Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η Άρσεναλ δεν κάνει δώρα!!

Με την όρεξη έμειναν όσοι πίστευαν ότι η Άρσεναλ θα δωρίσει την κορυφή της Premier League! Την ώρα που η Τσέλσι παραμόνευε (1-0 τη Σουόνσι), οι «κανονιέρηδες» γύριζαν το ματς με τη Γουέστ Χαμ (3-1).

Η Άρσεναλ δεν κάνει δώρα!
Έπρεπε να δει τους… καλικάντζαρους με τα μάτια της για να ξυπνήσει η Άρσεναλ!

Για 68 λεπτά με τη Γουέστ Χαμ οι «κανονιέρηδες» έδειχναν προσαρμοσμένοι στο κλίμα των ημερών. Έτοιμοι να συνεχίσουν τις «γκέλες» και να κάνουν δώρο την κορυφή της Premier League!

Μέχρι ο Θίο Γουόλκοτ να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και με δυο γκολ (το άλλο ο Ποντόλσκι) να γυρίσει το ματς και με το τελικό 3-1, να επιτρέψει στην Άρσεναλ να παρακολουθήσει άνετη -και πρωτοπόρος- το ντέρμπι Σίτι-Λίβερπουλ.

Έτσι, άφηνε με τη γλύκα την Τσέλσι, που τα βρήκε επίσης μπαστούνια με τη μαχητική Σουόνσι. Το γκολ του Αζάρ ωστόσο αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Μουρίνιο ώστε να πάρει το τρίποντο (1-0) και περνώντας στη δεύτερη θέση να περιμένει πλέον το δωράκι της απ’ το βραδινό ντέρμπι.

Αντίθετα, κανένα δωράκι δεν έχει να περιμένει η Έβερτον. Κι αυτό διότι τα «ζαχαρωτά» του Κέβιν Μιραλάς (έπαιξε ένα ημίχρονο) πικράθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από ένα αήττητο δέκα αγώνων. Και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο. Με την ουραγό Σάντερλαντ να εξαργυρώνει το πέναλτι και την αποβολή του Χάουαρντ και με το 1-0 να τους στερεί σημαντικό έδαφος.

Το ίδιο συνέβη, δε, και στην Τότεναμ, ακριβώς τη στιγμή που πίστευε ότι θα βρει την υγειά της με την απομάκρυνση του Βίλας-Μπόας. Διότι τα «σπιρούνια» πίεσαν ασφυκτικά τη Γουέστ Μπρομ, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά τελικά έχασαν και δυο ακόμα πόντους (1-1) που τα κρατούν προς το παρόν εκτός πεντάδας.

Ωστόσο, μια ανάσα απ’ αυτή βρέθηκε η εκπληκτική Νιούκαστλ. Έστω κι αν χρειάστηκε λοιπόν αριθμητικό πλεονέκτημα δυο παικτών απ’ το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου σάρωσε 5-1 τη Στόουκ και διατήρησε κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται Ευρώπη.

Ανάλογα όνειρα βέβαια είναι δύσκολο να έχουν οι φίλοι της Σαουθάμπτον -που είδαν ωστόσο την ομάδα τους να βρίσκει εμφατικά τον καλό της εαυτό. Καθαρίζοντας για πλάκα απ’ το πρώτο ημίχρονο την Κάρντιφ μέσα στην έδρα της (3-0) και μένοντας σε πολύ μικρότερη απόσταση απ’ τις πρώτες θέσεις απ’ όσο απ’ τις τελευταίες.

Εκεί όπου παραμένει μεν η Φούλαμ, αλλά αναπνέει πλέον πολύ καλύτερα. Κι αυτό διότι η ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη (χωρίς εκείνον στη σύνθεσή της) πέτυχε μεγάλο διπλό με ανατροπή στην έδρα της Νόριτς (2-1) και γέμισε βαθμολογικό οξυγόνο τα πνευμόνια της. Απ’ αυτό που «έκλεψε» και η Κρίσταλ Πάλας στην έδρα της Άστον Βίλα, αφήνοντάς τη ξερή (1-0 στις καθυστερήσεις) κι επικίνδυνα κοντά πλέον στους μπελάδες.


Τον παλιό καλό της εαυτό κάνει δώρο τα φετινά Χριστούγεννα στον κόσμο της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διατηρώντας το μεταμορφωμένο πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών και επαναφέροντας το χαρακτήρα των πρωταθλητών, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν μια ανατροπή απ’ τα παλιά απέναντι στη Χαλ (3-2).

Παρόλο που στο 13’ βρισκόταν πίσω με δυο γκολ διαφορά (με τους Τσέστερ και Μέιλερ να εξαργυρώνουν αδιανόητες αδράνειες της άμυνάς της) η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League συνήλθε. Και χάρη στον Γουέιν Ρούνεϊ -που σέντραρε για το πρώτο γκολ του Γιανγκ και πέτυχε ένα ασύλληπτο δεύτερο- ίσιωσε την κατάσταση πριν καν βγει το ημίχρονο.

Έτσι, το τρίτο γκολ φαινόταν πλέον θέμα χρόνου. Αναπόφευκτο για τη Χαλ. Τόσο πολύ που… το έβαλε μόνη της, όταν ο Τσέστερ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα (66’) υπό το φόβο μήπως το κάνει ο Ρούνεϊ που ακολουθούσε.

Αυτό ήταν. Ακόμα κι αν κινδύνευσε, ακόμα κι αν τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Βαλέντσια στο 90’), ακόμη κι αν τα είδε όλα (όταν ο Ντε Χέα απέκρουσε τετ-α-τετ του Τσέστερ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων) η Γιουνάιτεντ δεν γινόταν να χάσει τη νίκη. Αυτή που την έστειλε πέντε πόντους μακριά απ’ την κορυφή κι έτοιμη να εκμεταλλευτεί απώλειες που θα προκύψουν απ’ το Σίτι-Λίβερπουλ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Πέμπτη, 26/12

Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3
(4’ Τσέστερ, 13’ Μέιλερ - 19’ Σμόλινγκ, 26’ Ρούνεϊ, 66’ αυτ. Τσέστερ)

Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας 0-1
(90’+2’ Γκέιλ)

Κάρντιφ-Σαουθάμπτον 0-3
(14’, 20’ Ροντρίγκες, 27’ Λάμπερτ)

Τσέλσι-Σουόνσι 1-0
(29’ Αζάρ)

Έβερτον-Σάντερλαντ 0-1
(25’ πεν. Κι)

Νιούκαστλ-Στόουκ 5-1
(44’, 56’ Ρεμί, 48’ Γκουφράν, 66’ Καμπάιγ, 80’ πεν. Σισέ - 29’ Ασαϊντί)

Νόριτς-Φούλαμ 1-2
(13’ Χούπερ - 33’ Κασάμι, 87’ Πάρκερ)

Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ 1-1
(36’ Έρικσεν - 38’ Όλσον)

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 1-3
(46’ Κόουλ - 68’, 71’ Γουόλκοτ, 79’ Ποντόλσκι)

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: