Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Σε απολογία Παναθηναϊκός, Βαβζίνιακ και ΑΕΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για δεύτερη φορά και για διπλή παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κλήθηκαν σε απολογία από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, για την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 12:00, ο Παναθηναϊκός και ο Γιακούμπ Βαβζίνιακ.

Όπως αναφέρεται, σε έλεγχο που έγινε στη διάρκεια του αγώνα της 21ης Φεβρουαρίου με τον Πανιώνιο και σ΄ αυτόν της 22ας Μαρτίου με τον Αστέρα Τρίπολης, προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το πρώτο δείγμα του Βαβζίνιακ, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία 4-methyl-2-hexanamine. Το αποτέλεσμα θεωρείται οριστικό διότι παρήλθε η προθεσμία δήλωσης επανεξέτασης του δείγματος.

Επίσης, την ίδια ημέρα κλήθηκε σε απολογία και η ΑΕΚ, για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών της στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Τρίτη 30/06/2009 και ώρα 12:00) την παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 6η αγωνιστική των PlayOffs ΟΠΑΠ. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ

Επίσης, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον ποδοσφαιριστή J.Wawrzyniak διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-2-2009 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και 22-3-2009 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία 4-methyl-2-hexanamine, το οποίο, θεωρείται οριστικό, διότι παρήλθε η προθεσμία δήλωσης επανεξέτασης του ως άνω δείγματος».

* Ήτοι για παράβαση του άρθρου 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με άρθρα: 1 Υπ. Αποφ. 3519/05 και 25 Υ. ΑΠ. 19514/05 και των σχετικών διατάξεων του Κεφαλαίου ΙΙ του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: