Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Νέα για τεννις (Γουίμπλετον)

Εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε για τον Ρότζερ Φέντερερ και το παιχνίδι με τον Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεθ. Ο Ελβετός Νο2 στην Παγκόσμια κατάταξη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, επικρατώντας του Ισπανού αντιπάλου του με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-4) μετά από 1 ώρα και 26 λεπτά αγώνα.

Το εισιτήριο για τους «32» του Γουίμπλεντον πήρε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ απέναντι στον Σιμόν Γκρέουλ. Ωστόσο, ο Σέρβος τενίστας κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις του Γερμανού, νικώντας τον με 3-0 σετ (7-6, 6-1, 6-4).

Από εκεί και πέρα, δύσκολα προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο οι Ρόμπιν Σόντερλινγκ, Μάριν Σίλιτς, Μάρντι Φις, Φερνάντο Βερντάσκο και Τόμι Ρομπρέδο, ενώ τυχερός στάθηκε ο Τζο Γουίλφρεντ Τσονγκά, αφού δεν πρόλαβε ούτε καν να σερβίρει απέναντι στον Σιμόνε Μπελόλι καθώς ο αντίπαλός του αποσύρθηκε εξαιτίας τραυματισμού στην πλάτη.

Εκτός η Σαράποβα

Μεγάλη νίκη πέτυχε επί της Μαρία Σαράποβα η Γκιζέλα Ντούλκο. Η 24χρονη Αργεντινή εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ρωσίδας και κατάφερε να τη νικήσει με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-4) και να πάρει εκείνη το εισιτήριο για το τρίτο γύρο του λονδρέζικου τουρνουά. Αυτή ήταν η μοναδική έκπληξη στο μονό των γυναικών. Η Σερένα Γουίλιαμς ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκροθ με 2-0 σετ (6-2, 6-1), ενώ εξίσου εύκολα νίκησε και η Ελενα Ντεμεντίεβα τη Γαλλίδα Ρεζαΐ με 2-0 σετ (6-1, 6-3). Χαντούτσοβα, Μπαρτολί και Κιρστέα πέρασαν στον επόμενο γύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: