Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τρι-κέφαλος δάγκωσε την Α-Ε-Κέφαλη!

Ο εξαιρετικός ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου, έκανε... πλάκα στην ΑΕΚ (3-0) και στο δεύτερο έσβησε μηχανές. «Σάλπι», Βιεϊρίνια και Έτο ζάλισαν την «δυσκίνητη» άμυνα της Ένωσης.
Τρι-κέφαλος δάγκωσε την Α-Ε-Κέφαλη!
Ο ΠΑΟΚ με σπουδαία εμφάνιση για ένα ημίχρονο... σκόρπισε την ΑΕΚ με 3-0. Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 15' με τον Βιεϊρίνια, το 2-0 έγινε με τον Αθανασιάδη στο 37' και το 3-0 από τον Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Όλα τα γκολ ξεκίνησαν από τα πλάγια και σε όλα οι αμυντικοί της Ένωσης ήταν απλοί... θεατές. Στο δεύτερο 45λεπτο πάντως οι γηπεδούχοι έριξαν τους ρυθμούς και με σχετική άνεση κράτησαν το σκορ και πήραν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε, πως ο ΠΑΟΚ έχει να νικήσει με 3-0 την ΑΕΚ από τον Απρίλιο του 1992, όταν είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ των «κιτρινόμαυρων» σε ματς Κυπέλλου.
Κλάους στην κορυφή, Κάλα σε ρόλο... μπαλαντέρ

Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα και σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, στα άκρα της άμυνας οι Έτο και Λίνο και κεντρικό δίδυμο οι Κοντρέρας και Μαλεζάς. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Αρίας και Κοντρέρας, ενώ μπροστά τους έπαιζε ο Φωτάκης. Στα άκρα ήταν οι Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-3-2-1, σύστημα το οποίος όμως άλλαξε μετά πρώτο γκολ των γηπεδούχων σε «ρόμβο». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής, στα άκρα της άμυνας οι Καράμπελας, Γεωργέας και κεντρικό δίδυμο οι Μανωλάς και Δέλλας. Αρχικά υπήρχαν τρία κεντρικά χαφ, με τον Κάλα «κόφτη» και τους Βάργκας – Μάκο δίπλα του, τους Γκούντγιονσεν – Λεονάρντο πιο μπροστά και τον Λυμπερόπουο κορυφή. Μετά το τέταρτο όμως, η Ένωση έπαιζε στο κέντρο με τον Κάλα «κοφτη», τους Μάκο – Βάργκας πιο πλάγια και τον Λεονάρντο στην κορυφή του «ρόμβου». Στην επίθεση ήταν μαζί Γκούνγιονσεν και «Λύμπε».

Έκανε... πλάκα στην άμυνα της ΑΕΚ!

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά είχε τον έλεγχο του αγώνα. Η ΑΕΚ έτρεχε να μαρκάρει σε όλο το γήπεδο, όμως οι γηπεδούχοι έφταναν άνετα στην περιοχή της. Στο 10' μάλιστα είχαμε την πρώτη φάση του αγώνα, όταν ο Φωτάκης επιχείρησε το σουτ από πολύ μακριά και υποχρέωσε τον Αραμπατζή να διώξει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ. Ο Σαλπιγγίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Φωτάκης έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Βιεϊρίνια, που αμαρκάριστος και από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ αυτό... ξύπνησε τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20 λεπτά να βγουν μπροστά και να ψάξουν την ισοφάριση. Έχασαν κάποιες... μικροευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ, ωστόσο στο 37' πλήρωσαν την κακή αμυντική τους λειτουργία. Ο Σαλπιγγίδης πέταξε την μπάλα από δεξιά στον Έτο, αυτός με φοβερή κούρσα μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή προ του Αραμπατζή... έκοψε στον Αθανασιάδη, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 2-0. Το τέρμα αυτό... έβαλε φωτιά στην Τούμπα και ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του Λάζλο Μπόλονι. Οι Θεσσαλονικείς στα επόμενα λεπτά πίεσαν και εκμεταλλευόμενοι την... αστεία και δυσκίνητη άμυνα της Ένωσης, στις καθυστερήσεις πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Ο Λίνο έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο αμαρκάριστος Σαλπιγγίδης με ωραία προβολή από κοντά έκανε το 3-0!

Αλλαγές ο Μανόλο, έριξε ρυθμούς ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να τα... παίξει όλα για όλα και για αυτό στο 46' πέρασε στο παιχνίδι τους Μπέλεκ και Γκερέιρο αντί των Λυμπερόπουλου και Κάλα. Οι κινήσεις αυτές έδωσαν μία ώθηση στην ΑΕΚ, η οποία είχε πλέον καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ είχε οπισθοχωρήσει αρκετά μέτρα, ωστόσο φάσεις δεν έκανε. Αντίθετα, αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν οι Θεσσαλονικείς, όταν στο 53' ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αραμπατζής έδιωξε με τα πόδια. Εξίσου καλή ήταν η αντίδραση του πορτιέρο της Ένωσης και στο 79', σε νέο σουτ του Πορτογάλου έξω από την περιοχή. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22' Κρέσιτς, 60' Αρίας, 75' Αθανασιάδης - 17' Καράμπελας, 26' Βάργκας, 37' Δέλλας, 44' Κάλα, 88' Μάκος
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία, Βιεϊρίνια (84' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης (77' Γεωργιάδης), Φωτάκης (65' Σπαντάσιο), Αθανασιάδης.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας (61' Κάρλος), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46' Μπέλεκ), Λεονάρντο, Γκουντγιόνσέν, Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο).sportdog gr

Δεν βάζουν μυαλό οι ΠΑΟΚτσήδες...!!

Σε ένα ακόμα αγώνα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ άναψαν και πέταξαν καπνογόνα στο ταρτάν της Τούμπας. Μήπως δεν τους έχει πληροφορήσει κανείς ότι ο κάθε πυρσός τιμωρείται με τσουχτερό πρόστιμο;
Δεν βάζουν μυαλό οι ΠΑΟΚτσήδες...
Με το άναμμα και τη ρίψη κάθε καπνογόνου επισύρει χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, ένα ποσό για το οποίο οι ομάδες παλεύουν να το ρίξουν.
Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, οι ΠΑΟΚτσήδες γιατί δεν βάζουν μυαλό;

πηγή: sportdog.gr   

Βάζει 250 εκ. για μεταγραφές!!

250 εκ. ευρώ ετοιμάζεται να ξοδέψει για μεταγραφές, ο... "τρελός" πρόεδρος της Ανζί, Σουλεϊμάν Κερίμοφ!
Βάζει 250 εκ. για μεταγραφές!
Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής ομάδας φαίνεται να μην υπολογίζει... τίποτα, καθώς μετά την απόκτηση του Σαμουέλ Ετό, είναι διατεθειμένος να βάλει στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου 250 εκ. ευρώ (καλά ακούσατε)!

Στην μεταγραφική λίστα, λοιπόν, του Κερίμοφ βρίσκονται παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως, οι Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μαϊκόν και Γκατούζο!

πηγή: sportdog.gr   

Το ατύχημα Σουμάχερ-Πέρεζ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε σε βίντεο την... ασυνεννοησία μεταξύ του "Σούμι" και του Πέρεζ (στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης), η οποία οδήγησε τον Γερμανό στον... τοίχο και στην εγκατάλειψη.
Το ατύχημα Σουμάχερ-Πέρεζ (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ήμασταν καλύτεροι"

Ο μέχρι πρότινος προπονητής των Νέων του Αστέρα, Οράσιο Γκονσάλβες, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με τον Ατρόμητο, τόνισε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη και άξιζε να πάρει τη νίκη.
"Ήμασταν καλύτεροι"
"Ικανοποιημένος δεν μπορώ να πω ότι είμαι. Ήθελα να κερδίσουμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Έχουμε αρκετές δυσκολίες. Ήμασταν, όμως, καλύτεροι και έπρεπε να κερδίσουμε", τόνισε ο Οράσιο Γκονσάλβες και πρόσθεσε αναφορικά με το ντεμπούτο του στον πάγκο του Αστέρα:

"Δουλειά μου είναι να δουλεύω στις ακαδημίες. Όποτε μου ζητηθεί από την διοίκηση θα είμαι εδώ να βοηθήσω".

Άγριο «κράξιμο» σε Κάκο!!

Πανικός έγινε από τους φίλους του ΠΑΟΚ μόλις ο Τάσος Κάκος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση.
Άγριο «κράξιμο» σε Κάκο!
Οι φίλοι των γηπεδούχων τον αποδοκίμασαν έντονα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στην Τούμπα ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν κάνει ζέσταμα μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων αλλά μπροστά από τα επίσημα.
πηγή: sportdog.gr   

«Πεντάσφαιρη» η Σάμροκ!!

Τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα φαίνεται πως ξύπνησαν τη Σάμροκ Ρόβερς, η οποία ξέσπασε πάνω στην Μπρέι Γουόντερερς, επικρατώντας με 5-2 για το πρωτάθλημα Ιρλανδίας.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, προηγήθηκαν στο 26' με τον Ντέμπσεϊ, αλλά δέκα λεπτά αργότερα έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κόνορ. Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League ισοφάρισε πριν το ημίχρονο με τον ΜακΚέιμπ, ενώ στην επανάληψη οι Ρίκετς, ΜακΚέιμπ και πάλι, Φιν και Τούιγκ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφερε η Μπρέι ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Κέλι.

Δώστε το περιβραχιόνιο στον Πιζάρο!!

Όντας κάτω του μετρίου για ακόμα φορά, η Βέρντερ Βρέμης τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 στο ματς κόντρα στην  Χέρτα Βερολίνου, χάρη στον Κλαούντιο Πιζάρο, ο οποίος έκανε μόνος του την ανατροπή!

Ο Περουβιανός σέντερ φορ πέρυσι έγινε ο πρώτος ξένος σκόρερ όχι μόνο του συλλόγου, αλλά και στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα και φέτος δείχνει να έχει όρεξη για νέα επιτεύγματα. 

Η Χέρτα μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ στο 3ο μόλις λεπτό με τον Ράμος. Είκοσι λεπτά αργόετρα ο Πιζάρο έφερε το ματς στα ίσια ενόψει ανάπαυλας, αλλά κάπου εκεί οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να χάνουν το ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να μη γίνονται πολύ επιθετικές, εξαιρουμένων ορισμένων περιπτώσεων.

Όλα έδειχναν πως αμφότρερες θα μοιράζονταν από ένα βαθμό αλλά ο μεγάλος Πιζάρο με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ανάγκασε το γήπεδο να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/9

Στουτγκάρδη-Αμβούργο 1-2
(18’ Χάρνικ-51’ Μπρούμα, 67’ Τέσε)

Σάββατο 24/9

Σάλκε-Φράιμπουργκ 4-2
(33' Φαρφάν, 62' Χούντελααρ, 67' Χόλτμπι, 74' Ραούλ /3' Σισέ, 83' Γέρντισεκ)

Μάιντς-Ντόρτμουντ 1-2
(33' Μέλερ/ 64' Πέρισιτς, )

Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 1-0
(76' πεν. Ντάεμς)

Βόλφσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 1-0
(63' Ντεζάγκα)

Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο 0-0

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 3-0
(5' Μίλερ, 19' Φαν Μπούιτεν, 91' Ρόμπεν)

Κυριακή 25/9

Κολωνία-Χόφενχαϊμ 2-0
(20' Ζαζάλο, 64' Ποντόλσκι)

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα 2-1
(23, 93' Πιζάρο /3' Ράμος).
 
πηγή: theplayer.gr