Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σε άλλη βάση για το γήπεδο!!

Σε άλλη βάση για το γήπεδο
Κοινές είναι οι απαιτήσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για συζήτηση από μηδενική βάση όσον αφορά στο θέμα του γηπέδου, ύστερα από την διαφαινόμενη πτώχευση της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού.

Όπως γράφει σήμερα (13/10) η SportDay, εν όψει του κοινού μνημονίου που θα υπογραφεί και της συζήτησης στο ΣτΕ την 1η Νοεμβρίου, οι «πράσινοι» έχουν ζητήσει την εκτίμηση της αξίας του γηπέδου της Λεωφόρου και του οικοπέδου, έτσι ώστε να ζητήσουν από τον Δήμο Αθηναίων να βρει χρηματοδότηση για να προχωρήσουν όλα τα απαραίτητα έργα.

Δηλαδή, να χτίσει το γήπεδο ποδοσφαίρου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και να το παραδώσουν στο «τριφύλλι» με ανταλλαγή τη Λεωφόρο.

Τις επαφές με τον Δήμο έχει αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, τυγχάνει να είναι μέλος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Την ερχόμενη εβδομάδα θα ενταθούν οι επαφές και αναμένεται να γίνει συνάντηση του δήμου, του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ, με στόχο τη σύνταξη μνημονίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση σύσσωμος ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει πίεση στον Δήμο να δώσει αυτή τη λύση στο θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό, βασιζόμενος στην αγωγή που μπορεί να κάνει κατά αυτού, για τη μη κατασκευή του έργου με υπαιτιότητα του δήμου.

Και με βάση αυτή την αγωγή, ο Παναθηναϊκός μπορεί να εισπράξει τη ρήτρα ύψους 24 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το γήπεδο της Λεωφόρου, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμες οι μελέτες για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στο γήπεδο και για το κόστος για να επιστρέψει η ομάδα το συντομότερο δυνατόν στην ιστορική της έδρα.

«Δεν θα εγκριθεί το Διάταγμα»

Αισιόδοξος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν θα εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα από το ΣτΕ όσον αφορά την Διπλή Ανάπλαση εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, μιλώντας στη SportDay. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τόνισε ότι κανείς δεν πρόκειται να πειράξει το γήπεδο της Λεωφόρου, αν πρώτα δεν παραδοθούν τα έργα στον Βοτανικού.

«Υστερα από τις εξελίξεις στο θέμα Βωβού το καρπούζι και το μαχαίρι το έχει ο Δήμος Αθηναίων. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και το Διάταγμα αυτό δεν θα περάσει. Τη Λεωφόρο δεν θα την πειράξει κανείς αν προηγουμένως δεν μας παραδοθούν για χρήση οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και το γήπεδο του ποδοσφαίρου στον Βοτανικό. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ανάστατος γι’ αυτό το θέμα και κάθε μέρα δέχομαι ερωτήσεις. Εχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Αλαφούζο και πορευόμαστε με κοινό στόχο τη μεταφορά μας στον Βοτανικό», τόνισε ο κ. Μακρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: