Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τρελά λεφτά σε Εργοτέλη – Πανιώνιο ο Ολυμπιακός!!

Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα θα δώσει ο Ολυμπιακός σε Εργοτέλη και Πανιώνιο για τις μεταγραφές των Πελέ – Αυλωνίτη και πόσα θα ...σκάσει στα συμβόλαια των δύο παικτών!Δεν υπάρχουν τα χρήματα που ξοδεύει για μεταγραφές εντός συνόρων ο πανίσχυρος οικονομικά Ολυμπιακός.

Ενδεικτικά εστιάζουμε στις δύο τελευταίες προσθήκες που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" από τη Σούπερ Λίγκα.

Πρώτα ας πάρουμε την περίπτωση του Τάσου Αυλωνίτη από τον Πανιώνιο. Όπως έμαθε ο σκύλος, η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα εισπράξει περίπου 300.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό, παρόλο που ο Έλληνας αμυντικός έμενε ελεύθερος και θα μπορούσε να αποκτηθεί χωρίς χρήματα!

Βεβαίως, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε να δελεάσουν τον σύλλογο της Πλατείας προκειμένου να κλείσουν γρήγορα τον παίκτη και να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ που επίσης τον διεκδικούσε.

Πάμε και στο συμβόλαιο του παίκτη. Ο παίκτης συμφώνησε με την ομάδα του Πειραιά για συμβόλαιο 3,5 ετών με 200.000 ευρώ το χρόνο! Μιλάμε για πολλά χρήματα για έναν νεαρό και εξελίξιμο ποδοσφαιριστή που δεν έχει δοκιμασθεί ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, σε αυτό το ποσό, δεν υπολογίζονται τα μπόνους.

Αν κάνουμε τη σούμα η μεταγραφή του Αυλωνίτη μαζί με το συμβόλαιο θα κοστίσει συνολικά 1 εκατ. ευρώ!

Σε ό,τι αφορά τον Πελέ, ο Ολυμπιακός θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι "ερυθρόλευκοι" θα δώσουν στην ομάδα του Εργοτέλη περίπου 500 χιλιάρικα! Πολύ σημαντικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα και για έναν ποδοσφαιριστή που παίζει σε μικρομεσαία ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

Πάντως και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο παίκτης ήταν στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ, αλλά και άλλων ομάδων από το εξωτερικό, οπότε θα έπρεπε να πληρωθεί καλά η κρητική ομάδα για να κλείσει το deal.

O Πορτογάλος μέσος υπέγραψε με τον Ολυμπιακό συμβόλαιο 3,5 ετών, όπως και ο Αυλωνίτης. Πλουσιοπάροχο κι αυτό, αφού αν ο παίκτης εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά, θα εισπράξει συνολικά, χωρίς τα μπόνους, το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ!

Πόσο κοστίζει συνολικά αυτή η μεταγραφή στους πρωταθλητές; Τουλάχιστον 1,6 εκατ. ευρώ, μαζί με τα λεφτά στον Εργοτέλη! 

Αν προσθέσουμε, λοιπόν, και το 1 εκατ. ευρώ της μεταγραφής του Αυλωνίτη πάμε στα 2,6 εκατ. ευρώ! Και μπορεί να πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν σε βάθος χρόνου αλλά, όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό που προκύπτει ΜΟΝΟ από τις δύο τελευταίες μεταγραφές της ομάδας. Επίσης, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος …κουβαρντάς τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και δυσκολεύονται ακόμα και να πληρώσουν τα τρέχοντα λειτουρικά έξοδα μιας ΠΑΕ.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: