Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

"Έκλαιγε επειδή έχασε ο πατέρας του"

Φως στα "στημένα" της Ιταλίας, που εμπλέκουν ΠΑΟ-Πανιώνιο, ρίχνει ο μάνατζερ Βιτόριο Σκετίνο. "Είναι πολιτικό το πρόβλημα, δεν είναι όλα στημένα", δηλώνει ο ...αυτόπτης μάρτυρας.

"Έκλαιγε επειδή έχασε ο πατέρας του"
Ο ατζέντης και επαΐων ιταλικού ποδοσφαίρου, Βιτόριο Σκετίνο καταθέτει τη δική του άποψη στο Sport24.gr για το νέο σκάνδαλο με τους 150 αγώνες που μπήκαν στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας της Νάπολι.
Στο πλαίσιο της έρευνας που είναι υπό εξέλιξη έχει ήδη γίνει σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ιταλικής Intralot, ενώ οι συλλήψεις είναι συνολικά οκτώ με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη από την εισαγγελία της Νάπολι.
Όσον αφορά στα παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον που εξετάζονται αυτά είναι το Πανιώνιος-Νάπολι 0-1 για το Κύπελλο Ιντερτότο στις 27 Ιουλίου 2008, καθώς και το Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τυφλίδος 3-0 τρεις ημέρες αργότερα (30/8) για τα προκριματικά του Champions League.
O Ιταλός μάνατζερ, αφήνει να εννοηθεί πως το νέο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια συνδέεται με πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ περιγράφει γλαφυρά το σαθρό οικοδόμημα του ποδοσφαίρου της χώρας του. Παράλληλα, "διαρρηγνύει τα ιμάτια του" για το ματς της Μπολόνια και της Νάπολι, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρχει η παραμικρή υποψία.
"Τρομερό σκάνδαλο"
"Έμαθα τα τελευταία νέα, όπως άλλωστε τα πληροφορήθηκες και εσύ στην Ελλάδα. Πρόκειται για νέο τρομερό σκάνδαλο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από τον εισαγγελέα στη Νάπολι, Ροσάρι Καντέλμο.
Μπορώ να πω, πως ήμουν μάρτυρας σε ένα σημαντικό παιχνίδι εναντίον της Νάπολι που εμπλέκεται στο σκάνδαλο και οι αντίπαλοι της έκαναν το παν για να νικήσουν, όμως η Νάπολι ήταν ανώτερη και δίκαια κέρδισε.
Με κάποιους από τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές είμαι φίλος και σε κατ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δεν υπήρχε κάτι με μεμπτό και ήθελαν να κερδίσουν τον αγώνα".
"Είναι και πολιτικό το πρόβλημα"
"Αυτή είναι η εμπειρία μου. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσω το θέμα, όμως σε μεγάλο βαθμό εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό πρόβλημα.
Πλέον η Νάπολι έχει μπει σφήνα στις μεγάλες δυνάμεις του ιταλικού ποδοσφαίρου. Όπως καταλαβαίνεται οι κορυφαίοι ιταλικοί σύλλογοι ασκούν πολιτική επιρροή. Έτσι προστίθεται ανάμεσα τους ένας ακόμη ισχυρός αντίπαλος. Δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος της Νάπολι αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα!"
"Παράγοντες που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο"
"Πρέπει να γνωρίζετε πως οι ποδοσφαιριστές δεν λαμβάνουν τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί σε αρκετές περιπτώσεις. Οι πρόεδροι δεν αγαπούν στην πραγματικότητα το ποδόσφαιρο. Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο προκειμένου να κάνουν μπίζνες δίχως να έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο.
Σε κάθε δουλειά, σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μπορείς να συναντήσεις καλούς ανθρώπους αλλά και μοχθηρούς. Αυτό συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο".
"Δεν είναι ο Σπανταβέκια και ο Μπιανκόνε…"
"Δεν υπάρχει διαφάνεια στην ιταλική κοινωνία, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει αξιοκρατία, και συχνά αγωνίζονται ποδοσφαιριστές όχι επειδή το αξίζουν αλλά λόγω των χορηγών τους.
Στο συγκεκριμένο θέμα το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Σπανταβέκια ή ο Μπιανκόνε που ενδεχομένως να έστησαν ένα ματς για επιβιώσουν".
Καθαρό το Μπολόνια-Νάπολι
"Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Η αναμέτρηση Μπολόνια-Νάπολι την περασμένη σεζόν ήταν ‘καθαρή’.
Ο γιος ενός φίλου μου, ποδοσφαιριστή της Μπολόνια ξέσπασε σε κλάματα επειδή η ομάδα του πατέρα του ηττήθηκε. Είδα το πρόσωπο και του συγκεκριμένου παίκτη. Δεν έδειχνε πως είχε πουλήσει τον αγώνα".
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: