Σε διακοπές στο Μοντεβιδέο βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, ο οποίος δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την αποθεωτική υποδοχή που έτυχε κατά την άφιξή του στην Ελλάδα. Ο 32χρονος επιθετικός μίλησε στην ιστοσελίδα ovaciondigital.com.uy όπου εξέφρασε τον θαυμασμό του γι’ αυτό που έζησε... Ο τίτλος του κομματιού είναι... « στα ελληνικά είναι ο «τρελός» Αμπρέου».



«Μου είχαν πει ότι θα με περίμεναν στο αεροδρόμιο ένα ενθουσιώδες κοινό 7.000 ατόμων, ωστόσο εγώ περίμενα το πολύ 2-3.000. Ωστόσο, μόλις βγήκα από τον αερολιμένα και είδα τον κόσμο, αναρωτήθηκα: «Αυτοί προφανώς δεν έχουν έρθει για μένα». Όταν οι σεκιούριτι προσπάθησαν να με μετακινήσουν, αντιλήφθηκα την πραγματικότητα. Ήταν μια τρέλα! Το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ήταν μια σημαία της Ουρουγουάης, κάτι το οποίο με συγκίνησε ιδιαίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπρέου και συνέχισε:

«Μετά με πήγαν κατευθείαν στο κατάστημα του συλλόγου, που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο, όπου είδα πως είχαν τυπωθεί φανέλες με το όνομά μου και φυσικά με το Νο13. Οι Έλληνες είναι σαν κι εμάς ή τους Αργεντινούς, αφού αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Πρωινό, μεσημεριανό, σνακ, δείπνο και ποδόσφαιρο είναι η ζωή τους. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δέκα αθλητικές εφημερίδες και αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί».

«Ήρθα με άδεια»

Ο Ουρουγουανός επιθετικός αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά από κάποιες δηλώσεις του προέδρου της Ρεάλ Σοσιεδάδ, σύμφωνα με τις οποίες δεν είχε πάρει άδεια για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και να ανακοινωθεί η μεταγραφή.

«Απ’ ότι φαίνεται αρκετοί δημοσιογράφοι πίστευαν ότι εγώ πήγα στη Θεσσαλονίκη, δίχως άδεια. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια και αυτό μπορεί να το ξεκαθαρίσει και ο πρόεδρος. Δεν μπορούσα να αγωνιστώ στο τελευταίο ματς, λόγω μυϊκού τραυματισμού, ενώ προβλήματα αντιμετώπιζαν και άλλοι έξι συμπαίκτες μου. Αυτοί πήγαν στις πόλεις τους κι εγώ «πέταξα» για την Ελλάδα, προκειμένου να περάσω από ιατρικές εξετάσεις και να παρουσιαστώ. Κάτι που γνώριζαν τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδαs. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, που μου επέτρεψαν να πάρω μεταγραφή σε μία μεγαλύτερη ομάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

<< George Bak >>