Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στο σκαμνί οι αστυνομικοί για το Χίλσμπορο!!

Στο σκαμνί οι αστυνομικοί για το Χίλσμπορο
Στο εδώλιο είναι πολύ πιθανό να καθίσουν οι αστυνομικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την τραγωδία του Χίλσμπορο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Αστυνομίας.

Ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία του Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου 1989, η αρμόδια επιτροπή καταγγελιών της αστυνομίας ανακοίνωσε πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι αστυνομικοί για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ένας «μεγάλος αριθμός» νυν και πρώην αστυνομικών αναμένεται να ελεγχθούν σχετικά με τα γεγονότα της 15ης Απριλίου 1989 αλλά και σχετικά με την προσπάθεια συγκάλυψης το επόμενο διάστημα.

Οι ανακριτικές αρχές θα ελέγξουν επίσης επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις τόσο εναντίον προσώπων όσο και οργανισμών.

Αυτή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη έρευνα σχετικά με την συμπεριφορά της αστυνομίας ποτέ στη Βρετανία, όπως εξήγησε η αντιπρόεδρος της IPCC.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το πόρισμα, από την πλευρά της αστυνομίας έγιναν προσπάθειες ώστε η ευθύνη για την τραγωδία να βαρύνει τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Για το λόγο αυτό 164 αναφορές της αστυνομίας παραποιήθηκαν ενώ από κάποιες αφαιρέθηκαν αρνητικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η αστυνομία την κατάσταση.

Εκτός από την αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ που ήταν αρμόδια να χειριστεί την κατάσταση στο Χίλσμπορο, θα ελεγχθεί και η αστυνομία των Δυτικών Μίντλαντς η οποία είχε αναλάβει να ερευνήσει τις ευθύνες που είχε η αστυνομία του Γιόρκσαιρ για την τραγωδία.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα ερευνηθούν είναι και ο Σερ Νόρμαν Μπέτισον, ο οποίος υπήρξε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Νοτίου Γιόρκσαιρ και ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτηση του από το Σώμα τον επόμενο Μάρτιο.

Ο Μπέτισον θεωρείται υπεύθυνος για τις ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μέσω της εφημερίδας "Sun" σχετικά με την τραγωδία.

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: