Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ήρωας, αλλά όχι ο τελευταίος!!

Μοιάζει με επιδημία. Ο Μάρκους Μίλερ παραδέχτηκε κατάθλιψη και αποχώρησε για άγνωστο διάστημα, ώστε να ηρεμήσει. Γράφει  ο Θανάσης Κελαντώνης.
Ήρωας, αλλά όχι ο τελευταίος
Ο Ραλφ Ράνγκνικ τα βρόντηξε, επειδή «άδειασε» ο οργανισμός του από δυνάμεις. Ο Μπρένο μένει προληπτικά φρουρούμενος στο Ινστιτούτο «Μαξ Πλανκ» (ψυχιατρική κλινική), διότι οι γιατροί φοβούνται ότι δεν πρέπει να πιάσει τιμόνι στα χέρια του ούτε καν να ταξιδέψει με αεροπλάνο.
Το κοινό στοιχείο για τον τερματοφύλακα του Αννόβερου, τον μέχρι προ τετραήμερου προπονητή της Σάλκε και τον αμυντικό της Μπάγερν είναι η ψυχολογική φθορά τους. Η διαφορά τους είναι πως η περίπτωση Μπρένο είναι... διαφορετική.
Ο Βραζιλιάνος αρχίζει και κατηγορεί τον εαυτό του για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το σπίτι του. Αποδείχτηκε ότι την ώρα που αυτή ξέσπασε ο ίδιος ήταν μεθυσμένος. Οι γιατροί θεωρούν πως μπορεί να φτάσει σε σημείο ακόμη και να αυτοκτονήσει αν δεν λάβει (όπως έγινε) άμεση βοήθεια. Γι' αυτό ξημεροβραδιάζεται στην κλινική και ο μάνατζερ της Μπάγερν, Κρίστιαν Νέρλινγκερ, βοηθώντας σε ό,τι χρειαστεί.
Παρεμπιπτόντως, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του γερμανικού συλλόγου αξίζει εκ νέου μνείας. Ανεξάρτητα απ' το αν ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής τους που αντιμετωπίζει πρόβλημα αποδειχθεί ένοχος για κάτι, μέχρι να ηρεμήσει ως άνθρωπος βρίσκεται στο πλευρό του. Το είχε πράξει και με τον Φρανκ Ριμπερί στην ιστορία με την ιερόδουλη.
Αφήνουμε όμως τον Μπρένο και πάμε στις περιπτώσεις «Ράνγκνικ». Σύμφωνα με τον Φλόριαν Χόλζμπερ, διευθυντή του «Μαξ Πλανκ», ο Ραλφ Ράνγκνικ είναι ήρωας. «Οταν διάσημα πρόσωπα παραδέχονται το πρόβλημά τους δημόσια, κάνουν τεράστιο καλό στην κοινωνία» πρόσθεσε και τόνισε την ανάγκη παρουσίας τουλάχιστον ενός ψυχολόγου σε οποιαδήποτε ομάδα, οποιουδήποτε αθλήματος, οποιασδήποτε κατηγορίας. Η σύγχρονη πίεση μπορεί να καταβαραθρώσει και τις πιο ισχυρές προσωπικότητες.
«Ο Ράνγκνικ δεν θα είναι ο τελευταίος» πρόβλεψε ο Στέφαν Εφενμπεργκ, που συνεχάρη τον «καθηγητή» για την ανδρεία του και εκτίμησε ότι γενικά κάθε προπονητής, έπειτα από τρία χρόνια συνεχούς εργασίας στην οποία δίνει τα πάντα, πρέπει να ξεκουράζεται για έναν χρόνο. «Οταν κουράζεις το μυαλό σου, όταν δεν ακούς το σώμα σου, όταν αγνοείς τα σημάδια, δεδομένα θα καταρρεύσεις» κατέληξε ο εν δυνάμει (αλλά δεν το έχει πάρει ακόμη απόφαση) προπονητής «Εφε».
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: