Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πέρασε άνετα από το «Λα Μοσόν» η Παρί - «Αυτοκτονία» στο 93´ για Μαρσέιγ!!


πηγή: theplayer.gr

Τα δύσκολα εύκολα μέσα σε μια «καυτή έδρα» έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επικράτησε μέσα στο σπίτι της Μονπελιέ με 3-0 και την έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Παριζιάνοι είχαν σε καλή βραδιά το μεγάλο τους αστέρι, Χαβιέ Παστόρε, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (43' και 80'), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο περσινόις πρώτος της σκόρερ, Γκαμέιρο, στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης.



Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι η Μαρσέιγ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν έτοιμη να αποδράσει από την έδρα της Βαλενσιέν, αλλά «λύγισε» στο 93ο λεπτό (1-1)... Νέα νίκη για Λιόν, «αυτοκτόνησε» η Λιλ.

Η ήττα στο ντέρμπι με τη Λιόν μάλλον δεν ξύπνησε τη Μαρσέιγ, η οποία δεν μπορεί αν βρει τον περσινό, καλό της εαυτό. Οι Μασσαλοί που έπαιζαν με δέκα παίκτες από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους λόγω της αποβολής του Φανί,  έδειξαν πως μπορούσαν να πάρουν τη νίκη χάρη στο γκολ του Ντιαβαρά από το 16ο λεπτό, αλλά ο Σάεζ στο 93ο λεπτό «λύτρωσε» τους γηπεδούχους! Άξιο αναφοράς είναι πως η Βαλενσιέν απώλεσε και πέναλτι με τον Γκρέγκορι Πουγιόλ, καθώς ο Μανταντά μάντεψε σωστά...

Την ίδια ώρα, η Λιλ «αυτοκτόνησε» στην έδρα της, καθώς ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης από τη Λοριάν. Ο Μονέ-Πακέ ήταν ο ήρωας για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Τζο Κόουλ είχε ανοίξει το σκορ με το πρώτο του φετινό γκολ για την πρωταθλήτρια.

Η Λιόν συνεχίζει την πολύ καλή πορεία της επικρατώντας με 3-1 της Μπορντό. Ο Μπαφετιντί Γκομίς σημέιωσε ακόμα δύο γκολ, δείχνοντας πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Μπαστός, προτού ο Μοντέστε μειώσει με πέναλτι στα τελευταία λεπτά. Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη πήρε η Τουλούζ (1-0) απί της Νανσί, ενώ η Ντιζόν λίγο έλλειψε να «αποδράσει» από το γήπεδο της Νις, αλλά ισοφαρίστηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1).

Τέλος, η Εβιάν του Γκοβού στάθηκε καλά για ένα ημίχρονο κόντρα στην Καέν, αλλά λύγισε στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ δύο φορές, αλλά ισοφαρίστηκαν αμφότερες, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν δις σε ένα τρίλεπτο στην επανάληψη για να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Άξιο αναφοράς είναι πως οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική

Σάββατο, 24/9

Εβιάν-Καέν 2-4
(34', 39' Μπαρμπόσα/ 11' Νιανγκ, 45+4' Χαρτό, 69' Μπουλό, 72' Τραορέ)

Λιλ-Λοριάν 1-1
(34' Κόουλ/ 93' Μονέ-Πακέ)

Λιόν-Μπορντό 3-1
(8', 33' Γκομίς, 64' Μπαστός/ 86' πεν. Μοντέστε)

Νις-Ντιζόν 1-1
(91' Τζα Τζέτζε /15' Κορνέ)

Τουλούζ-Νανσί 1-0
(59' Μπουλούτ)

Βαλενσιέν-Μαρσέιγ 1-1
(93' Σάεζ /16' Ντιαβαρά)

Μονπελιέ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
(39’ Γκαμέιρο, 43’, 80’ Παστόρε)

Κυριακή, 25/9

Οσέρ-Σοσό (18:00)
Μπρεστ-Αζαξιό
Ρεν-Σεντ Ετιέν (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: