Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μάριτς... reloaded!!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Ζαλγκίρις Κάουνας στον μικρό τελικό του τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» με 80-66 και κατέκτησε την (άτυπη) 3η θέση, όμως το κέρδος δεν ήταν η νίκη, αλλά η δυναμική επανεμφάνιση του Άλεξ Μάριτς!
Μάριτς... reloaded!

Οι σημαντικές αλλαγές στο δυναμικό «ανάγκασαν» τον Παναθηναϊκό να περιμένει πολλά από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του, όπως, για παράδειγμα, φάνηκε στην πράξη με τον Ντέιβιντ Λόγκαν στη χθεσινή ήττα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Στη δεύτερη και τελευταία αναμέτρησή του στο Gomelsky Cup της Μόσχας με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν η σειρά ενός παίκτη που μοιάζει με νεοαποκτηθείς να δηλώσει «παρών». Ο Άλεκς Μάριτς κυριάρχησε στις δύο ρακέτες κι έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, αφήνοντας πίσω του την περσινή άτυχη -λόγω διαδοχικών επεμβάσεων στον δεξί αγκώνα του- χρονιά.
Για τον Σερβοαυστραλό σέντερ υπήρχε αντίπαλος μόνο ο Μίλοβαν Ράκοβιτς, αφού ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας όπως κι οι επίσης διεθνείς με τη Λιθουανία Καλνιέτις, Γιανκούνας και Ντελινινκάιτις δεν ταξίδεψαν με την αποστολή για να ξεκουραστούν από την παρουσία τους στο Εurobasket, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστον την προσπάθειά του. Συν τοις άλλοις με απουσίες αγωνίστηκαν κι οι «πράσινοι», με τον τραυματία Μάικ Μπατίστ να προστίθεται στους Νικ Καλάθη (ξεκούραση), Καϊμακόγλου (ξεκούραση) και Περπέρογλου (θεραπεία στο γόνατο).
Λόγκαν, Σάτο, Καλάθης κι ο χαλαρός Διαμαντίδης έκαναν και πάλι καλή δουλειά, με άπαντες να βοηθούν στην άνετη επικράτηση. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου είχε το προβάδισμα μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, αλλά έπειτα τις 2/2 βολές του Ίαν Βουγιούκα για το 23-21 στο 15' δεν το ξαναπήρε στα χέρια της. Με την πάροδο του χρόνου ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο ρυθμό, επεδίωξε το γρήγορο παιχνίδι και με την άμυνα να του τον προσφέρει έγινε... καπνός (33-21 στο 17', 51-31 στο 25', 63-39 στο 30', 75-54 στο 37').
Έπειτα την 3η θέση στο Gomelsky Cup το «τριφύλλι» έχει μπροστά του άλλα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας, δύο στη Σόφια (28/9 με Λέφσκι, 29/9 με ΜΖΤ) και δύο στην Κωνσταντινούπολη (1/10 με Αναντολού Εφές, 2/10 με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), όπου ευελπιστεί να επιστρέψει τον ερχόμενο Μάιο.
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 41-29, 63-43, 80-66
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: