον άλλο παίκτη. Θα έχει μια «δεύτερη ευκαιρία» στην Μπρατισλάβα.

ΥΓ4 Ξέρω, ότι ο Σάντος έχει δεδομένη αντίληψη για την αξία των διεθνών. Και αποφασίζει βάση αυτής της αξιολόγησης, που έχει κάνει. Υπάρχουν όμως στιγμές στο ποδόσφαιρο, που πρέπει να υπολογίζεις και την ρέντα ή το «άστρο», που διαθέτει, έστω και περιστασιακά ένας παίκτης. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για επιθετικούς. Και ο Μήτρογλου με τον Αθανασιάδη, αυτή την εποχή, βάζουν γκολ, ακόμη και με την ματιά τους…Αξίζε ένα ρίσκο παραπάνω θέλω να πιστεύω.
Πηγή: pamesports.gr

Υπάρχει και το Κύπελλο...!!

Πραγματοποιήθηκε, το πρωί του Σαββάτου, η κλήρωση των τεσσάρων πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2012-2013. Δείτε τα ζευγάρια...
Υπάρχει και το Κύπελλο...
Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από την γ΄ φάση και θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν εκ των Πανηλειακού και Παναχαϊκής, ενώ ο Παναθηναϊκός με Προοδευτική ή Ηρακλή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν περάσουν τα φαβορί στην 4η φάση θα παίξουν σε διπλούς αγώνες Άρης-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Στην 1η φάση συμμετέχουν οι 21 ομάδες της Β’ και οι 25 της Γ’ Εθνικής και οι αγώνες, οι οποίοι θα είναι μονοί θα διεξαχθούν το τριήμερο 23, 24, 25 Οκτωβρίου.

Οι υπόλοιποι 2 αγώνες με τις τελευταίες 4 ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται πρώτη. Από την 3η φάση (σε σύνολο 32 ομάδων) θα μπουν στο θεσμό και οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

1Η ΦΑΣΗ (ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 23-24-25/10/2012)
1 Ρούβας-Εθνικός Γαζώρου
2 Αχαρναϊκός-Λάρισα
3 Οδυσσέας Κορδελιού-Δόξα Δράμας
4 Κασσιόπη-Αναγέννηση Γιαννιτσών
5 Προοδευτική-ΑΕΠ Ηρακλής
6 Κόρινθος-Απόλλων Σμύρνης
7 Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής Ψαχνών
8 Χανιά-Φωκικός
9 Καλαμάτα-Θρασύβουλος
10 Επισκοπή-Βύζας Μεγάρων
11 Παναιγιάλειος-Παναιτωλικός
12 Εθνικός Αστέρας-Καλλονή
13 Τηλυκράτης-Νέα Καβάλα
14 Πανηλειακός-Παναχαϊκή
15 Βατανιακός-Νίκη Βόλου
16 Ακαδημία Πλαταμώνα-Εργοτέλης
17 Εθνικός Σιδηροκάστρου-Αναγέννηση Επανομής
18 Γλυφάδα-Πανσερραϊκός
19 Δόξα Κρανούλας-Πιερικός
20 Αστέρας Μαγούλας-Ολυμπιακός Βόλου
21 Απόλλων Καλαμαριάς-Καλλιθέα
22 Φωστήρας-Ζάκυνθος
23 Τύρναβος Οικονόμος-Τσαριτσάνης

2Η ΦΑΣΗ (ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 30-31/10/2012 & 1/11/2012)
24 Νικητής αγώνα 20-Νικητής αγώνα 12
25 Νικητής αγώνα 18-Νικητής αγώνα 3
26 Νικητής αγώνα 17-Νικητής αγώνα 23
27 Νικητής αγώνα 9-Νικητής αγώνα 10
28 Νικητής αγώνα 13-Νικητής αγώνα 11
29 Νικητής αγώνα 4-Νικητής αγώνα 15
30 Νικητής αγώνα 22-Νικητής αγώνα 8

3Η ΦΑΣΗ (1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 28-29/11/2012 & 12-13/12/2012, 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:19-20-22-23/12/2012)
31 Πανθρακικός Νικητής αγώνα 29
32 Νικητής αγώνα 28 ΑΕΚ
33 Νικητής αγώνα 1 SKODA Ξάνθη
34 Νικητής αγώνα 30 Πανιώνιος
35 Βέροια Νικητής αγώνα 27
36 Νικητής αγώνα 26 Κέρκυρα
37 ΠΑΣ Γιάννινα Νικητής αγώνα 25
38 Ολυμπιακός Νικητής αγώνα 14
39 Λεβαδειακός Νικητής αγώνα 19
40 Νικητής αγώνα 16 ΠΑΟΚ
41 Νικητής αγώνα 24 Ατρόμητος
42 ΟΦΗ Νικητής αγώνα 6
43 Νικητής αγώνα 21 Άρης
44 Πλατανιάς Νικητής αγώνα 7
45 Νικητής αγώνα 2 Αστέρας Τρίπολης
46 Παναθηναϊκός Νικητής αγώνα 5

4Η ΦΑΣΗ (1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 9-10-16-17/1/2013, 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 23-24-30-31/1/2013)
47 Νικητής αγώνα 43 Νικητής αγώνα 40
48 Νικητής αγώνα 39 Νικητής αγώνα 36
49 Νικητής αγώνα 38 Νικητής αγώνα 32
50 Νικητής αγώνα 46 Νικητής αγώνα 44
51 Νικητής αγώνα 35 Νικητής αγώνα 33
52 Νικητής αγώνα 42 Νικητής αγώνα 31
53 Νικητής αγώνα 37 Νικητής αγώνα 34
54 Νικητής αγώνα 41 Νικητής αγώνα 45
 

Καθίζηση, πλην Καρνέζη - Σαμαρά!!

Δεν ήταν καλή η Εθνική. Κάτω από τα στάνταρ της. Υπό αυτό το πρίσμα, το ότι δεν ηττήθηκε από τους Βόσνιους, ελέω Καρνέζη, κακό δεν το λες. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Καθίζηση, πλην Καρνέζη - Σαμαρά
Υπό το πρίσμα, ωστόσο, ότι όντας γηπεδούχος και με αντίπαλο μία εκ των άλλων δύο συνδιεκδικητριών της πρόκρισης δεν νίκησε, δεν το λες ούτε επιτυχία. Ασε που θα μπλέξουμε άσχημα κιόλας αν την προσεχή Τρίτη το βράδυ στην Μπρατισλάβα δεν πάρουμε τουλάχιστον έναν βαθμό
Ναι, υπήρχαν απουσίες -και πιθανώς εξωαγωνιστικές ανοησίες- που απορρύθμισαν την ομάδα. Ναι, πολλοί εμφανίστηκαν στο Καραϊσκάκη κατώτεροι του αναμενομένου. Π.χ. οι πλάγιοι μπακ δεν βοήθησαν επιθετικά όσο μπορούν όταν βρίσκονται σε καλή κατάσταση (Τοροσίδης) ή/και όσο το έκαναν στο προηγούμενο «ζευγάρι» αγώνων προ μηνός (Σπυρόπουλος).
Π.χ. την τετράδα των χαφ (Κατσουράνης - Τζιώλης - Φορτούνης - Μανιάτης) την έχουμε δει να συνδυάζεται και να αποδίδει εντυπωσιακά καλύτερα! Αλλος, όμως, είχε περιπέτειες τελευταία με την ομάδα του, άλλος ήταν με ενοχλήσεις, ο «Γερμανός» δεν ήταν σε καλή βραδιά κ.ο.κ.
Π.χ. το γκολ που έχασε ο Γκέκας στο ξεκίνημα (δοκάρι σε τετ α τετ με εξουδετερωμένο τερματοφύλακα) είναι από εκείνα που έχει για ψωμοτύρι! Μόνον ο Σαμαράς εν τέλει επιβεβαίωσε τη φόρμα και τη φόρα με την οποία ερχόταν από τα ματς της Σέλτικ. Αλλά ήταν σχεδόν μονάχος
Και ο Σάντος δεν φαινόταν να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Χωρίς αλλαγή στη μεσαία γραμμή κι ας μην τράβαγε, ως την αναγκαστική στο 66', επειδή χτύπησε ο Μαλεζάς! Αργά μπαίνει ο «Σάλπι», αργά αλλάζουμε και σε 4-3-3 μήπως πιέσουμε περισσότερο...
Οταν δεν μπορείς (για οποιονδήποτε λόγο) να νικήσεις, τουλάχιστον μην ηττηθείς, γράφει ο χρυσός κανόνας. Και κοίταξε να νικήσεις στο επόμενο ματς. Αν, βέβαια, παρουσιαστούμε καλύτεροι (μπορούμε, έχουμε τις ικανότητες και την ποιότητα σε τέτοιο επίπεδο) και αν καλυφθούν και τα έξτρα κενά, αφού ξεμείναμε από κεντρικούς αμυντικούς.
Πηγή: Goal

Μία ήττα που μπορεί να γίνει νίκη!!

Δεδομένου ότι στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία, η νίκη είναι νίκη και η ήττα είναι ήττα! Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Μία ήττα που μπορεί να γίνει νίκη
Απλώς, χθες το βράδυ στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ήττα πάνω στην οποία μπορεί να επενδύσει για τις μελλοντικές νίκες του
Τελικά, το βάρος της φανέλας, ακόμη κι αν ντύνει μια κούκλα, είναι μεγάλη υπόθεση! Οταν η Ρεάλ προηγήθηκε με 19-6, ο ζαλισμένος Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε ούτε κατέρρευσε, αλλά εξαπέλυσε τη μεγάλη αντεπίθεση με πρωτοστάτες τον Σχορτσιανίτη, ο οποίος σηκώθηκε άρον άρον από τον πάγκο και έκανε παιχνίδι με τον Διαμαντίδη, για να επιβεβαιωθεί κιόλας η δήλωσή του ότι «τόσους έχει κάνει μάγκες με τις πάσες του, γιατί να μην κάνει κι εμένα;»!
Βρίσκοντας το αμυντικό ελιξίριό του, το επιθετικό φίλτρο, τον ισχυρό χαρακτήρα και την εξυπνάδα του, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 20-5, προηγήθηκε με 26-24 και στρίμωξε τη Ρεάλ στα σχοινιά. Στη λήξη του ημιχρόνου βρέθηκε στο +9, αλλά η Ρεάλ αποδείχτηκε σκληρή για να πεθάνει τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα: οι «πράσινοι» εγκλωβίστηκαν στην επιθετική άμυνα των Μαδριλένων, χάρισαν ριμπάουντ και προδόθηκαν από τα αλλεπάλληλα λάθη τους, που εν τέλει απέβησαν μοιραία. Σε επίπεδο αριθμών, τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ και τα 23 λάθη του Παναθηναϊκού εξηγούν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και αποδεικνύουν το προφανές: το έλλειμμα αυτοσυγκέντρωσης που κοστίζει ακριβά
Ο Sofo ήταν όντως Big! Σκέτη μπουλντόζα που κατατρόπωσε τον εκάστοτε (προσωπικό) αντίπαλό του αλλά και τις παγίδες των Μαδριλένων. Ωστόσο, το τέταρτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε στο 32ο λεπτό και η αλλαγή της άμυνας της Ρεάλ από man to man σε zone press στα τελευταία επτά λεπτά δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να μείνει όρθιος έως το τέλος και να φύγει νικητής από το άντρο μιας ομάδας που θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί της Ευρωλίγκα.
Αλλά έχει καιρό και θα έχει επίσης τις ευκαιρίες να αποδείξει ότι η χθεσινή ήττα μπορεί εν τέλει να αποδειχτεί μία νίκη!
Πηγή: Goal

Θλάση ο Μαλεζάς!!

Θλάση ο Μαλεζάς
Οι φόβοι για τον τραυματισμό του Μαλεζά επιβεβαιώθηκαν… Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός υποβλήθηκε σήμερα σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 15 – 20 ημέρες.

Φυσικά, όπως ήταν γνωστό από χθες, ο Φερνάντο Σάντος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για το επόμενο παιχνίδι της εθνικής ομάδας, αυτό με την Σλοβακία στην Μπρατισλάβα.

Μετά από σχετική συζήτηση που είχε με τους συνεργάτες του ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να μην καλέσει άλλο ποδοσφαιριστή στη θέση του Μαλεζά. Όλα δείχνουν ότι παρτενέρ του Παπασταθόπουλου στο κέντρο της «γαλανόλευκης» άμυνας για το ερχόμενο παιχνίδι της Εθνικής θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης.



πηγή: sport-fm.gr
 

Ανασυγκρότηση εν όψει Σλοβακίας!!

Ανασυγκρότηση εν όψει Σλοβακίας
Ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι το βράδυ ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος ότι θα έχουν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας, ύστερα από την πραγματοποίηση της προπόνησης εν όψει του προσεχούς αγώνα στην έδρα της Σλοβακίας. Πρόθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι να «αδειάσουν» σωματικά και ψυχικά οι διεθνείς από το χθεσινό ματς με την Βοσνία, περνώντας κάποιες ώρες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό πρόγραμμα, όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στους Βόσνιους έκαναν αποκατάσταση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο θεωρούν ότι θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει το παιχνίδι, αν βέβαια είχαν εκμεταλλευτεί σωστά και είχαμε πετύχει γκολ στις φάσεις που παρουσιάστηκαν μέσα στο παιχνίδι.

Η αυριανή – τελευταία προπόνηση πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Μπρατισλάβα είναι προγραμματισμένη στις 17:30 στον Άγιο Κοσμά, ελεύθερη για τον κόσμο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Πάει για ρεκόρ ο Κασίγιας!!

Πάει για ρεκόρ ο Κασίγιας
Τα εννέα παιχνίδια χωρίς να δει την εστία του να παραβιάζεται συμπλήρωσε χθες ο Ίκερ Κασίγιας στην αναμέτρηση της εθνικής Ισπανίας με την Λευκορωσία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Έτσι ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης ισοφάρισε την επίδοση του Σαντιάγκο Κανιθάρες ο οποίος από τον Απρίλιο του 2002 μέχρι και τον Ιούνιο του 2004 δεν είχε δεχθεί τέρμα στα παιχνίδια με τους «φούριας ρόχας» για 725 λεπτά.

Στο χθεσινό ματς ο Κασίγιας ξεπέρασε τη δική του καλύτερη επίδοση, με 708 λεπτά χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Όπως όλα δείχνουν ο Κασίγιας θα σπάσει το ρεκόρ του Κανιθάρες στο επόμενο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Ισπανίας σε αυτό με την Γαλλία για τον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014.



πηγή: sport-fm.gr