Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Συντριβή για Λεβερκούζεν!


Η Λεβερκούζεν ηττήθηκε με 6-3(!) από τη Γκλάντμπαχ στη «Μπάι Αρένα» στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της ΜπουντεσλίγκαΣτο πιο θεαματικό παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, η αντίπαλος του Άρη στο Europa League έδειξε τεράστια κενά στην άμυνα και γνώρισε ταπεινωτική ήττα από τη Γκλάντμπαχ εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί ακόμη περισσότερα γκολ και από τις δύο πλευρές. Η άμυνα της ομάδας του Γιουπ Χάινκες έμοιαζε να αποτελείται από ερασιτέχνες, με τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς να κάνουν …πάρτι στην κυριολεξία!

Ο 19χρονος Πάτρικ Χέρμαν ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε δύο τέρματα. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 20’, ενώ πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 44’, με ωραίο σουτ. Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωσινά στο 24’ ο Ερέν Ντερντιγιόκ, ενώ στο 40’ ο Ρόελ Μπρούβερς έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, για να κλείσει το ημίχρονο στο 3-1 υπέρ της Γκλάντμπαχ.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο 56’ ο Χουάν Αράνχο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-4, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αρτούτο Βιδάλ σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 60’, η αμυντικοί των «Ασπιρίνων» απέτυχαν να αποκρούσουν τη μπάλα μέσα στην περιοχή τους, εκείνη κατέληξε στον Ιντρίσου, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή πέτυχε το 5ο γκολ της ομάδας του. Στη συνέχεια και στο 69’ ο Μάρκο Ρόις, αφού έκανε μία κατά μέτωπο κούρσα, με τους αντίπαλους αμυντικούς να τον …κοιτάζουν, με ένα πολύ ωραίο τελείωμα έκανε και το 1-6!

Ένα λεπτό μετά, ο Στέφαν Κίσλινγκ, έπειτα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ, Λόγκαν Μπέιλι, όπου ίσως να υπήρξε και φάουλ, έστειλε τη μπάλα με άνεση στα δίχτυα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, μάλιστα, ο Νικολάι Γιόργκενσεν έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο το σκορ και να δώσει ελπίδες στην ομάδα του. Στη συνέχεια, η Λεβερκούζεν έχασε λίγες ακόμη καλές ευκαιρίες, όμως τα πάντα είχαν κριθεί, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με τη νίκη, έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια.

Η σύνθεση της Λεβερκούζεν:

Άντλερ, Χίπια, Κάντλετς, Βιδάλ (Μπάλιτς), Ράιναρτζ, Κάστρο, Μπάλακ (Μπέντερ), Μπαρνέτα (Γιόργκενσεν), Ρενάτο Αουγκούστο, Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: