Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Στέφενς: «Και νίκες και θέαμα»

Νίκες που θα αφήνει στον ΠΑΟΚ ελπίδες να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και που θα προέρχονται από θεαματικό ποδόσφαιρο θέλει ο Χούμπ Στέφενς ενόψει του δεύτερου γύρου.

Στέφενς: «Και νίκες και θέαμα»
Στον τρόπο που θέλει να βλέπει τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται αναφέρθηκε ο Χουμπ Στέφενς στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο Ολλανδός τεχνικός συγκρίνοντας την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ όταν παίζουν, φορώντας τη «γαλανόλευκη», δήλωσε πως στόχος του είναι ο «Δικέφαλος του βορρά» να παίρνει νίκες, αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο.

Ακόμη, ο Στέφενς τόνισε πως πλέον ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται καλύτερα από ότι πριν δύο μήνες, ωστόσο επισήμανε πως ακόμη πρέπει να δουλέψουν στην επίθεση, αλλά και στην αμυντική λειτουργία, ώστε να αποφύγουν τα λάθη που κάνουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση από το καλοκαίρι και ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο τα βήματα με τα οποία χτίζεται μια ομάδα μετριούνται με τις μεταγραφικές περιόδους. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση λοιπόν για το πόσο είχατε συμμετοχή στις μεταγραφές, στην επιλογή των παικτών, αν είχαν την έγκρισή σας ή δεν είχατε το χρόνο να τους τσεκάρετε;

«Ήταν πρόβλημα που ήρθα αργά. Όμως, όπως λέω πάντα, τα κάνουμε όλοι μαζί, πιστέψτε με. Όπως και τώρα, είμαστε όλοι μαζί. Όταν μιλάμε για μεταγραφές, ή το υπάρχον ρόστερ, μιλάμε μαζί με τον καθέναν. Κι αυτό είναι σημαντικό. Δεν είναι μόνο ο προπονητής, αλλά και το τμήμα σκάουτινγκ, είναι πολύ σημαντικοί, να φέρνουν καλούς παίκτες και να τους ζητάμε ποιούς παίκτες θέλουν να δουν για εμάς. Όχι με ονόματα, αλλά με χαρακτηριστικά παικτών, αυτά είναι τα σημαντικά. Κι αυτό είναι που είπα, ότι χρειάζεται μεγάλη ομάδα για να παίρνει αποφάσεις. Και πιστέψτε με, εγώ δεν είμαι σημαντικός. Ο ΠΑΟΚ είναι σημαντικός! Είμαι μόνο ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ και μετά από μένα ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει κι άλλο. Δεν είμαι σημαντικός, πιστέψτε με…Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις. Μπορώ να δώσω συμβουλές, όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο καιρό μ΄αυτούς τους παίκτες. Μπορώ να πω ότι αυτός ή ο άλλος παίκτης ότι είναι καλοί, αλλά όταν θα φύγω, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί μ΄αυτούς τους παίκτες. Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν συμφωνεί με τους ποδοσφαιριστές που εγώ τους πρότεινα που ίσως είναι καλοί για εμάς, τότε δεν θα έρθουν, πιστέψτε με! Κι επίσης αν κάποιος από τους σκάουτερς φέρει έναν παίκτη κι εγώ πω ότι δεν είναι αρκετά καλός για εμάς, τότε πιστεύω ότι επίσης δεν θα έρθει. Δουλεύουμε και στο σκάουτινγκ και στις μεταγραφές ως ομάδα! Κι είναι το πιο σημαντικό, όλοι να συμφωνούμε σε αυτό που αποφασίζουμε. Κι όταν συμβαίναι αυτό, δεν κάνουμε τόσα λάθη. Όταν μόνο ένας παίρνει τις αποφάσεις…Είναι πολύ δύσκολο».

Κι εφόσον αυτή η ομάδα έχει την έγκρισή σας, τους μαθαίνετε, δουλεύετε καθημερινά, νομίζω ότι έχετε και συναισθήματα για τους παίκτες σας. Πως αισθάνεστε λοιπόν όταν ένας παίκτης ή κάποιοι παίκτες, δεν έχουν την έγκριση των οπαδών, όταν οι οπαδοί εναντιώνονται;

«Εγώ είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να έχουμε μια οικογένεια! Κι όταν οι οπαδοί δεν συμφωνούν με κάποιους παίκτες ή δεν στηρίζουν κάποιους παίκτες, τότε χάνει την υποστήριξη ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό είναι απίστευτο για μένα. Όταν θες να κερδίσεις, όταν θες να έχεις μια καλή ομάδα, πρέπει να την υποστηρίξεις. Όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα. Είμαστε όλοι στην ίδια οικογένεια, όπως λέω πάντα, είμαστε όλοι μαζί κι είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουν αυτούς τους παίκτες. Είτε τους παίκτες που είναι στην Εθνική ομάδα, ή οποιονδήποτε άλλο…Είναι παίκτες του ΠΑΟΚ, αυτό είναι το σημαντικό. Αυτό είπα και για τον Κάτσε. Ο Κάτσε είναι ένας πολύ νέος ποδοσφαιριστής. Κι έκανε ένα λάθος, φυσικά έκανε ένα λάθος! Και το ξέρει, απολογήθηκε…Όμως τώρα, μετά από 3-4 μήνες, είναι η ώρα να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Οποιοσδήποτε άνθρωπος αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί όχι ο Κάτσε! Ελάτε! Είμαστε όλοι μαζί, ζει στα δικά μας αποδυτήρια, θα παλέψει για τον σύλλογο… Ή ακόμη για τους διεθνείς παίκτες μας… Κι εκείνοι είναι εδώ για τον ΠΑΟΚ!».

Συμφωνείτε με την άποψη αρκετών ότι οι διεθνείς έχουν άλλη εικόνα όταν παίζουν με την Εθνική;

«Όχι, εκεί παίζουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο! Έχουν άλλο στυλ. Πιστέψτε με, η Εθνική ομάδα τα έχει πάει περίφημα και κάποιοι παίκτες αισθάνονται πιο άνετα σε μια άλλη ομάδα, απ΄ότι στον ΠΑΟΚ. Εμείς όμως θέλουμε να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο που να το ευχαριστιούνται οι οπαδοί και οι θεατές. Θέλουμε να τους κάνουμε να διασκεδάσουν. Φυσικά και θέλουμε τα αποτελέσματα. Αλλά αν εμείς παίξουμε όπως η Εθνική ομάδα, πιστέψτε με ότι δεν είναι πάντα τόσο ωραίο να το βλέπεις. Φυσικά είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις, ειδικά με την Εθνική σου ομάδα. Από την εποχή του Ρεχάγκελ στην Εθνική, πόσο αμυντικά έπαιζαν! Απίστευτο…Αν το κάναμε αυτό εδώ, θα στέλναμε τους φιλάθλους στο σπίτι τους! Όχι…Θέλουμε να φέρουμε περισσότερους. Κι όπως λέμε τώρα, παίζουμε αυτή τη στιγμή καλύτερα απ΄ότι 2 μήνες πριν. Όμως τα τελειώματα δεν είναι εκεί. Παίζουμε καλύτερα μέχρι τα 5 μέτρα πριν την εστία. Πρέπει όμως να κάνουμε και αυτό το βήμα. Πιστέψτε με, θέλω να κερδίσω κάθε παιχνίδι, αλλά θέλω να παιξω και καλό ποδόσφαιρο. Και φυσικά έχουμε παίκτες που στην Εθνική παίζουν ίσως σε διαφορετική θέση ή με άλλο τρόπο. Όμως στον ΠΑΟΚ παίζουμε με το δικό μας στυλ. Και κάποιες φορές είναι δύσκολο για κάποιους παίκτες να παίξουν σε μια ομάδα. Όμως είναι παίκτες του ΠΑΟΚ! Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό! Είμαστε οικογένεια».

Πότε θα πείτε ότι η ομάδα έχει την υπογραφή σας στο 100%; Μιλήσατε για τα τελευταία 5 μέτρα του γηπέδου, είναι αυτά τα τελευταία μέτρα που πρέπει να διανύσει η ομάδα;

«Όχι, όχι, όχι…Εννοώ ότι αυτή τη στιγμή παίζουμε καλά μέχρι 5 μέτρα από την αντίπαλη εστία. Και πρέπει πάντα να παίρνουμε πολλές αποφάσεις. Δεν μπορώ να κάθομαι στον πάγκο και να ξεκουράζομαι. Μ΄αρέσει να κάθομαι στον πάγκο, όταν έχουμε βάλει 3-4 γκολ από νωρίς και να σκέφτομαι ότι τώρα είμαστε οκ. Τώρα παίζουμε ένα ποδόσφαιρο που πρέπει να παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις από τον πάγκο, για να κερδίσουμε το ματς, ή να κάνουμε τις αλλαγές και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Θέλουμε να παίξουμε αυτό το ποδόσφαιρο που θα μπορούμε να το παρακολουθούμε πιο χαλαροί στον πάγκο και ελπίζω ότι θα φτάσουμε εκεί. Τώρα δεν μπορούμε. Δεν παίζουμε το τέλειο ποδόσφαιρο. Παίζουμε καλύτερα, αλλά όχι τέλεια. Πρέπει να κάνουμε αυτά τα βήματα. Φυσικά είναι δύσκολα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά μ αρέσει αυτό. Ακόμη και για μας θέλουμε τα καλά αποτελέσματα, για τον τρόπο που παίζουμε. Κι όταν παίζουμε καλά έχουμε την δυνατότητα να ολοκληρώνουμε τις προσπάθειες, να βάζουμε πιο πολλά γκολ…Αλλά αυτά τα 5 μέτρα…Είναι πολύ σημαντικά! Επίσης κάνουμε λάθη στην άμυνα σε μερικά παιχνίδια κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με τους παίκτες και να δουλέψουμε. Έχουμε ένα πολύ νεαρό δεξί μπακ. Είναι φυσιολογικό να κάνει λάθη και το ξέρουμε, αλλά πρέπει να μάθει από αυτά! Κι επίσης τα τελευταία ματς τα παίξαμε με τον Τζαβέλλα στα στόπερ. Όταν του είπα την ιδέα μου και τον ρώτησα τι σκέφτεται μου είπε «κόουτς, δεν έχω παίξει εκεί! Θα είναι η πρώτη φορά!». Του είπα όμως ότι στην προπόνηση όταν έπαιζε εκεί, ήταν μια χαρά. Γιατί να μην το δοκιμάσουμε; Και τα τελευταία ματς παίζει εκεί και τα πάει περίφημα! Παίζει καλύτερα ως κεντρικός αμυντικός απ΄ότι ακόμη κι ως αριστερό μπακ! Πρέπει όμως να δεις κάτι στην προπόνηση…Είναι αυτό που είπα στους φιλάθλους. Ελάτε να δείτε την προπόνηση! Τότε μπορείτε ακόμη να με ρωτήσετε και κάποια πράγματα. Ακόμη και τους δημοσιογράφους. Μια φορά ρώτησα κάποιον αν βλέπει τις προπονήσεις. Είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβουν τι κάνουμε. Δεν δουλεύουμε μόνο στην προετοιμασία. Δουλεύουμε και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Φυσικά όταν έχεις τόσα πολλά παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις και τόσο πολλά. Μόνο μπορείς να αποκαταστήσεις τον εαυτό σου ως ποδοσφαιριστής. Δεν μπορείς να προπονηθείς σκληρά, πρέπει να είσαι προσεκτικός, για να είσαι εντάξει για τα ματς. Και μετά έχεις πολλούς τραυματισμούς και πολλά παιχνίδια . Πρέπει να πω όμως ότι ως τώρα είμαστε οκ με τους τραυματισμούς γιατί το επιτελείο έκανε καλή δουλειά και στην προετοιμασία και τους φέραμε σ ένα επίπεδο που δεν είχαμε νομίζω πολλά προβλήματα. Όπως πρέπει να συμβαίνει όταν έχεις ένα επίπεδο».


Μιλάμε πολύ για την ομάδα κι αυτή η κουβέντα θα μπορούσε να είναι ατελείωτη. Είναι τόσες πολλές οι λεπτομέρειες για τις οποίες θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία στη διάρκεια της σεζόν να μιλήσετε και με τους οπαδούς και με τον Τύπο. Μας δώσατε μια πρώτη ιδέα για το πως σκέφτεστε για την ομάδα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω…Κάνουμε τόσο μεγάλη κουβέντα για τον ΠΑΟΚ, για την ομάδα, το ρόστερ, τα πάντα. Όμως ο ΠΑΟΚ συμμετέχει σ΄ένα πρωτάθλημα που πιθανώς το τέλειο δεν είναι καν αρκετό! Μπορεί με 80 πόντους να χάσεις το πρωτάθλημα. Πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστείτε σ΄αυτό; Να αντιληφθείτε ότι με 1-2 στραβά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα χάνεις την ευκαιρία σου για την κατάκτηση του τίτλου;

«Είναι πολύ δύσκολο και το ξέρουμε. Ξέρω επίσης ότι δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Αν δείτε σε άλλες χώρες, αν είχαμε τόσους πόντους, όσους έχουμε τώρα, θα παίζαμε για την πρώτη θέση. Όχι στην Ελλάδα, αλλά το ξέραμε αυτό. Έπρεπε κι εγώ να το μάθω αυτό και δεν μπορώ εύκολα να το αποδεχθώ. Θέλω να κερδίσω το κάθε παιχνίδι! Και θέλω να πάρω τον τίτλο! Όμως ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο. Όταν χάνεις μια φορά και οι άλλοι δεν χάνουν καθόλου, είναι απίστευτο! Πρέπει όμως να κάνεις τη δουλειά σου και υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθείς αυτή την κατάσταση, όμως δεν μπορώ εγώ να την αλλάξω!».

Με πόσους πόντους στο τέλος της χρονιάς θα είστε χαρούμενος;

«Δεν είναι ακριβώς θέμα βαθμών. Είναι ο τρόπος που θα παίζουμε. Τις τελευταίες εβδομάδες ο τρόπος που παίζουμε είναι πολύ καλύτερος από πριν. Ξέρω ότι 2-3 μήνες πριν δεν παίζαμε καλά και ήμασταν τυχεροί που πετυχαίναμε γκολ στα τελευταία λεπτά. Όμως στα τελευταία ματς, κάνουμε τις ευκαιρίες. Και πρέπει να σκοράρουμε! Για μένα αυτό είναι πιο σημαντικό από τους βαθμούς. Φυσικά όταν κερδίζεις παίρνεις 3 πόντους. Και δεν ξέρω πόσους πόντους έχουμε…».

Δεν θυμάμαι ακριβώς, όμως νομίζω θα είναι ένα ρεκόρ για την ομάδα:

«Αυτό δεν είναι για μένα πάντως το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα του επόμενου αγώνα. Και να δώσουμε μερικές μέρες άδεια για να πάνε οι παίκτες στην οικογένειά τους και να περάσουν καλά Χριστούγεννα. Ακόμη και για μένα είναι σπουδαίο να είμαι με την οικογένειά μου και περνάω χρόνο μαζί τους. Από την άλλη πλευρά, σκέφτομαι και την 29η Δεκεμβρίου όταν θα ξαναξεκινήσουμε, και σκέφτομαι ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα. Αυτή είναι η δουλειά μας και παρότι φυσικά θα ξεκουραστείς και λίγο, πρέπει να σκεφτόμαστε την επόμενη προπόνηση, τον επόμενο αγώνα. Αυτή είναι η δουλειά μας!».

Είναι ξεκάθαρο σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι δυο καλύτερες ομάδες. Η διαφορά είναι στους 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αισθάνεστε ότι η απόσταση στην ποιότητα των δυο ομάδων είναι τόσο μεγάλη;

«Είναι διαφορετικό…Φυσικά κι έχουν πολλή ποιότητα. Αλλά έχουμε κι εμείς ποιότητα! Και νομίζω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε εκείνους, αλλά να βλέπουμε τον εαυτό μας! Και οι παίκτες πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση και να βγάζουν αυτό που μπορούν και το ταλέντο τους. Φυσικά είναι 10 βαθμοί διαφορά…Ο τρόπος όμως που παίξαμε στην Αθήνα…δεν μ΄έκανε καθόλου χαρούμενο! Δεν παίξαμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Ίσα ίσα ήταν από τα χειρότερά μας παιχνίδια αυτή τη σεζόν… Θα δούμε ποιά είναι η πραγματική διαφορά όταν θα παίξουμε εμείς καλά. Και θα έρθουν στην Τούμπα! Και θα δούμε πως θα είναι τότε. Ελπίζω ότι θα παίζουμε καλύτερα εκείνη την περίοδο. Φυσικά είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που παίζουμε τώρα, αλλά μπορούμε καλύτερα. Και πρέπει να βελτιωθούμε!».

Μετά από έξι μήνες που έχετε δει το πρωτάθλημα με όλα τα περίεργά του, ακόμη και αυτά για τα οποία δεν θα μπορούσα να σας βάλω σε θέση να αναφέρετε, καθώς υπάρχουν ποινές γι΄αυτό…

«Είπα μερικές φορές ότι να μιλάς είναι ασήμι, αλλά είναι χρυσός να μην λες τίποτα. Αυτό είναι το σωστό σ΄αυτή την περίπτωση. Να μη λες τίποτα, αλλά να σκέφτεσαι γι΄αυτό. Τα ξέρουμε αυτά, πρέπει να τα αποδεχτούμε και να παλέψουμε. Αλλά πρώτα να κοιτάμε τον εαυτό μας».

Σ΄αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, που τώρα ξέρετε, πιστεύετε μέσα σας στ΄αλήθεια ότι μ΄εσάς στο τιμόνι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει έναν τίτλο; Και δε μιλάω μόνο για τη φετινή χρονιά…

«Πρέπει να το δούμε…Πως θα έρθουν οι παίκτες από τις διακοπές, μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης και μετά θα δούμε! Ελπίζω ότι μπορούν να έχουν εξέλιξη και μετά τις γιορτές. Ελπίζω λοιπόν να διασκεδάσουν τώρα, να μείνουν με τις οικογένειές τους και να επιστρέψουν φρέσκοι και σε καλή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Να προσπαθήσουμε μετά να είμαστε όλο και καλύτεροι. Και μετά υπάρχει πάντα η πιθανότητα! Αν δεν έχεις την πίστη σ΄αυτό, τότε σταμάτα το ποδόσφαιρο! Πρέπει να έχουμε την πίστη και τη θέληση για νίκη! Όταν το κάνεις αυτό πάντα έχεις πιθανότητες».

Αρκετά με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε έναν άνθρωπο με ποδοσφαιρικές εμπειρίες στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Και είναι τιμή να σας ρωτήσουμε για πράγματα που έχετε ζήσει. Τι νομίζετε ότι έχετε κερδίσει περισσότερο από το ποδόσφαιρο;

«Τα πάντα. Τι θα ήμουν εγώ χωρίς το ποδόσφαιρο; Τίποτα! Έπαιξα ποδόσφαιρο, τώρα είμαι προπονητής, το ποδόσφαιρο μου έδωσε πολλά! Δεν θα ήμουν στη Θεσσαλονίκη αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο. Επίσης έχω μια καλή ζωή, είμαι ευτυχισμένος. Και νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μου το έδωσε αυτό. Χωρίς ποδόσφαιρο δεν ξέρω τι θα ήμουν. Τώρα είμαι ένας έμπειρος προπονητής και προσπαθώ να βοηθήσω τους παίκτες. Κι ελπίζω να φέρω κάτι καλό για τον ΠΑΟΚ. Θα δούμε το μέλλον τι θα φέρει μ΄αυτόν τον συνδυασμό…Αλλά…Έι! Είμαι ένας πλούσιος άνθρωπος! Είμαι ευτυχισμένος, υγιής κι αυτά είναι τα πιο σημαντικά».

Εκτός από προπονητής είστε όμως και οικογενειάρχης. Σύζυγος, πατέρας, παππούς. Σας λείπουν;
«Φυσικά…Ειδικά τα παιδιά του γιού μου, μου λείπουν πάρα πάρα πολύ. Καμιά φορά μπορείς μέσω skype να τους δεις και να δουν τον παππού τους, αλλά μου λείπουν! Φυσικά είμαι εδώ, είναι η δουλειά μου και ξοδεύω πολύ χρόνο στη δουλειά, όμως σου λείπει η οικογένεια πολλές φορές. Είναι φυσιολογικό. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, αλλά τα εγγόνια μου, μου λείπουν πιο πολύ…πιστέψτε με».

Πως θα περιγράφατε τη ζωή σας; Ήταν δύσκολη; Δεν ήταν πάντοτε εύκολη…
«Δεν ήταν πάντοτε εύκολη, αλλά νομίζω ότι είμαι μαχητής! Ακόμη και στα νιάτα μου δεν ήταν πάντα διασκεδαστική και εύκολη. Έχω παλέψει για να γίνω ο άνθρωπος που είμαι τώρα. Όμως είμαι χαρούμενος μ΄αυτό κι ελπίζω και οι άνθρωποι γύρω μου να είναι ευτυχισμένοι με μένα. Κάποιες φορές τους απογοητεύω. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, πας παραπέρα. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι είμαι χαρούμενος με την υπάρχουσα κατάσταση».

Είστε ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει τα λάθη του. Όταν κοιτάζετε πίσω, στην καριέρα σας, στη ζωή σας, βλέπετε πολλά λάθη;
«Ναι, όπως επίσης βλέπω και πολλά σωστά. Όταν όμως φτάσεις να πάρεις μια απόφαση, δεν μπορείς να επιστρέψεις… Παίρνεις μια απόφαση και πρέπει να είσαι ικανοποιημένος μ΄αυτή. Και είναι καλύτερα να παίρνεις αποφάσεις, παρά να μην το κάνεις. Όταν δεν παίρνεις αποφάσεις, τότε νομίζω ότι είσαι «looser»! Κι εγώ δεν θέλω να είμαι “looser”. Θέλω να είμαι νικητής».

Και πόσο εύκολα ξεχνάτε τα λάθη των άλλων;
«Επίσης συγχωρώ…Πολλοί άνθρωποι γύρω σου κάνουν λάθη. Και σε όλους δίνω δεύτερη ευκαιρία, ελπίζοντας ότι μαθαίνουν από τα λάθη που κάνουν. Τα λάθη είναι για όλους. Να μαθαίνουμε όμως απ΄αυτά! Κάθε μέρα μαθαίνεις…Μια μέρα που δεν έμαθες τίποτα, είναι μια χαμένη μέρα! Και δε θέλω να χάνω τις μέρες… Θέλω να κερδίζω τις μέρες».

Μιλάτε πολύ συχνά για τις «δεύτερες ευκαιρίες». Δίνετε και τρίτη;
«Μερικές φορές ναι…Αλλά κάποιες άλλες, με κάποιους ανθρώπους…όχι! Γίνεσαι σκληρός τότε, αλλά πρέπει να είσαι ειλικρινής. Με κάποιον που δεν θέλει να μάθει από τα λάθη που κάνει…μπορείς να το ξεχάσεις».

Η τελευταία ερώτηση… Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;
«Είναι δύσκολο… Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να το κάνουν αυτό άλλοι άνθρωποι για σένα. Δε νομίζω ότι είναι σημαντικό τι πιστεύω εγώ για μένα. Έλεγα πάντα ότι θέλω να είμαι ειλικρινής κι αυτό είναι σημαντικό για μένα. Οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να περιγράψουν τον άνθρωπο Χιουμπ Στέφενς, καλύτερα απ΄ ότι μπορώ να το κάνω εγώ».

Ωραία, αφού δεν απαντάτε αυτή την ερώτηση, θα κάνω μια επιπλέον!
«Οι πιο σωστοί άνθρωποι να απαντήσουν είναι η οικογένειά σου. Και οι άνθρωποι που είναι απευθείας κοντά σου. Μπορούν να περιγράψουν έναν άνθρωπο σαν εμένα. Δεν θα το κάνω εγώ για μένα».

Σας ευχαριστούμε πολύ κόουτς. Ήταν μια τέλεια ευκαιρία να κάνουμε αυτή την κουβέντα αυτή τη χρονική στιγμή. Δεν έχετε πάντα το χρόνο σε μια συνέντευξη τύπου να πείτε τα πάντα.
«Κι επίσης σε μια συνέντευξη τύπου δεν λες τα πάντα. Μερικές φορές πρέπει να παριστάνεις τον πολιτικό! Μερικά πράγματα δεν τα λες. Κι αυτό που είπα επίσης στην Αθήνα, μετά το ματς με τον Ατρόμητο, μερικές φορές είναι καλύτερα να μη λες κάτι. Και πρέπει να χαμογελάς για κάποια πράγματα που βλέπεις».

Οι άνθρωποι δεν είναι ανόητοι, καταλαβαίνουν!
«Ελπίζω».

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά…
«Επίσης! Στους φιλάθλους μας, στους ανθρώπους γύρω και μέσα στο σύλλογο, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: