Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Βρήκε το «δάσκαλό» του ο Φέντερερ, στον τελικό της Σαγκάη ο Μάρεϊ!!

Σε κακό δαίμονα του Ρότζερ Φέντερερ τείνει να εξελιχθεί ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος μετά το χρυσό που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στερώντας στον Ελβετό το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του, τον πέταξε και εκτός τελικού του «Σαγκάη Masters», επικρατώντας 2-0 σετ (6-4, 6-4).
Έχοντας αναμετρηθεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες, μετρώντας από μία νίκη (ο Φέντερερ είχε επικρατήσει στον τελικό του Γουίμπλετον και ο Μάρεϊ στο Ολυμπιακό τουρνουά), το Νο 1 και 3 της παγκόσμιας κατάταξης, διασταύρωσαν τις… ρακέτες τους μία ακόμα φορά, με τον Βρετανό να φεύγει τελικά χαμογελαστός από το κορτ.
Και πώς όχι όταν ο «King Roger» υπέπεσε σε τρία «double fault» μέσα σε ένα γκέιμ (!), χαρίζοντας το μπρέικ στον αντίπαλό του, ο οποίος έκανε το 3-2 και «κρατώντας» το σερβίς του πήρε το πρώτο σετ με 6-4.
Ο Ελβετός δεν κατάφερε να βρει το σερβίς του ούτε στο δεύτερο σετ, κάτι που φάνηκε από το πρώτο γκέιμ (στο οποίο γλύτωσε 6 μπρέικ πόιντς!), ωστόσο ήταν θέμα χρόνου να σπάσει. Και το πλήρωμα αυτού ήρθε στο 5ο σετ, με τον Μάρεϊ να παίρνει αυτό που θέλει και πλέον να διεκδικεί για τρίτη διαδοχική φορά τον τίτλο στο κινεζικό τουρνουά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια άτυπη ρεβάνς του US Open.
Η μόνη… παρηγοριά για τον Φέντερερ είναι ότι ακόμα και αν ο «Νόλε» κατακτήσει το τρόπαιο τελικά, η κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη θα του ανήκει για 300η εβδομάδα στην καριέρα του…


πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: