Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι μας βάζουν τα γυαλιά!!

Διάβαζα πριν από μερικές ημέρες για την απόφαση της τουρκικής ομοσπονδίας να μην επιβάλλει, πλέον, ποινές κεκλεισμένων των θυρών στις ομάδες που δημιουργούν προβλήματα, αλλά να αφήνει σε αυτές τις περιπτώσεις έξω από τα γήπεδα τους άνδρες και στη θέση τους να μπαίνουν γυναίκες και παιδιά έως 12 ετών, χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο. Γράφει ο Δ. Κανελλάκης.
Οι Τούρκοι μας βάζουν τα γυαλιά
Το μέτρο, μάλιστα, εφαρμόστηκε ήδη στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τη Μανισασπόρ, αφού η πρώτη ήταν τιμωρημένη για την εισβολή των οπαδών της στο φιλικό παιχνίδι με την Σαχτάρ Ντόνετσκ το καλοκαίρι.
Ομολογώ ότι οι Τούρκοι με εντυπωσιάζουν για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια. Εντυπωσιάζομαι μαθαίνοντας από φίλους που παρακολουθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις και μου λένε ότι η τουρκική οικονομία έχει προοδεύσει απίστευτα, εντυπωσιάστηκα πρόσφατα με την ταχύτητα που κινήθηκαν στο αντίστοιχο με το δικό μας σκάνδαλο στημένων αγώνων που ξέσπασε και στη δική τους χώρα, τους βγάζω το καπέλο για την καμπάνια που ξεκίνησαν με τίτλο «οι γυναίκες στα γήπεδα, οι άνδρες στο πεζοδρόμιο».
Οι απλοί άνθρωποι συνηθίζουν να λένε ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει» και βέβαια η ρήση αυτή ταιριάζει γάντι στην αναβλητικότητα, την έλλειψη βούλησης, την παντελή απουσία έμπνευσης και ιδεών από τους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επί δεκαετίες τώρα δεν έχουν λάβει μια σοβαρή απόφαση για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που το ταλαιπωρούν.
Οι Τούρκοι μάς βάζουν τα γυαλιά για μια ακόμη φορά και στέλνουν το μήνυμα σε εμάς τους δήθεν έξυπνους, που χρόνια τώρα ακούω να ειρωνευόμαστε τους γείτονές μας, ότι λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα και μάλιστα μπορούν να είναι τόσο έξυπνες που τα αποτελέσματά τους να είναι πολύπλευρα.
Διότι θεωρώ σίγουρο ότι η καμπάνια της τουρκικής ομοσπονδίας και το πρόβλημα της βίας στα γήπεδά τους θα αντιμετωπίσει, δεν θα τα αφήσει άδεια ακόμη κι όταν οι ομάδες θα είναι τιμωρημένες, πάνω από όλα, όμως, θα συμβάλλει ώστε οι γυναίκες να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και να το συμπεριλάβουν στις επιλογές τους για διασκέδαση.

Καθώς σκεφτόμουν όλα αυτά, άκουσα το πρωϊ στο ράδιο Μετρόπολις στην Θεσσαλονίκη μια εκπομπή που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και έχει ως θέμα της αυτό ακριβώς που αποτελεί και το θέμα της καμπάνιας των Τούρκων.
«Αφορολόγητα» είναι ο τίτλος της εκπομπής, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης με τη Λίνα Αργυριάδου την παρουσιάζουν, και στόχος τους είναι να πετύχουν ό,τι και οι Τούρκοι, αλλά όχι μόνο όταν οι ομάδες είναι τιμωρημένες. Θέλουν να πείσουν τις γυναίκες ότι αξίζει να πάνε στο γήπεδο, ότι μπορούν εκεί να διασκεδάσουν και να περάσουν πολύ όμορφα για 3-4 ώρες.
Ο,τι δεν κάνει η ΕΠΟ, η λίγκα, το αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο, προσπαθεί να το κάνει μια ραδιοφωνική εκπομπή. Και εύλογα αναρωτιέται ο καθένας: «Είναι δυνατόν οι παραγωγοί μιας εκπομπής στο ραδιόφωνο να καταλαβαίνουν πως αν έρθει η γυναίκα στο γήπεδο και περισσότερο πολιτισμό θα φέρει και τα φαινόμενα βίας θα μειωθούν και, φυσικά, θα αυξηθούν εντυπωσιακά τα έσοδα των εταιρειών αθλητικού θεάματος, αφού ανήκει στο target group (η γυναίκα) που όλες οι διαφημιστικές εταιρείες το θέλουν, και να μην το καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι;».
Οι Τούρκοι που το κατάλαβαν, είναι βέβαιο πως θα το εισπράξουν. Εμείς που πάσχουμε από παραγωγή ιδεών κι όταν έχουμε υπάρχουν αυτοί που τις σαμποτάρουν γιατί τους ξεβολεύουν από κει που είναι βολεμένοι, θα συνεχίσουμε να είμαστε ο τελευταίος τροχός της άμαξας...
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: