Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτέλους επιβραβεύτηκε!!

Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στις καλές τις εμφανίσεις και αυτή τη φορά επιβραβεύτηκε, καθώς επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ. 

Πρώτη νίκη τη φετινή σεζόν για τους «ακρίτες», οι οποίοι έπαιξαν καλή μπάλα, όπως είχαν κάνει και στις τρεις πρώτες αγωινστικές, όπου όμως είχαν γνωρίσει ισάριθμες ήττες. 

Βασιλακάκης, Στάσιακ και Σουάνης τα γκολ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Κάλαϊτζιτς είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 για τον ΟΦΗ, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. 

Η πίεση απέφερε καρπούς...

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που με το ξεκίνημα κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τους Πόι και Μαρσελίνιο προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ, η οποία ωστόσο κατάφερνε να ανταποκρίνεται στις επιθέσεις της Ξάνθης. Οι Κρητικοί είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και με εξαίρεση κάποιες πρωτοβουλίες του Σουμπίνιο, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι παραπάνω στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Η Ξάνθη από το πρώτο εικοσάλεπτο και μετά μετέφερε το παιχνίδι στα καρέ του Κάρολ και με αρκετές στημένες φάσεις που κατάφερε να κερδίσει απείλησε τους Κρητικούς, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Τελικά η «πολιορκία» έφερε αποτέλεσμα στο 41’, όταν μετά από σέντρα του Πόι ο Βασιλακάκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά, άλλαξε όμως η ουσία. Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε και πάλι πιο δυνατά, κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις έξω από την περιοχή του Κάρολ και κατάφερε στο 51’ να εκμεταλλευτεί μία από αυτές με τον Στάσιακ, που δεν ξέχασε την συνήθειά του στο πολωνικό πρωτάθλημα όπου σκόραρε αρκετά γκολ για αμυντικός, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι μετά από φάουλ του Μαρσελίνιο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη φάνηκαν ωστόσο μετά το δεύτερο γκολ να επαναπαύονται από το προβάδισμα που είχαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Κρητικοί. Ο Αναστόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τους Μάντζιο και Χόρχε Λόπες, που έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, κάτι που έδωσε περισσότερη «φρεσκάδα» στην ομάδα του και οδήγησε στη φάση του 65’ όταν ο Σουμπίνιο κέρδισε πέναλτι από τον Εντιμάρ και ο Κάλαϊτζιτς δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα μειώνοντας έτσι το σκορ.

Το... τελείωσε ο Σουάνης

Η αντίδραση του τεχνικού των Ακριτών ήταν να περάσει στο παιχνίδι τους Σουάνη και Καζάκη, για να κάνει πιο κινητική την επιθετική του γραμμή κάτι που είχε εν μέρει αποτελέσματα. Η Ξάνθη δεν έγινε περισσότερο απειλητική, δεν έδινε όμως στον ΟΦΗ την ευχέρεια να κατεβάσει περισσότερους παίκτες προς την περιοχή της και να κυνηγήσει με πολλές αξιώσεις την ισοφάριση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Ξάνθη να κρατήσει σχετικά εύκολα το προβάδισμα και να καταφέρει μάλιστα να πετύχει και τρίτο γκολ που σφράγισε τη νίκη της. Ήταν το 90’ του αγώνα όταν ο Σουάνης κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από τραγικό λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού. 

Φόβοι για Βάλλα

Μελανό σημείο της αναμέτρησης, ήταν ο τραυματισμός του Σπύρου Βάλλα που σε μια ανύποπτη φάση έπεσε άτσαλα στο έδαφος και χτύπησε στο χέρι του με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί. Ο αρχηγός της Ξάνθης μάλιστα είναι πιθανό να έχει υποστεί και κάταγμα, όπως φοβούνται οι άνθρωποι των Ακριτών.
Οι συνθέσεις:

SKODA Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Βάλλας (89΄ Σταθάκης), Στάσιακ, Μπέρτος, Ντίκα, Βασιλακάκης, Μάρα (59΄ Σουάνης), Πόι, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι (72΄ Καζάκης).
ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Βερόν (58΄ Χ. Λόπεθ), Σουμπίνιο, Ζ. Λόπεθ (73΄ Μπόντορ), Καμπάνταης (69΄ Μάντζιος).
πηγή: theplayer.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: