Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η νέα εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης (ΦΩΤΟ)

Στην ανακατασκευή του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" θέλει να προχωρήσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ, βάζοντας σε νέα εποχή την Ρεάλ, με το "καλύτερο γήπεδο του κόσμου".
Η νέα εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης (ΦΩΤΟ)
Σε νέα εποχή μπαίνει η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτή την φορά όχι λόγω κάποιας ηχηρής μεταγραφής όπως συνηθίζει να κάνει ο Φλορεντίνο Πέρεθ.
Οι Μαδριλένοι σκοπεύουν να προεκτείνουν το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κατά 10.000 θέσεις.
Για να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση στο ιστορικό γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει στην σημερινή (25/9) συνέλευσης να συναινέσουν τα μέλη της ομάδας, προκειμένου το όνειρο του Πέρεθ, προέδρου των «μπλάνκος» να πάρει… σάρκα και οστά. Άλλωστε ο 64χρονος παράγοντας είναι πολιτικός μηχανικός και φαίνεται να έχει σχεδιαστεί μέχρι… κεραίας το πολυδάπανο αυτό έργο.
Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αυτή την στιγμή έχει χωρητικότητα 81.254 θεατών και ο Πέρεθ σκοπεύει να το επεκτείνει κατά 5-10.000 θέσεις ακόμα και μαζί με κάποιες ακόμα ρυθμίσεις να το κάνει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον κόσμο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Marca.
Ένα έργο πολυδάπανο που θα κοστίσει στην ομάδας της Καστίγια 200 εκατομμύρια ευρώ και θ' αποπληρωθεί σε διάστημα πέντε ετών. Ενώ η διάρκεια των έργων για να ολοκληρωθεί η αναδόμηση του γηπέδου εκτιμώνται στα τρία χρόνια.
Για να γίνει αυτό το έργο εκτός από χρόνο και χρήμα χρειάζονται και 3.500 τετραγωνικά μέτρα. Και αυτό γιατί δεν θα αναμορφωθεί μόνο το γήπεδο αλλά και ο χώρος πέριξ αυτού.
Πιο συγκεκριμένα στα σχέδια είναι να κατασκευαστεί ένα εμπορικό κέντρο από την πλευρά του δρόμου «Paseo de la Castellana», ενώ έχει δρομολογηθεί και χώρος για πράσινο.
Στο πλαίσιο της ανακαίνισης του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχει σχεδιαστεί ένα καινούργιο avant-garde στέγαστρο που θα καλύψει το καινούργιο γήπεδο, καθώς και θέσεις υπόγειου πάρκινγκ για την άνεση των θεατών.
Μπορεί πριν κάποιες εβδομάδες να υπήρχαν και κάποιες φήμες που ήθελαν στα σχέδια να περιλαμβάνεται και ξενοδοχείο που θα στεγάζεται μέσα στο γήπεδο (!)ν, όμως το εν λόγω εγχείρημα εγκαταλείφθηκε, μετά από αίτημα των συνεργατών της ομάδας. Και αυτό γιατί η ανακατασκευή γίνεται και για κοινωνικό όφελος και όχι για να ξεφύγει η ομάδα από το αίσθημα το μέσου φίλαθλου!
Πλέον το μπαλάκι πέφτει… στα χέρια των μελών της Ρεάλ Μαδρίτης που στην σημερινή συνέλευση που έχουν καλούνται ν' αποφασίσουν το αν θα προχωρήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Πάντως αν και η κρίση μαστίζει τον οικονομικό κόσμο ένα brand name του επιπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδειξε να έχει κάποιο πρόβλημα, αφού σημείωσε αύξηση τζίρου κατά 8,6% φτάνοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 480 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο τα έσοδα των Μαδριλένων δείχνουν να έχουν μία ισορροπία, σε σχέση με το παρελθόν, αφού το 32% προέρχεται από τηλεοπτικά έσοδα, το 31% από τις χρήσεις του γηπέδου και του μάρκετινγκ που έχει αναγάγει σε… τέχνη ο Φλορεντίνο Πέρεθ.
Τέλος εκτός του γηπέδου τα μέλη θα συζητήσουν για τις επιδόσεις των μεταγραφών, τον ρόλο του Ζοσέ Μουρίνιο στην ομάδα, την επίδοση της ομάδας, αλλά και την μεταγραφή του Νεϊμάρ.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: