Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί να τρώμε πάλι στη μάπα αργά χαφ στον Ολυμπιακό;

O Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει την εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη. "Πότε θα είναι έτοιμοι; Οκτώβρης μπαίνει!".
Γιατί να τρώμε πάλι στη μάπα αργά χαφ στον Ολυμπιακό;
Για Μπάντοβιτς σας είχα πει ότι δεν υπάρχει προπονητής Μπάντοβιτς. Βαπτίζονται προπονητές, χωρίς να έχουν φάει τη ζωή τους στο αντικείμενο, χωρίς να έχουν δει τις δουλειές ξένων προπονητών, τους βάζουν φυτευτούς στον Ολυμπιακό βοηθούς, και πάνε έπειτα σε άλλες ομάδες να πάρουν το μεροκάματο.
Τους σπρώχνουν και οι δημοσιογράφοι επειδή τους τα λένε όλα στο τηλέφωνο, αλλά μετά ξεγυμνώνονται. Ένα ξέφραγο αμπέλι η Κέρκυρα, ούτε άμυνα, ούτε κέντρο, ούτε επίθεση. Ο Πανιώνιος με έναν Εστογιανόφ την έκανε ό,τι ήθελε με κάτω τα χέρια. Δεν είναι μόνο αυτό το 0-3 στην Κέρκυρα, την έχω ξαναδεί, ήταν χάλια.
Ο Πανιώνιος είναι καλός φέτος σχετικά με τις οικονομικές δυνατότητές του. Καλά στημένος, έχει ένα πρόγραμμα ρε παιδί μου στο γήπεδο. Και με μία μεταγραφή που κάνει τη διαφορά. Τέτοια μεταγραφή ήθελα για τον Ολυμπιακό, να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό, όπως κάνει τη διαφορά ο Εστογιανόφ στον Πανιώνιο. Δεν λέω να έπαιρνε ο Ολυμπιακός τον Εστογιανόφ.
Λέω ότι όπως ο Πανιώνιος με τα οικονομικά του δεδομένα πήρε έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά, έτσι και ο Ολυμπιακός με τα δικά του οικονομικά δεδομένα μπορούσε να πάρει 3 παίκτες που να κάνουν τη διαφορά. Όπως τη διαφορά είχε κάνει ο Γκαλέτι για παράδειγμα. Κι αυτός ο Κούτσι του Πανιωνίου ο φορ, χώνεται στις φάσεις, γκολτζής δείχνει ότι είναι. Όπως και ο Ελευθερόπουλος ήταν πολύ καλός.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και γρήγορα, μου άρεσε στο πρώτο 20λεπτο, ήθελε να χτυπήσει με γρήγορους μπροστά τους αργούς σέντερ μπακ του Εργοτέλη και το δεξί μπακ του Εργοτέλη οι οποίοι στο κάτω παιχνίδι δεν είναι καλοί. Τζιμπούρ, Μιραλάς και Αμπντούν προσπάθησαν να παίξουν γρήγορα.
Όσο περνούσε η ώρα όμως ο Ολυμπιακός έπεφτε. Ο Φουστέρ είναι αγνώριστος φέτος, ο Μοντέστο προσπαθούσε να καλύψει χώρους και για τον Ορμπάιθ. Δεν ξέρω αν τον λένε πάλι διακριθέντα τον Ορμπάιθ, δεν με νοιάζει, εγώ βλέπω έναν 33χρονο με καλή μεγάλη μπαλιά, αλλά να μην έχει τρεξίματα, να μην έχει μαρκαρίσματα παρατεταμένα, να μην καλύπτει χώρους μεγάλους και με ταχύτητα. Εγώ δεν θέλω έτσι τα χαφ. Γιατί να τρώμε πάλι στη μάπα αργά χαφ στον Ολυμπιακό, τι αμαρτίες πληρώνουμε;
Δεν θέλω χαφ αργά, δεν θέλω χαφ που να βγάζουν τραυματισμούς συνέχεια σε στιλ Γέστε 33 χρονών, σε στιλ Φέισα, δεν θέλω Ορμπάιθ 33 χρονών, όταν φύγει ο Βαλβέρδε ο επόμενος προπονητής από αυτές τις 15 μεταγραφές πόσους θα θέλει να κρατήσει;
Το έχασε το κέντρο με τον Εργοτέλη ο Ολυμπιακός! Αν κατέβει με αυτήν την τριάδα στο Λονδίνο, αν κατέβει με Μοντέστο, Ορμπάιθ, Φουστέρ, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η Άρσεναλ δεν είναι σε καλή κατάσταση φέτος, την είδα και με την Μπόλτον, παρ’ ότι νίκησε δεν πείθει, αλλά στην Αγγλία τα γήπεδα είναι κατηφορικά εις βάρος των αργών ομάδων...
Τα χαφ του Ολυμπιακού με προβληματίζουν, τα έλεγα και πριν τη Μαρσέιγ. Συν το γεγονός ότι η άμυνα τρώει εύκολα γκολ. Ο τερματοφύλακας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ο Τοροσίδης είναι πεσμένος και είναι βαρόμετρο αυτός ο παίκτης για τον Ολυμπιακό, ο Μαρκάνο να ‘χαμε να λέγαμε, ο Χολέμπας έχω πει ότι τρώει εύκολα τη ντρίμπλα και είδαμε τι του έκανε ο Κουτσιανικούλης... Έτσι όπως πάει η κατάσταση, θα δούμε φέτος τον Ολυμπιακό με άκρα Μανιάτη- Ζαραδούκα κάποια στιγμή, πού να το έλεγες αυτό πριν λίγα χρόνια…
Ο Χαβίτο μπήκε και ήταν ξανά ανύπαρκτος, τι έχει πάθει αυτό το παιδί, φεύγει σε μία φάση μόνος του και έχει αριστερά τον Τζιμπούρ, και αντί να βγάλει μία σωστή πάσα που θα ήταν σίγουρο γκολ, την πετάει την πάσα στον τερματοφύλακα!
Αν είχε βαρβάτο σέντερ φορ ο Εργοτέλης θα τρώγαμε κι άλλο γκολ, στο τέλος αγχωθήκαμε πολύ μην φάμε κι άλλο, ο Βαλβέρδε είχε κιτρινίσει από το φόβο του, κι έπαιζε ο Εργοτέλης με έναν σέντερ φορ που τον πήρε από τον Πλατανιά Χανίων, από τη Γ’ Εθνική!
Ο Ολυμπιακός ήθελε ενίσχυση στον άξονά του πέρσι, δεν βλέπω να έγινε ο άξονας πιο γρήγορος, και όχι μόνο αυτό αλλά είμαστε και πιο αδύναμοι από πέρσι στις πτέρυγες! Δεν είναι έτοιμη η ομάδα και αναρωτιέμαι πότε θα είναι έτοιμη, μπαίνουμε στον Οκτώβρη… Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, πάμε Λονδίνο για την Άρσεναλ και μετά έρχεται ο ΠΑΟΚ. Και μετά έχουμε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έχει προβλήματα ο Ολυμπιακός, κανονικά η περσινή ομάδα έπρεπε να έχει φτιαχτεί ακόμα καλύτερη και να έβγαζε τώρα φωτιές.
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: