Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ρίσκαρε ο Κούπερ και Καβάλα Άρης 0-1


Ο Αρης ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λιγκ, καθώς επιβλήθηκε της Καβάλας με 1-0, χάρη στο τέρμα που πέτυχε στο 26' ο Οριόλ, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα. Αυτή είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη των "κίτρινων" στο πρωτάθλημα μετά από τον Ιανουάριο.

Τα πολλά λάθη ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στο παιχνίδι των δύο ομάδων, κάτι λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως αυτές οι ενδεκάδες που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο δύσκολα έχουν σχηματιστεί ακόμα και στις προπονήσεις. Η Καβάλα είχε την υπεροχή και πίεζε ψηλά, κρατώντας τον Αρη κοντά στην περιοχή του Σηφάκη. Οι παίκτες του Οκούκα δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του διεθνούς γκολκίπερ των "κιτρίνων", εκτός από τη φάση του 5' όπου ο Αλεξάντροβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Αρης όχι μόνο ήταν ακίνδυνος επιθετικά, αλλά αδυνατούσε κιόλας να φτάσει μέχρι την περιοχή του Γκαλίνοβιτς. Την πρώτη φορά που το έκανε, κατάφερε να πετύχει και γκολ με σουτ του Οριόλ στο 26'. Αυτό το τέρμα άλλαξε και το ροή της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και πραγματοποίησαν πολλά αβίαστα λάθη. Ο Αμπντούν με προσωπικές ενέργειες προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την καβάλα να έχει την υπεροχή και σε αυτό συνέβαλε η είσοδος του Γιάννου στη θέση του Ναζλίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης. Γιάννου και Αλεξάντροβτς προσπάθησαν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι, όμως, κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σηφάκη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αρης με καλή αμυντική λειτουργία κρατούσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα, ενώ ο Χαβίτο με την ταχύτητα του δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της Καβάλας από τα δεξιά.

Ο Οκούκα έριξε στον αγώνα ότι επιθετικό όπλο διέθετε στον πάγκο, αλλά τα γεμίσματα των παικτών της Καβάλα αποτελούσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς των "κιτρίνων". Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Αρης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα.

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης

Καβάλα (Ντράγκομιρ Οκουκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Σιόντης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Ντικρόκ, Αλεξάντροβιτς (74' Ιωάννου), Αμπντούν, Ναζλίδης (45' Γιάννου), Ονουάτσι (71' Δρόσος).
Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βαγγέλι, Οριόλ, Κουλουχέρης, Μίσελ, Πρίττας, Τόχα, Μενδρινός (72' Ναφτί), Χαβίτο, Τσεσνάουσκις (87' Καζναφέρης), Τσέζαρεκ (58' Ρουίς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: