Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ιμπραΐμοβιτς, ο… φαλλοκράτης!

Υποτιμητικά σχόλια για τις γυναίκες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έκανε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με αφορμή την κίνηση της Σουηδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να δωρίσει ένα αμάξι στον Άντερς Σβένσον.

Ιμπραΐμοβιτς, ο… φαλλοκράτης
Για σεξισμό κατηγορείται ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος προχώρησε σε υποτιμητικά σχόλια για το γυναικείο ποδόσφαιρο, μετά τις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Expressen».

Συγκεκριμένα, ο διεθνής επιθετικός κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση της Σουηδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να δωρίσει ένα Volvo στον Άντερς Σβένσον, αφού συμπλήρωσε 143 συμμετοχές στην εθνική.

Ωστόσο, ο …χρονος παίκτης «αγνόησε» την Τερέζε Σιόγκραν, η οποία μετράει 187 εμφανίσεις με το εθνόσημο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιμπραΐμοβιτς στην σουηδική «Expressen»

«Με όλο τον σεβασμό σε όσα έχουν πετύχει οι κυρίες, οι οποίες τα έχουν πάει φανταστικά, δεν μπορείς να συγκρίνεις ανδρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο.

Δεν έχει καν πλάκα. Όταν πηγαίνω στην Ευρώπη με συγκρίνουν με τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Όταν γυρνάω σπίτι μου με συγκρίνουν με μία παίκτρια.

Με όλο το σεβασμό στις κυρίες, θα έπρεπε να αμείβονται με βάση αυτά που παράγουν οικονομικά. Το καλοκαίρι με ρώτησαν τα σουηδικά ΜΜΕ ποιος είναι καλύτερος, εγώ ή η Λότα Σκέλιν (σ.σ.: Σουηδή επιθετικός).

Πλάκα μου κάνετε έτσι; Όταν έχω σπάσει όλα αυτά τα ρεκόρ, τα ρεκόρ σκοραρίσματος στην Εθνική ομάδα, με ποιον πρέπει να τα συγκρίνω, με αυτούς που τα κατείχα πριν ή με τις κυρίες;».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: