Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Όλα για όλα στην Μπρατισλάβα!!

Όλα για όλα στην Μπρατισλάβα
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι για την Εθνική Ελλάδας ο προσεχής αγώνας με την Σλοβακία, ύστερα από την ισοπαλία (0-0) με την Βοσνία μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τη νίκη των Σλοβάκων επί της Λετονίας. Τριπλή ισοβαθμία στον 7ο όμιλο, όμως η κατάσταση βρίσκεται ακόμα στα… πόδια των παικτών του Φερνάντο Σάντος και την Τρίτη καλούνται να φύγουν με το «τρίποντο» από την Μπρατισλάβα.

Έδειξε ότι μπορεί

Γλυκόπικρη είναι η γεύση που άφησε στην Εθνική Ελλάδας η ισοπαλία (0-0) με την Βοσνία μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκαν καλύτεροι απέναντι στον βασικό τους αντίπαλο για την πρωτιά στον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ και απέδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες να βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014.

Ωστόσο, η τύχη δεν στάθηκε στο πλευρό των διεθνών στις φάσεις με τα δοκάρια (του Γκέκα και του Τοροσίδη), ενώ αν ο Σαλπιγγίδης είχε ευστοχήσει στο τετ-α-τετ θα είχαν πάρει κάτι καλύτερο από την ομάδα του Σάφετ Σούσιτς.

«Τελικός» με Σλοβακία

Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται να κάνει το καθήκον του απέναντι στην Σλοβακία, η οποία «έπιασε» την Ελλάδα και την Βοσνία στην κορυφή του ομίλου. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση «πρόκριση» βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων διεθνών, αφού αν κερδίσουμε την ερχόμενη Τρίτη στη Μπρατισλάβα αποκτά τον ρόλο του αφεντικού του ομίλου και αφήνει αρκετά πίσω την προσεχή της αντίπαλο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η «γαλανόλευκη» άξιζε το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο Φάληρο και είδαν τους παίκτες του Σάντος να παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για να καταφέρουν να πάρουν το σημαντικό «τρίποντο».

Πλήγμα με Μαλεζά

Από εκεί και πέρα, πονοκέφαλο προκαλεί στον Φερνάντο Σάντος η τελευταία ατυχία που σημειώθηκε στην Εθνική. Ο λόγος για τον τραυματισμό του Στέλιου Μαλεζά, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο.

Ο διεθνής στόπερ θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και θα διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς, όμως θεωρείται σίγουρο πως θα μείνει εκτός δράσης για 15 μέρες και εξυπακούεται πως δεν υπολογίζεται για το προσεχές παιχνίδι με τους Σλοβάκους.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός καλείται να βρει λύσεις για να καλύψει το κενό που δημιουργείται στα μετόπισθεν της ομάδας.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου (3 αγώνες)

Βοσνία 7 (12-2)
Σλοβακία 7 (5-2)
Ελλάδα 7 (4-1)
Λιθουανία 4 (3-3)
Λετονία 0 (3-8)
Λιχτενστάιν 0 (1-12)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Βοσνία / Ερζεγοβίνη –Λιθουανία (21:00)
Λετονία-Λιχτενστάιν (21:00)
Σλοβακία-Ελλάδα (21:30, Mega - OTEsport)


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: