Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Το μόνο που του λείπει!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την άποψή του για το μόνο πράγμα που λείπει από τον Ολυμπιακό!  Ίσως και να κάνω λάθος, αλλά εγώ πραγματικά πιστεύω ότι μόνο ένα πράγμα λείπει από τον Ολυμπιακό για να ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω: όπου ένα επίπεδο παραπάνω είναι η σταθεροποίηση του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δηλαδή, κάθε χρόνο μίνιμουμ, είτε να προκρίνεται στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε να προχωράει στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ.
Κι αυτό το ένα πράγμα είναι η παραμονή ενός προπονητή επί τουλάχιστον μία τριετία στο Ρέντη. Αν αυτός κριθεί η, αποδειχθεί κατάλληλος ο Μίτσελ, ακόμη καλύτερα, καθώς ήδη βρίσκεται 10 μήνες στην ομάδα κι έχει αρχίσει και μαθαίνει πρόσωπα και πράγματα όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Ας θυμηθούμε πως ο Ολυμπιακός στην τρίτη χρονιά του Μπάγεβιτς, το 1998-99, πέρασε πρώτος από τον όμιλό του στη φάση των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους στο 85’ της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ…Κι όταν επέστρεψε ο Μπάγεβιτς ο Ολυμπιακός, στην τρίτη σεζόν που είχε στον πάγκο του τον Ντούσκο στο Τσάμπιονς Λιγκ (το 1996-97 όταν ξεκίνησε στο Ρέντη, η ομάδα έπαιξε στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), έχασε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ στο 85’ στο Λίβερπουλ κι έφτασε και στους 16 του ΟΥΕΦΑ.
Ας θυμηθούμε πως ο Ολυμπιακός στην δεύτερη κολλητά χρονιά του Βαλβέρδε, πρόπερσι, στάθηκε με θαυμαστή αξιοπρέπεια στην Ευρώπη και έχασε στα τελευταία πέντε λεπτά τόσο την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ (από το Ντόρτμουντ-Μαρσέϊγ) , όσο και την πρόκριση στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ (από τη Μέταλιστ). Ένας Βαλβέρδε, που πριν από αυτή τη διετία είχε δουλέψει κι άλλη μία χρονιά στο Ρέντη, μόλις μία σεζόν πριν την σερί διετία του, άρα συμπλήρωνε μία τριετία συνολικά στον Ολυμπιακό.
Ας θυμηθούμε πως ο Ολυμπιακός έκανε την ισοφάριση της βαθμολογικής συγκομιδής του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (11 πόντοι) με τον Λεμονή το 2007-08, όταν δηλαδή ο Τάκης έπαιξε το τρίτο του Τσάμπιονς Λιγκ, έστω όχι συνεχόμενο, στον πάγκο των ερυθρόλευκων.
Δεν είναι ξεκάθαρο το πράγμα;
Το έχω ξαναγράψει: στις πέντε τελευταίες συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός είχε πέντε διαφορετικούς προπονητές-Μίτσελ, Ζαρντίμ, Βαλβέρδε, Ζίκο, Λεμονή. Παρόλα αυτά, είδαμε ότι η ομάδα στάθηκε από αξιοπρεπέστατα μέχρι πολύ καλά. Φανταστείτε τι δυναμική έχει αυτός ο σύλλογος και πόσο καλύτερα μπορεί να πάει, έχοντας ένα προπονητή σε δύο και τρία Τσάμπιονς Λιγκ συνεχόμενα.
Γιατί ο Ολυμπιακός και πολύ δυνατή ομάδα έχει-μεγάλο στήριγμα άλλωστε της εθνικής Ελλάδας-και πολύ δυνατή διοίκηση έχει και πολύ δυνατή είναι η συμπαράσταση που έχει από τον κόσμο του.
Ειλικρινά είμαι σίγουρος ότι πολύ περισσότερο από μία-δύο μεγάλες μεταγραφές, ο Ολυμπιακός θέλει ένα προπονητή που θα μείνει και θα δουλέψει για κάποια χρόνια στο Ρέντη και δεν θα είναι περαστικός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: