Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οριοθετούνται οι στόχοι!!

papasterianos
Μανώλης Παπαστεριανός, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Βαλεντίνος Βλάχος, Μαυρουδής Μπουγαΐδης, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης. Απ’ όλα έχει ο… μπαξές του Άρη, οι άνθρωποι του οποίου βλέπουν τις τελευταίες ημέρες πάρα πολλά ονόματα να έρχονται στο μεταγραφικό προσκήνιο.
Ρεπορτάζ: Aριστοτέλης Σαββίδης
Τι ισχύει όμως και τι όχι; Σύμφωνα με πληροφορίες του ARENAfm.gr, η πιο προχωρημένη περίπτωση απ’ όλες είναι αυτή του Παπαστεριανού, ο οποίος είχε συνάντηση με τους ανθρώπους των κίτρινων και όλα δείχνουν ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών.
Απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να τελειώσει το θέμα, όπως φυσικά και η ελευθέρας του απ’ τη ρουμάνικη Κονκόρντια.
Πολύ ψηλά στη λίστα βρίσκεται και ο Βλαχοδήμος, που αποτελεί προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την κατηγορία των Κ24, στην οποία ανήκουν και άλλοι παίκτες. Επαφή φαίνεται ότι υπήρξε και με την πλευρά του Μπουγαΐδη, ο οποίος ανήκει στη Γρανάδα, αλλά δεν αγωνίζεται και μοιάζει πιθανό να αποχωρήσει είτε ως ελεύθερος, είτε ως δανεικός.
Από εκεί και πέρα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα ονόματα των Σιώπη και Μπουχαλάκη, τα οποία ήρθαν στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι περιπτώσεις τους δεν απασχολούν, ούτε αναμένεται να απασχολήσουν τους κίτρινους.
Πηγή: arenafm.gr

Μπερμπάτοφ για ΠΑΟΚ!! (vid)

berbatov
Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, σύμφωνα με πληροφορίες του ARENAfm.gr προτάθηκε και πάλι στον ΠΑΟΚ. Ο 32χρονος Βούλγαρος άσος δεν παίζει φέτος βασικός στη Φούλαμ και αποτελεί διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη.
Το συμβόλαιό του Βουλγάρου άσου τελειώνει το καλοκαίρι και εφόσον αποκτηθεί θα είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή της εποχής Σαββίδη και το βαρύ «πυροβολικό» στην επίθεση.










Πηγή: arenafm.gr

Λυσσαρίδης για ΠΑΟΚ & Ιβάν!

00409D9A09763144900F8802E9600AB6
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Λυσσαρίδης και σχολίασε μεταξύ άλλων την ενίσχυση του συλλόγου “Λάμψη” από τον Ιβάν Σαββίδη, το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ αλλά και την κατάστασ που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρόταση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ώστε να εμπλακεί στα διοικητικά της ομάδας.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Λυσσαρίδης:
Για την ενίσχυση του συλλόγου “Λάμψη” από τον Ιβάν Σαββίδη: “Η δική μου συμβολή ήταν η μεταφορά του προβλήματος. Όλα τα εύσημα πρέπει να πάνε στον Ιβάν Σαββίδη και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με τη δωρεά του Γιώργου Παντελάκη κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως η κλινική. Αυτή η πτέρυγα ανακαινίστηκε από έναν πρόεδρο του ΠΑΟΚ και εξοπλίστηκε από έναν νέο. Οι συνθήκες και για την παροχή υπηρεσιών και για την φιλοξενία των γονέων είναι εξαιρετικές. Οι συνθήκες πλέον βοηθάνε και στη θεραπεία και στην ίαση. Η έλλειψη σημειώνεται στο ιατρικό προσωπικό κάτι που προσπαθεί να καλύψει ο κ. Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ”.
Για τις επαφές που είχε με τον Σαββίδη: “Δεν έχουμε συχνή επικοινωνία με τον κ. Σαββίδη, απλά εξαιτίας του προβλήματος επικοινωνήσαμε. Είχα κάποια διαφορετική άποψη σε ότι το διοικητικό μοντέλο και δεν είχα δεχτεί τη πρόσκληση που μου είχε γίνει τότε. Έχει κλείσει αυτός ο κύκλος. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πάρει ένα δρόμο και ο Σαββίδης είναι ευλογία για τον σύλλογο, που έχει πάρει μια τροχιά, η οποία σύντομα φαίνεται πως θα ευδοκιμήσει. Σαν φίλαθλος σίγουρα πηγαίνω στο γήπεδο και παρακολουθώ την ομάδα”.
Για τις μεταγραφές που χρειάζεται η ομάδα: “Δεν χρειάζεται να κάνουμε όλοι τον προπονητή. Η ομάδα έχει έναν καταξιωμένο προπονητή και ένα καλό ρόστερ. Ελπίζω να ενισχυθεί η ομάδα και αυτό που θέλω είναι να δημιουργήσει ο προπονητής την χημεία της ομάδας. Σε θέματα αγωνιστικά δε γνωρίζω περισσότερα από τους αρμόδιους του συλλόγου. Υπάρχει ένας εξαιρετικός προπονητής με εμπειρίες αλλά και πολλοί άνθρωποι μέσα που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη. Σίγουρα οι μεταγραφές του καλοκαιριού δεν ήταν οι πιο επιτυχημένες. Προσωπικά θα ήθελα να έβλεπα τον ΠΑΟΚ να παίζει πιο ελκυστικό και όμορφο ποδόσφαιρο”.
Για το αθλητικό κέντρο που δημιουργεί ο Ιβάν Σαββίδης: “Πιστεύω πως η καλλιέργεια τμημάτων υποδομής είναι εξαιρετικά σημαντική για να έχει επιτυχίες και συνέχεια ο ΠΑΟ Κ. Μια καλλιέργεια η οποία θα πρέπει να γίνει καλά με σωστούς ανθρώπους και εξαιρετικές υποδομές. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα βγει κερδισμένος από αυτό. Μια τέτοια κίνηση θα αποφέρει καρπούς και πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα”.
Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: “Παρακολουθώ την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων καθώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μου αρέσει πολύ. Παρακολουθώ τον σφυγμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ας μην έχω διοικητικό ενδιαφέρον. Δεν θα ξανασυμμετέχω διοικητικά στην Ένωση, αν και πολλοί θεωρούν πως η αποχώρηση μου ήταν πρόωρη. Εγώ  θεωρώ πως έκλεισε ο κύκλος της παρουσίας μου. Παράλληλα, ετοίμασα μια ομαλή και άξια εκδοχή και πιστεύω πως έπραξα πάρα πολύ καλά. Μετά από τρεις τριετίες ή ίσως και νωρίτερα πρέπει κάποιος να αποχωρεί. Από παραδείγματα σε άλλους χώρους, όπως η πολιτική, βλέπουμε ότι πολλοί με την αποχώρηση τους κοιτάνε πως θα κάνουν τους διάδοχους τους να αποτύχουν. Η διαδοχή μου από τον Διονύση Ψωμιάδη ήταν σωστή. Η επιθυμία του Ψωμιάδη τώρα να συμμετέχει ακόμα και ως πρόεδρος είναι διαφορετική περίπτωση. Ο καθένας έχει διαφορετικά πράγματα στο μυα λό του”.
Πηγή: arenafm.gr

«Χρειαζόταν εδώ και χρόνια»

bakouras
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο  εμπορικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας, για την πρωτοβουλία του να καλέσει όλους τους φορείς του συλλόγου του Άρη, ώστε να υπάρξει συσπείρωση και ενότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Παράλληλα, ανέφερε πως η εν λόγω συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δέκα χρόνια, ώστε να ήταν καλύτερα τα πράγματα στον σύλλογο.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Λεωνίδας Μπακούρας:
“Ξεκινάμε μια κίνηση για να υπάρξει συσπείρωση καθώς διαφορετικά δεν υπάρχει λογική στον σύλλογο. Πρέπει να βοηθήσουμε την διοίκηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και πιστεύω πως θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα και αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό. Αν δεν υπάρξει συσπείρωση στις τάξεις του Άρη οδεύουμε προς την αποτυχία. Έχω καλέσει τους προέδρους και το σημαντικό είναι κανείς να μη μιλήσει για το χθες αλλά να κοιτάξουμε το σήμερα και το αύριο. Θα δούμε σήμερα το απόγευμα ποιοι θα ανταποκριθούνε και θα δούμε και πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας της ομάδα. Θεωρώ πως είναι πιο εύκολο από πέρυσι να σώσουμε την χρονιά αν υπάρξει κάποια ενίσχυση και σταματήσει ο πόλεμος στις τάξεις του συλλόγου. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος και θα προσπαθήσουμε τα πάντα.
Όλοι μας έχουν ξεγραμμένους αλλά με ενότητα και προσπάθεια για το άρθρο 99 θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η προηγούμενη διοίκηση απέτυχε παταγωδώς. Εγώ θα ζητήσω από τον Ψηφίδη αλλά και τους συνδέσμους να βοηθήσουν όσο μπορούν. Ότι μας ζητήσει η διοίκηση θα το κάνουμε και πρέπει να στρέψουμε τα όπλα εκτός Χαριλάου. Η συνάντηση που θα γίνει είναι για το ποδόσφαιρο καθώς η ΚΑΕ βρίσκεται σε καλή μέρα. Ελπίζω να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε κάποιους χορηγούς και να βοηθήσουμε την ομάδα. Αυτή η κίνηση συσπείρωσης θεωρώ πως χρειαζόταν εδώ και δέκα χρόνια. Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι γύρω από τον σύλλογο θέλουν το καλό του συλλόγου. Όσοι σκέφτονται για τρίτη εθνική είναι εκτός της οικογένεια του Άρη”.
Για το θέμα επενδυτή: “Ήταν γελιοποίηση αυτό που έγινε στο θέμα επενδυτή. Για να έρθει ένας επενδυτής πρέπει να υπάρξει ομοφωνία και ενότητα . Πρέπει όλοι να κοιτάνε τον Άρη και όχι το προσωπικό συμφέρον”.
Πηγή: arenafm.gr

Κάλεσμα της ΚΑΕ Άρης!!

No 807475
Ανακοίνωση-κάλεσμα της ΚΑΕ Άρης για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ίκαρο Χαλκίδας, που θα γίνει αύριο (28/12) στην Θεσσαλονίκη.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:
«Η Άρης ΚΑΕ ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή (27/12) τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ίκαρο Χαλκίδας (28/12, 16.00) στο «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Οι τιμές των εισιτηρίων: 10 ευρώ στις θύρες 1, 4, 5-6, 7, 8, 9, 10, 15 ευρώ στις θύρες 2-3. Επιπλέον, υπάρχει παιδικό εισιτήριο σε όλες τις θύρες του γηπέδου για ηλικίες από 6 έως 12 ετών.
Τα εισιτήρια πωλούνται από τα γραφεία της Άρης ΚΑΕ (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλέ ντε Σπορ, 1ος όροφος, τηλ. 2310265 600) τις ώρες 09.00-17.00 και την ημέρα του αγώνα (28/12) από τα εκδοτήρια στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο από τις 14.00 έως και την έναρξη του αγώνα.
Μετά την επιτυχία της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η ομάδα μας στρέφεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος και η Άρης ΚΑΕ καλεί τους φιλάθλους της να γεμίσουν το γήπεδο και να ωθήσουν τους αθλητές μας στην κατάκτηση της νίκης, εν όψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί».

«Καλάφας» για Άρη!

kalafas
Ο Γιώργος Καλαφατάκης φαίνεται να κερδίζει έδαφος για τον πάγκο του Άρη,  καθώς το οικονομικό είναι ένα θέμα που απασχολεί στην περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Η διοίκηση του Άρη κυνηγάει την περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη, ωστόσο μεγάλο αγκάθι στην συμφωνία είναι το οικονομικό, δεδομένου πως ο έμπειρος τεχνικός έχει συμβόλαιο με την Κίνα.
Η εναλλακτική λύση ακούει στο όνομα του Γιώργου Καλαφατάκη, όπου χθες (26/12) έγινε συνάντηση με μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ, όπου και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.
Πηγή: arenafm.gr

Τα τυπικά για Σαντίν και ΑΠΟΕΛ!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σέζαρ Σαντίν στον ΑΠΟΕΛ, αφού ο Βραζιλιάνος φορ θα φτάσει στη Μεγαλόνησο.

Τα τυπικά για Σαντίν και ΑΠΟΕΛ
Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Σέζαρ Σαντίν θα μεταβεί αύριο στην Κύπρο για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ, η ιστοσελίδα «sport-fm.com.cy» υποστηρίζει πως αυτό θα γίνει σήμερα και θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αφού ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στην Κοπεγχάγη, αφού είχε παίξει στις 7 Δεκεμβρίου για 59 λεπτά κόντρα στην Βέστελαντ για το πρωτάθλημα Δανίας.

Μάλιστα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για το ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής στο «ΓΣΠ» με τον ΑΕΛ Λεμεσού, προσθέτοντας ακόμη μία λύση στην επίθεση στη μάχη που δίνει η ομάδα του Έλληνα προπονητή για το πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει Παναθηναϊκό ο Μαργαρίτης!

Χωρίς τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που έχει πρόβλημα στον αστράγαλο θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Χάνει Παναθηναϊκό ο Μαργαρίτης
Απών από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (16:00, Δημόσια Τηλεόραση) για την ενδέκατη αγωνιστική θα είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο φόργουορντ των Θεσσαλονικέων δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί και θα συνεχίσει θεραπεία.

Από την προπόνηση της Παρασκευής απουσίαζε και ο Ντι Τζέι Κούπερ λόγω γαστρεντερίτιδας, αλλά ο Σούλης Μαρκόπουλος ελπίζει ο Αμερικανός γκαρντ να είναι διαθέσιμος για το ματς της Κυριακής.Πηγή: sport-fm.gr

Άρης… σε ετοιμότητα!!

Μετά τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και την αποχώρηση του Βαγγέλη Αγγέλου, ο Άρης υποδέχεται το Σάββατο τον Ίκαρο.

Άρης… σε ετοιμότητα
Ο Άρης φιλοξενεί τον Ίκαρο Χαλκίδας για την ενδέκατη αγωνιστική το Σάββατο (16:00) στον απόηχο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και της αποχώρησης του Βαγγέλη Αγγέλου από την τεχνική του ηγεσία.

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, εν όψει του αγώνα με τον Ίκαρο», δήλωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας, Παρασκευάς Μουρατίδης, και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες ημέρες, είχαμε να διαχειριστούμε την αποχώρηση του προπονητή και την επιτυχία της ομάδας να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου. Παίκτες, Διοίκηση και σταφ, είμαστε μαζί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το αυριανό παιχνίδι με τον Ίκαρο Χαλκίδας. Είναι ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες, γι' αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, καθώς η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει την πολυτέλεια να υποτιμήσει την πολύ καλή ομάδα του Ικάρου».

Ο γκαρντ της ομάδας, Γιάννης Αθηναίου, ανέφερε από τη δική του πλευρά: «Πολύ γρήγορα πρέπει να επιστρέψουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος για το ματς με τον Ίκαρο στην έδρα μας. Το γεγονός ότι προερχόμαστε από τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, δεν πρέπει να μας εφησυχάσει. Αντιθέτως, είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, ώστε με τη νίκη επί του προσεχούς μας αντιπάλου, να επισφραγίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλή εμφάνιση που κάναμε προ ημερών. Ξέρουμε ότι ο Ίκαρος είναι καλή ομάδα και διαθέτει παίκτες που συνδυάζουν εμπειρία και ποιότητα, οπότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον υποτιμήσουμε».

«Χτυπάει» Μαντούρο ο ΠΑΟΚ!!

Σε πολύ καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική μεταγραφή βρίσκεται ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» προχωρά την υπόθεση του Ολλανδού αμυντικού μέσου της Σεβίλλης, Έντιγκες Μαντούρο!

«Χτυπάει» Μαντούρο ο ΠΑΟΚ!
Σε προχωρημένες επαφές με έναν παίκτη που συνοδεύεται από εξαιρετικές συστάσεις βρίσκεται ο ΠΑΟΚ!

Έπειτα από υπόδειξη του Χουμπ Στέφενς, του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Ολλανδού αμυντικού μέσου (που αγωνίζεται και ως στόπερ), Έντιγκες Μαντούρο.

Ενός παίκτη που δε βρήκε πολύ χρόνο συμμετοχής στη Σεβίλλη, ωστόσο όλα τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο.

Tόσο στον Άγιαξ απ’ όπου και ξεκίνησε (70 συμμετοχές, 9 γκολ), όσο και στη Βαλένθια, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για περισσότερες από 100 φορές την τετραετία 2008-2012, κατακτώντας μαζί της και το «Copa Del Rey».

Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι πριν μετακινηθεί στους Ανδαλουσιανούς, είχε απορρίψει πρόταση ανανέωσης από τις «νυχτερίδες», αλλά και του Ουνάι Έμερι να τον ακολουθήσει στη Σπαρτάκ Μόσχας.

Εκτός της ποδοσφαιρικής του αξίας ωστόσο, ο Μαντούρο απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ της Ισπανίας λόγω και μιας περιπέτειας που πέρασε με την υγεία του. Αυτής που ξεκίνησε με την ανακοίνωση (λίγο μετά τη μεταγραφή του στη Σεβίλλη) ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καρδιά. Κι ευτυχώς ολοκληρώθηκε με εξετάσεις που έδειξαν ότι έχει μεν μια σπάνια ανωμαλία, η οποία ωστόσο δεν απειλεί τη ζωή του και του επιτρέπει ν’ αγωνίζεται κανονικότατα.






Πηγή: sport-fm.gr

«Μάρτενς με μεταγραφή, Ενόχ δανεικός στον ΠΑΟΚ»

Κοντά στη συμφωνία με τον Μάαρτεν Μάρτενς για μεταγραφή από την Άλκμααρ και στον δανεισμό του Ενόχ από τον Άγιαξ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, όπως δημοσίευσε το ιταλικό site «mondopallone.it».

«Μάρτενς με μεταγραφή, Ενόχ δανεικός στον ΠΑΟΚ»
Στην Ιταλία οργιάζουν οι φήμες για τον ΠΑΟΚ, καθώς το ιταλικό site «mondopallone.it» έγραψε πως ο «δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται κοντά στις δυο μεταγραφές που προσπαθεί από την ολλανδική αγορά.

Η πρώτη εκ των δύο είναι αυτή του Μάαρτεν Μάρτενς από την Άλκμααρ που θα γίνει με κανονική μεταγραφή και η δεύτερη αυτή του Εγιόνγκ Ενόχ από τον Άγιαξ με τη μορφή δανεισμού.

«O ΠΑΟΚ δε σπαταλά καθόλου χρόνο και προχωρά σταδιακά στην απόκτηση δύο στόχων του για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Όπως έχει τονιστεί από πολλά ελληνικά μέσα Βρύζας και Τσιστιακόφ έχουν συμφωνήσει με τον Μάρτενς και πλησιάζουν στον δανεισμό του Ενόχ.

Ο μεσοεπιθετικός της Αλκμάαρ ενδέχεται να υπογράψει συμβόλαιο 2,5 ετών, με τις αποδοχές του να φτάνουν τις 700 χιλιάδες ευρώ. Οι «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να τα βρουν με τον ολλανδικό σύλλογο, ο οποίος θα αξιώσει σίγουρα ένα ποσό για έναν παίκτη του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Όσον αφορά στον μέσο Ενόχ, δεν έχει βρει θέση στον Άγιαξ έως τώρα τη φετινή σεζόν, γεγονός που τον οδηγεί με δανεισμό πιθανότατα στον ΠΑΟΚ για το επόμενο εξάμηνο. Τα μέσα που βρίσκονται κοντά στον «Δικέφαλο του Βορρά» αναφέρουν ότι οι δυο παίκτες μπορεί να βρίσκονται στον ΠΑΟΚ πριν από το παιχνίδι του με την Ξάνθη στις 5 Ιανουαρίου, σε μία αρκετά αισιόδοξη προσέγγιση, η οποία μπορεί να γίνει πιο εύκολα πραγματικότητα στην περίπτωση του Ενόχ
».
Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Άρης δεν θα κάνει παιδομάζωμα»

Στο ξεκίνημα του β’ γύρου ο Άρης θέλει να κάνει νέα αρχή. Και θα το προσπαθήσει -όπως ανέφερε ο Σούλης Παπαδόπουλος- με παίκτες (είτε απ’ το εξωτερικό, είτε δανεικούς) που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα.

«Ο Άρης δεν θα κάνει παιδομάζωμα»
Την πολιτική που θ’ ακολουθήσει ο Άρης στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου περιέγραψε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στον «Arena», ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε ότι εκείνοι δεν θα κάνουν παιδομάζωμα και δεν θ’ αποκτήσουν παίκτες που θα πάρουν παιχνίδια στην πλάτη της ομάδας.

Αντίθετα, θα γίνει προσπάθεια για ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα (όπως ο Παπαστεριανός) ενώ παραδέχθηκε ότι εξετάζονται περιπτώσεις απ’ το εξωτερικό και δανεικών.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παπαδόπουλος

Για την προσπάθεια ανασύνταξης του Άρη: «Η διοίκηση έχει πάρει τα ηνία και πρέπει να οργανωθούμε. Μέρα με την μέρα συντονιζόμαστε όλο και παραπάνω. Βρίσκομαι στην Αθήνα και κάνω κάποιες συζητήσεις. Από εδώ και πέρα δε πρόκειται να κάνουμε κάποιο παιδομάζωμα. Έχουμε κάποιους στόχους και θα προσπαθήσουμε να τους κατακτήσουμε.

Δε θα κάνουμε μεταγραφές απλά για να γίνουν. Επιπλέον, υπάρχει και η πιθανότητα να πάρουμε κάποιους δανεικούς. Ο Άρης πουλάει πολύ και συνέχεια μας προτείνονται παίκτες. Εμείς όμως θέλουμε αυτούς που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν άμεσα. Δε θέλουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πάρουν παιχνίδια στη πλάτη του Άρη. Υπάρχει μια συγκεκριμένη λίστα με θέσεις, αλλά και κάποια ονόματα. Κοιτάζουμε και πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό».

Για την περίπτωση του Παπαστεριανού: «Είχα μια πολύ καλή συνεργασία και με τον Μανώλη (σ.σ. Παπαστεριανό) και μου αρέσει ως παίκτης. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα του προέδρου. Αυτό που μου αρέσει εμένα είναι πως όλα τα παιδιά πάνω από τα 24 έχουν δείξει πως θέλουν να γυρίσουν στον Άρη. Παρότι πέρασαν πολλά, θέλουν τον Άρη».

Για τους ξένους της ομάδας και τις ανανεώσεις που έπρεπε να γίνουν: «Οι τρεις ξένοι έχουν αποχωρήσει, κάτι που είναι δυσάρεστο. Βέβαια ο μόνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο Ουντότζι. Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που δε μπορείς να κάνεις μεταγραφές, κάνεις ανανεώσεις. Πέρυσι σίγουρα θα προσπαθούσα να ανανεώσω πολλούς παίκτες που έφυγαν».

Για τον αριθμό των μεταγραφών: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε 4-5 μεταγραφές σε συνεργασία με τη διοίκηση. Από εκεί και πέρα, αν δε τα καταφέρουμε, δεν θα πάρουμε παίκτες απλά για να λέμε πως πήραμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι με το υπάρχον ρόστερ και με τη βοήθεια του υπέροχου κόσμου θα τα καταφέρουμε. Γίνεται μια νέα αρχή με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Οι μεταγραφές μπορεί να γίνουν και σε μία μέρα η σε μία ώρα. Δεν υπάρχει άνεση χρόνου η ατόμων».

Για τη διαιτησία: «Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τη διαιτησία. Απλά θέλω να πω πως ο Άρης πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους διαιτητές. Όλοι είδαμε τι έγινε στα Γιάννενα και πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα».

Για το ματς με τον Απόλλωνα: «Πλέον κοιτάμε στο επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, το οποίο μετράει ουσιαστικά για έξι πόντους».

Και τυπικά παρελθόν ο Μιλίνκοβιτς!!

Και τυπικά παρελθόν ο ΜιλίνκοβιτςΤη λύση της συνεργασίας με τον Ζόρανβ Μιλίνκοβιτς ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης με αρκετές ημέρες καθυστέρηση.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι λύθηκε και τυπικά η συνεργασία με τον Σέρβο προπονητή Ζόραν Μιλίνκοβιτς, τον άμεσο συνεργάτη του Ζόραν Λόντσαρ, καθώς και τον γυμναστή Ραντιβόγιε Ραντάκοβιτς.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Σέρβος τεχνικός ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, καθώς και το τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος οι κίτρινοι είχαν στον πάγκο τους τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Έτοιμος να υπογράψει ο Μενδρινός!

Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Μενδρινού στον Πλατανιά, καθώς βρίσκεται στην Κρήτη ο παίκτης. Πρόταση από το Ισραήλ έχει ο Τόρες.

Έτοιμος να υπογράψει ο Μενδρινός
Στα Χανιά μετέβη ο Κώστας Μενδρινός για να υπογράψει εντός της ημέρας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πλατανιά. Ο 28χρονος μέσος αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στον Πανιώνιο και θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή της κρητικής ομάδας στην χειμερινή περίοδο, ύστερα από αυτή του Δημήτρη Σιαλμά. Ο Μενδρινός έχει 14 συμμετοχές στη φετινή Superleague.

Επιπλέον, ο Πλατανιάς αναζητεί δύο παίκτες ακόμα, έναν για την άμυνα και έναν που θα μπορεί να αγωνιστεί στα «φτερά» της επίθεσης. Πιθανό να ψάξει ο Νίκος Αναστόπουλος και έναν φορ. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από την έκβαση της υπόθεσης Τόρες, ο οποίος έχει δεχθεί πρόταση από ομάδα του Ισραήλ. Πηγή: sport-fm.gr

«Δίχτυα» Άρη σε Βλάχο!

Προσπάθεια για να αποκτήσει τον Βαλεντίνο Βλάχο κάνει ο Άρης. Ποιο το συν της περίπτωσης, πως το αντιμετωπίζει ο παίκτης. Δύσκολα θα προχωρήσει του Φουρλάνου.

«Δίχτυα» Άρη σε Βλάχο
Μια από τις θέσεις για την οποία αναζητεί παίκτη ο Άρης είναι αυτή του δεξιού μπακ και γίνονται κινήσεις για να πάρει δανεικό από την Μπριζ τον Βαλεντίνο Βλάχο, σύμφωνα με τη Nova.

Οι «κίτρινοι» έχουν ξεμείνει από επιλογές για το δεξιό άκρο της άμυνας, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Νίκου Ψυχογιού, ο οποίος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι σε θέση να αγωνιστεί από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά.

Βεβαίως, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον σύλλογο από το Βέλγιο, καθώς το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε για 2+1 χρόνια. Ωστόσο, ο 21χρονος παίκτης δεν εμφανίζεται αρνητικός στο να έρθει στον Άρη, διότι δεν έχει παίξει σε επίσημο αγώνα της Μπριζ.

Στα συν της περίπτωσης είναι η ηλικία του ποδοσφαιριστή, καθώς μπορεί να αποκτηθεί μόνος ένας άνω των 24 ετών και λογικά αυτός θα είναι ο Μανώλης Παπαστεριανός. Επιπλέον, για την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ακουστεί ο Σπύρος Φουρλάνος, που είναι συμπαίκτης του Βλάχου, αλλά η περίπτωση του είναι πιο δύσκολη.
Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Και νίκες και θέαμα»

Νίκες που θα αφήνει στον ΠΑΟΚ ελπίδες να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και που θα προέρχονται από θεαματικό ποδόσφαιρο θέλει ο Χούμπ Στέφενς ενόψει του δεύτερου γύρου.

Στέφενς: «Και νίκες και θέαμα»
Στον τρόπο που θέλει να βλέπει τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται αναφέρθηκε ο Χουμπ Στέφενς στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο Ολλανδός τεχνικός συγκρίνοντας την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ όταν παίζουν, φορώντας τη «γαλανόλευκη», δήλωσε πως στόχος του είναι ο «Δικέφαλος του βορρά» να παίρνει νίκες, αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο.

Ακόμη, ο Στέφενς τόνισε πως πλέον ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται καλύτερα από ότι πριν δύο μήνες, ωστόσο επισήμανε πως ακόμη πρέπει να δουλέψουν στην επίθεση, αλλά και στην αμυντική λειτουργία, ώστε να αποφύγουν τα λάθη που κάνουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση από το καλοκαίρι και ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο τα βήματα με τα οποία χτίζεται μια ομάδα μετριούνται με τις μεταγραφικές περιόδους. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση λοιπόν για το πόσο είχατε συμμετοχή στις μεταγραφές, στην επιλογή των παικτών, αν είχαν την έγκρισή σας ή δεν είχατε το χρόνο να τους τσεκάρετε;

«Ήταν πρόβλημα που ήρθα αργά. Όμως, όπως λέω πάντα, τα κάνουμε όλοι μαζί, πιστέψτε με. Όπως και τώρα, είμαστε όλοι μαζί. Όταν μιλάμε για μεταγραφές, ή το υπάρχον ρόστερ, μιλάμε μαζί με τον καθέναν. Κι αυτό είναι σημαντικό. Δεν είναι μόνο ο προπονητής, αλλά και το τμήμα σκάουτινγκ, είναι πολύ σημαντικοί, να φέρνουν καλούς παίκτες και να τους ζητάμε ποιούς παίκτες θέλουν να δουν για εμάς. Όχι με ονόματα, αλλά με χαρακτηριστικά παικτών, αυτά είναι τα σημαντικά. Κι αυτό είναι που είπα, ότι χρειάζεται μεγάλη ομάδα για να παίρνει αποφάσεις. Και πιστέψτε με, εγώ δεν είμαι σημαντικός. Ο ΠΑΟΚ είναι σημαντικός! Είμαι μόνο ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ και μετά από μένα ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει κι άλλο. Δεν είμαι σημαντικός, πιστέψτε με…Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις. Μπορώ να δώσω συμβουλές, όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο καιρό μ΄αυτούς τους παίκτες. Μπορώ να πω ότι αυτός ή ο άλλος παίκτης ότι είναι καλοί, αλλά όταν θα φύγω, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί μ΄αυτούς τους παίκτες. Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν συμφωνεί με τους ποδοσφαιριστές που εγώ τους πρότεινα που ίσως είναι καλοί για εμάς, τότε δεν θα έρθουν, πιστέψτε με! Κι επίσης αν κάποιος από τους σκάουτερς φέρει έναν παίκτη κι εγώ πω ότι δεν είναι αρκετά καλός για εμάς, τότε πιστεύω ότι επίσης δεν θα έρθει. Δουλεύουμε και στο σκάουτινγκ και στις μεταγραφές ως ομάδα! Κι είναι το πιο σημαντικό, όλοι να συμφωνούμε σε αυτό που αποφασίζουμε. Κι όταν συμβαίναι αυτό, δεν κάνουμε τόσα λάθη. Όταν μόνο ένας παίρνει τις αποφάσεις…Είναι πολύ δύσκολο».

Κι εφόσον αυτή η ομάδα έχει την έγκρισή σας, τους μαθαίνετε, δουλεύετε καθημερινά, νομίζω ότι έχετε και συναισθήματα για τους παίκτες σας. Πως αισθάνεστε λοιπόν όταν ένας παίκτης ή κάποιοι παίκτες, δεν έχουν την έγκριση των οπαδών, όταν οι οπαδοί εναντιώνονται;

«Εγώ είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να έχουμε μια οικογένεια! Κι όταν οι οπαδοί δεν συμφωνούν με κάποιους παίκτες ή δεν στηρίζουν κάποιους παίκτες, τότε χάνει την υποστήριξη ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό είναι απίστευτο για μένα. Όταν θες να κερδίσεις, όταν θες να έχεις μια καλή ομάδα, πρέπει να την υποστηρίξεις. Όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα. Είμαστε όλοι στην ίδια οικογένεια, όπως λέω πάντα, είμαστε όλοι μαζί κι είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουν αυτούς τους παίκτες. Είτε τους παίκτες που είναι στην Εθνική ομάδα, ή οποιονδήποτε άλλο…Είναι παίκτες του ΠΑΟΚ, αυτό είναι το σημαντικό. Αυτό είπα και για τον Κάτσε. Ο Κάτσε είναι ένας πολύ νέος ποδοσφαιριστής. Κι έκανε ένα λάθος, φυσικά έκανε ένα λάθος! Και το ξέρει, απολογήθηκε…Όμως τώρα, μετά από 3-4 μήνες, είναι η ώρα να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Οποιοσδήποτε άνθρωπος αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί όχι ο Κάτσε! Ελάτε! Είμαστε όλοι μαζί, ζει στα δικά μας αποδυτήρια, θα παλέψει για τον σύλλογο… Ή ακόμη για τους διεθνείς παίκτες μας… Κι εκείνοι είναι εδώ για τον ΠΑΟΚ!».

Συμφωνείτε με την άποψη αρκετών ότι οι διεθνείς έχουν άλλη εικόνα όταν παίζουν με την Εθνική;

«Όχι, εκεί παίζουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο! Έχουν άλλο στυλ. Πιστέψτε με, η Εθνική ομάδα τα έχει πάει περίφημα και κάποιοι παίκτες αισθάνονται πιο άνετα σε μια άλλη ομάδα, απ΄ότι στον ΠΑΟΚ. Εμείς όμως θέλουμε να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο που να το ευχαριστιούνται οι οπαδοί και οι θεατές. Θέλουμε να τους κάνουμε να διασκεδάσουν. Φυσικά και θέλουμε τα αποτελέσματα. Αλλά αν εμείς παίξουμε όπως η Εθνική ομάδα, πιστέψτε με ότι δεν είναι πάντα τόσο ωραίο να το βλέπεις. Φυσικά είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις, ειδικά με την Εθνική σου ομάδα. Από την εποχή του Ρεχάγκελ στην Εθνική, πόσο αμυντικά έπαιζαν! Απίστευτο…Αν το κάναμε αυτό εδώ, θα στέλναμε τους φιλάθλους στο σπίτι τους! Όχι…Θέλουμε να φέρουμε περισσότερους. Κι όπως λέμε τώρα, παίζουμε αυτή τη στιγμή καλύτερα απ΄ότι 2 μήνες πριν. Όμως τα τελειώματα δεν είναι εκεί. Παίζουμε καλύτερα μέχρι τα 5 μέτρα πριν την εστία. Πρέπει όμως να κάνουμε και αυτό το βήμα. Πιστέψτε με, θέλω να κερδίσω κάθε παιχνίδι, αλλά θέλω να παιξω και καλό ποδόσφαιρο. Και φυσικά έχουμε παίκτες που στην Εθνική παίζουν ίσως σε διαφορετική θέση ή με άλλο τρόπο. Όμως στον ΠΑΟΚ παίζουμε με το δικό μας στυλ. Και κάποιες φορές είναι δύσκολο για κάποιους παίκτες να παίξουν σε μια ομάδα. Όμως είναι παίκτες του ΠΑΟΚ! Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό! Είμαστε οικογένεια».

Πότε θα πείτε ότι η ομάδα έχει την υπογραφή σας στο 100%; Μιλήσατε για τα τελευταία 5 μέτρα του γηπέδου, είναι αυτά τα τελευταία μέτρα που πρέπει να διανύσει η ομάδα;

«Όχι, όχι, όχι…Εννοώ ότι αυτή τη στιγμή παίζουμε καλά μέχρι 5 μέτρα από την αντίπαλη εστία. Και πρέπει πάντα να παίρνουμε πολλές αποφάσεις. Δεν μπορώ να κάθομαι στον πάγκο και να ξεκουράζομαι. Μ΄αρέσει να κάθομαι στον πάγκο, όταν έχουμε βάλει 3-4 γκολ από νωρίς και να σκέφτομαι ότι τώρα είμαστε οκ. Τώρα παίζουμε ένα ποδόσφαιρο που πρέπει να παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις από τον πάγκο, για να κερδίσουμε το ματς, ή να κάνουμε τις αλλαγές και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Θέλουμε να παίξουμε αυτό το ποδόσφαιρο που θα μπορούμε να το παρακολουθούμε πιο χαλαροί στον πάγκο και ελπίζω ότι θα φτάσουμε εκεί. Τώρα δεν μπορούμε. Δεν παίζουμε το τέλειο ποδόσφαιρο. Παίζουμε καλύτερα, αλλά όχι τέλεια. Πρέπει να κάνουμε αυτά τα βήματα. Φυσικά είναι δύσκολα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά μ αρέσει αυτό. Ακόμη και για μας θέλουμε τα καλά αποτελέσματα, για τον τρόπο που παίζουμε. Κι όταν παίζουμε καλά έχουμε την δυνατότητα να ολοκληρώνουμε τις προσπάθειες, να βάζουμε πιο πολλά γκολ…Αλλά αυτά τα 5 μέτρα…Είναι πολύ σημαντικά! Επίσης κάνουμε λάθη στην άμυνα σε μερικά παιχνίδια κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με τους παίκτες και να δουλέψουμε. Έχουμε ένα πολύ νεαρό δεξί μπακ. Είναι φυσιολογικό να κάνει λάθη και το ξέρουμε, αλλά πρέπει να μάθει από αυτά! Κι επίσης τα τελευταία ματς τα παίξαμε με τον Τζαβέλλα στα στόπερ. Όταν του είπα την ιδέα μου και τον ρώτησα τι σκέφτεται μου είπε «κόουτς, δεν έχω παίξει εκεί! Θα είναι η πρώτη φορά!». Του είπα όμως ότι στην προπόνηση όταν έπαιζε εκεί, ήταν μια χαρά. Γιατί να μην το δοκιμάσουμε; Και τα τελευταία ματς παίζει εκεί και τα πάει περίφημα! Παίζει καλύτερα ως κεντρικός αμυντικός απ΄ότι ακόμη κι ως αριστερό μπακ! Πρέπει όμως να δεις κάτι στην προπόνηση…Είναι αυτό που είπα στους φιλάθλους. Ελάτε να δείτε την προπόνηση! Τότε μπορείτε ακόμη να με ρωτήσετε και κάποια πράγματα. Ακόμη και τους δημοσιογράφους. Μια φορά ρώτησα κάποιον αν βλέπει τις προπονήσεις. Είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβουν τι κάνουμε. Δεν δουλεύουμε μόνο στην προετοιμασία. Δουλεύουμε και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Φυσικά όταν έχεις τόσα πολλά παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις και τόσο πολλά. Μόνο μπορείς να αποκαταστήσεις τον εαυτό σου ως ποδοσφαιριστής. Δεν μπορείς να προπονηθείς σκληρά, πρέπει να είσαι προσεκτικός, για να είσαι εντάξει για τα ματς. Και μετά έχεις πολλούς τραυματισμούς και πολλά παιχνίδια . Πρέπει να πω όμως ότι ως τώρα είμαστε οκ με τους τραυματισμούς γιατί το επιτελείο έκανε καλή δουλειά και στην προετοιμασία και τους φέραμε σ ένα επίπεδο που δεν είχαμε νομίζω πολλά προβλήματα. Όπως πρέπει να συμβαίνει όταν έχεις ένα επίπεδο».


Μιλάμε πολύ για την ομάδα κι αυτή η κουβέντα θα μπορούσε να είναι ατελείωτη. Είναι τόσες πολλές οι λεπτομέρειες για τις οποίες θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία στη διάρκεια της σεζόν να μιλήσετε και με τους οπαδούς και με τον Τύπο. Μας δώσατε μια πρώτη ιδέα για το πως σκέφτεστε για την ομάδα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω…Κάνουμε τόσο μεγάλη κουβέντα για τον ΠΑΟΚ, για την ομάδα, το ρόστερ, τα πάντα. Όμως ο ΠΑΟΚ συμμετέχει σ΄ένα πρωτάθλημα που πιθανώς το τέλειο δεν είναι καν αρκετό! Μπορεί με 80 πόντους να χάσεις το πρωτάθλημα. Πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστείτε σ΄αυτό; Να αντιληφθείτε ότι με 1-2 στραβά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα χάνεις την ευκαιρία σου για την κατάκτηση του τίτλου;

«Είναι πολύ δύσκολο και το ξέρουμε. Ξέρω επίσης ότι δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Αν δείτε σε άλλες χώρες, αν είχαμε τόσους πόντους, όσους έχουμε τώρα, θα παίζαμε για την πρώτη θέση. Όχι στην Ελλάδα, αλλά το ξέραμε αυτό. Έπρεπε κι εγώ να το μάθω αυτό και δεν μπορώ εύκολα να το αποδεχθώ. Θέλω να κερδίσω το κάθε παιχνίδι! Και θέλω να πάρω τον τίτλο! Όμως ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο. Όταν χάνεις μια φορά και οι άλλοι δεν χάνουν καθόλου, είναι απίστευτο! Πρέπει όμως να κάνεις τη δουλειά σου και υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθείς αυτή την κατάσταση, όμως δεν μπορώ εγώ να την αλλάξω!».

Με πόσους πόντους στο τέλος της χρονιάς θα είστε χαρούμενος;

«Δεν είναι ακριβώς θέμα βαθμών. Είναι ο τρόπος που θα παίζουμε. Τις τελευταίες εβδομάδες ο τρόπος που παίζουμε είναι πολύ καλύτερος από πριν. Ξέρω ότι 2-3 μήνες πριν δεν παίζαμε καλά και ήμασταν τυχεροί που πετυχαίναμε γκολ στα τελευταία λεπτά. Όμως στα τελευταία ματς, κάνουμε τις ευκαιρίες. Και πρέπει να σκοράρουμε! Για μένα αυτό είναι πιο σημαντικό από τους βαθμούς. Φυσικά όταν κερδίζεις παίρνεις 3 πόντους. Και δεν ξέρω πόσους πόντους έχουμε…».

Δεν θυμάμαι ακριβώς, όμως νομίζω θα είναι ένα ρεκόρ για την ομάδα:

«Αυτό δεν είναι για μένα πάντως το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα του επόμενου αγώνα. Και να δώσουμε μερικές μέρες άδεια για να πάνε οι παίκτες στην οικογένειά τους και να περάσουν καλά Χριστούγεννα. Ακόμη και για μένα είναι σπουδαίο να είμαι με την οικογένειά μου και περνάω χρόνο μαζί τους. Από την άλλη πλευρά, σκέφτομαι και την 29η Δεκεμβρίου όταν θα ξαναξεκινήσουμε, και σκέφτομαι ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα. Αυτή είναι η δουλειά μας και παρότι φυσικά θα ξεκουραστείς και λίγο, πρέπει να σκεφτόμαστε την επόμενη προπόνηση, τον επόμενο αγώνα. Αυτή είναι η δουλειά μας!».

Είναι ξεκάθαρο σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι δυο καλύτερες ομάδες. Η διαφορά είναι στους 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αισθάνεστε ότι η απόσταση στην ποιότητα των δυο ομάδων είναι τόσο μεγάλη;

«Είναι διαφορετικό…Φυσικά κι έχουν πολλή ποιότητα. Αλλά έχουμε κι εμείς ποιότητα! Και νομίζω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε εκείνους, αλλά να βλέπουμε τον εαυτό μας! Και οι παίκτες πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση και να βγάζουν αυτό που μπορούν και το ταλέντο τους. Φυσικά είναι 10 βαθμοί διαφορά…Ο τρόπος όμως που παίξαμε στην Αθήνα…δεν μ΄έκανε καθόλου χαρούμενο! Δεν παίξαμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Ίσα ίσα ήταν από τα χειρότερά μας παιχνίδια αυτή τη σεζόν… Θα δούμε ποιά είναι η πραγματική διαφορά όταν θα παίξουμε εμείς καλά. Και θα έρθουν στην Τούμπα! Και θα δούμε πως θα είναι τότε. Ελπίζω ότι θα παίζουμε καλύτερα εκείνη την περίοδο. Φυσικά είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που παίζουμε τώρα, αλλά μπορούμε καλύτερα. Και πρέπει να βελτιωθούμε!».

Μετά από έξι μήνες που έχετε δει το πρωτάθλημα με όλα τα περίεργά του, ακόμη και αυτά για τα οποία δεν θα μπορούσα να σας βάλω σε θέση να αναφέρετε, καθώς υπάρχουν ποινές γι΄αυτό…

«Είπα μερικές φορές ότι να μιλάς είναι ασήμι, αλλά είναι χρυσός να μην λες τίποτα. Αυτό είναι το σωστό σ΄αυτή την περίπτωση. Να μη λες τίποτα, αλλά να σκέφτεσαι γι΄αυτό. Τα ξέρουμε αυτά, πρέπει να τα αποδεχτούμε και να παλέψουμε. Αλλά πρώτα να κοιτάμε τον εαυτό μας».

Σ΄αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τώρα ξέρετε, πιστεύετε μέσα σας στ΄αλήθεια ότι μ΄εσάς στο τιμόνι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει έναν τίτλο; Και δε μιλάω μόνο για τη φετινή χρονιά…

«Πρέπει να το δούμε…Πως θα έρθουν οι παίκτες από τις διακοπές, μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης και μετά θα δούμε! Ελπίζω ότι μπορούν να έχουν εξέλιξη και μετά τις γιορτές. Ελπίζω λοιπόν να διασκεδάσουν τώρα, να μείνουν με τις οικογένειές τους και να επιστρέψουν φρέσκοι και σε καλή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Να προσπαθήσουμε μετά να είμαστε όλο και καλύτεροι. Και μετά υπάρχει πάντα η πιθανότητα! Αν δεν έχεις την πίστη σ΄αυτό, τότε σταμάτα το ποδόσφαιρο! Πρέπει να έχουμε την πίστη και τη θέληση για νίκη! Όταν το κάνεις αυτό πάντα έχεις πιθανότητες».

Αρκετά με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε έναν άνθρωπο με ποδοσφαιρικές εμπειρίες στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Και είναι τιμή να σας ρωτήσουμε για πράγματα που έχετε ζήσει. Τι νομίζετε ότι έχετε κερδίσει περισσότερο από το ποδόσφαιρο;

«Τα πάντα. Τι θα ήμουν εγώ χωρίς το ποδόσφαιρο; Τίποτα! Έπαιξα ποδόσφαιρο, τώρα είμαι προπονητής, το ποδόσφαιρο μου έδωσε πολλά! Δεν θα ήμουν στη Θεσσαλονίκη αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο. Επίσης έχω μια καλή ζωή, είμαι ευτυχισμένος. Και νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μου το έδωσε αυτό. Χωρίς ποδόσφαιρο δεν ξέρω τι θα ήμουν. Τώρα είμαι ένας έμπειρος προπονητής και προσπαθώ να βοηθήσω τους παίκτες. Κι ελπίζω να φέρω κάτι καλό για τον ΠΑΟΚ. Θα δούμε το μέλλον τι θα φέρει μ΄αυτόν τον συνδυασμό…Αλλά…Έι! Είμαι ένας πλούσιος άνθρωπος! Είμαι ευτυχισμένος, υγιής κι αυτά είναι τα πιο σημαντικά».

Εκτός από προπονητής είστε όμως και οικογενειάρχης. Σύζυγος, πατέρας, παππούς. Σας λείπουν;
«Φυσικά…Ειδικά τα παιδιά του γιού μου, μου λείπουν πάρα πάρα πολύ. Καμιά φορά μπορείς μέσω skype να τους δεις και να δουν τον παππού τους, αλλά μου λείπουν! Φυσικά είμαι εδώ, είναι η δουλειά μου και ξοδεύω πολύ χρόνο στη δουλειά, όμως σου λείπει η οικογένεια πολλές φορές. Είναι φυσιολογικό. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, αλλά τα εγγόνια μου, μου λείπουν πιο πολύ…πιστέψτε με».

Πως θα περιγράφατε τη ζωή σας; Ήταν δύσκολη; Δεν ήταν πάντοτε εύκολη…
«Δεν ήταν πάντοτε εύκολη, αλλά νομίζω ότι είμαι μαχητής! Ακόμη και στα νιάτα μου δεν ήταν πάντα διασκεδαστική και εύκολη. Έχω παλέψει για να γίνω ο άνθρωπος που είμαι τώρα. Όμως είμαι χαρούμενος μ΄αυτό κι ελπίζω και οι άνθρωποι γύρω μου να είναι ευτυχισμένοι με μένα. Κάποιες φορές τους απογοητεύω. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, πας παραπέρα. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι είμαι χαρούμενος με την υπάρχουσα κατάσταση».

Είστε ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει τα λάθη του. Όταν κοιτάζετε πίσω, στην καριέρα σας, στη ζωή σας, βλέπετε πολλά λάθη;
«Ναι, όπως επίσης βλέπω και πολλά σωστά. Όταν όμως φτάσεις να πάρεις μια απόφαση, δεν μπορείς να επιστρέψεις… Παίρνεις μια απόφαση και πρέπει να είσαι ικανοποιημένος μ΄αυτή. Και είναι καλύτερα να παίρνεις αποφάσεις, παρά να μην το κάνεις. Όταν δεν παίρνεις αποφάσεις, τότε νομίζω ότι είσαι «looser»! Κι εγώ δεν θέλω να είμαι “looser”. Θέλω να είμαι νικητής».

Και πόσο εύκολα ξεχνάτε τα λάθη των άλλων;
«Επίσης συγχωρώ…Πολλοί άνθρωποι γύρω σου κάνουν λάθη. Και σε όλους δίνω δεύτερη ευκαιρία, ελπίζοντας ότι μαθαίνουν από τα λάθη που κάνουν. Τα λάθη είναι για όλους. Να μαθαίνουμε όμως απ΄αυτά! Κάθε μέρα μαθαίνεις…Μια μέρα που δεν έμαθες τίποτα, είναι μια χαμένη μέρα! Και δε θέλω να χάνω τις μέρες… Θέλω να κερδίζω τις μέρες».

Μιλάτε πολύ συχνά για τις «δεύτερες ευκαιρίες». Δίνετε και τρίτη;
«Μερικές φορές ναι…Αλλά κάποιες άλλες, με κάποιους ανθρώπους…όχι! Γίνεσαι σκληρός τότε, αλλά πρέπει να είσαι ειλικρινής. Με κάποιον που δεν θέλει να μάθει από τα λάθη που κάνει…μπορείς να το ξεχάσεις».

Η τελευταία ερώτηση… Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;
«Είναι δύσκολο… Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να το κάνουν αυτό άλλοι άνθρωποι για σένα. Δε νομίζω ότι είναι σημαντικό τι πιστεύω εγώ για μένα. Έλεγα πάντα ότι θέλω να είμαι ειλικρινής κι αυτό είναι σημαντικό για μένα. Οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να περιγράψουν τον άνθρωπο Χιουμπ Στέφενς, καλύτερα απ΄ ότι μπορώ να το κάνω εγώ».

Ωραία, αφού δεν απαντάτε αυτή την ερώτηση, θα κάνω μια επιπλέον!
«Οι πιο σωστοί άνθρωποι να απαντήσουν είναι η οικογένειά σου. Και οι άνθρωποι που είναι απευθείας κοντά σου. Μπορούν να περιγράψουν έναν άνθρωπο σαν εμένα. Δεν θα το κάνω εγώ για μένα».

Σας ευχαριστούμε πολύ κόουτς. Ήταν μια τέλεια ευκαιρία να κάνουμε αυτή την κουβέντα αυτή τη χρονική στιγμή. Δεν έχετε πάντα το χρόνο σε μια συνέντευξη τύπου να πείτε τα πάντα.
«Κι επίσης σε μια συνέντευξη τύπου δεν λες τα πάντα. Μερικές φορές πρέπει να παριστάνεις τον πολιτικό! Μερικά πράγματα δεν τα λες. Κι αυτό που είπα επίσης στην Αθήνα, μετά το ματς με τον Ατρόμητο, μερικές φορές είναι καλύτερα να μη λες κάτι. Και πρέπει να χαμογελάς για κάποια πράγματα που βλέπεις».

Οι άνθρωποι δεν είναι ανόητοι, καταλαβαίνουν!
«Ελπίζω».

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά…
«Επίσης! Στους φιλάθλους μας, στους ανθρώπους γύρω και μέσα στο σύλλογο, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος».

«Ψάχνει την… έξοδο ο Λόπεθ»

Τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να φύγει από τον ΠΑΟΚ ο Ινίγκο Λόπεθ αναλύει ιστοσελίδα της Γρανάδα.

«Ψάχνει την… έξοδο ο Λόπεθ»
Υπό… όρους πρόκειται να αφήσει τον ΠΑΟΚ ο Ινίγκο Λόπεθ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «granadacf.ideal.es».

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ σημειώνει πως ο παίκτης «ψάχνει την έξοδο από τον ΠΑΟΚ».

Μάλιστα, συμπληρώνει πως αυτό θα συμβεί μόνο με μία προϋπόθεση: «Αν ο Ισπανός θέλει να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να λύσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2015».

Ολοκληρώνοντας το κείμενο υποστηρίζει πως η διοίκηση της Γρανάδα παρουσιάζεται ενήμερη πως ο Ισπανός στόπερ είναι διαθέσιμος, όμως δεν είναι διατεθειμένη να τον πάρει πίσω. Πηγή: sport-fm.gr

Αυστραλία: Del Piero… Te Quiero!! (videos)

Τι και αν είναι Ιταλός και όχι Ισπανός; Το «σε αγαπώ» μπορείς να το καταλάβεις σε όλες τις γλώσσες ειδικά όταν αφορά έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, όπως είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
Ο θρυλικός αρχηγός της Γιουβέντους πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ από εκτέλεση φάουλ στην αναμέτρηση της Σίδνεϊ με την Μπρισμπέιν Ρορ για το πρωτάθλημα Αυστραλίας, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε 5-2.
Ωστόσο, ο έμπειρος επιθετικός πρόσφερε για ακόμη μία φορά τη λάμψη του στην A-League αν και αυτό δεν ήταν αρκετό για τη Σίδνεϊ στην οποία αγωνίζεται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.
Αυτή ήταν η έκτη φετινή ήττα της Σίδνεϊ που έχει έξι νίκες και απέχει 9 βαθμούς από την αντίπαλό της που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας (27 έναντι 18).


Δείτε τα βίντεο:







Πηγή: onsports.gr

Ο Σουάρες και ο Μαραντόνα!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τις συγκρίσεις που έχουν αρχίσει και γίνονται για τους δύο λατινοαμερικάνους ηγέτες τον Λουίς Σουάρες - πού έχασε τη μάχη όχι τον πόλεμο κόντρα στη Σίτι - και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τους συλλόγους Λίβερπουλ - Νάπολι και το Μουντιάλ. Υπερβολικό ή όχι έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις, άνισες προς το παρόν, του Λουίς Σουάρες με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Όσοι βλέπουν πιό μακριά θεωρούν ότι θα είναι ο επόμενος... Ντιέγκο, επηρεασμένοι προφανώς από τον άστατο χαρακτήρα του, το λατινοαμερικάνικο αίμα που ρέει στις φλέβες του, ακόμη και το... χέρι που έκανε σε μεγάλη διοργάνωση! Στο Μουντιάλ του 1986 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα το που χαρακτηρίστηκε ως το «χέρι του Θεού» κόντρα στην Αγγλία και ο Λουίς Σουάρες στο Μουντιάλ κόντρα στη Γκάνα το 2010, όπου απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή. Ο Μαραντόνα ήταν ο πιό μισητός άνθρωπος στην Αγγλία για εκείνο το χέρι και ο Σουάρες στη Γκάνα (δόθηκε πέναλτι στο 120΄, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στα πέναλτι προκρίθηκε η Ουρουγουάη- ενώ η αφρικανική ομάδα θα ήταν η πρώτη που πήγαινε στις 4).
     Κυρίως, όμως αυτά που συνδέουν τον ουρουγουανό επιθετικό με τον αργεντίνο θρύλο είναι το γεγονός ότι ζει σε άλλους ρυθμούς το παιχνίδι της ομάδας του, ο μεν με τη Λίβερπουλ-που απέχει 3β από την κορυφή- και ο τέως με τη Νάπολι, αλλά και το ότι είναι ο ηγέτης έτοιμος να σηκώσει όσο βάρος κι αν χρειαστεί στην πλάτη του!
      Στο εξωτερικό και ειδικά στην Αγγλία έχουν αρχίσει ήδη οι συγκρίσεις και τα μισόλογα. Οι επικριτές του, θεωρούν ότι θα ξεφουσκώσει, καθώς ο ρυθμός με τον οποίο σκοράρει θυμίζει... καταιγίδα έχοντας φτάσει ήδη τα 19 γκολ. Εϊναι μέσα στα φαβορί για το χρυσό παπούτσι στην Ευρώπη και έχει καλύτερη στατιστική από τον Ρονάλντο. Όπως και ο Μαραντόνα τότε, δεν τον ενδιαφέρει να γίνει αρεστός σε όλους. Τις περισσότερες αντιπάθειες απέκτησε με εκείνο το δάγκωμα την  ώρα παιχνίδιού, όμως αν θυμηθείτε τα καμώματα του Μαραντόνα είναι τόσα πολλά... Ακόμη και σε δημοσιογράφους είχε ρίξει εκτός αγώνων με αεροβόλο!
      «Ο Σουάρες είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Μαραντόνα ήταν τότε στον κόσμο» είναι μία θεωρία που βρίσκει πολλούς σύμφωνους. 'Ομως ο 26χρονος ουρουγουανός ενδεχομένως να μπει σφήνα στο εγγύς ή απώτερο μέλλον, αν καταφέρει το εξής: Να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ και να πάρει το παγκόσμιο με την Ουρουγουάη το ερχόμενο καλοκαίρι ή στο μέλλον! Θυμάστε πολλούς ποδοσφαιριστές να έχουν πάρει από το χέρι μία ομάδα, να κάνουν τόσο πολύ την διαφορά και να την οδηγούν στο πρωτάθλημα; Να έχουν τόσο μεγάλο μερίδιο σε έναν τίτλο; Ναι, ο Μαραντόνα το είχε καταφέρει με τη Νάπολι, ενώ ακόμη και ο Μέσι, πολλοί συμφωνούν ότι είναι σούπερ παίκτης, όμως στη Μπαρτσελόνα, έχει πολλούς παικταράδες δίπλα του, όπως και ο Ρονάλντο στη Ρεάλ. Τότε με τη Νάπολι η Μίλαν ήταν ιδιαίτερα δυνατή.
       Κάποιοι τον έχουν- λόγω Λίβερπουλ- παρομοιάσει με τον Κένι Νταγκλίς, όμως το ταμπεραμέντο του, η «φωτιά» που βγάζει αυτό το παλικάρι, δεν έχει σχέση με τον... ψυχρό πρώην παίκτη της αγγλικής ομάδας. Είπαμε: δεν είναι μόνο τα γκολ που τον συνδέουν με τον Μαραντόνα, είναι πολλά άλλα...
       Ακόμη και το παιδικό όνειρο να φτάσει ψηλά, η παιδιάςτικη επιθυμία να μεγαλουργήςει, το γεγονός ότι ήταν γιός μίας οικογένειας που ζούσε σε γκέτο. Ένας αμετανόητος εγωιστής, που δεν παύει να έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ πρόσφατα έγινε ο πιό ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ. Κάτι μου λέει, πως τα επεισόδια αυτού του τρελο-ουρουγουανού θα είναι πολλά, με χρυσές και μαύρες στιγμές. Οι χρυσές πάντως, ας μην είναι κόντρα στην Εθνική μας...
Πηγή: gazzetta.gr

Το γκολ που ακύρωσαν στη Λίβερπουλ!! (vid)

Η Λίβερπουλ διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για το γκολ του Στέρλινγκ που ακυρώθηκε στο ντέρμπι με τη Σίτι, αφού ο Άγγλος καλύπτεται ένα μέτρο! Δείτε το βίντεο.
Το ντέρμπι της Boxing Day στην Πρέμιερ Λιγκ έβγαλε μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Μάντσεστερ, παρά το γεγονός πως οι Reds πήραν κεφάλι στο σκορ. Παρ' όλα αυτά το συγκρότημα του Ρότζερς «φωνάζει» δικαιολογημένα για το κακώς ακυρωθέν γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 19ο λεπτό της συνάντησης κι ενώ δεν υπήρχε ακόμα σκορ, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο 19χρονος εξτρέμ καλυπτόταν από τον αμυντικό των «Πολιτών».

Δείτε τη φάση στο βίντεο που ακολουθεί:




Πηγή: gazzetta.gr

Κάλεσμα για «ενιαίο Άρη» από Μπακούρα

Ο εμπορικός διευθυντής της ΕΠΑ κάλεσε όλους τους φορείς του συλλόγου να ενώσουν τις δυνάμεις τους, τονίζοντας πως ο Άρης θα πρέπει να είναι ενιαίος και αδιαίρετος.
Πρωτοβουλία συσπείρωσης στους «κίτρινους» από τον Λεωνίδα Μπακούρα, που προσκάλεσε τηλεφωνικά το απόγευμα της Πέμπτης όλους τους φορείς του Άρη, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων, ώστε να δώσουν το «παρών» στην σημερινή (27/12, 19:00) συνάντηση στο Grand Palace της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα εκείνοι που προσκλήθηκαν είναι ο πρόεδρος, Λάμπρος Σκόρδας, οι ομόλογοι του σε ΑΣ και ΚΜΑ, Θωμάς Γιώτας και Παναγιώτης Στεφανίδης, ο πρώην πρόεδρος, Γιάννης Ψηφίδης ως εκπρόσωπος της κίνησης που έγινε πρόσφατα για την εξεύρεση λύσης και για τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, αλλά και μέλη των δύο μεγαλύτερων συνδέσμων της ομάδας, του SUPER 3 και των Ιερολοχιτών.
Εκείνο που επισήμανε στην επικοινωνία τους ο Λεωνίδας Μπακούρας είναι πως: «Μόνος σκοπός μου είναι να ενωθούμε όλοι γύρω από το πρόβλημα του Άρη και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν έχουμε περιθώρια για διχόνοια και εσωστρέφεια. Ο Άρης οφείλει να είναι ενιαίος και αδιαίρετος απέναντι στις προκλήσεις.
Φιλοδοξώ να βγούμε ενωμένοι από την αίθουσα και σαν μια γροθιά για τους επόμενους κρίσιμους μήνες να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Άρη. Μόνο συσπειρωμένοι μπορούμε να κάνουμε τον Άρη δυνατό και ελκυστικό, ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την εμπορική αξία του, προσελκύοντας χορηγούς και επενδυτές».
Πηγή: gazzetta.gr

Οι καλύτεροι!!

Οι Μπλέιζερς νίκησαν 116-112 τους Κλίπερς στην παράταση και πλέον είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Νίκη των Σπερς στο Ντάλας.

Οι καλύτεροι!
Ποιος θα το πίστευε πριν δύο μήνες πως οι Μπλέιζερς θα είχαν λίγο πριν βγει το 2013 το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ… Κι όμως, η ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος επικράτησε 116-112 των Κλίπερς στην παράταση και με 24-5 έχει πλέον την καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Ο Νικολά Μπατούμ με τρίποντο στα 5,8’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο και οι γηπεδούχοι με κορυφαίο τον Λαμάρκους Όλντριτζ με 32 πόντους και 10 ριμπάουντ «καθάρισαν» τους αντιπάλους τους παρά τη μεγάλη βραδιά των Πολ και Γκρίφιν.

Οι Σπερς μετά την εντός έδρας ήττα από τους Ρόκετς δεν θα μπορούσαν να χάσουν και στο άλλο ντέρμπι του Τέξας. Με ηγέτη τον Ντάνι Γκριν που είχε 22 πόντους με απόλυτη ευστοχία (5/5 τρίποντα) πέρασαν με 116-107 από το Ντάλας απέναντι στους Μάβερικς. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 25 πόντους για τους γηπεδούχους, που έπαιξαν χωρίς τους ασθενείς σέντερ Ντάλεμπερτ και Ράιτ.

Οι Χοκς επικράτησαν 127-125 των Καβαλίερς στο Κλίβελαντ μετά από δύο παρατάσεις παρά τους 40 πόντους του Κάιρι Ίρβινγκ. Υπεύθυνος γι’ αυτό ο Τζεφ Τιγκ, που με τρίποντο 4,9’’ πριν το τέλος της πρώτης παράτασης ισοφάρισε σε 108-108, ενώ πέτυχε και το νικητήριο καλάθι στη δεύτερη με buzzer-beater φτάνοντας τους 34 πόντους.

Ο Τζέιμς Χάρντεν πέτυχε τους 22 από τους 27 πόντους του από βολές και οι Ρόκετς νίκησαν με 100-92 τους Γκρίζλις που φωνάζουν για τη διαιτησία. Ο Κώστας Κουφός σε 23:07 είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/5 δίποντα), 11 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε σε ένα ακόμη ματς.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 116-112 (κ.α. 101-101) Όλντριτζ 32 (10 ριμπ.), Μπατούμ 19, Μάθιους 19, Λόπεζ 11 (15 ριμπ.), Λίλαρντ 14, Ουίλιαμς 12-Γκρίφιν 35 (11 ριμπ.), Πολ 34 (16 ριμπ.), Κρόφορντ 21, Μπαρνς 12, Τζόρνταν 2 (19 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ατλάντα Χοκς 125-127 (κ.α. 95-95, α’ πρτ. 108-108) Ίρβινγκ 40, Τόμπσον 22, Γουέιτερς 20, Μάιλς 10, Βαρεζάο 8 (17 ριμπ.)-Τιγκ 34 (14 ασίστ), Χόρφορντ 25, Μίλσαπ 20 (11 ριμπ.), Κόρβερ 20, Μακ 10.

Χιούστον Ρόκετς-Μέμφις Γκρίζλις 100-92 Χάρντεν 27, Τζόουνς 20, Λιν 18, Πάρσονς 15 (11 ριμπ.)-Ράντολφ 23 (17 ριμπ.), Τζόνσον 13, Κόνλεϊ 11, Κουφός 5 (11 ριμπ.).

Ντάλας Μάβερικς-Σαν Αντόνιο Σπερς 107-116 Νοβίτσκι 25, Έλις 23, Κάρτερ 20, Μπλερ 14 (11 ριμπ.), Καλντερόν 13-Πάρκερ 23, Γκριν 22, Ντάνκαν 21 (13 ριμπ.), Σπλίτερ 12, Ντιαό 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Είναι ωραίος ο Καλαματιανός!!

«Σκυλίσια Μέρα» με έναν από τους πλέον αγαπημένους ποδοσφαιριστές των Ενωσιτών τα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι δήλωνε ότι «Περίμενα πως θα είναι ο κόσμος κοντά στην ομάδα αλλά όχι τόσο πολύ. Ακουγόταν κάποια στιγμή γκρίνια για τις τιμές των διαρκείας και τέτοια, αλλά ο κόσμος έχει μεγάλη συμμετοχή όπως φαίνεται. Και δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη ζήτηση η ΑΕΚ στην Γ’ εθνική».
Ο Νίκος Γεωργέας ήταν, είναι και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές των Ενωσιτών οπαδών, αφού το όνομά του ακούγεται συχνότατα με συνθήματα.
Ο Γεωργέας γεννήθηκε σαν σήμερα το 1976 και στα 37 του χρόνια αποτελεί τον πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ΑΕΚ στην φετινή προσπάθειά της στην Γ’ εθνική, με στόχο όχι μόνο την επιστροφή στα σαλόνια, εκεί όπου δικαιωματικά ανήκει, αλλά και την αναγέννηση.

Ο ταχύτατος Καλαματιανός ταύτισε την καριέρα του με την ΑΕΚ. Αγωνιζόμενος σε πολλές θέσεις, έχοντας αντιμετωπίσει τραυματισμούς και δυσκολίες, καταφέρνει πάντα να δίνει το παρών στις μεγάλες μάχες με το δικό του ξεχωριστό και μαχητικό στυλ.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Καλαμάτα το 1995 και από το 2000 ως το 2012 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ (267 συμμετοχές, 2 γκολ). Πέρυσι έπαιξε στην Βέροια κι επέστρεψε στην Ένωση το περασμένο καλοκαίρι.
Πηγή: sportdog.gr

Κι όμως, αυτή η Λίβερπουλ μπορεί τίτλο!!

«Ντου από Παντού» για τη νίκη της Σίτι στο ματς της ημέρας της πρέμιερ, αλλά και γιατί η Λίβερπουλ κέρδισε περισσότερα απ’ όσα έχασε. Το...τούρμπο και ο σωστός δρόμος. Τρομερό πρωτάθλημα βλέπουμε στην Αγγλία, κάτι που φαίνεται κι από την βαθμολογία με τον απίστευτο συνωστισμό στην κορυφή. Όλα ανοιχτά είναι και δεν υπάρχει φαβορί αυτή τη στιγμή.
Τούρμπο
Η Γιουνάιτεντ έκανε την ανατροπή και δείχνει να βρίσκει την φόρμα της σιγά - σιγά, η Άρσεναλ γύρισε το παιχνίδι, ενώ η Σίτι πάει τούρμπο μετά και την αποψινή νίκη.
Τρομαχτική
Εγώ, όμως, θέλω να πω κάτι άλλο. Ότι έχω εντυπωσιαστεί από την Λίβερπουλ. Τρομαχτική η βελτίωσή της φέτος. Καμία σχέση με όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Με το «Χ»
Μπορεί, λοιπόν, η ομαδάρα Σίτι να κέρδισε, αλλά η Λίβερπουλ θα μπορούσε να φύγει τουλάχιστον με το «Χ» με τόσες ευκαιρίες που έχασε. Συν, βέβαια, εκείνη τη φάση με το ανύπαρκτο οφσάιντ στο α’ ημίχρονο.
Επίθεση εσύ; Κόντρα εγώ!
Η Λίβερπουλ κοίταξε στα μάτια τη Σίτι μέσα στο γήπεδό της. Την έπαιξε στα ίσια. Επίθεση εσύ; Κόντρα εγώ. Κόντρα εσύ; Ευκαιρία εγώ. Έτσι πήγε το ματς. Ειδικά απόψε η Λίβερπουλ έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει ούτε από αντιπάλους, ούτε από έδρες, ούτε από τίποτα. Κι ας έχασε.
Στέκεται!
Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ούτε ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο. Αυτό κανείς δεν το γνωρίζει. Ειδικά με τέτοιον ανταγωνισμό φέτος. Υπάρχουν τέσσερις, πέντε ομάδες που μπορούν να βγούνε πρωταθλήτριες.
Αυτό που βλέπω, όμως, είναι ότι η Λίβερπουλ στέκεται μέσα στο γήπεδο πολύ καλύτερα πια. Κι έχει προσωπικότητες στο παιχνίδι της σαν τον Σουάρες, που μπορούν ακόμα και μόνοι τους να κάνουν τη διαφορά.
Γιατί να μην μπορεί;
Μπορεί, λοιπόν, η Λίβερπουλ να σπάσει αυτή την κατάρα που την κυνηγάει με το πρωτάθλημα φέτος; Γιατί όχι; Γιατί να μην μπορεί; Ειδικά αν κάνει και μια – δυο προσθαφαιρέσεις τώρα τον Γενάρη. Και τα γράφω τώρα αυτά. Μετά από ήττα, όχι μετά τις νίκες που έκανε. Δεν κρίνω μόνο από ένα αποτέλεσμα, αλλά από την συνολική εικόνα.
Στον σωστό δρόμο
Η Λίβερπουλ, λοιπόν, πάνω απ’ όλα δείχνει χαρακτήρα. Έχει δύναμη, ομαδικότητα, ταχύτητα, αλλά και ποιοτικούς παίκτες. Ακόμα και φέτος να μην τα καταφέρει, μπορεί να το πετύχει την επόμενη σεζόν, αφού φέτος βάζει τις βάσεις. Μπαίνει στον σωστό δρόμο η ομάδα. Είναι φανερό αυτό…
Πηγή: sportdog.gr

Βαριά φανέλα, βαρύ πακέτο!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί γιατί Μήτρογλου και Ολυμπιακός απολαμβάνουν την συμβίωση τους παρά τις επίμονες σειρήνες του εξωτερικού ελλείψει ρήτρας στη νέα συμφωνία και ψάχνει τις πιθανές καραμπόλες που θα προκαλέσει ο Πελέ Πού να ‘ναι δηλαδή το «περίεργο» με το σταθερό ενδιαφέρον αγγλικών και άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων να κάνουν άμεσα δικό τους τον Κώστα Μήτρογλου;
Πού εντοπίζεται η «έκπληξη» στην αμείωτη ζήτηση του διεθνή κανονιέρη από το εξωτερικό;
Σίγουρα όχι, πάντως, στην εξαφάνιση της ρήτρας των 7 εκατομμυρίων που προϋπήρχε, αφού για έναν τέτοιο εκπορθητή των εστιών θεωρείται αυτονόητο στην ευρωπαϊκή αγορά ότι το τίμημα θα ήταν ούτως ή άλλως πολύ μεγαλύτερο ώστε να συναινούσε ο Ολυμπιακός στη διάθεση αγοράς του από οποιαδήποτε ομάδα πριν την εκπνοή του συμβολαίου του. Ακόμα με την προγενέστερη συμφωνία που «έδενε» του πρωταθλητές Ελλάδας με το μεγάλο «κανόνι» τους.
Για να ξεδιαλύνουμε λίγο τη νέα μακρόπνοη «χειραψία» Μαρινάκη και Μήτρογλου μέχρι το 2017, αξίζει να σταθούμε σε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες της:
- Η κίνηση της «ερυθρόλευκης» διοίκησης, που απέφερε λίγο πριν τις γιορτές το μυθικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό ετήσιων απολαβών του “killer Kostas” στο επίπεδο του 1,5 εκ. ευρώ, αποσκοπεί κατά βάση στην περίτρανη απόδειξη ότι οι δύο πλευρές αρέσκονται σε κοινή πορεία σε παρατεταμένο βάθος χρόνου.
Ο Μήτρογλου το απολαμβάνει που παίζει στον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται ως επιθετική «κολώνα» στα σχέδια τίτλων του εν Ελλάδι όσο και προς τη σταθερή ευρωπαϊκή του πρόοδο και ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχουν λόγο και αιτία να επιδιώκουν να αλλάξουν τον τρόπο της κοινής ποδοσφαιρικής ζωής τους.
- Τόσο ο ίδιος ο διεθνής φορ όσο και οι «ερυθρόλευκοι» δεν λογαριάζουν την πιθανή (μελλοντικά) μεταγραφή Μήτρογλου στο εξωτερικό, απαραίτητα ως φυσική εξέλιξη στην καριέρα του παίκτη, στη λογική ότι κάποια στιγμή θα γινόταν μαθηματικά. Ασφαλώς και έναν τέτοιο σκόρερ – εφόσον γυρίσει με το καλό υγιής στα γήπεδα με το Νέο Χρόνο και εξακολουθήσει να… σκίζει δίχτυα με την ίδια (πολλαπλή) ικανότητα και συχνότητα – φυσιολογικά τον «περιμένει» διεθνής σταδιοδρομία και δεν «κρατιέται» στο – όπως και να το κάνουμε – στενότερο ελληνικό ποδοσφαιρικό πλαίσιο. Ωστόσο, πρόεδρος και παίκτης συμφωνούν απόλυτα, ότι μια μεταπήδηση του σε ευρωπαϊκή ομάδα δεν πρόκειται να γίνει… για να γίνει!
Ο Μήτρογλου δεν είναι απλά ένας «καλός Έλληνας» που θα απορροφηθεί σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και θα φορέσει την οποιαδήποτε φανέλα. Η μεταγραφή του θα είναι άμεση προτεραιότητα για την ομάδα που (και όταν) θα πάει και η φανέλα της θα είναι βαριά.
- Είναι τέτοια, εκ φύσεως, η νοοτροπία, η σκέψη, η διάθεση του «Γερμανού», που ταιριάζει 100% και στην αντίληψη του προέδρου. Γι’ αυτό και δεν μπήκε ρήτρα στο νέο συμβόλαιο. Η αποζημίωση του Ολυμπιακού σε συνάρτηση με μετακίνηση του παίκτη στην Ευρώπη είναι άτυπα μια συμφωνία κυρίων που πολλές φορές ο λόγος έχει μεγαλύτερη και πιο βαρύνουσα σημασία.
- Πώς εξηγείται και διασφαλίζεται όλο αυτό; Το “moto” των πλάνων του Μήτρογλου για το ποδοσφαιρικό μέλλον του, λέει ξεκάθαρα ότι «φεύγω από τον Ολυμπιακό μόνο κατόπιν συνδυασμού τερπνού μετά ωφελίμου». Δηλαδή, μεγάλη ομάδα και μεγάλο deal. Ιδανική εξέλιξη και για τις δύο πλευρές. Ειδάλλως ο Μήτρογλου δεν έχει κανένα λόγο να ξεντυθεί από τα «ερυθρόλευκα». Η τελευταία αναπροσαρμογή του συμβολαίου του τον καλύπτει οικονομικά και, παράλληλα, ο Ολυμπιακός του εκπληρώνει κάθε ποδοσφαιρική προσδοκία, σε τίτλους και διαφήμιση του ονόματός του. Είναι η πρώτη – και ακριβοπληρωμένη – φίρμα της πρώτης, της κορυφαίας ελληνικής ομάδας. Κι αυτό τα περικλείει όλα για να δώσει την ακριβή διάσταση στην αγαπημένη σχέση Ολυμπιακού, Μαρινάκη (προσωπικά) και Μήτρογλου.
Πελέ, Γιαταμπαρέ και Εντινγκά
Σε ένα άλλο θέμα τώρα που αφορά στις χειμερινές κινήσεις των «ερυθρολεύκων» στην αγορά: Η διαγραφόμενη άμεση ένταξη του Πελέ στο «ερυθρόλευκο» δυναμικό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την άποψή μου, στο τι θα απογίνει περισσότερο με τον Γιαταμπαρέ και λιγότερο με τον Εντινγκά.
Όσο ο πρώτος δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα Μίτσελ η απογοήτευση στα διοικητικά κλιμάκια είναι πολύ μεγαλύτερη από την περίπτωση του δεύτερου. Για τον απλό λόγο ότι ο Γιαταμπαρέ έχει αγοραστεί και κόστισε μάλιστα πολλά λεφτά (κοντά στα 2,5 εκ.) για να κινείται μεταξύ πάγκου και… εξέδρας, ενώ ο Εντινγκά είναι δανεικός και ως εκ τούτου οι πρωταθλητές απαλλάσσονται ευκολότερα μαζί του.
Ο Πελέ, επίσης, για να μη συγχέουμε τους ρόλους, είναι ένας κεντρικός χαφ, 8άρι που λέμε, με δημιουργικές και εκτελεστικές ικανότητες και όχι βέβαια ανασταλτικές. Ό,τι δηλαδή είναι κατ’ ουσία και ο Γιαταμπαρέ, ασχέτως αν ο Μίτσελ για λίγο που τον δοκίμασε τον «κούμπωσε» ως δεξιό-ακραίο μέσο.
Συνεπώς το πρόβλημα με κλασικό κόφτη στην ομάδα παραμένει.
Και προφανώς είναι και η μοναδική έλλειψη σ’ αυτό το υπερπλήρες ρόστερ του Ολυμπιακού, άσχετα αν ο Μίτσελ παίζει με δύο χαφ στην ευθεία (ανασταλτικά), τους Σάμαρη, Μανιάτη και έχει εναλλακτική σ’ αυτό το αχώριστο ντουέτο και (τον υγιή πια) Πάουλο Μασάντο.
Άρα ο Πελέ εφόσον ντυθεί με την είσοδο του 2014 στα ερυθρόλευκα, έτσι κι αλλιώς θα δρομολογήσει εξελίξεις στο έμψυχο υλικό, αφού ο Ισπανός προπονητής δεν δείχνει να σκοπεύει να φορτώσει περισσότερο τον αριθμό των παικτών που έχει στη διάθεση του…
Χρόνια Πολλά και Καλά με υγεία σε όλες και σε όλους!Πηγή: sportdog.gr

Η καλύτερη είδηση για την Εθνική Ελλάδος!!

Διαβάστε τι έμαθε ο σκύλος για το… μέλλον της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Γιατί πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια και τι περιμένουμε; Ακόμα ένα βήμα - ίσως το πιο σημαντικό - έγινε για να παίξει η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
Υπήρξε μια πολύ καλή εξέλιξη, που ελάχιστοι πήραν χαμπάρι, πριν από τα Χριστούγεννα. Εχει να κάνει με το πακέτο υποστήριξης που ετοιμάζει η ελληνική ομοσπονδία, προκειμένου να είναι υπερπλήρης ο φάκελος.
Και όχι, ο σκύλος δεν μιλάει για τη συμφωνία για την τηλεοπτική μετάδοση του
Παγκοσμίου της Ισπανίας και του Ευρωπαϊκού της Ουκρανίας.
Σημαντικό και αυτό, πάρα πολύ σημαντικό, γιατί η FIBA θα πάρει λεφτά και τα ελληνικά κανάλια δεν τα πετάνε τα χρήματά τους.
Αλλά όχι και το μόνο... Εγινε και κάτι άλλο, που θα το μάθετε άμεσα. Και η Ελλάδα θα είναι η μία - από τις δύο όπως όλα δείχνουν - ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που θα λάβουν την wild card.
Πηγή: sportdog.gr

Με τον δωδέκατο παίκτη στη Ξάνθη!!

Η Ξάνθη παραχώρησε 1350 εισιτήρια για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ (5/1) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Με τον δωδέκατο παίκτη στη Ξάνθη
Με την υποστήριξη του κόσμου του ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη με τους Ακρίτες να κάνουν δεκτό το αίτημα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να πάρει εισιτήρια.

Η Ξάνθη παραχώρησε 1350 εισιτήρια – αυτά που αντιστοιχούν στο πέταλο- των Πηγαδιών με την τιμή τους να ανέρχεται στα 18 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Ντζέκο ο νέος επενδυτής!!

Η αγορά των μετοχών της Βαλένθια από τον Πέτερ Λιμ προχωρά. Ο μεγιστάνας από την Σιγκαπούρη έχει ήδη θέσει τον πρώτο μεταγραφικό στόχο του για την ισπανική ομάδα!

Θέλει Ντζέκο ο νέος επενδυτής!
Δεν έχει αγοράσει τις μετοχές της Βαλένθια αλλά ο Πέτερ Λιμ έχει ήδη εντοπίσει τον πρώτο μεταγραφικό στόχο του!

Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, η υπόθεση της «εισόδου» του επιχειρηματία από την Σιγκαπούρη είναι σε καλό δρόμο, με τον ίδιο να θέλει να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική αρχή στις μεταγραφές από τον Ιανουάριο κιόλας!

Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που θέλει ο Λιμ να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφική κίνηση των «νυχτερίδων»; Ο Έντιν Ντζέκο!

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά δημοσιεύματα ο Βόσνιος επιθετικός αποτελεί εναλλακτική λύση για την επιθετική γραμμή της Σίτι για τον προπονητή της, Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Σε αυτό ποντάρει ο Λιμ ότι θα μπορέσει να πείσει τον παίκτη να φορέσει τη φανέλα της Βαλένθια επισημαίνοντάς του ότι θα αποτελέσει το πρώτο από μια σειρά μεγάλων μεταγραφών που θα ακολουθήσουν για να επαναφέρουν την ομάδα του Λεβάντε στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο πριν την φυγή πολλών μεγάλων παικτών που είχε.

Ο Πέτερ Λιμ σκοπεύει να επενδύσει ένα μεγάλο οικονομικό ποσό για τη Βαλένθια!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του θέλει να βάλει 250 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτά θα καλύψει τα χρέη που έχει η ομάδα, το ποσό που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το «νέο Μεστάγια» και από αυτά 30-40 εκατομμύρια ευρώ για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου! Πηγή: sport-fm.gr

«Αντίο» ποδόσφαιρο από τον Μιλίτο!

Ο Γκαμπριέλ Μιλίτο είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο με ένα φιλικό παιχνίδι που έγινε προς τιμήν του στην Αργεντινή ανάμεσα στην Ιντεπεντιέντε και μια ομάδα φίλων και παλιών συμπαικτών του...

«Αντίο» ποδόσφαιρο από τον Μιλίτο
Είχε ενημερώσει για την απόφαση του να σταματήσει την ενεργό δράση… Πλέον ο Γκαμπριέλ Μιλίτο έβαλε τέλος στην καριέρα του με ένα μεγάλο... ποδοσφαιρικό πάρτι που στήθηκε στο γήπεδο της Ιντεπεντιέντε, τη φανέλα της οποίας φορούσε στο τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό ήταν καλεσμένοι αρκετοί ποδοσφαιριστές με τους οποίους διατηρεί καλή σχέση ο Μιλίτο, και πολλοί από κάποιους με τους οποίους έχει αγωνιστεί στην ίδια ομάδα.

Στο φιλικό αυτό ανάμεσα στην Ιντεπεντιέντε και την ομάδα των… καλεσμένων του Μιλιτο, ο μεγάλος απών ήταν ο Λιονέλ Μέσι!

Η απουσία του Μέσι ήταν ένα γεγονός που συζητήθηκε πολύ.

«Μας είχε ενημερώσει ότι δεν θα μπορέσει να έρθει καθώς θα έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία για τον τραυματισμό που έχει υποστεί.

Αντίθετα σε αυτό το φιλικό παιχνίδι ήταν πολλοί άλλοι… Ο αδελφός του Γκάμπριελ, Ντιέγκο Μιλίτο όπως και οι: Χαβιέρ Ζανέτι, Εστεμπάν Καμπιάσο, Μάξι Ροντρίγκες, Χουάν Σεμπαστιάλ Βερόν, Νικολάς Μπουρντίσο, Χαβιέρ Μαστσεράνο και ο Ουρουγουανός, Ντιέγκο Φορλάν.

Στο παιχνίδι η Ιντεπεντιέντε επικράτησε 3-1 της ομάδας των φίλων του Μιλιτο, ο οποίος πέτυχε το ένα από τα γκολ των νικητών!Πηγή: sport-fm.gr

Έχει πάρει τις αποφάσεις του ο Κασίγιας!!

Όλα δείχνουν ότι Ίκερ Κασίγιας ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης όσο δεν βρίσκει θέση βασικού, την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ ψάχνουν τερματοφύλακα.

Έχει πάρει τις αποφάσεις του ο Κασίγιας
Έτοιμος να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι παρουσιάζεται ο Ίκερ Κασίγιας, εφόσον εξακολουθεί να έχει δεύτερο ρόλο στην ομάδα.

Άλλωστε, αυτό είχε δηλώσει σε πρόσφατη δήλωσή του ο αρχηγός των «μερένχες» και της εθνικής Ισπανίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Τερματοφύλακα ψάχνουν η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, αφού ο Πελεγκρίνι και ο Βενγκέρ, αντίστοιχα, δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτούς που έχουν τώρα στις ομάδες τους.

Ο Κασίγιας θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι και αν ο Αντσελότι συνεχίσει να προτιμά τον Ντιέγκο Λόπεθ, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει τη θέση του στην εθνική Ισπανίας εν όψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το συμβόλαιο του 32χρονου πορτιέρο λήγει το 2017 και όποια ομάδα επιθυμεί θα χρειαστεί να διαθέσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να τον εντάξει στο δυναμικό της. Πηγή: sport-fm.gr

Πελεγκρίνι: «Πέντε ή έξι ομάδες πάνε για πρωτάθλημα»

Πέντε με έξι ομάδες διεκδικούν τον τίτλο στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπως δήλωσε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λίβερπουλ.

Πελεγκρίνι: «Πέντε ή έξι ομάδες πάνε για πρωτάθλημα»
Το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών διεξάγεται τη φετινή σεζόν στην Αγγλία, αφού οι βαθμολογικές διαφορές ανάμεσα σε έξι ομάδες είναι πολύ μικρές και κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συγκεκριμένα, στην κορυφή της βαθμολογίας είναι η ΆΡσεναλ με 39 π., ακολουθούν η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι με 38 και 37 βαθμού αντίστοιχα, 36 έχει η Λίβερπουλ, 34 η Έβερτον, 33 η Νιούκαστλ και 31 βαθμούς έχουν οι «κόκκινοι διάβολοι».

Σε αυτό το κομμάτι στάθηκε και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ύστερα από τη νίκη των «πολιτών» επί των «κόκκινων», τονίζοντας πως πέντε ή έξι ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα.

«Ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε γιατί η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη ομάδα στην Premier League. Βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας πριν το παιχνίδι, οπότε αν έπαιρναν και αυτό το παιχνίδι θα έφευγαν με τέσσερις βαθμούς μπροστά από εμάς», ανέφερε αρχικά ο Χιλιανός προπονητής και πρόσθεσε:

«Το πιο σημαντικό στην ομάδα μας όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 1-0, είναι ο χαρακτήρας που δείξαμε και παλέψαμε για την ανατροπή και τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος με την αντίδραση μας γιατί δεν είναι εύκολο όταν παίζεις με τόσο δύσκολο αντίπαλο που μπορεί να λειτουργήσει σωστά στις αντεπιθέσεις. Είναι εύκολο για εκείνους να βρουν χώρους, όμως αμυνθήκαμε πολύ καλά. Είμαστε απλά στα μισά της Premier League, υπάρχει το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όπου τα πάντα θα είναι πολύ κλειστά με πέντε ή έξι ομάδες να πηγαίνουν για τον τίτλο». Πηγή: sport-fm.gr

Θύμα ξυλοδαρμού ο Μπόατενγκ!

Να ξεχάσει αυτά τα Χριστούγεννα θα θέλει ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ. Ο άσος της Σάλκε έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστο χθες το βραδύ κατά την διαδρομή προς το σπίτι του.

Θύμα ξυλοδαρμού ο Μπόατενγκ
Να ξεχάσει αυτά τα Χριστούγεννα θα θέλει ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ. Ο άσος της Σάλκε έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστο χθες το βραδύ κατά την διαδρομή προς το σπίτι του.

Ο Μπόατενγκ είχε επισκεφθεί την πρώην σύζυγό του στο Ντίσελντορφ για να περάσει την ημέρα με τον πέντε ετών γιό του.

Το απόγευμα όταν βγήκε από το σπίτι δέχθηκε επίθεση από έναν άγνωστο, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του.

Ο άγνωστος άνδρας τον χτύπησε στο κεφάλι, στο πρόσωπο και τον αυχένα. Ο παίκτης της Σάλκε έπεσε στο έδαφος, με τον άνδρα να φεύγει τρέχοντας.

Ο Μπόατενγκ μεταφέρθηκε σπίτι του, ειδοποίησε τις Αρχές και στη συνέχεια πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο δικηγόρος του έκανε μήνυση κατά αγνώστου και οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να ερευνούν την υπόθεση.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν πολλά στοιχεία για την υπόθεση και προσπαθούν να βρουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Μπράγκα και με τη… βούλα ο Πίντο!!

Παίκτης της Μπράγκα είναι ο Αντρέ Πίντο, αφού ο πορτογαλικός σύλλογος επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού.

Στην Μπράγκα και με τη… βούλα ο Πίντο
Τη φανέλα της Μπράγκα μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα φοράει ο Αντρέ Πίντο, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του πορτογαλικού συλλόγου.

Ο 24χρονος αμυντικός θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού χθες το βράδυ οι «Arcebispos» ανακοίνωσαν την απόκτησή του.

Μαζί με τον Πορτογάλο αμυντικό η Μπράγκα προχώρησε στην απόκτηση του Ρουμάνου φορ της Σεβίλλης, Ραούλ Ρουσέσκου (δανεικός μέχρι το καλοκαίρι) και του Καντού, ο οποίος επίσης υπέγραψε ως το 2017. Πηγή: sport-fm.gr

«Κίτρινο» ενδιαφέρον για Μπουγαΐδη!!

Το ενδεχόμενο να αποκτήσουν ως δανεικό τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη από την Γρανάδα εξετάζουν στον Άρη, αφού ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει εισηγηθεί την ενίσχυση της ομάδας στα μετόπισθεν.

«Κίτρινο» ενδιαφέρον για Μπουγαΐδη
Την ενίσχυση της άμυνας του Άρη έχει εισηγηθεί ο Σούλης Παπαδόπουλος στην πρόσφατη επαφή που είχε με την διοίκηση του συλλόγου για τις κινήσεις που θα γίνουν μέσα στον Γενάρη.

Αυτό μοιάζει αναγκαίο, αν σκεφτεί κανείς πώς θα προχωρήσουν η υπόθεση του Ρούμπεν Πουλίδο, και μία από τις περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί στο «κίτρινο» στρατόπεδο είναι εκείνη του Μαυρουδή Μπουγαΐδη.

Ο 20χρονος αμυντικός έφυγε ως ελεύθερος από την ΑΕΚ στην Γρανάδα, όπου συνεργάζεται με τον Λούκας Αλκαράθ, όμως αυτή τη στιγμή παίζει στη δεύτερη ομάδα του ισπανικού συλλόγου στην 3η κατηγορία της χώρας και έχει 14 συμμετοχές.

Ο νεαρός άσος επρόκειτο να παραχωρηθεί ως δανεικός στην Έρκουλες, όμως η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή, και έμεινε στην ομάδα του.

Μάλιστα, η Γρανάδα δεν παρουσιάζεται αρνητική στο ενδεχόμενο να δώσει δανεικό τον Μπουγαΐδη σε έναν σύλλογο που αγωνίζεται σε έναν πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από την 3η κατηγορία της Ισπανίας.Πηγή: sport-fm.gr

Τα τυπικά για Καραγκούνη!!

Εντός της ημέρας είναι πιθανό να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του Θανάση Καραγκούνη στην Τσβόλε, αφού θα υπάρξει η σχετική ανταλλαγή εγγράφων με τη διοίκηση του Ατρομήτου.

Τα τυπικά για Καραγκούνη
Μια… ανάσα από την απόκτηση του Θανάση Καραγκούνη βρίσκεται η Τσβόλε.

Ο ολλανδικός σύλλογος έχει συμφωνήσει με τον Ατρόμητο για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό, του οποίου το συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι, για ένα ποσό της τάξεως των 350.000 ευρώ.

Επίσης, οι Ολλανδοί έχουν συμφωνήσει και με τον παίκτη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο 2,5 ετών, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα, συμφωνία που θα του αποφέρει περίπου 100.000 ευρώ ετησίως.Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για Μάρτενς και Ενόχ!!

Το «πράσινο φως» της Άλκμααρ περιμένει ο ΠΑΟΚ για να ανακοινώσει επίσημα τη συμφωνία με τον Μάαρτεν Μάρτενς, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να πάρει ως δανεικό με χαμηλή οψιόν αγοράς τον Εγιόνγκ Ενόχ.

Προχωράει για Μάρτενς και Ενόχ
Την θετική απάντηση της Άλκμααρ για την παραχώρηση του Μάαρτεν Μάρτενς ως ελεύθερου ή έναντι χαμηλού αντιτίμου περιμένουν στον ΠΑΟΚ για να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό.

Οι Θεσσαλονικείς φέρονται να έχουν συμφωνήσει για συμβόλαιο 2,5 ετών με τον διεθνή άσο, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει 12 ασίστ σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, για ένα ποσό που αγγίζει τα 700.000 ευρώ.

Όσον αφορά τώρα την περίπτωση του Εγιόνγκ Ενόχ, στον «Δικέφαλο του Βορρά» προσπαθούν να αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού τον Καμερουνέζο χαφ με χαμηλή οψιόν αγοράς ή να τον αγοράσουν τώρα.

Ο διεθνής χαφ έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα του «Αίαντα» και μπορεί να αποτελέσει τον παρτενέρ του Αλέξανδρου Τζιόλη στην «ασπρόμαυρη» μεσαία γραμμή.

Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι οι δύο ποδοσφαιριστές είναι αυτό που ψάχνουν, αφού είναι έτοιμοι και μπορούν να τεθούν άμεσα στη διάθεση του Χουμπ Στέφενς για τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας που θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με την Skoda στην Ξάνθη (στις 5 Γενάρη).Πηγή: sport-fm.gr

Θα το παλέψει για Ρομπέρτο!!

Δυσκολίες παρουσιάζονται για την παραμονή του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό, όμως η διοίκηση της πειραιώτικης ΠΑΕ σκοπεύει να κινηθεί άμεσα για να καταφέρει να τον κρατήσει στην ομάδα.

Θα το παλέψει για Ρομπέρτο
Κάθε δυνατή προσπάθεια θα καταβάλει η διοίκηση του Ολυμπιακού μέσα στον Γενάρη για να αγοράσει τα δικαιώματα του Ρομπέρτο, ο οποίος έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του και έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Μίτσελ.

Αυτός φέρεται, μάλιστα, να είναι ο Νο1 στόχος των Πειραιωτών για το ρόστερ της επόμενης σεζόν, αφού ο Ισπανός τερματοφύλακας - που αγωνίζεται ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης - έχει καταφέρει να κερδίσει με την αξία του τη θέση κάτω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ και αρκετοί υποστηρίζουν πως είναι ο πρώτος μετά τον Νικοπολίδη που αξίζει να την έχει.

Το θέμα, όμως, είναι ότι παρουσιάζονται… εμπόδια για την παραμονή του 27χρονου τερματοφύλακα.

Χθες το μεσημέρι ο καταλανικός Τύπος ανέφερε πως η Μπαρτσελόνα είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Τιμπό Κουρτούα, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Ατλέτικο Μαδρίτης από την Τσέλσι.

Λίγες ώρες αργότερα, ο αθλητικός διευθυντής του μαδριλένικου συλλόγου, Χοσέ Λουίς Πέρεθ Καμινέρο, μίλησε στη «Marca» και μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Ρομπέρτο, λέγοντας πως «πιστεύουμε πολύ σε εκείνον και στις ικανότητές του. Έχει αποδείξει πως είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Πάντως, έχει ακουστεί η λύση με τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος το καλοκαίρι έφυγε από τον Παναθηναϊκό για να πάει στην Ουντινέζει και από την Ιταλία δόθηκε δανεικός στην Γρανάδα, όπου δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως όταν ο διεθνής τερματοφύλακας από το «τριφύλλι» για την ιταλική ομάδα, μπήκε ρήτρα, η οποία αναφέρει πως αν πουληθεί σε άλλη ελληνική ομάδα, τότε οι «πράσινοι» θα εισπράξουν 1,5 εκατ. ευρώ! Πηγή: sport-fm.gr

Ο Πεδουλάκης, που δεν έχει συστήματα στην επίθεση...!

Να κάνουμε μία απαραίτητη αναδρομή.

Ο Πεδουλάκης, που δεν έχει συστήματα στην επίθεση...
Οταν έφυγε ο Ομπράντοβιτς και μαζί του πολλοί παικταράδες από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012, πολλοί έφεραν τη καταστροφή για τους "πράσινους". Επειδή μας αρέσει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν έδινα και πολύ άδικο σε αυτούς, που έλεγαν ό, τι έλεγαν. Μόνο, που δεν συμφωνούσα με τη λέξη καταστροφή. Θεωρούσα ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι αρκετά διαφορετικός (προς το αρνητικό) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχοντας αναλάβει τα ηνία της ΚΑΕ, είχε "βουνό" μπροστά του. Είχε και την δυσπιστία του κόσμου της ομάδας, οι οποίοι θεωρούσαν ότι δεν είναι ικανός διάδοχος του πατέρα του και του θείου του (τώρα βεβαίως πίνουν νερό στο όνομά του, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης). Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ουδόλως ασχολήθηκε με τα όσα ακούγονταν γύρω γύρω, άρχισε το χτίσιμο της ομάδας και ανέθεσε την τεχνική ηγεσία (αφού είχε μιλήσει με Γιασικεβίτσιους και όχι μόνο) στον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Περιστεριώτης προπονητής, αυτός και αν αντιμετώπισε την δυσπιστία του κόσμου. Και σε αυτή την θέση δεν έλεγα όχι (παρότι γνωρίζω τον Πεδουλάκη από τη πρώτη μέρα της προπονητικής του πορείας και ξέρω τι προπονητής είναι, αφήστε τις ατελείωτες συζητήσεις, που έχουμε κάνει, στο πλαίσιο και των εκπομπών, που κάναμε στον NovaSport-fm 94.6) και οι λόγοι ήταν οι εξής:
α) Το βάρος της διαδοχής του Ομπράντοβιτς ήταν τεράστιο και το όνομα του Πεδουλάκη (προσοχή, μόνο το όνομα) δεν έμοιαζε ικανό να το αντέξει.
β) Ο Πεδουλάκης γενικώς έχει μεγάλη εμπειρία στους πάγκους, αλλά όχι στην Ευρωλίγκα. Ευρωλίγκα, που είναι ο "αιώνιος" και πολύ μεγάλος στόχος των Παναθηναϊκών.
Συμμεριζόμουνα, λοιπόν, τις αμφιβολίες των Παναθηναϊκών, αλλά δεν πήγαινα στα άκρα. Του ισοπεδωτισμού. Πότε δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα άκρα. Ο κίνδυνος να εκτεθούμε είναι τεράστιος, ειδικά σε ένα άθλημα, που πολλά πράγματα είναι ρευστά, και πάνω από όλα μιλάμε για μία δουλειά, που εμείς δεν την γνωρίζουμε τόσο καλά, όσο οι ίδιοι, που ασχολούνται με το άθλημα (πόσω μάλλον με την ομάδα τους ειδικότερα).
Την συνέχεια την γνωρίζετε. Παρά τις δυσκολίες, παρά τις πολλές αλλαγές παικτών, ο Παναθηναϊκός με τον Πεδουλάκη στον πάγκο του πήρε το νταμπλ (που δεν είχε πάρει τη προηγούμενη σεζόν με τον Ομπράντοβιτς) και στην Ευρωλίγκα έπεσε πάνω στο "βουνό" της Μπαρτσελόνα με όχι λίγους Παναθηναϊκούς να τα βάζουν με την διαιτησία για τον αποκλεισμό. Αρα η χρονιά για το "τριφύλλι" ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, που αντιμετώπισε τόσο μεγάλη αρνητική κριτική, έκανε κάτι, που δεν το είχε ξανακάνει στη 16χρονη πλέον καριέρα του (νταμπλ).
Και πάμε στην τρέχουσα χρονιά. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να μείνει εκτός Ευρωλίγκας. Τελικώς τα κατάφερε, πέρασε στο TOP-16, αλλά η γκρίνια για τον Πεδουλάκη ήταν πιο μεγάλη από πέρυσι. "Εχει ομάδα έτοιμη από πέρυσι. Οκ, οι τραυματισμοί παίζουν τον ρόλο τους, αλλά δεν επιτρέπεται τέτοια παρουσία" έλεγαν οι "φωνές", που ήθελαν άμεση βελτίωση ή αλλιώς αλλαγή προπονητή.
Το ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είχε ορισθεί ως το "παιχνίδι της χρονιάς" (μέχρι το επόμενο....). Το ρεπορτάζ έλεγε ότι αν ο Παναθηναϊκός έχανε, ο Πεδουλάκης θα αποτελούσε παρελθόν. 'Η κάπως έτσι. Εν πάσει περιπτώσει, θα κινδύνευε πολύ η θέση του. Τελικώς ο άνθρωπος έκανε Χριστούγεννα ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Κατάφερε να νικήσει για μία ακόμη φορά τον παντοδύναμο Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ευρώπης, και να είναι αγκαλιά με τον πρώτο από τους τρεις τίτλους της σεζόν. "Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά κερδίσαμε. Δεν έχει συστήματα στην επίθεση ο Παναθηναϊκός" είπαν ορισμένοι γκρινιάρηδες, που δεν λείπουν ποτέ από οποιαδήποτε ομάδα. Τι συστήματα; Ηχοσυστήματα ή συστήματα ασφαλείας; Αυτά για τα συστήματα, ούτε στα καφενεία δεν λέγονται παιδιά. Ακόμη και το ποδόσφαιρο, που τακτικά είναι πιο απλό από το μπάσκετ, τα πράγματα δεν είναι, όπως φαίνονται. Αγαπάμε τις ομάδες μας, θέλουμε να κερδίζουν, αλλά να βάζουμε το μυαλουδάκι μας να δουλεύει ορισμένες φορές πριν πούμε κάτι. Κάνει καλό. Ακου συστήματα....Καλά, και με τι πήρε το νταμπλ ο Παναθηναϊκός; 'Η πώς κέρδισε την Δευτέρα τον Ολυμπιακό; Με...ποικιλλίες; Το μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο, είναι καλό να ενημερωνόμαστε και να μαθαίνουμε όλοι (και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι) κάθε μέρα κάτι περισσότερο, και τότε είναι σίγουρο ότι θα γίνουμε καλύτεροι κριτές. Θα διαβάζουμε καλύτερα τα πράγματα.
Καλές γιορτές να έχουμε και υγεία σε όλο τον κόσμο.

Πηγή:Superbasket.gr