Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στο «σκοτάδι» η Ισπανία!!

Στο «σκοτάδι» η Ισπανία
Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση μετά από σχεδόν 30 χρόνια διεξάγεται ένας επίσημος αγώνας της εθνικής Ισπανίας. Η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λευκορωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν μεταδίδεται στη χώρα, καθώς η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα αξίωσε 1,5 εκατ. ευρώ.

Κανένας τηλεοπτικός σταθμός της Ισπανίας δεν δέχτηκε να καλύψει αυτό το κόστος, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης και της μειωμένης διαφημιστικής δαπάνης ήταν αδύνατο να κάνουν απόσβεση, ενώ ούτε η κυβερνητική παρέμβαση κατέστη δυνατό να δώσει τη λύση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο του αγώνα δεν μπήκαν ούτε οι δημοσιογράφοι των ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς τους ζητούσαν 25.000 ευρώ για τη μετάδοση! Έτσι οι περισσότεροι επέστρεψαν στα ξενοδοχεία που είχαν καταλύσει για να κάνουν περιγραφή μέσω τηλεφώνου παρακολουθώντας τηλεόραση.

Η μη μετάδοση του αγώνα στην Ισπανία έχει γίνει μείζον θέμα, καθώς πρόκειται για τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο. Μόνο οι λιγοστοί τυχεροί που διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση είχαν την ευχέρεια να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω του Al Jazeera.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που δεν μεταδόθηκε αγώνας της Ισπανίας ήταν στο μακρινό 1983 και επρόκειτο για την εκτός έδρας συνάντηση με τη Μάλτα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: