Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Στέλνουν Γκροζίτσκι στον Άρη!


Η ιστοσελίδα του eurosport της Πολωνίας κάνει λόγο για ερχομό του Καμίλ Γκροζίτσκι στον Άρη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως ο επιθετικός της Γιαγκελόνια, την οποία αντιμετώπισε στο Europa League ο Άρης, εντυπωσίασε τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και θα βρίσκεται αύριο στη Θεσσαλονίκη με τον εκπρόσωπο του για τις λεπτομέρειες της μετακίνησης του. Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως ο παίκτης θα αγωνιστεί για ένα χρόνο δανεικός στους «κίτρινους», με τους τελευταίους να διατηρούν οψιόν αγοράς του παίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή η Γιαγκελόνια κοστολογεί τον ποδοσφαιριστή κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ και απάντησε αρνητικά σε πρόταση της ρωσικής Σιμπίρ, ύψους 600.000 ευρώ. Πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Σάμπα από την Μίλαν!


Μπήκε με φόρα στην Serie A η Μίλαν και στο 28' είχε καθαρίσει το ματς με την Λέτσε με δύο γκολ του Πάτο . Το ματς στο «Σαν Σίρο» τελείωσε 4-0 και το είδαν μαζί στο Μπερλουσκόνι, Γκαλιάνι και Ιμπραΐμοβιτς.

Δερμιτζάκης: «Τα παιδιά πέτυχαν πολλά σε τρεις μέρες»

Δερμιτζάκης: «Τα παιδιά πέτυχαν πολλά σε τρεις μέρες»

Ανακουφισμένος από την εξέλιξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό και τη νίκη του δικεφάλου στην πρεμιέρα με 3-2 ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης. «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στα παιδιά γιατί μέσα σε τρεις ημέρες μπόρεσαν και πέτυχαν πάρα πολλά. Δηλαδή, την ιστορική πρόκριση στους με τη Φενέρμπαχτσε, παιχνίδι 120 λεπτών και φυσικά, να μπορέσουν όσο γίνεται να δείξουν την αγωνιστικότητα που έπρεπε στο πρωτάθλημα για να μπούμε με το δεξί. Σε όλο το παιχνίδι ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Αυτό δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία -ότι η ομάδα ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, ήθελε να κερδίσει και να πάρει το αποτέλεσμα, απέναντι σε μία ομάδα που προσπάθησε πολύ, που έχει γρήγορους παίκτες και καλούς. Δεν νομίζω ότι έκανε πολλά ο Πανσερραϊκός, άσχετα αν ευτύχησε σε δύο φάσεις να πετύχει δύο γκολ. Έχουμε την δυνατότητα, πλέον, να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε ψυχολογικά και σωματικά για το μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ καλά και το δείχνουν τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Να δώσω συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό που έχει πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά. Και για εμάς που είμαστε στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ θετικό να έχουμε δυνατές ομάδες στην επαρχία», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Για τις αλλαγές που έκανε, είπε: «Η αλλαγή δίνει την δυνατότητα στον προπονητή να αλλάξει κάτι και να βελτιώσει την ομάδα του. Η αλλαγή έγινε καθαρά για θέματα τακτικής. Πιστεύω ότι και οι τρεις που μπήκαν προσπάθησαν για το μέγιστο αυτού του αποτελέσματος. Η ομάδα του ΠΑΟΚ, μόνο οι φανέλες να παίζουν έχει ταυτόχρονα υψηλούς στόχους».

Για το αρνητικό ξεκίνημα άλλων μεγάλων ομάδων και για το ρόστερ της δικής του ομάδας υπογράμμισε: «Τώρα οι γκέλες έχουν να κάνουν με πολλούς παραμέτρους. Έχει να κάνει με την σοβαρότητα αλλά. Ήμασταν σοβαροί και ήρθε η νίκη με καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχει κάτι στο μυαλό μας για αλλαγή στο ρόστερ. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό λόγω της πίεσης που είχαμε για τους ομίλους του Europa League. Τώρα προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και αν υπάρξει κάτι αξιόλογο θα αποφασίσουμε με τον πρόεδρο πως θα κινηθούμε. Και από πλευράς ποσότητας και από πλευράς ποιότητας προσπαθούμε να έχουμε ένα ρόστερ, ώστε σε όλους τους στόχους μας και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, να αποδείξουμε το όνομα του συλλόγου».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος με την αλλαγή του Παπάζογλου, δήλωσε: «Δικαιωμένος αισθάνομαι για όλη την ομάδα. Όλοι είμαστε εδώ για έναν στόχο. Πρέπει να είμαστε οικογένεια όλοι, είτε παίζουμε λίγο, είτε πολύ. Ο Παπάζογλου πέτυχε ένα γκολ ήταν πολύ καλός όπως και όλα τα παιδιά και για αυτό είναι στον ΠΑΟΚ. Με την Φενέρμπαχτσε στην έδρα μας πράγματι τον δικαιολόγησαν, γιατί ξέρω πως είναι ο επιθετικός ότι όλα αυτά συμβαίνουν. Η ομάδα χρειάζεται στη διακοπή σωματική και ψυχολογική ξεκούραση».

"Σάρωσαν" Εσπανιόλ και Μπάρτσα στην πρεμιέρα


Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην φετινή Primera Division έκανε η Μπαρτσελόνα, περνώντας με χαρακτηριστική άνεση από το «Ελ Σαρντινέρο» και νίκη 3-0 επί της Σανταντέρ.

Ο Λιονέλ Μέσι έστειλε νωρίς νωρίς το μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα σκοράροντας μόλις στο 4’, ενώ στο 33’ ο Αντρές Ινιέστα «κλείδωσε» το τρίποντο για το 2-0.

Σκόρερ χρίστηκε και ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος στο 62’ πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Για 16 λεπτά αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, αντικαθιστώντας στο 74’ τον Κόλσα.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/8

Χέρκουλες – Μπιλμπάο 0-1
(46' Γιορέντε)

Μάλαγα – Βαλένθια 1-3
(44' Φερνάντες – 9' Αντουρίθ, 70' και 74' Χοακίν)

Λεβάντε – Σεβίλλη 1-4
(10' πεν. Σουάρεθ – 12' και 62' Κονκό, 28' πεν. Νεγρέδο, 88' Ρενάτο)

Κυριακή 29/8

Λα Κορούνια – Σαραγόσα 0-0

Εσπανιόλ – Χετάφε 3-1

(33', 54' Οσβάλντο, 90' Ντάτολο - 61' αυτ. Γκαλάν)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ 1-0

(57' Πριέτο)

Οσασούνα – Αλμερία 0-0

Σανταντέρ – Μπαρτσελόνα 0-3

(4' Μέσι, 33' Ινιέστα, 62' Βίγια)

22:00 Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 30/8

23:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Χιχόν

Ρίσκαρε ο Κούπερ και Καβάλα Άρης 0-1


Ο Αρης ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λιγκ, καθώς επιβλήθηκε της Καβάλας με 1-0, χάρη στο τέρμα που πέτυχε στο 26' ο Οριόλ, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα. Αυτή είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη των "κίτρινων" στο πρωτάθλημα μετά από τον Ιανουάριο.

Τα πολλά λάθη ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στο παιχνίδι των δύο ομάδων, κάτι λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως αυτές οι ενδεκάδες που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο δύσκολα έχουν σχηματιστεί ακόμα και στις προπονήσεις. Η Καβάλα είχε την υπεροχή και πίεζε ψηλά, κρατώντας τον Αρη κοντά στην περιοχή του Σηφάκη. Οι παίκτες του Οκούκα δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του διεθνούς γκολκίπερ των "κιτρίνων", εκτός από τη φάση του 5' όπου ο Αλεξάντροβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Αρης όχι μόνο ήταν ακίνδυνος επιθετικά, αλλά αδυνατούσε κιόλας να φτάσει μέχρι την περιοχή του Γκαλίνοβιτς. Την πρώτη φορά που το έκανε, κατάφερε να πετύχει και γκολ με σουτ του Οριόλ στο 26'. Αυτό το τέρμα άλλαξε και το ροή της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και πραγματοποίησαν πολλά αβίαστα λάθη. Ο Αμπντούν με προσωπικές ενέργειες προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την καβάλα να έχει την υπεροχή και σε αυτό συνέβαλε η είσοδος του Γιάννου στη θέση του Ναζλίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης. Γιάννου και Αλεξάντροβτς προσπάθησαν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι, όμως, κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σηφάκη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αρης με καλή αμυντική λειτουργία κρατούσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα, ενώ ο Χαβίτο με την ταχύτητα του δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της Καβάλας από τα δεξιά.

Ο Οκούκα έριξε στον αγώνα ότι επιθετικό όπλο διέθετε στον πάγκο, αλλά τα γεμίσματα των παικτών της Καβάλα αποτελούσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς των "κιτρίνων". Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Αρης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα.

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης

Καβάλα (Ντράγκομιρ Οκουκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Σιόντης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Ντικρόκ, Αλεξάντροβιτς (74' Ιωάννου), Αμπντούν, Ναζλίδης (45' Γιάννου), Ονουάτσι (71' Δρόσος).
Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βαγγέλι, Οριόλ, Κουλουχέρης, Μίσελ, Πρίττας, Τόχα, Μενδρινός (72' Ναφτί), Χαβίτο, Τσεσνάουσκις (87' Καζναφέρης), Τσέζαρεκ (58' Ρουίς).

Στον «κουβά» κι η ΑΕΚ!


Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα που εφάρμοσαν οι «αιώνιοι», γνωρίζοντας την ήττα (2-1) από την Κέρκυρα, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ο Τσίγκας και ο Επστάιν πέτυχαν τα τέρματα των «φαιάκων». Μείωσε με φοβερή εκτέλεση φάουλ ο Τζεμπούρ.

Το ματς:

Την ίδια προβληματική εικόνα που έδειξε στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Νταντί παρουσίασε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του ματς με την Κέρκυρα. Με εξαίρεση το άπιαστο σουτ του Τσίγκα (στο 17ο λεπτό), με το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν απειλήθηκε σε κανένα άλλο σημείο του πρώτου 45λεπτου. Και τι μ’ αυτό; Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον σκοπό τους, και παρότι επαναπαύτηκαν στο υπέρ τους σκορ δεν τους στοίχισε.

Η αδυναμία της «Ένωσης» στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ολοφάνερη. Η όρεξη του Σκόκο και του Λεονάρντο δεν αρκούσε. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πρωταγωνιστής στην πιο χαρακτηριστική φάση της ομάδας, όταν σε δική του κεφαλιά ο Βενέτης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή την μπάλα!

Χτυπώντας στην κόντρα, η Κέρκυρα πέτυχε το 2-0 (στο 53’) με τον Επστάιν κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΚ να επιστρέψει στο ματς. Η φοβερή εκτέλεση του Τζεμπούρ (64’) χάρη στην οποία η «Ένωση» μείωσε στο σκορ, αναπτέρωσε τις ελπίδες της για ανατροπή, όμως η Κέρκυρα άντεξε στην πίεσή της παίρνοντας μια σπουδαία νίκη στην επιστροφή της στην Superleague. Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Καλαντζής, Τσίγκας, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ, Καφές, Λεονάρντο (55' Έντερ), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Τζεμπούρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΣΤΑΔΙΟ: Παμπελοποννησιακό, Πάτρα

Διπλό για τη Μπριζ


Εκτός έδρας τρίποντο για την Κλαμπ Μπριζ, η οποία επικράτησε 2-1 της Βέστερλο και ανέβηκε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας του βελγικού πρωταθλήματος.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ με τον Βάργκας, ενώ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 60’.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν απλά με τον Μπρουλς στο 72’, χωρίς περαιτέρω απάντηση.

Η σύνθεση της Μπριζ: Στίνεν, Καμοζάτο, Ντονκ, Χέφκενς, Φαν ντερ Χέιντεν, Ντιράρ (68` Σκέποβιτς), Γκεράερτς, Οντζίντζια, Πέρισιτς, Βάργκας, Νταλμά.

Άσχημη πρεμιέρα για τη Γιουβέντους


Απογοητευτική ήταν η πρεμιέρα της Γιουβέντους, με την ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι να χάνει από τη Μπάρι με 1-0 στο «Σαν Νίκολα».Ο Μάσιμο Ντονάτι ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους σκοράροντας στο 43’, άρχισε από εκεί που τελείωσε την περσινή περίοδο η «Μεγάλη Κυρία», με ήττα δηλαδή και κακή εμφάνιση.

Εργοτέλης- Αστέρας Τρίπολης 0-1


Με το δεξί ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της επικράτησε με 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο, συνεχίζοντας έτσι την καλή παράδοση που έχει στην Κρήτη.Το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, και η αναγκαστική αλλαγή για τον Εργοτέλη, άλλαξε πλάνα των δύο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι έδωσε βάση στην αμυντική τους λειτουργία, διώχνοντας κυρίως τη μπάλα και δίνοντας την υπεροχή στον Εργοτέλη, ο οποίος προσπάθησε ανορθόδοξα και με σέντρες τις περισσότερες φορές να απειλήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξαν και πολλά. Ο Εργοτέλης και με τις αλλαγές που έκανε ο Νίκος Καραγεωργίου, συνέχισε να έχει την υπεροχή και να δημιουργεί ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την άλλη ο Αστέρας ήταν πολύ καλά στημένος αμυντικά και πήρε το "τρίποντο" χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής / βοηθοί: Μήτσιος (Ηπείρου), Τάτσης, Γούκος

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι (9' λ.τρ. Ορφανός), Αλεξόπουλος, Μπέτο (66' Βερπακόφσκις), Ζούνιορ, Φραγκουλάκης (57' Ολίσε), Λεάλ, Ρομάνο, Μπούντιμιρ.

Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Λαδάκης, Ορόθκο, Ουντότζι, Αράς (54' Καρέρα), Ριός (67' Ροζέριο), Ρομπέρτο (81' Κερ).

Σκόρερ: Λαδάκης (4' Αστέρας Τρίπολης)

Κάρτες: Γιαλούσης (30'- Εργοτέλης), Τζούνιορ (49'- Εργοτέλης), Ρομπέρτο (76'- Αστέρας Τρίπολης), Αργυρόπουλος (86'- Αστέρας Τρίπολης), Αλεξόπουλος (94'- Εργοτέλης).

Eλλάδα-Πουέρτο Ρίκο 83-80


Με καθαρό μυαλό στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, η εθνική μπάσκετ διπλασίασε τις επιτυχίες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 83-80 το Πουέρτο Ρίκο, και πηγαίνει αλώβητη στο ματς πρωτιάς απέναντι στην Τουρκία.Η εικόνα του αγώνα

Kαι εσύ τέκνον Πουέρτο Ρίκο συνεχώς ζώνη; Δυστυχώς το παράδειγμα της Κίνας το ακολούθησαν και οι Πορτορικάνοι βλέποντας ότι η συμπεριφορά της Εθνικής δεν ήταν και η καλύτερη το Σάββατο. Προς γενική έκπληξη όμως η ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα μόνο στην επίθεση, στην οποία παρατηρήθηκε και πάλι δισταγμός στο σουτ αλλά και έλλειψη επιλογών στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Αυτή τη φορά υπήρξαν δυσλειτουργίες και στην άμυνα αφού οι διεθνείς δεν έδειξαν μεγάλη διάθεση να βγάλουν ενέργεια και να κυνηγήσουν τους αντιπάλους τους (ειδικά το δαιμόνιο Μπαρέα).

Σε όλο αυτό το αρνητικό τοπίο, το συμπλήρωνε η αστοχία στις ελεύθερες βολές, το μοναδικό σημάδια παρηγοριάς ήταν το γεγονός ότι λόγω του οίστρου του Τσαρτσαρή στην αρχή και του Σπανούλη στη συνέχεια το παιχνίδι δεν ξέφυγε από τα ελληνικά χέρια. Ανησυχία υπήρξε μόνο στο 35-41 στο τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, η Εθνική παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερη, πιο συνειδητοποιημένη για τις ανάγκες του αγώνα και με ξεκάθαρο σχέδιο. Επιτέλους παίκτες της αξίας του Διαμαντίδη και του Μπουρούση πήραν πρωτοβουλίες και η διαφορά, η οποία είχε φτάσει και τους 9 πόντους (38-4&) ροκανίστηκε με σχετική ευκολία. Δεν κατέστη όμως δυνατόν να εξασφαλιστεί διαφορά ασφαλείας καθώςτα νεκρά διαστήματα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.

Από τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου και μετά έγινε σαφές ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στις προσωπικότητες και στις λεπτομέρειες. Την ώρα που ο Πουέρτο Ρίκο έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση (67-70, 70-73) ο Βασίλης Σπανούλης φώναξε δυναμικά παρών και χάρισε πολύτιμο σκορ που έβγαλε την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Ο Λαρισαίος γκαρντ (έκανε ρεκόρ πόντων με την Εθνική), έχοντας πια το μομέντουμ του αγώνα, ευστόχησε και σε συνεχόμενες βολές την ίδια ώρα που στην άμυνα (επιτέλους!) η Εθνική έβγαλε νεύρο και πονηριά.

Ενα κρίσιμο κλέψιμο του Διαμαντίδη πάνω στον Μπαρέα και μία τάπα του Μπουρούση στον Πίβι έριξαν οριστικά την πλάστιγγα στην ελληνική πλευρά. Με την κόρνα της λήξης, ένα ουφ ανακούφισης βγήκε από το ελληνικό πάγκο. Οι τιμωρίες των Φώτση και Σχορτσανίτη εν τέλει δεν στοίχισαν βαθμολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 35-41, 59-56, 83-80 Ελλάδα (Καζλάουσκας): Τσαρτσαρής 14 (2), Βουγιούκας 2, Διαμαντίδης 12 (1), Σπανούλης 28 (4), Ζήσης 7 (1), Πρίντεζης 3 (1), Καλάθης, Μπουρούσης 12 (1), Περπέρογλου 5 (1).

Πουέρτο Ρίκο (Σιτρόν): Βασάλο 11 (2), Λι 9 (2), Ράμος 16, Μπαρέα 20 (1), Σάντσεζ 13 (3), Σαντιάγκο, Μπάλκμαν, Ντίαζ, Χουέρτας6 (2), Ριβέρα, Πίβι 5 (1).

Με άγχος ο ΠΑΟΚ, 3-2 τον Πανσερραϊκό


Με νίκη ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στο φετινό παιχνίδι καθώς μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε 3-2 του Πανσερραϊκού. Ο δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από εκπληκτικό γκολ του Μπέλιτς όμως με γκολ των Βιεϊρίνια και Τσιρίλο στο φινάλε του πρώτου και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους κατόρθωσε να ανατρέψει το σκορ. Ο Μπέλιτς όμως με την βοήθεια της τύχης ισοφάρισε με δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο εξαιρετικός Θανάσης Παπάζογλου λύτρωσε τον ΠΑΟΚ όταν στο 70΄ ο Σαλπιγγίδης του «έστρωσε» την μπάλα και πλάσαρε σωστά. Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1΄Σέντρα του Βιεϊρίνια δεν μπορεί ο Σορλέν στην κίνηση να βρει την μπάλα και χάνεται η ευκαιρία.
3΄Ατομική ενέργεια και σουτ του Βιεϊρίνια λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
10΄ Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, περνάει η μπάλα από τον Βιεϊρίνια αλλά και από τον Σαλπιγγίδη που έκανε την προβολή. Μεγάλη ευκαιρία για τον δικέφαλο.
18΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, στην δεξιά του γωνία πέφτει και μπλοκάρει ο Ράντμαν.
19΄ Απίστευτη ατομική ενέργεια του Μπέλιτς και σουτ 0-1!
22΄Ο Σαλπιγγίδης κοντρολάρει την μπάλα στα άκρα της περιοχής και δοκιμάζει να σουτάρει λίγο πάνω από το δοκάρι.
29΄ Από κόντρα η μπάλα καταλήγει στον Σαλπιγγίδη που ξεπερνάει και τον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού όμως η σημαία σηκώνεται αναίτια… οφσάιντ!
31΄Σέντρα του Βιτόλο, κεφαλιά του Ίβιτς, με τα ακροδάχτυλα ο Ράντμαν διώχνει σε κόρνερ.
33΄ Αντεπίθεση του Πανσερραϊκού,φαλτσαριστό δεξί σουτ του Βρούτσινα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
38΄ Σέντρα του Λίνο, στην φάση ο Σαλπιγγίδης, απομακρύνουν την τελευταία στιγμή οι παίκτες του Πανσερραϊκού.
43΄Ο Σαλπιγγίδης κάνει την σέντρα, ο Βιεϊρίνια κοντρολάρει, ντριπλάρει και κάνει το σουτ με τον Ράντμαν να λέει πάλι «όχι».
45΄Πάσα του Γκαρσία στον Βιεϊρίνια που περνάει καταπληκτικά δύο παίκτες του Πανσερραϊκού και μπαίνοντας στην περιοχή με το αριστερό κάνει το 1-1.
47΄ Εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά πάσα του Σαλπιγγίδη, δεύτερη του Τσιρίλο στα δίχτυα, 2-1.
53΄ Ο Παπάζογλου του Πανσερραϊκού ρίχνει αντικανονικά τον Θανάση Παπάζογλου στο έδαφος, ο διαιτητής αρνείται να δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ.
54΄ Ο Μπέλιτς κάνει σουτ, η μπάλα χτυπάει στο κεφάλι του Βρούτσινα και καταλήγει στην δεξιά γωνία του Κρέσιτς, 2-2!
60΄ Κόρνερ του Βιεϊρίνια, κεφαλιά του Φιλομένο πάνω από τα δοκάρια.
70΄ Ο Λίνο βγάζει την σέντρα, ο Βιεϊρίνια «σπάει» στον Σαλπιγγίδη που στρώνει την κατάλληλη στιγμή στον Παπάζογλου που πλασάρει… 3-2.
76΄Ο Παπάζογλου μετά από ωραία προσπάθεια πασάρει στον Φιλομένο, διαγώνιο σουτ ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
81΄ Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, κεφαλιά του Φιλομένο εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ράντμαν.
83΄ Δυνατό σουτ του Φιλομένο λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
90΄ Ο Σαλπιγγίδης φεύγει ταχύτατα μπροστά και βγαίνει μόνος με τον Ράντμαν που τον σταματάει στο πλασέ που επιχειρεί.
92΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (82΄Σνάουτσερ), Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (30΄ Παπάζογλου), Ίβιτς (59΄ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ραντμαν, Γαλανόπουλος, Άμο, Κάστρο, Βέλιτς, Βρούτσινα (73΄ Γεωργιάδης), Τάντιτς(81΄Ανάκογλου), Παπάζογλου, Λεοζίνιο (66΄ Σουμπίνιο), Αμπουμπακάρι, Παντελίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Παπάζογλου

Ο Τόρες βρήκε το... όπλο του και ο Μπεντ «σκότωσε» τη Σίτι .


Ο Φερνάντο Τόρες έσπασε το.... ρόδι για τη Λίβερπουλ, η οποία με γκολ του Ισπανού άσου επικράτησε 1-0 της Γουέστ Μπρομ στο Ανφιλντ και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην εφετινή Premier League. Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις για τη Μάντσεστερ Σίτι, 1-0 από τη Σάντερλαντ εκτός έδρας.

Ο... άσφαιρος για 10 ματς Φερνάντο Τόρες λύτρωσε τη μέτρια για άλλο ένα ματς Λίβερπουλ, χαρίζοντάς της την πρώτη της νίκη στην εφετινή σεζόν. Ο Ισπανός διεθνής πέτυχε στο 65ο λεπτό έπειτα από πάσα του Ντίρκ Κάουτ το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση με την Γουέστ Μπρομ στο Ανφιλντ, με το 1-0 να αποφέρει στους «Reds» το πολυπόθητο τρίποντο.

Ο Τόρες θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα τέρματά του στη συνέχεια, αλλά ο Σκοτ Κάρσον απέκρουσε το σουτ του, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται και για πέναλτι σε χέρι του Γκονζάλο Τζαρά σε σουτ του ισπανού στο 84'.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Τζέιμς Μόρισον για σκληρό μαρκάρισμα στον... χρυσό σκόρερ στο 86ο λεπτό.

Αντίθετα, η ομάδα που... σκόρπισε τη Λίβερπουλ την προηγούμενη αγωνιστική δέχτηκε ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε 1-0 από τη Σάντερλαντ, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντάρεν Μπεντ στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος παίκτης σε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Μίκα Ρίτσαρντς.

Πάντως, αυτός που θα έχει... αϋπνίες κι όχι μόνο για την ήττα θα είναι ο Κάρλος Τέβες, ο οποίος στο πρώτο μέρος έχασε... άχαστο γκολ σε άδειο τέρμα έπειτα από την υποδειγματική ασίστ του Γιάγια Τουρέ.

Ήρωας της αναμέτρησης και ο Σιμόν Μινολέτ που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, με εντυπωσιακότερη αυτή σε προσπάθεια του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Μπλάκμπερν-Άρσεναλ 1-2
(27΄ Ντιουφ – 20΄ Γουόλκοτ, 51΄ Αρσάβιν)
Μπλάκπουλ-Φούλαμ 2-2
(71΄ αυτ. Πάντσιλ, 76΄ Βάρνεϊ – 35΄ Ζαμόρα, 87΄ Ετούχου)
Τσέλσι-Στόουκ Σίτι 2-0
(32΄ Μαλουντά, 77΄ πεν. Ντρογκμπά)
Τότεναμ-Γουίγκαν 0-1
(80΄ Ρονταλέγκα)
Γουλβς-Νιούκαστλ 1-1
(44΄ Εμπανκς-Μπλέικ – 62΄ Κάρολ)
Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ 3-0
(33΄ πεν. Ρούνεϊ, 50΄ Νάνι, 69΄ Μπερμπάτοφ)
Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ 2-2
(71΄ πεν. Ντέιβις, 81΄ Μπλέικ – 4΄ Τζόνσον, 51΄ Γκάρντερ)
Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(65΄ Τόρες)
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(90+4΄ πεν. Μπεντ)
Άστον Βίλα-Έβερτον 29/8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Τσέλσι 9
Μάντσεστερ Γιουν. 7
Αρσεναλ 7
Μπόλτον 5
Μπέρμιγχαμ 5
Γουλβς 5
Νιούκαστλ 4
Μάντσεστερ Σίτι 4
Σάντερλαντ 4
Τότεναμ 4
Μπλάκπουλ 4
Λίβερπουλ 4
Φούλαμ 3
Μπλάκμπερν 3
Αστον Βίλα 3 -2αγ.
Γουέστ Μπρομ 3
Γουίγκαν 3
Εβερτον 1 -2αγ.
Στόουκ Σίτι 0
Γουέστ Χαμ 0

Έκανε... σεφτέ η Λίβερπουλ


Επρεπε να φτάσει η 3η αγωνιστική στην Πρεμιερ Λιγκ για να κάνει η Λίβερπουλ την πρώτη της νίκη. Με γκολ του Φερναάντο Τόρες στο 65' επβιβλήθηκε στο "Ανφιλντ" 1-0 της Γουέστ Μπρομ. Ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν στην 18άδα των 'ρεντς" αλλά δεν αγωνίστηκε.

Με το ίδιο σκορ και με πέναλτι του Μπεντ στις καθυστερήσεις νίκησε η Σάντερλαντ τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι "πολίτες" που την περασμένη Δευτέρα είχαν "σκορπίσει" τους "ρεντς" με 3-0, για δεύτερο εκτός έδρας ματς μετά από αυτό κόντρα στην Τότεναμ στην πρεμιέρα, δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας της 3ης ημέρας της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στην Μπόλτον και την Μπέρμιγχαμ, η οποία μάλιστα προηγήθηκε 2-0 με τους Τζόνσον (4΄) και Γκάρντνερ (51'). Ωστόσο οι γηπεδούχοι, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Γιαασκελάινεν στο 36', κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Ντέιβις (71') και γκολ του Μπλέικ (81').

Ουζουνίδης: "Μεγάλη ομάδα ο Ηρακλής"


Ο τεχνικός του Ηρακλή υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι πίστευε στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα, μίλησε για την ανάγκη 1-2 προσθηκών στο ρόστερ, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Φετφατζίδη.Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του "Γηραιού" στον "NovaΣπορ Fm 94,6":

Για τη χθεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού:

"Το πίστευα ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο όνομα αλλά είπα σους ποδοσφαιριστές μου ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, ήταν να λειτουργήσουμε καλά σαν σύνολο και αυτό κάναμε".


Για την απόφαση να αναλάβει τον "Γηραιό" και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα:


"Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα. Είναι μια από τις έξι κορυφαίες στην Ελλάδα. Αν δεν είχε προβλήματα η ομάδα, δεν θα έψαχνε για προπονητή. Ήταν καλό που πήραμε τη νίκη γιατί έτσι θα αποκτήσουμε ηρεμία. Και όταν υπάρχει πίεση χρόνου, είναι καλό να παίρνεις αποτελέσματα γιατί βελτιώνεται η ψυχολογία. Σε κάθε ομάδα έχεις και διαφορετική φιλοσοφία. Άλλη φιλοσοφία είχα όταν ήμουν προπονητής στη Λάρισα, άλλη έχω εδώ. Την φιλοσοφία την προσαρμόζεις ανάλογα με τους παίκτες, τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει κάθε ομάδα. Αυτό που μένει πάντως στο τέλος είναι το αποτέλεσμα. Οι πιτσιρικάδες ήταν πολύ καλοί χτες και μόνο από αυτούς εξαρτάται αν θα αγωνίζονται. Πάντως εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους έδωσα".

Για τους στόχους του με τον Ηρακλή:

"Αυτό που θέλω είναι να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα παίρνει αποτελέσματα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Μην πετάμε στα σύννεφα από μια νίκη. Δεν είναι όλα καλά στην ομάδα, αλλά είναι σίγουρο ότι αν παίρνεις αποτελέσματα αυτά βοηθάνε. Θέλουμε ακόμα 1-2 προσθήκες στο ρόστερ. Είναι και καλό και κακό που υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα. Καλό γιατί θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, κακό γιατί θα μας κοπεί ο ρυθμός".

Για τον Ολυμπιακό και την εμφάνιση του Φετφατζίδη:

"Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό ότι έχει πάρα πολύ καλές μονάδες, αλλά ακόμα δεν έχει αποκτήσει συνοχή και αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει να "χτυπάς" τους αντιπάλους εκεί που πονάνε. Επιθετικά είναι πάρα πολύ καλός και δημιούργησε πολλές φάσεις. Εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι ανέβαιναν τα μπακ του και άφηναν χώρους στην άμυνα. Είχαμε γρήγορες μεταβιβάσεις και καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ. Ο Φετφατζίδης προσπάθησε πάρα πολύ. Έχει δει πράγματα σε αυτόν ο Βαλβέρδε και γι’ αυτό τον εμπιστεύεται. Είναι ένας νεαρός με πολύ καλά προσόντα και έχει υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση. Θα στηριχθεί σίγουρα στο μέλλον ο Ολυμπιακός στον Φετφατζίδη".

Συντριβή για Λεβερκούζεν!


Η Λεβερκούζεν ηττήθηκε με 6-3(!) από τη Γκλάντμπαχ στη «Μπάι Αρένα» στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της ΜπουντεσλίγκαΣτο πιο θεαματικό παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, η αντίπαλος του Άρη στο Europa League έδειξε τεράστια κενά στην άμυνα και γνώρισε ταπεινωτική ήττα από τη Γκλάντμπαχ εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί ακόμη περισσότερα γκολ και από τις δύο πλευρές. Η άμυνα της ομάδας του Γιουπ Χάινκες έμοιαζε να αποτελείται από ερασιτέχνες, με τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς να κάνουν …πάρτι στην κυριολεξία!

Ο 19χρονος Πάτρικ Χέρμαν ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε δύο τέρματα. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 20’, ενώ πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 44’, με ωραίο σουτ. Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωσινά στο 24’ ο Ερέν Ντερντιγιόκ, ενώ στο 40’ ο Ρόελ Μπρούβερς έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, για να κλείσει το ημίχρονο στο 3-1 υπέρ της Γκλάντμπαχ.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο 56’ ο Χουάν Αράνχο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-4, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αρτούτο Βιδάλ σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 60’, η αμυντικοί των «Ασπιρίνων» απέτυχαν να αποκρούσουν τη μπάλα μέσα στην περιοχή τους, εκείνη κατέληξε στον Ιντρίσου, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή πέτυχε το 5ο γκολ της ομάδας του. Στη συνέχεια και στο 69’ ο Μάρκο Ρόις, αφού έκανε μία κατά μέτωπο κούρσα, με τους αντίπαλους αμυντικούς να τον …κοιτάζουν, με ένα πολύ ωραίο τελείωμα έκανε και το 1-6!

Ένα λεπτό μετά, ο Στέφαν Κίσλινγκ, έπειτα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ, Λόγκαν Μπέιλι, όπου ίσως να υπήρξε και φάουλ, έστειλε τη μπάλα με άνεση στα δίχτυα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, μάλιστα, ο Νικολάι Γιόργκενσεν έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο το σκορ και να δώσει ελπίδες στην ομάδα του. Στη συνέχεια, η Λεβερκούζεν έχασε λίγες ακόμη καλές ευκαιρίες, όμως τα πάντα είχαν κριθεί, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με τη νίκη, έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια.

Η σύνθεση της Λεβερκούζεν:

Άντλερ, Χίπια, Κάντλετς, Βιδάλ (Μπάλιτς), Ράιναρτζ, Κάστρο, Μπάλακ (Μπέντερ), Μπαρνέτα (Γιόργκενσεν), Ρενάτο Αουγκούστο, Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ

Πέτυχε το απόλυτο έστω και δύσκολα η Σέλτικ


Το απόλυτο της συγκομιδής διατήρησε η Σέλτικ στο πρωτάθλημα Σκοτίας, καθώς επιβλήθηκε 1-0 εκτός έδρας της Μάδεργουελ, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το νικητήριο γκολ για τους «καθολικούς», οι οποίοι «έπιασαν» τη Ρέιντζερς στην κορυφή της κατάταξης με 9 βαθμούς, σημείωσε ο Ντάριλ Μέρφι με πέναλτι στο 73'.

Στην αρχική ενδεκάδα της Σέλτικ συμπεριλήφθηκε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αγωνίστηκε για 67 λεπτά (αντικαταστάθηκε από τον Πάτρικ ΜακΚόρτ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάδεργουελ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Στίβεν Σόντερς στο 72΄ για μαρκάρισμα στον Σον Μαλόνεϊ, από το οποίο η Σέλτικ κέρδισε το πέναλτι.

Προελαύνει η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης


Συνεχίζει την προέλασή της στο ρωσικό πρωτάθλημα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που την Κυριακή πέρασε νικηφόρα (3-0) και από την έδρα της Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο Ντάνι στο 17', ο Μπουχάροφ στο 67' και ο Σιρόκοφ στο 78' πέτυχαν τα γκολ για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, η οποία μετά από 17 αγώνες παραμένει αήττητη εντός συνόρων και με 43 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, έξι βαθμούς μπροστά από την πρωταθλήτρια Ρούμπιν Καζάν, η οποία έχει και δύο παιχνίδια περισσότερα. Να σημειωθεί ότι η Λοκομοτίβ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 56ο λεπτό, λόγω αποβολής του Τορμπίνσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

«Σπόντες» Ζοσέ για Μπάρτσα


Την περσινή χρονιά θυμήθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο και συγκεκριμένα το παιχνίδι Ίντερ- Μπαρτσελόνα στο οποίο η Ίντερ αγωνίστηκε με 10 παίκτες. Τι είπε για τους «Μπλαουγκράνα». «Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει πάντως 20 σούπερ παίκτες αλλά παίζει μόνο με 11 και μερικές φορές κόντρα σε 10. Είμαι ήρεμος επειδή μπορούν να παίξουν με 11 παίκτες αλλά όχι με 12.

Δεν βλέπω διαφορές ανάμεσα στον Μασεράνο και τον Φάμπρεγκας. Είναι και οι δύο μεγάλοι παίκτες, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα», σημείωσε ο «εκλεκτός»

Στη Μίλαν ο Ιμπραϊμοβιτς


Ολοκληρώθηκε τελικά η μετακίνηση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στη Μίλαν, καθώς οι διοικήσεις της Μπαρτσελόνα και των "ροσονέρι" ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας για τη μεταγραφή του Σουηδού στράικερ. Ο 28χρονος επιθετικός θα αγωνιστεί την τρέχουσα περίοδο με τη μορφή του δανεισμού στον ιταλικό σύλλογο, ο οποίος θα καταβάλει το σύνολο του μισθού του, που εκτιμάται ότι φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ στο τέλος της σεζόν η Μίλαν θα αποκτήσει τον υψηλόσωμο κυνηγό έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό είναι κατά πολύ μικρότερο από το αντίτιμο που κατέβαλε η "Μπάρτσα" στην Ίντερ τον Ιούλιο του 2009, προκειμένου να εντάξει τον Ιμπραϊμοβιτς στο δυναμικό της. Τότε οι "νερατζούρι" έβαλαν στο ταμείο τους 45 εκατομμύρια ευρώ και πήραν και τον Καμερουνέζο Σαμουέλ Ετό ως αντάλλαγμα για τον Σουηδό. Το ξεκίνημα του Ιμπραϊμοβιτς στην Μπαρτσελόνα ήταν καλό, αφού πέρυσι σημείωσε 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Όμως, ο προπονητής των "μπλαουγκράνα", Πεπ Γκουαρντιόλα, ήρθε σε ρήξη μαζί του την άνοιξη και ζήτησε την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια από τη Βαλένθια, προκειμένου να αντικατασταθεί ο Ιμπραϊμοβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μετακίνησή του στη Μίλαν, ο διεθνής επιθετικός "ξεσπάθωσε" κατά του Γκουαρντιόλα, τονίζοντας ότι δεν έχει ιδέα γιατί ο τεχνικός της "Μπάρτσα" ήθελε τόσο πολύ να τον... ξεφορτωθεί πριν από την έναρξη της σεζόν στην Ισπανία. "Ο Γκουαρντιόλα είναι ο φιλόσοφος, ο οποίος έκανε κομμάτια το όνειρό μου να παίξω στην Μπαρτσελόνα" επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ιμπραϊμοβιτς και συμπλήρωσε: "Όταν μπαίνω σε ένα δωμάτιο, ο Γκουαρντιόλα φεύγει. Δεν ξέρω αν με φοβάται. Μιλήστε του, αυτός έχει το πρόβλημα. Δεν ξέρω ποιο είναι αυτό. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος, επειδή πάω στη Μίλαν. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε 24 ώρες. Αυτό είναι το τέλος που ήθελε ο Γκουαρντιόλα".

Έως το 2012 ο Χίπια στη Λεβερκούζεν


Έως το καλοκαίρι του 2012 θα μείνει ο Σάμι Χίπια στη Λεβερκούζεν, καθώς η γερμανική ομάδα, η οποία είναι αντίπαλος του Αρη στο Europa League, ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Φινλανδού αμυντικού για ακόμη ένα χρόνο. Παράλληλα, προτάθηκε στον 36χρονο άσο να ενταχθεί στη συνέχεια για δύο χρόνια στο προπονητικό επιτελείο της Μπάγερ.

«Είμαστε χαρούμενοι που δεσμεύσαμε για λίγο ακόμη έναν αθλητή κορυφαίων επιδόσεων, ο οποίος είναι επίσης δημοφιλής σ΄ εμάς», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Λεβερκούζεν, Βόλφγκανγκ Χολτσχόιζερ.

Ο Χίπια εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2009 στις «ασπιρίνες», ύστερα από δεκαετή θητεία στη Λίβερπουλ.

Εβγαζε φωτιές ο Αγιαξ


Ο Αγιαξ συνέτριψε 5-0 εκτός έδρας την Ντε Γκράαφσαπ, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος, και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης με 10 βαθμούς. Τα τέρματα του "Αίαντα" σημείωσαν οι Σουάρες (14', 41', 85'), Εμάνουελσον (68') και Έρικσεν (89')

Ο Χάμιλτον τη νίκη στο γκραν πρι Βελγίου


Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στο βελγικό γκραν πρι, στην πίστα του Σπα, το οποίο είναι ο 13ος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα, και ανέκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών από τον Μαρκ Γουέμπερ. Ο οδηγός της ΜακΛάρεν άφησε στη δεύτερη θέση τον «πιλότο» της Red Bull, σε έναν αγώνα στον οποίο έπαιξαν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με Ρενό.

Πλέον ο Χάμιλτον έχει 182 βαθμούς και ο Γουέμπερ 179, έξι αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Με τη βροχή να πέφτει κατά διαστήματα, ο αγώνας είχε αρκετές εκπλήξεις για τους οδηγούς, ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας υποχρεώθηκε να μπει δύο φορές στην πίστα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η σύγκρουση ανάμεσα στα μονοθέσια του Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) και του Τζένσον Μπάτον (ΜακΛάρεν), η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του δεύτερου.

Επίσης, το σημερινό ήταν το 300ο γκραν πρι στην καριέρα του Ρούμπενς Μπαρικέλο, ωστόσο ο Βραζιλιάνος οδηγός της Γουίλιαμς εγκατέλειψε μόλις στον πρώτο γύρο, ύστερα από σύγκρουση με τη Φεράρι του Φερνάντο Αλόνσο.


Η βαθμολογούμενη δεκάδα στο βελγικό γκραν πρι και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών έχουν ως εξής:
1. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1 ώρα 29:04.268
2. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) + 1.571
3. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) + 3.493
4. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) + 8.264
5. ’ντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) + 9.094
6. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) + 12.359
7. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) + 15.548
8. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/BMW Ζάουμπερ) + 16.678
9. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) + 23.851
10. Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία/Toro Rosso) + 29.457

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
1. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 182 βαθμοί
1. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 179
3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 151
4. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 147
5. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 141
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 109
7. Ρόμπερτ Κουμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 104
8. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 102
9. Αντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) 45
10. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) 44
11. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 30
12. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/BMW Sauber) 21
13. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 19
14. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία/Force India) 12
15. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 10
16. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία/Toro Rosso) 7
17. Πέδρο ντε λα Ρόσα (Ισπανία/BMW Sauber) 6
18. Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία/Toro Rosso) 4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
1. Red Bull-Ρενό 330 βαθμοί
2. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες 329
3. Φεράρι 250
4. Mercedes GP 146
5. Ρενό 123
6. Force India-Μερτσέντες 57
7. Γουίλιαμς-Κόσγουορθ 40
8. BMW Ζάουμπερ-Φεράρι 27
9. Toro Rosso-Φεράρι 11

Απέκτησε ταλέντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός

Ταλέντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε ο Παναθηναϊκός!Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους τον 19χρονο Ισραηλινό αριστερό μπακ της «βασίλισσας», Νιρ Μανσούρ.

Ο ποδοσφαιριστής, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το «τριφύλλι» και θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Κ-21 της Σούπερ Λίγκας με τη φανέλα της Golden team του Χουάν Ραμον Ρότσα.

Ο παίκτης, άλλωστε, αποκτήθηκε μετά από εισήγηση του Αργεντινού τεχνικού, μια και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις όταν δοκιμάστηκε στο «τριφύλλι» τον περασμένο Ιούλιο.

Στη Λίβερπουλ ο Μεϊρέλες

Στη Λίβερπουλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ραούλ Μεϊρέλες!Ο Πορτογάλος μέσος αποχώρησε από την Πόρτο και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κόκκινους», ενώ ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ότι κατέβαλε 14 εκατ, ευρώ στους «δράκους» για να κάνει δικό της τον 27χρονο άσο.

Ο Μεϊρέλες, ο οποίος ήταν βασικός σε όλες τις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας της χώρας του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, είναι γνωστός για τον δυναμισμό του και θα βοηθήσει να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Χαβιέρ Μασεράνο για την Μπαρτσελόνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Πόρτο απέκτησε το 2004 τον Μεϊρέλες από την Μποαβίστα, έχοντας 137 παιχνίδια με τη φανέλα του συλλόγου, ενώ έγινε και βασικός στέλεχος της εθνικής Πορτογαλίας. Αποτελεί την τέταρτη σημαντική μεταγραφή του Ρόι Χότζσον, ο οποίος έχει φέρει ακόμη στο «Άνφιλντ» τους Τζο Κόουλ, Κρίστιαν Πόουλσεν και Μίλαν Γιοβάνοβιτς.

«Βέλη» Ιμπραΐμοβιτς κατά Γκουαρντιόλα

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «ξεσπάθωσε» κατά του Πέπε Γκουαρντιόλα και μάλιστα υποστήριξε πως ήταν εξ αρχής προκατειλημμένος μαζί του!Ο Σουηδός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός για ένα χρόνο στη Μίλαν, η οποία θα καταβάλει το σύνολο του μισθό του (περίπου 10 εκατ. ευρώ) και στο τέλος της σεζόν θα τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα με ένα ποσό κοντά στα 24 εκατ. ευρώ.

Ο 28χρονος άσος, τον οποίο η Μπαρτσελόνα αγόρασε τον Ιούλιο του 2009 από την Ίντερ έναντι 45 εκατ. ευρώ, τόνισε πως δεν γνωρίζει τον λόγο που ο τεχνικός των Καταλανών ήθελε τόσο πολύ να τον «ξεφορτωθεί» πριν την έναρξη της σεζόν στην Ισπανία.
«Αυτός έχει το πρόβλημα»
«Ο Γκουαρντιόλα είναι ο φιλόσοφος, ο οποίος έκανε κομμάτια το όνειρό μου να παίξω στην Μπαρτσελόνα. Όταν μπαίνω σε ένα δωμάτιο, ο Γκουαρντιόλα φεύγει. Δεν ξέρω αν με φοβάται. Μιλήστε του, αυτός έχει το πρόβλημα. Δεν ξέρω ποιο είναι αυτό...», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο «Ίμπρα».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα φορέσει τη φανέλα της Μίλαν: «Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος, επειδή πάω στη Μίλαν. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε 24 ώρες. Αυτό είναι το τέλος που ήθελε ο Γκουαρντιόλα».

«Παρεξηγημένος ο Μπαλοτέλι»

Υποστηρικτή στο πρόσωπο του Πατρίκ Βιειρά φαίνεται πως βρήκε ο Μάριο Μπαλοτέλι με τον Γάλλο άσο να υπερασπίζει τον παίκτη. Ο Βιειρά μίλησε στην έκδοση της «Mirror» και είπε για τον πρώην άσο της Ίντερ:

«Μην πιστεύετε αυτά που λέει ο κόσμος για τον Μπαλοτέλι. Είναι νέος κάνει λάθη αλλά αυτό που ξέρω είναι πως μαθαίνει από αυτά. Αυτοί που βρίσκονται κοντά του πρέπει να τον βοηθούν να αντιλαμβάνεται πότε κάνει κάτι που δεν είναι σωστό. Μπορεί στην Ιταλία να ήταν σε ένα περιβάλλον που κανένας δεν ξόδεψε χρόνο για να καθίσει να του εξηγήσει τι είναι σωστό και τι λάθος», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Νομίζω πως το αγγλικό ποδόσφαιρο θα τον αναγκάσει να ωριμάσει. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την κοινή μας θητεία στην Ίντερ και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Θα κάνω ότι μπορώ για να τον βοηθήσω επειδή η ομάδα έχει ανάγκη από το ταλέντο του. Θα του κάνει καλό που θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι αφού ο προπονητής μας τον ξέρει πολύ καλά και ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή».

«Ήμουν φτιαγμένος»

Για τις στιγμές που έζησε κόντρα στη Φενέρ, την πρόκριση του ΠΑΟΚ αλλά και την κλήρωση των ομίλων του «Γιουρόπα Λιγκ» μίλησε σε συνέντευξη του ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός άσος που ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης στον αγώνα με τη Φενέρ μίλησε στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά». Αναλυτικά τα όσα είπε ο ίδιος:

«Ήμουν φτιαγμένος με την πρόκριση. Είχα "κλειδώσει" στο μυαλό μου επί δυο μέρες που βρισκόμασταν στην Κωνσταντινούπολη, ότι θα φύγουμε από το γήπεδο μόνο εάν πάρουμε την πρόκριση. Το πόσο κουρασμένος ήμουν το κατάλαβα την επόμενη ημέρα. Την ώρα του ματς είχα τόσο μεγάλη επιθυμία να αποκλείσουμε την Φενέρμπαχτσε, που δεν σκεφτόμουν και δεν αισθανόμουν τίποτα άλλο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έγώ Έλληνας δεν είμαι, αλλά θα μπορώ να λέω τουλάχιστον στην πατρίδα μου ότι έπαιξα για την Ελλάδα».

Για την κλήρωση είπε

«Θεωρώ ότι είναι καλή η κλήρωση. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Βιγιαρεάλ και η Μπριζ είναι ομάδες που μπορείς να τις κερδίσεις όλες, αλλά και να χάσεις από όλες. Δεν είναι όμως αχτύπητες και όπως δείξαμε στα παιχνίδια με τον Άγιαξ και την Φενέρμπαχτσε, μπορούμε να ανταγωνιστούμε όλες τις ομάδες».

Για το ματς πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό:


«Έχουμε μπροστά μας την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στο ματς με τον Πανσερραϊκό πρέπει να προσέξουμε πολύ και να συγκεντρωθούμε σε αυτή την αναμέτρηση. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε με μια νίκη και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας που θα γεμίσει το γήπεδο».

Ποιοι νεαροί Έλληνες παίκτες είναι στο «στόχαστρο» του ΠΑΟΚ

Μπορεί να οδεύουμε προς τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι στον ΠΑΟΚ δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης της τελευταίας στιγμής.Την Παρασκευή υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Παύλο Δερμιτζάκη, όπου οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφής από την ελληνική αγορά.

Μάλιστα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ζήτησε ενίσχυση με νέους ελπιδοφόρους παίκτες, οι οποίοι θα έχουν «παρών και μέλλον στην ομάδα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στο τραπέζι έπεσαν και ονόματα. Όπως αυτό του Γιώργου Σακελλαρίου, του 23χρονου αριστερού μπακ του Πανθρακικού. Ακόμα, συζητήθηκε και η περίπτωση του 21χρονου ταλαντούχου τερματοφύλακα, Στέργιου Γιακουμή, ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί να πλαισιώσει τους Χαλκιά και Κρέσιτς.

Εξάλλου, εκτός από την ενίσχυση κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο αποδέσμευσης κάποιου παίκτη.

«Θέλω συγκέντρωση»

Στο μεταξύ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, βρέθηκε χθες και για μια ακόμα φορά στην προπόνηση της ομάδας και ζήτησε συγκέντρωση ενόψει της σημερινής πρεμιέρας κόντρα στον Πανσερραϊκό.

«Να είστε συγκεντρωμένοι. Ό,τι έγινε, έγινε, τώρα το μυαλό μας στο πρωτάθλημα», είπε μέσα σε άλλα στους παίκτες ο «Ζαγόρ».

Βέλλιος: Είχα πει στους συμπαίκτες μου ότι θα σκοράρω

Ο Απόστολος Βέλλιος «τιμώρησε» για ακόμη μία φορά τον Ολυμπιακό, καθώς με το γκολ που σημείωσε έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή.Μάλιστα, ο νεαρός φορ αποκάλυψε πως ήταν σίγουρος ότι θα κατάφερνε να σκοράρει και πάλι εναντίον των «ερυθρόλευκων», κάτι που είχε εκμυστηρευτεί στους συμπαίκτες του τις προηγούμενες ημέρες.

«Είχα πει στους συμπαίκτες μου ότι θα σκοράρω. Έτσι κι έγινε. Θέλω κάθε φορά που μπαίνω μέσα να πετυχαίνω γκολ κι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω από εδώ και πέρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βέλλιος.
Μάρα: «Η επιτυχία ανήκει στον κόσμο»

Από την πλευρά του, ο Μπογκντάν Μάρα, σχολίασε: «Είναι μια μεγάλη νίκη, μεγάλη μέρα τόσο για εμάς όσο και τους φιλάθλους μας. Η επιτυχία ανήκει σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να ευστόχησα στο πέναλτι, αλλά μετρά η νίκη και η καλή εμφάνιση».
Κατσαμπής: «Δείξαμε ότι έχουμε καρδιά»
Τέλος ο αρχηγός του Γηραιού, Τάσος Κατσαμπής, επεσήμανε: «Αξίζουν πρώτα συγχαρητήρια στα παιδιά και μετά στον κόσμο. Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά δείξαμε ότι έχουμε καρδιά».

Η Μεγάλη Κυρία υποκλίνεται στον King David

Στο τέλος της σεζόν 2008-09 ήταν ο Πάβελ Νέντβεντ. Στο ξεκίνημα του 2010-11, είναι ο Νταβίντ Τρεζεγκέ. Η Γιουβέντους αποχαιρετάει τον King David όπως του αξίζει! Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας, στα οποία έσπασε κάθε ρεκόρ για ξένους παίκτες της Μεγάλης Κυρίας -και λατρεύτηκε όσο λίγοι από τους τιφόζι- καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ σε αυτή την κατηγορία παικτών αλλά και αυτός με την πιο μακρά παρουσία στην ομάδα, ο Τρεζεγκόλ αποτελεί παρελθόν. Το συμβόλαιο του λύθηκε κοινή συναινέσει και αμέσως μετά την ανακοίνωση η Γιουβέντους φρόντισε να τον αποχαιρετήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, όπως δεν έχει κάνει εδώ και χρόνια για κανέναν άσο της. Και θα συνεχίσει να τον τιμάει στο νέο γήπεδο που θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2011, καθώς θα υπάρχει το αστέρι με το όνομα του! Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το... γράμμα με το οποίο αποχαιρέτισε τον Τρεζεγκέ η Μεγάλη Κυρία.

«Για τη Γιουβέντους... Το νούμερο 17 σκοράρει... Νταβίντ... Τρεζεγκέεεεεεεε!» Σχεδόν ένα μανιφέστο τα τελευταία δέκα χρόνια. Λέξεις που ακούστηκαν σε όλα τα γήπεδα, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, 171 φορές. Γιατί τόσα ήταν τα γκολ του Τρεζεγκέ σε 320 συμμετοχές: Ένας τεράστιος μέσος όρος, περισσότερα από ένα γκολ κάθε δύο ματς. Αυτό είναι αρκετό για να εξηγήσει πόσο βαθιά έχει αφήσει ο Νταβίντ το σημάδι του στην ιστορία της Γιουβέντους, αλλά θα ήταν άσχημο να υποβαθμίσουμε όλα τα συναισθήματα που μας έδωσε, πέρα από τους αριθμούς. Δώσ' του την σωστή πάσα και αυτός θα την κάνει γκολ. Με κάθε τρόπο: Με το κεφάλι, το δεξί, το αριστερό, με ακροβατικά, με κάθε τρόπο... Ενα απίστευτο ρεπερτόριο, που τον έκανε τον κορυφαίο ξένο σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους.

Πρωταθλητής κόσμου με τη Γαλλία το '98, ήρθε στη Γιουβέντους το 2000, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που σίγουρα τον καθιέρωσε σε διεθνές επίπεδο μετά το χρυσό γκολ που πέτυχε για τη Γαλλία κόντρα στην Ιταλία, στον τελικό του Euro. Χρειάστηκε λίγος καιρός, όμως, για τον συγχωρήσουν οι Ιταλοί οπαδοί, τουλάχιστον οι Γιουβεντίνοι. Στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, αν και πολλές φορές ήρθε από τον πάγκο, πέτυχε 15 γκολ σε 32 αγώνες και κέρδισε την εμπιστοσύνη του κλαμπ, που αποφάσισε να στηριχθεί πάνω του για το μέλλον. Μια πολύ σωστή επιλογή, την οποία δικαίωσε αμέσως ο Νταβίντ, με το να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη δεύτερη του σεζόν με 24 γκολ, κατακτώντας το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, στις 5 Μαΐου 2002. Ηταν το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα Scudetti (2002, 2003, 2005, 2006) που κατέκτησε με τη Γιουβέντους, συν δύο Σούπερ Καπ και το πρωτάθλημα της Serie B.

Ναι, επειδή ο Νταβίντ το 2006 δέχθηκε να παίξει σε χαμηλότερη κατηγορία με τη Γιουβέντους, ώστε να την επαναφέρει στο επίπεδο που της αξίζει, προφανώς μέσω των γκολ του. Στο τέλος εκείνης της σεζόν, 2006-07, φαινόταν ότι η εμπειρία του στο Τορίνο θα τελείωνε, αλλά ήταν απλά μια στιγμή. Ο γάμος του με τη Γιουβέντους έχει πολλά να δώσει ακόμη και ο Νταβίντ παραμένει μπιανκονέρο για άλλα τρία χρόνια. Το 2007-08 είναι δεύτερος σκόρερ στη Serie A πίσω από τον Ντελ Πιέρο και μετά οι τραυματισμοί μείωσαν τις συμμετοχές του αλλά όχι και τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

Με γαλλικό διαβατήριο αλλά αργεντίνικες ρίζες, ο Νταβίντ πάντα μιλούσε μια παγκόσμια γλώσσα, αυτή των γκολ, τα οποία είναι τα πάντα για τον ίδιο. Μπορείτε να το δείτε αυτό από το χαμόγελο που σχηματίζει στο πρόσωπο του κάθε φορά που σκοράρει, καθώς τα μάτια του ψάχνουν για την μητέρα του, Μπεατρίζ, που από τη σουίτα του γηπέδου πανηγυρίζει ρίχνοντας κονφετί στις εξέδρες.

Τώρα, θα την ψάχνει σε άλλα γήπεδα, αλλά σε αυτό που κατασκευάζει η Γιουβέντους, το αστέρι που θα φέρει το όνομα του είναι ήδη έτοιμο, γιατί ο Τρεζεγκέ αξίζει να είναι ανάμεσα στους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Γιουβέντους. Γι' αυτό merci David, gracias, buena suerte, bonne chance... Η Γιουβέντους πάντα θα είναι μέρος της ιστορίας σου και εσύ είσαι ήδη μέρος του θρύλου της Γιουβέντους
»!

Το αντίο του Ανιέλι...
Τον Νταβίντ Τρεζεγκέ αποχαιρέτησε και ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μέσω της ακόλουθης δήλωσης του στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Ήμουν και είμαι, όπως όλοι οι τιφόζι της Γιουβέντους, βαθιά δεμένος με τον Νταβίντ και τα 171 γκολ του σε 10 χρόνια. Ενας παίκτης με μέσο όρο 17 γκολ κάθε χρόνο δε χρειάζεται άλλα σχόλια. Ηταν μια πραγματική ιστορία αγάπης αυτή ανάμεσα στη Γιουβέντους και τον Νταβίντ και αυτό θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές όλων των μπιανκονέρι τιφόζι».

Tenorio - Στοίχημα...

Επιμέλεια-Tenorio

Την καλησπέρα μού σε όλα τα φιλαράκια.

Στα χθεσινά στοιχηματικά δεν έχω να πω καί πολλά, χαθήκαμε γενικώς στη μετριότητα μιάς καί δεν ήταν όπως είχα επισημάνη ιδιαίτερα καλό το πρόγραμμα.Θεωρώ πως σήμερα φαίνεται καλύτερη η μέρα σε σχέση με χθές, υπάρχουν αρκετές επιλογές αλλά το θέμα είναι να κάνουμε την σωστή χημεία , πού είναι καί το ζητούμενο της όλης υπόθεσης.


Πρίν πάμε στα σημερινά, θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα στην αγαπημένη μου ομάδα τον Ηρακλή, πού πραγματικά πέτυχε μία πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.Μία νίκη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, καί ιδιαίτερα κάποιων εντύπων πού τον παρουσιάζαν σαν μιά ομάδα λιμό.Το αποτέλεσμα από μόνο του, καί το πως αυτό ήρθε, είναι νομίζω η καλύτερη απάντηση.





Westerlo - Club Brugge (2)

Κάκιστο το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα γιά την Brugge , η οποία μετρά ήδη 3 ήττες σε 4 παιχνίδια. Μεσοβδόμαδα, πέρασε στούς ομίλους τού Εuropa League νικώντας την Dinamo Minsk με σκόρ 2-3. Σίγουρα, μετά την πρόκριση το κλίμα στην ομάδα είναι σαφώς καλύτερο, καί η Brugge βλέπει σαν νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα το παιχνίδι με την Westerlo


Θα ρισκάρω στο διπλό της Club Brugge σε απόδοση (2.30)



Bari - Juventus (2)

Καλά τα πήγε την περσινή χρονιά το Bari, πραγματοποίησε καλή πορεία, καί σώθηκε θα έλεγε κανείς σχετικά εύκολα αφού τερμάτισε με αρκετή διαφορά πόντων από τις ομάδες πού ήταν στις θέσεις υποβιβασμού.Κάτι ανάλογο ίσως καί φέτος εκτός απροόπτου, κάπου στη μέση τού βαθμολογικού πίνακά.

Καλά σχετικά ξεκίνησε την χρονιά η Juventus, η οποία κατάφερε καί πέρασε στούς ομίλους τού Εuropa League.Τραγική ήταν η περσινή χρονιά γιά τα δεδομένα της Juve,αφού με το ζόρι κατάφερε καί βγήκε τελικά στην Ευρώπη.

Η Juventus είναι μεγάλη ομάδα, καί σε κάθε ξεκίνημα πρωταθλήματος στοχεύει πολύ ψηλά γιά τις πρώτες θέσεις, θέλει να κάνει καλή εκίνηση και στο πρωτάθλημα, καί πιστεύω πως έχει τα φόντα να πάρει την νίκη

Επιλογή το διπλό της Juve σε απόδοση (2.00)


Malmo - Elfsborg (1)

Mετά καί την χθεσινή ήττα της Helsiborg, η Malmö έχει τεράστια ευκαιρία με νίκη επί της Elfsborg να πατήσει κορυφή.Η γενική Φόρμα των ομάδων , η εντός έδρας συμπεριφορά της Malmo, καί το μεγάλο δέλεαρ της πρωτιάς, καθιστούν φαβορί γιά την νίκη τούς γηπεδούχους.


Θα επιλέξω τον άσο της Malmo σε απόδοση (2.10)



Argentinos Juniors - River Plate (2)

Την περασμένη χρονιά στηρίξαμε την Argentinos Juniors καί ήμασταν μαζί της.Αυτή την φορά στηρίζουμε River. Ιδανικό το ξεκίνημα γιά τούς φιλοξενούμενους πού μετράνε 3 στα 3 με το καλημέρα στο ξεκίνημα.

Ανώτερη ομάδα η River η οποία είναι καί σε καλή κατάσταση.


Θα προτιμήσω το διπλό της River σε απόδοση (2.60)


Στη σούμα, σε σύστημα με ζητούμενα με :Club Bbrugge - Juventus - Malmo - River Plate.

Kαλά να είστε, τα σέβη μου...

«Στραβοπάτησε» στην πρεμιέρα η Ρόμα.

Λευκή ισοπαλία παραχώρησε η Ρόμα στη Τσεζένα στο «Ολίμπικο» στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος.Οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των νεοφώτιστων στην Serie A και έχασε από νωρίς δύο πολύτιμούς βαθμούς στην κούρσα της διεκδίκησης του φετινού τίτλου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στην αναμέτρησης που άνοιξε την αυλαία του νέου πρωταθλήματος, η Τζένοα επικράτησε με 1-0 της Ουντινέζε στο «Φρίουλι» με τον Μεστό να σημειώνει με εκπληκτικό γυριστό σουτ το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο 81ο λεπτό.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/08

Ουντινέζε - Τζένοα 0-1
(81’ Μέστο)

Ρόμα – Τσεζένα 0-0

Κυριακή 29/08

Μπάρι – Γιουβέντους
Κιέβο – Κατάνια
Μίλαν – Λέτσε
Πάρμα – Μπρέσια
Σαμπντόρια – Λάτσιο
Παλέρμο – Κάλιαρι
Φιορεντίνα – Νάπολι

Δευτέρα 30/08

Μπολόνια – Ίντερ

Σούπερ έκπληξη! Η Γαλλία νίκησε την Ισπανία 72-66

«Με το... αριστερό» μπήκε η Ισπανία στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, καθώς οι πρωταθλητές κόσμου του 2006 γνώρισαν την ήττα 72-66 από τη Γαλλία σε αναμέτρηση για τον 4ο όμιλο, που διεξάγεται στη Σμύρνη.Οι «φούριας ρόχας» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 23-11 στο 14΄, ωστόσο οι «τρικολόρ» δεν παρέδωσαν τα όπλα και προηγήθηκαν 27-26, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Στα μισά της τρίτης περιόδου οι Ίβηρες προηγήθηκαν 35-27, ωστόσο οι «μπλε» αντέδρασαν εκ νέου και μείωσαν σε 44-43 με τρίποντο του Μπατούμ στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Έτσι, η υπόθεση-νίκη κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο, με το σκορ να είναι 53-53 στο 37΄.

Καλάθι του Ζελαμπάλ και τρίποντο του Μπατούμ έφεραν τη Γαλλία στο +5 (58-53), ενώ, περίπου 1,5 λεπτό πριν από το τέλος, ο Ζελαμπάλ έφερε τους «τρικολόρ» στο +11 (65-54).

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και μείωσαν σε 70-66 με δύο βολές του Ναβάρο στα 21 δευτερόλεπτα, ωστόσο ο χρόνος δεν ήταν πια με το μέρος τους...

Τα δεκάλεπτα: 9-18, 27-28, 43-44, 72-66. ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Αλμπισί 13 (2), Μπατούμ 14 (2), Κοφί 11, Μαϊνμί 5, Τζάκσον, Μποκολό, Πιετρούς 4, Ντε Κολό, Ντιό 2, Ζελαμπάλ 16 (2), Τραορέ 7.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Σαν Εμετέριο, Φερνάντεθ 13 (2), Ρούμπιο 6, Ναβάρο 17 (3), Λόπεθ 3 (1), Ρέγες 9 (1), Κλαβέρ, Βάθκεθ 1, Γιούλ 3, Μαρκ Γκασόλ 8, Μουμπρού 3 (1), Γκαρμπαχόσα 3 (1).

Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε η Αργεντινή, 84-78 την Γερμανία

Οι Νοτιοαμερικανοί προηγήθηκαν 33-24 στα μισά της δεύτερης περιόδου, ωστόσο οι Γερμανοί πέρασαν μπροστά με 39-38, χάρη σε τρίποντο του Σάφαρτσικ στο 19΄. Οι Αργεντινοί αντέδρασαν και, στηριζόμενοι στην καλή άμυνά τους, προηγήθηκαν 63-49 στο 28΄, ωστόσο οι Γερμανοί αποδείχθηκαν... εφτάψυχοι, καθώς ισοφάρισαν 71-71, περίπου τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.


Ο Ομπέρτο «έγραψε» με «γκολ φάουλ» το 71-74, ο Χάμαν μείωσε με δύο βολές σε 73-74, ενώ ο Όλμπρεχτ με βολή ισοφάρισε σε 74-74. Ο Ομπέρτο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Αργεντινή (74-75) 1.5 λεπτό πριν από το τέλος, ενώ ο Ντελφίνο, αρχικά με δύο βολές στα 10΄΄ και στη συνέχεια με άλλη μία στα 5΄΄, διαμόρφωσε το τελικό 74-78.

Πρώτος σκόρερ για την Αργεντινή ήταν ο Κάρλος Ντελφίνο με 27 πόντους και ακολούθησε ο Λούις Σκόλα με 20. Για τη Γερμανία, κορυφαίος, αλλά και μοιραίος με τα λάθη στο φινάλε ήταν ο Γκριν με 20 πόντους.
TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-23, 42-39, 54-65, 74-78

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στάιτζερ, Σάφαρτζικ 8 (2), Γκούντερ, Ολμπρεχτ 6 (1), ΜακΝάτον, Χάμαν 6, Γκριν 20, Πλάις 12, Χάρις 6, Σάφαρτζικ 3 (1), Μπένζινγκ 5 (1), Γιάγκλα 8 (2)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σκόλα 20, Πριτζιόνι 4 (1), Ρ. Γκονζάλεζ 11, Ομπέρτο 11, Γκουτιέρεζ 2, Τσεκέιρο 1, Ντελφίνο 27 (3), Κουιντέρος 5 (1), Λ. Γκουτιέρεζ 6 (2), Γιάσεν, Κάμερικς 2

Πέταγαν φωτιές και… μοίραζαν γκολ Σεβίλλη – Βαλένθια!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε στη νέα Πριμέρα Ντιβιζιόν η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Λεβάντε με 4-1 και άφησε στο παρελθόν τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ.Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και μόλις στο 10’ ευτύχησαν να προηγηθούν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σουάρεθ. Ωστόσο, η απάντηση των Σεβιγιάνων ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Κονκό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λεβάντε για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στο 28’ πέρασαν μπροστά στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Νεγρέδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σεβίλλη μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το ματς και στο 62’ έκανε το 1-3 και πάλι με τον Κόνκο. Στο 88’ ο Ρενάτο διαμόρφωσε το τελικό 1-4 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενούμενων.

Εντυπωσιακή ήταν και η πρεμιέρα της Βαλένθια, η οποία επιβλήθηκε 3-1 στη Μάλαγα της τοπικής ομάδας. Οι «νυχτερίδες» άνοιξαν το σκορ με τον Αντουρίθ στο 9΄, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Φερνάντεθ στο 45΄, αλλά ο Χοακίν με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (70΄, 74΄) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τέλος, στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε τη νίκη μέσα στην έδρα της Χέρκουλες, η οποία επέστρεψε φέτος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 1-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό τέρμα στο 46ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής Έρκουλες – Μπιλμπάο 0-1
46' Γιορέντε

Μάλαγα – Βαλένθια 1-3
44' Φερνάντες – 9' Αντουρίθ, 70' και 74' Χοακίν

Λεβάντε – Σεβίλλη 1-4
10' πεν. Σουάρεθ – 12' και 62' Κονκό, 28' πεν. Νεγρέδο, 88' Ρενάτο

Κυριακή 29/8/2010
18:00 Λα Κορούνια – Σαραγόσα
18:00 Εσπανιόλ – Χετάφε
18:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ
18:00 Οσασούνα – Αλμερία
20:00 Σανταντέρ – Μπαρτσελόνα
22:00 Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 30/8/2010
23:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Χιχόν