Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Μία ήττα που μπορεί να γίνει νίκη!!

Δεδομένου ότι στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία, η νίκη είναι νίκη και η ήττα είναι ήττα! Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Μία ήττα που μπορεί να γίνει νίκη
Απλώς, χθες το βράδυ στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ήττα πάνω στην οποία μπορεί να επενδύσει για τις μελλοντικές νίκες του
Τελικά, το βάρος της φανέλας, ακόμη κι αν ντύνει μια κούκλα, είναι μεγάλη υπόθεση! Οταν η Ρεάλ προηγήθηκε με 19-6, ο ζαλισμένος Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε ούτε κατέρρευσε, αλλά εξαπέλυσε τη μεγάλη αντεπίθεση με πρωτοστάτες τον Σχορτσιανίτη, ο οποίος σηκώθηκε άρον άρον από τον πάγκο και έκανε παιχνίδι με τον Διαμαντίδη, για να επιβεβαιωθεί κιόλας η δήλωσή του ότι «τόσους έχει κάνει μάγκες με τις πάσες του, γιατί να μην κάνει κι εμένα;»!
Βρίσκοντας το αμυντικό ελιξίριό του, το επιθετικό φίλτρο, τον ισχυρό χαρακτήρα και την εξυπνάδα του, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 20-5, προηγήθηκε με 26-24 και στρίμωξε τη Ρεάλ στα σχοινιά. Στη λήξη του ημιχρόνου βρέθηκε στο +9, αλλά η Ρεάλ αποδείχτηκε σκληρή για να πεθάνει τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα: οι «πράσινοι» εγκλωβίστηκαν στην επιθετική άμυνα των Μαδριλένων, χάρισαν ριμπάουντ και προδόθηκαν από τα αλλεπάλληλα λάθη τους, που εν τέλει απέβησαν μοιραία. Σε επίπεδο αριθμών, τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ και τα 23 λάθη του Παναθηναϊκού εξηγούν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και αποδεικνύουν το προφανές: το έλλειμμα αυτοσυγκέντρωσης που κοστίζει ακριβά
Ο Sofo ήταν όντως Big! Σκέτη μπουλντόζα που κατατρόπωσε τον εκάστοτε (προσωπικό) αντίπαλό του αλλά και τις παγίδες των Μαδριλένων. Ωστόσο, το τέταρτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε στο 32ο λεπτό και η αλλαγή της άμυνας της Ρεάλ από man to man σε zone press στα τελευταία επτά λεπτά δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να μείνει όρθιος έως το τέλος και να φύγει νικητής από το άντρο μιας ομάδας που θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί της Ευρωλίγκα.
Αλλά έχει καιρό και θα έχει επίσης τις ευκαιρίες να αποδείξει ότι η χθεσινή ήττα μπορεί εν τέλει να αποδειχτεί μία νίκη!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: