Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τάτος: «Αφιερωμένο στους συμπαίκτες μου»

Ενωμένοι σαν γροθιά, οι ποδοσφαιριστές του Άρη είναι 100% συγκεντρωμένοι στον στόχο της παραμονής, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Τάτος κατά την βράβευσή του, ως MVP της 28ης αγωνιστικής.

Τάτος: «Αφιερωμένο στους συμπαίκτες μου»
Ο Ανδρέας Τάτος πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Άρη κόντρα στον Ατρόμητο και κράτησε ζωντανούς τους «κίτρινους» στην μάχη της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα. Ο Έλληνας μέσος παρέλαβε το βραβείο του MVP της 28ης αγωνιστικής και δεν παρέλειψε να μοιράσει το… μερίδιο της επιτυχίας στους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Σημασία για μένα δεν έχει το βραβείο, αλλά η σημαντική νίκη που πετύχαμε μέσα στον Ατρόμητο. Τώρα έχουμε ελπίδες να σωθούμε και αυτό που μετράει είναι ότι είμαστε όλοι πολύ δεμένοι και θέλω να αφιερώσω το βραβείο στους συμπαίκτες μου, οι οποίοι έχουν μερίδιο. Θέλω επίσης να πω στον κόσμο να έχει υπομονή στο παιχνίδι που παίζουμε την Κυριακή και πιστεύω να τον δικαιώσουμε κάνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον Αστέρα».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα με τον Αστέρα Τρίπολης: «Όπως είναι πάντα! Αυτό που κάνουμε, είναι δουλεύουμε στις προπονήσεις, να φτιάχνουμε την ψυχολογία μας για να παίζουμε καλά μέσα στο γήπεδο».

Για το εάν ο Άρης είναι το φαβορί στο ματς της Κυριακής: «Ο Άρης είναι πιο μεγάλη και πιο ιστορική ομάδα απ’ την Τρίπολη, παρόλο που η ομάδα αυτή έχει καλούς παίκτες και είναι καλά οικονομικά. Εμείς όμως θέλουμε τη νίκη. Ο Αστέρας έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στα πλέι οφ και αυτό που μετρά είναι η δική μας νίκη για να μείνουμε στην κατηγορία».

Για το εάν αισθάνεται δικαιωμένος που φόρεσε τη φανέλα του Αρη: «Σίγουρα είμαι δικαιωμένος και αυτό θα το λέω πάντα».

Την βράβευση έκανε ο τεχνικός σύμβουλος του Άρη, Κυριάκος Μπιμπισίδης, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: «Να του δώσω συγχαρητήρια για δεύτερη φορά, διότι είναι η δεύτερη φορά που παραλαμβάνει βραβείο. Θα ήθελα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να έχει την ίδια προσφορά και την ίδια απόδοση και το τρίτο έπαθλό του να είναι η κλήση του στην Εθνική, μέσω του Αρη!».

«Με… δώδεκα παίκτες κόντρα στον Ατρόμητο»

Σημαντική βοήθεια στους παίκτες του ΟΦΗ αναμένεται να δώσει ο κόσμος της ομάδας στον «τελικό» κόντρα στον Ατρόμητο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Θανάσης Παπάζογλου.

«Με… δώδεκα παίκτες κόντρα στον Ατρόμητο»
Με… δώδεκα παίκτες θα παραταχτεί στο ματς απέναντι στον Ατρόμητο ο ΟΦΗ.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα στους Κρητικούς θα το δώσει ο κόσμος της ομάδας που θα βρεθεί στις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ», προκειμένου να βοηθήσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Πετράκη στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες.

Αυτό παραδέχτηκε και με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου του Ηρακλείου ο Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ΟΦΗ εξαιτίας δικών του λαθών δεν βρίσκεται υψηλότερα στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ ο Θανάσης Παπάζογλου:

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:

«Όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας είναι το ματς της χρονιάς για μας. Θέλουμε μόνο τη νίκη για να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο της παραμονής και είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια του κόσμου μας, όπως την είχαμε και στα προηγούμενα ματς, θα τα καταφέρουμε. Εμείς ξέρουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και θα τα δώσουμε όλα, αλλά σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να παίξουμε με… δώδεκα παίκτες. Ο αντίπαλος είναι ικανός, με καλούς παίκτες και με νέο προπονητή αλλά στο “Γεντί Κουλέ” και με τον κόσμο στο πλευρό μας, μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε ομάδα».

Για την «μάχη» αποφυγής του υποβιβασμού:

«Ο ΟΦΗ με το πρόσωπο που έχει δείξει θα έπρεπε να είχε βλέψεις για ψηλότερα. Διάφορα δικά μας λάθη και ορισμένες συγκυρίες έχουν φέρει την ομάδα να μάχεται για την σωτηρία. Εμείς όμως κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και δεν μας ενδιαφέρει το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν ήμασταν ποτέ σε θέση υποβιβασμού και δεν θα βρεθούμε ποτέ».

Ο επίμονος Κηπουρός!!

Παρά το γεγονός πως δεν είναι 100% έτοιμος ο τερματοφύλακας του Πλατανιά, Φώτης Κηπουρός, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ματς με τη Βέροια.

Ο επίμονος Κηπουρός
Στα πλάνα του για το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Βέροια συμπεριέλαβε τον Φώτη Κηπουρό ο τεχνικός του Πλατανιά, Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας το τελευταίο διάστημα μπορεί να ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό, όμως θα «σφίξει τα δόντια», προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα στο δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη «βασίλισσα του Βορρά».

Ωστόσο, το αν ο Κηπουρός θα υπερασπιστεί την εστία των Κρητικών στο παιχνίδι με τη Βέροια θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αφού ο 37χρονος πορτιέρο δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην μέση με τον ίδιο, όμως, να θέλει να αγωνιστεί.

Απών από την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής θα είναι ο Κανακούδης, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Η αποστολή του Πλατανιά για το ματς με τη Βέροια:

Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Δέντσας, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Λαμπάρθε, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Ποτουρίδης, Στόλερ, Τέτε, Τσιντί. πηγή:sport-fm.gr

Ο Ζιοβάνι έπαιξε… μπάλα στον NovaΣΠΟΡ FM!

Ανυπόμονος να επιστρέψει στην Ελλάδα για τη φιέστα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Ζιοβάνι, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και φυσικά δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στα ντέρμπι αιωνίων.

Ο Ζιοβάνι έπαιξε… μπάλα στον NovaΣΠΟΡ FM
Μνήμες ντέρμπι αιωνίων ξύπνησε ο Ζιοβάνι.

Ο Βραζιλιάνος φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 κι είχε πολλά να πει:

Για την μαγεία των ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Για την πρόσκληση να βρεθεί στη φιέστα των «ερυθρόλευκων». Για την αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Για τα αποτελέσματα του σκάουτινγκ που κάνει στη Λατινική Αμερική για λογαριασμό των Πειραιωτών.

Και φυσικά για τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με την Ελλάδα, τη χώρα που λάτρεψε και λατρεύτηκε στα «έξι ωραιότερα χρόνια της ζωής μου», όπως είπε. Μια συνέντευξη που έγινε με την πολύτιμη συνδρομή του Μαρσέλο.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ζιοβάνι στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» με τον Μπάμπη Χριστόγλου:

Για την παρουσία του στην φιέστα του Ολυμπιακού: «Έχω άγχος για το ταξίδι. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και την επόμενη εβδομάδα να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Έχω λάβει πρόσκληση από τον Ολυμπιακό και θα έρθω με μεγάλη μου χαρά».

Για την αυτοβιογραφία του και τους στενούς δεσμούς του με τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα: «Ένας από τους λόγους που έγραψα αυτό το βιβλίο είναι για να ανταποδώσω αυτή την αγάπη που έχω εισπράξει στην Ελλάδα, για να νιώσει ο κάθε φίλαθλος του Ολυμπιακού πως συμμετέχει σε ένα κομμάτι της ζωής μου και να καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων που ήρθα στην Ελλάδα. Έχω εισπράξει αγάπη όχι μόνο από τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και από φίλους άλλων ομάδων. Έχω ξαναπεί ότι στην Ελλάδα πέρασα τα έξι καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Αν έπρεπε να φύγω τώρα από την Βραζιλία και να αποφασίσω που θα πάω, την Ελλάδα θα επέλεγα. Η γυναίκα μου δεν αποχωρίζεται λεπτό τους γιους μας. Αν υπήρχε πρόταση από την Μπαρτσελόνα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν θα ερχόταν μαζί μου. Αλλά από τη στιγμή που με κάλεσε ο Ολυμπιακός η ίδια είπε “ναι”».

Για τα ταλέντα που έχει τσεκάρει στην Βραζιλία για λογαριασμό του Ολυμπιακού: «Υπάρχουν δυο-τρεις περιπτώσεις που παρακολουθώ, αλλά για τον Ολυμπιακό πρέπει να είναι κάτι το μοναδικό. Θα μαζέψω τις απαραίτητες πληροφορίες και όταν βρεθώ με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, θα τους προτείνω κι αυτοί θα αποφασίσουν».

Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Αυτό που περιμένουμε πάντα είναι να κερδίζει η ομάδα. Είναι κάτι το μοναδικό, δεν υπάρχει φαβορί και παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Δεν ξέρει κανείς τι θα συμβεί. Ελπίζω ο Ολυμπιακός να βρεθεί σε καλή κατάσταση την Κυριακή και να πάρει το ντέρμπι. Θα ήταν άδικο να πω την άποψή μου, έχοντας δει μόλις λίγα παιχνίδια του φέτος. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα μέσα από 1-2 ευρωπαϊκούς αγώνες. Ωστόσο από τη στιγμή που πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα σημαίνει ότι κάτι έχει πετύχει. Οι αλλαγές που έγιναν στην ομάδα ενδεχομένως να μην αρέσουν στον κόσμο, είμαι σίγουρος όμως ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσει μια ομάδα που θα ικανοποιεί τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάζει και να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο».

Γενική είσοδος 10 ευρώ στο ΟΑΚΑ!!

Στην κυκλοφορία θα τεθούν από σήμερα τα εισιτήρια της αναμέτρησης ΑΕΚ-Πανθρακικός, στο ΟΑΚΑ, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοίνωσε η «Ένωση».

Γενική είσοδος 10 ευρώ στο ΟΑΚΑ!
Ο Ανδρέας Δημητρέλος αλλά και τα μέλη της διοίκησης βρήκαν τη λύση από χθες (11/4), ώστε η ΑΕΚ να έχει τον κόσμο στο πλευρό της στο ΟΑΚΑ, στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανθρακικό για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Έτσι, η «Ένωση» ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή (12/4), στις 17:00, θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων, όπου εκτός από δύο συγκεκριμένες θύρες, έχει οριστεί γενική είσοδος 10 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Από σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στις 17:00, τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ΑΕΚ-Πανθρακικός (Κυριακή 14/04, 19:00).

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν από το Aekshop στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ώρες καταστημάτων, Δεκελείας 146, τηλ. 210-2525784.

Από το Σάββατο 13 Απριλίου, εισιτήρια θα πωλούνται και στα εκδοτήρια της Λ. Κύμης και του σταθμού ΗΣΑΠ “Ειρήνη”, ώρες 10:00–17:00.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, ημέρα του αγώνα, τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

• σταθμός ΗΣΑΠ “Ειρήνη” από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• Λ. Κύμης από τις 14:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο μπάσκετ από τις 14:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο θύρας 12 από τις 14:00 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Θύρα 29 : 30€ (Παιδικά 10€)
Θύρα επισήμων : 70€ (Παιδικά 25€)
ενώ για όλες τις άλλες θύρες θα ισχύσει ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ στα κανονικά εισιτήρια και 5 ευρώ για τα παιδικά.

Με κάθε αγορά ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ εισιτηρίου στα επίσημα (70 ευρώ) παρέχεται η δυνατότητα στον φίλαθλο να προσέρχεται με το όχημά του στην Πύλη Β και με την επίδειξη του εισιτηρίου του να παρκάρει σε χώρο που θα του υποδείξουν οι security.

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται από την Παρασκευή στο Aekshop και το Σάββατο και στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ “Ειρήνη”, ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται, ΜΟΝΟ στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.

ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια πρέπει να προμηθεύονται όλα τα παιδιά από 6 ετών έως και 15 ετών, δηλαδή γεννημένα από 1-1-1998 και μετά. Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας».

Ο Ιμπαγάσα συμβουλεύει!!

Συμβουλές σε νεαρούς ποδοσφαιριστές δίνει ο Αριέλ Ιμπαγάσα μέσω της ιστοσελίδας της ΕΠΟ.

Ο Ιμπαγάσα συμβουλεύει
Συμβουλές σε νεαρούς ποδοσφαιριστές δίνει ο Αριέλ Ιμπαγάσα μέσω της ιστοσελίδας της ΕΠΟ.

Στο θέμα το οποίο έχει αναρτηθεί ο αργεντινός άσος του Ολυμπιακού μιλά με αφορμή τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 το οποίο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Τουρκία.

Αναλυτικά αναφέρει η ιστοσελίδα της ΕΠΟ:


Κοσμεί με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα. Έχει πραγματοποιήσει μια αξιοζήλευτη καριέρα και συνεχίζει στα 37 του χρόνια να ξεδιπλώνει στο χορτάρι το πλούσιο ταλέντο του με απλές, αλλά ουσιαστικές κινήσεις. Πρόκειται για τον Αργεντινό μέσο του Ολυμπιακού, Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος εκτός των τίτλων που έχει κατακτήσει στη χώρα του, στην Ισπανία και στην Ελλάδα, έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Νέων της Αργεντινής το 1995 στο Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Αργεντινής στο τουρνουά του 1995 (6 συμμετοχές, 1 γκολ), οδηγώντας την, μαζί με τον αρχηγό Χουάν Σορίν, στην κορυφή του κόσμου.

Και όπως αναφέρει το Technical Report της FIFA «Ο μέσος Ιμπαγάσα, που θυμίζει με το στυλ του εκείνο του νεαρού Μαραντόνα, ήταν αποτελεσματικός χάρη στις εξαιρετικές δεξιότητές του και στην ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι. Έδειχνε να είναι παντού στο γήπεδο, χωρίς να παραμελεί τα αμυντικά καθήκοντά του».

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο, ο Ιμπαγάσα θυμάται και καταθέτει στο epo.gr τις εμπειρίες του από τη διοργάνωση αυτή της FIFA, δίνοντας, παράλληλα, χρήσιμες συμβουλές στους νεαρούς Έλληνες διεθνείς που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της Τουρκίας τον προσεχή Ιούνιο.

-Ποιες εικόνες σού έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη από το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων 1995 στο Κατάρ;
«Είναι σίγουρα πολλές οι αναμνήσεις. Πρώτα από όλα, ήμασταν πρωταθλητές! Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και έχουν συμβεί τόσα πολλά στην καριέρα μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νομίζω ότι είμαι και ο μόνος από εκείνη τη γενιά που αγωνίζεται ακόμη. Όλοι οι τότε συμπαίκτες μου νομίζω ότι έχουν σταματήσει».

-Έπαιξες βασικός σε όλα τα ματς της Αργεντινής. Σε βοήθησε και με ποιον τρόπο η συμμετοχή σου στη διοργάνωση και η διάκριση που πέτυχες με την ομάδα σου στην εξέλιξη της καριέρας σου;
«Έπαιξα βασικός σε όλα τα παιχνίδια, με γνώρισαν καλά και οι συμπαίκτες μου και σίγουρα η παρουσία μου σε εκείνο το τουρνουά άλλαξε την καριέρα μου. Όταν γύρισα από το Παγκόσμιο στην ομάδα μου, άνοιξε μία πόρτα, η οποία πριν δεν ήταν ανοικτή».

-Ποιές ήταν οι προσδοκίες για την Αργεντινή σε αυτό το τουρνουά; Περιμένατε την πορεία μέχρι την κορυφή του κόσμου;
«Ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Η Αργεντινή ήταν καιρό δίχως να έχει κατακτήσει κάποιο παγκόσμιο και αυτός ήταν ο στόχος μας ως ομάδα. Και για τον καθένα από εμάς, όμως, τους ποδοσφαιριστές, ήταν ένα μεγάλο κίνητρο και ένας μεγάλος στόχος το να φτάσουμε τότε στην κορυφή του κόσμου».

-Έχεις κρατήσει επαφή με συμπαίκτες σου από αυτή την ομάδα;
«Με κάποιους ναι κράτησα και κρατάω επαφή. Με αρκετούς παίξαμε και στις ίδιες ομάδες αργότερα. Αν και το γεγονός ότι εγώ μένω στην Ευρώπη και πολλοί από τους τότε συμπαίκτες μου έμεναν ή μένουν στην Αργεντινή, έκανε αρκετά δύσκολο το να κρατήσουμε διαρκή επαφή».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, με δεδομένο ότι γνωρίζεις αρκετούς παίκτες από τον Ολυμπιακό και άλλους από τους αγώνες της Super League;
«Όπως όλες οι εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν, θα θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Θα θέλουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό και εκεί να φύγουν νικητές! Δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να δώσουν σημαντική βαρύτητα στην αρχή του τουρνουά, το οποίο δεν είναι μεγάλο. Σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να είναι καλοί, αλλά ειδικά στο ξεκίνημα πρέπει να δώσουν μεγάλη σημασία. Το επίπεδο, πάντως, είναι πολύ καλό».

-Έχεις κάνει μια αξιόλογη καριέρα ως ποδοσφαιριστής και έχεις αποσπάσει τον σεβασμό των αντιπάλων. Τι θα συμβούλευες τους Έλληνες νεαρούς διεθνείς για τους αγώνες του τουρνουά, αλλά και για τη συνέχεια της καριέρας τους;
«Θα τους συμβούλευα να δουλεύουν πολύ. Διαρκώς. Να είναι καλά παιδιά, να δίνουν βαρύτητα στο χαρακτήρα, αλλά και στο ταλέντο τους και να τα αναπτύσσουν και τα δύο. Να ακούνε τους προπονητές τους, να δουλεύουν καλά μέσα στις ομάδες τους, να μαθαίνουν, να βελτιώνονται και μετά να έχουν ως προορισμό και τα ξένα πρωταθλήματα. Θεωρώ ότι με τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα, ένας παίκτης μπορεί να κυνηγήσει να αγωνιστεί και στο εξωτερικό, σε υψηλότατο επίπεδο».

Μπρουσιανός: «Όλοι στο γήπεδο»

Κάλεσμα σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ απηύθυνε ο Ηλίας Μπρουσιανός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Μπρουσιανός: «Όλοι στο γήπεδο»
Κάλεσμα σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ απηύθυνε ο Ηλίας Μπρουσιανός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δίνουμε έναν τελικό για την παραμονή κάτι που δεν είναι στο DNA της ομάδας και δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία της», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος χαρακτήρισε την αλλαγή προπονητή επιβεβλημένη και ευχήθηκε να μείνει για πάντα στην ομάδα ο Δέλλας.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ηλία Μπρουσιανού:

-για την συσπείρωση:
«Ούτε το DNA της ομάδας είναι τέτοιο, ούτε ποτέ στην ιστορία της έχει κληθεί να δώσει ένα παιχνίδι – τελικό για την παραμονή της στην κατηγορία. Έτσι είναι λογικό να θέλει ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Αυτή την στιγμή όλος ο κόσμος που υποστηρίζει την ομάδα πρέπει να δώσει το «παρών». Είναι ένα κάλεσμα. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες».

-για την αλλαγή προπονητή:
«Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι δεν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις. Αντίθετα υπήρχαν και πολλές πιέσεις αυτό να γίνει και νωρίτερα. Ήταν επιβεβλημένο. Ήταν ένα θέμα ψυχολογίας. Όταν κάνει ένα λάθος το παιδί σου δεν θα το κατηγορήσεις δημόσια. Μετά το σπίτι κάθε ό,τι θέλεις. Αν πηγαίναμε με το κλίμα αυτό στο ματς με τον Πανθρακικό δεν θα είχαμε κάτι καλό»

-για την επιλογή του Δέλλα και των Ζήκου, Μπορμπόκη:
«Πάντα ο Δέλλας ήταν η πρώτη μας επιλογή. Και το καλοκαίρι και μετά τον Βλάχο. Μακάρι να είναι πάντα σε εμάς ο Δέλλας»

Προπονήθηκε ο Λόρενς εκτός ο Αποστολόπουλος!!

Ο Λόρενς βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο έχοντας ξεπεράσει την ίωση και συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας με το οποίο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το ματς με τον Λεβαδειακό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προθέρμανση, με χαλαρό τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές εξασκήθηκαν στην κατοχή, την κυκλοφορία της μπάλας και το πρέσινγκ και η προπόνηση ολοκληρώθηκε με “διπλό” στα 3/4 του γηπέδου. Ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος έτρεξε μόνος του και ο Κατσικάς ακολούθησε επίσης ατομικό πρόγραμμα, ενώ Ολίσε και Βούκιτς πρόγραμμα θεραπείας.

Χωρίς τον Αποστολόπουλο που δεν ξεπέρασε την ίωση θα ταξιδέψει αύριο μέσω Αθήνας στην Αράχοβα και από εκεί στη Λειβαδιά ο ΠΑΟΚ. Επίσης δεν μετέχει ο τιμωρημένος Λίνο και οι Βούκιτς, Κατσικάς, Σταφυλίδης ενώ επιστρέφει ο Κουμάλο.

Η αποστολή της ομάδας

Charles Itandje

Παναγιώτης Γλύκος

Αστέριος Γιακουμής

Araujo Etto

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Κώστας Κατσουράνης

Gordon Schildenfeld

Bongani Khumalo

Χρήστος Ιντζίδης

Ergys Kace

Γιώργος Φωτάκης

Costin Lazar

Στέλιος Κίτσιου

Abdoul Razzagui Camara

Liam Lawrence

Bertrand Robert

Γιώργος Γεωργιάδης

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Στέφανος Αθανασιάδης
πηγή: metrosport.gr

Μπαρκαουάν: «Θα δούμε άλλον ΠΑΟΚ του χρόνου»

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και για την εποχή Σαββίδη στην ομάδα, μίλησε ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός του «δικεφάλου», Κοσμίν Μπαρκαουάν.


Για την φετινή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ανέλυσε: «Γνωρίζω το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ. Μου αρέσει το πώς παίζει. Φυσικά τα πλέι-οφ, αλλά και το Κύπελλο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για την ομάδα. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τα πλέι-οφ είναι το μετά. Τι θα κάνει στην Ευρώπη».

Για το χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, τόνισε: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως ήταν πριν από 6-7 χρόνια. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να ενισχυθεί. Για μένα τσάμπα παίρνει ο Ολυμπιακός πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είμαι σίγουρος ότι ο Σαββίδης θα πάρει καλές μεταγραφές και θα δούμε έναν άλλο ΠΑΟΚ. Αλλιώς θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή να ωριμάσουν οι πιτσιρικάδες. Υπάρχουν νεαροί παίκτες με ταλέντο που θέλουν βοήθεια και τους αξίζει μία ευκαιρία.

Εγώ πιστεύω ότι ο Σαββίδης θα ρίξει την προσοχή του και στους μικρούς παίκτες. Ο κόσμος νομίζω ότι θέλει να δει την ομάδα ψηλά. Πρέπει όμως να πάμε πιο μπροστά. Πρέπει να κάνει και κάτι στο εξωτερικό. Ένας τέτοιος ΠΑΟΚ πρέπει να δημιουργηθεί».πηγή: metrosport.gr

Παπαδόπουλος: «Γίναμε ΠΑΟΚ λόγω των αδικιών»

 
Για τα 87α γενέθλια του ΠΑΟΚ, για τις καλές αλλά και άσχημες στιγμές της ομάδας και τον Ιβάν Σαββίδη, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο», ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις καλές και κακές στιγμές του συλλόγου:«Είναι πολλά τα σημαντικά γεγονότα. Οι τίτλοι που έφερε η ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και η ομάδα μπάσκετ, είναι νομίζω οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας. Σίγουρα όμως τα 19 τμήματα του συλλόγου μας έχουν το κάθε ένα τη δική του πορεία. Δεν θέλω να θυμάμαι τις δύσκολες στιγμές, αν και ζήσαμε αρκετές τέτοιες. Τόσο το ποδοσφαιρικό αλλά και το τμήμα μπάσκετ έκαναν την κοιλιά τους αγωνιστικά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και οικονομικά τα τμήματα του ΑΣ, δεν είναι και στην καλύτερη κατάστασή τους»

Για το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας: «Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει και το κοινωνικό τους πρόσωπο αρκετές φορές. Πέρυσι έγινε μία προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων που πήγε πάρα πολύ καλά. Και φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Εμείς ΠΑΟΚτσήδες δεν γίναμε για τα πρωταθλήματα. Και νομίζω ότι και ο περισσότερος κόσμος δεν έγινε λόγω των επιτυχιών. Εμείς όμως και οι υπόλοιποι φίλοι της ομάδας, γίναμε ΠΑΟΚ, λόγω των αδικιών της ομάδας κατά την δεκαετία του ΄70».

Για το αν έχει επηρεάσει η κρίση τον ΑΣ : «Η κρίση έχει επηρεάσει τον ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά στη διοίκηση έχει έμπειρους ανθρώπους που ξέρουν να τα βγάζουν πέρα ακόμη και στις περιόδους κρίσης. Πλέον και ο κόσμος είναι κοντά στον ΑΣ ΠΑΟΚ και μας βοηθά, σε οτιδήποτε παίζει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ, ο κόσμος είναι δίπλα του».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι τιμή μου που είμαι στο Δ.Σ της ΠΑΕ εκπροσωπώντας τον ΑΣ. Είμαστε δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη. Ήδη με την παρουσία του ο ίδιος ο Σαββίδης στο «Καραϊσκάκης» έδειξε τις διαθέσεις του να κάνει την ομάδα να πρωταγωνιστεί. Η συμφωνία που έκανε ο ΑΣ με τον Σαββίδη, είναι πενταετής και δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω την εντύπωση ότι θα βοηθήσει και του χρόνου οικονομικά. Έχουμε όμως καιρό για να τα συζητήσουμε αυτά τα θέματα».
πηγή: metrosport.gr

Παπαδόπουλος: «Μοναδική λύση για τον Άρη υπαγωγή στο άρθρο 99»


 
Για τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεση και τη νέα προσωρινή διαταγή για το άρθρο 99 που κατάφερε να πάρει ο Άρης, μίλησε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την εκδίκαση της υπόθεσης: «Θεωρείται θετικό γιατί για τους επόμενους δυο μήνες ο Άρης θα συνεχίσει να λειτουργία χωρίς προβλήματα,. Πιστεύουμε ότι η ομάδα δεν θα έχει αγωνιστικά προβλήματα στο τέλος. Τα πράγματα πήγαν καλά. Θεωρώ ότι αυτοί που δεν θέλανε την υπαγωγή του συλλόγου στο άρθρο 99 είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό και αυτό είναι πολύ θετικό».

«Ο Άρης δεν θα γλιτώσει τα λεφτά που χρωστάει στο δημόσιο, απλά θέλει να κάνει ένα διακανονισμό για να καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος του σε δόσεις. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην όλη διαδικασία. Η ΕΠΟ έχει την εξής αρχή: Οτιδήποτε έχει να κάνει με τα του ποδοσφαίρου, δεν πρέπει να πηγαίνει στα πολιτικά δικαστήρια. Απλά για το θέμα του Άρη δεν μιλάμε μόνο αγωνιστικά ζητήματα».

Γιο την παρέμβαση του ίδιου στη σημερινή δίκη: «Εγώ ήμουν μάρτυρας εκπροσωπώντας τον ΑΣ Άρη. Πράγματι το συγκεκριμένο business plan μαζί με όλα τα υπόλοιπα θέματα που θέλουμε να διευθετηθούν θα καταφέρουν να κάνουν την εταιρεία βιώσιμη, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει ότι χρέη έχει και να επιτευχθεί η εξυγίανση».

Για το αν υπήρξε εκπροσώπηση της ΠΑΕ: «Μπορεί να μην υπήρχαν άτομα από τη νέα διοίκηση, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους της ομάδας. Το να έρθει ο πρόεδρος ή κάποιο μέλος της Δ.Σ της ομάδας, ενώ δεν έχει την ιδιότητα του μάρτυρα, δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να παρευρίσκεται. Υπήρχε εκπροσώπηση της ΠΑΕ, ο Άρης ήταν ενωμένος σήμερα».

Για το αν ο σύλλογος μπορεί να εξυγιανθεί οικονομικά:«Αυτή είναι και η ουσία του θέματος. Γι αυτό και ο Άρης θέλει να μπει στο άρθρο 99. Ο στόχος είναι η εξυγίανση του συλλόγου. Με σφικτή οικονομική πολιτική και χαμηλότερο μπάτζετ, προκειμένου η ομάδα να προχωρήσει στο μέλλον. Φυσικά το αγωνιστικό κομμάτι είναι εξίσου σημαντικό με το οικονομικό. Είναι προαπαιτούμενο να μείνει ο Άρης στη Superleague για να τρέξει ο Άρης το άρθρο 99». πηγή: metrosport.gr

Γιορτάζει τα 87α γενέθλια προσφέροντας στους συνανθρώπους μας!!


 
Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης έστειλε πριν από λίγο η οικογένεια του ΠΑΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 87 χρόνων ζωής. Στα γραφεία του ΑΣ πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο ΑΣ για συγκέντρωση τροφίλων τα οποιία θα μοιραστούν σε τέσσερις Μητροπόλεις και από εκεί σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Στην εκδήλωση εκποσωπήθηκαν όλα τα τμήματα της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Εκεί ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη από την ΠΑΕ, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος από την ΚΑΕ και αθλητές από τα ερασιτεχνικά τμήματα. "Ο ΑΣ ΠΑΟΚ επέλεξε να μην κάνει κάποια εκδήλωση αλλά να προσφέρει τρόφιμα με την βοήθεια εταιρειών και του απλού κόσμου" είπε ο κύριος Μπεκιάρης για να συμπληρώσει ο Ησαϊάδης: "Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος. Τον θέλουμε και πρωταθλητή στη ζωή. Καλούμε τον κόσμο την Κυριακή του αγώνα με τον ΠΑΣ από τις 9 το πρωί ως την ώρα έναρξης του αγώνα να φέρει τρόφιμα έξω από την Τούμπα". Ήδη 31 εταιρείες έχουν αποφασίσει να βοηθήσουν αλλά και άλλες θα προστεθούν σε αυτή την προσπάθεια. Στην συνέντευξη Τύπου διαβάστηκε και επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολαμαίου με την οποία εκφράζει τις ευχές του για τα γενέθλια του ΠΑΟΚ και δίνει συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων
πηγή: metrosport.gr

Ολοκληρώθηκε η δίκη!!

 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δίκη για την εισαγωγή του Άρη στο άρθρο 99. Η εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε περίπου 3 ώρες και υπήρξαν αρκετές εντάσεις και διαπληκτισμοί.

Η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα μπει ή όχι ο ΑΡΗΣ στο "99” αναμένεται να βγει σε περίπου 40 με 45 μέρες, δηλαδή στις αρχές Μαΐου.
πηγή: metrosport.gr

Βοργιάς: «Ο πλέον ακατάλληλος ο Σιδηρόπουλος»


 
Ο Σωτήρης Βοργιάς, πρώην διαιτητής και πρώην πρόεδρος της επιτροπής ορισμού διαιτητών, σχολίασε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο Άρης- Αστέρας Τρίπολης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ο Σιδηρόπουλος είναι ο πλέον ακατάλληλος για να σφυρίξει αυτό το κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι. Ο οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν καταλληλότερος. Η Επιτροπή Ορισμού διαιτητών δεν προστατεύει τον εαυτό της, γιατί αν κάνει ένα λάθος ο Σιδηρόπουλος την Κυριακή θα κατηγορήσουν αυτούς που τον όρισαν.

Γιατί δεν έβαζαν τον Παππά στο Βικελίδης; Πιο σημαντικό είναι το ΟΣΦΠ- ΠΑΟ;»πηγή: metrosport.gr

Σιδηρόπουλος στο Βικελίδης, Καλογερόπουλος στη Λιβαδειά!!


 
Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να σφυρίξει το καθοριστικό για τον Άρη παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης. Άρχοντας του αγώνα στη Λιβαδειά ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος του συνδέσμου Αθηνών. Ο Ανδρέας Παππάς στο Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 29ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Νικόλας Γεωργαράκος (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Παρατηρητής: Θόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας)


ΑΕΚ - Πανθρακικός
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Β' Βοηθός: Νικόλαος Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
4ος διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Σπύρος Παπαδάκος (Λακωνίας)


Άρης - Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α' Βοηθός: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
Β' Βοηθός: Κώστας Πολυχρόνης (Αιτωλ/νίας)
4ος διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Γιώργος Γιαννόπουλος (Αθηνών)


ΟΦΗ - Ατρόμητος
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Α' Βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Ηλίας Χατζής (Τρικάλων)


Βέροια - Πλατανιάς
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Α' Βοηθός: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Λεωνίδας Βασιλειάδης (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Δημήτρης Μπέρσης (Αρκαδίας)


Πανιώνιος - Skoda Ξάνθη
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Α' Βοηθός: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)
Β' Βοηθός: Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
4ος διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Ιωάννα Κωνσταντινίδου (Δυτικής Αττικής)


Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Σπύρος Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
Β' Βοηθός: Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Παρατηρητής: Δημήτρης Γκρούτσης (Κορινθίας)


ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Α' Βοηθός: Γιάννης Σίπκας (Πέλλας)
Β' Βοηθός: Δημήτρης Βέρρης (Λέσβου)
4ος διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Αντώνης Σίπκας (Φλώρινας)

«Σοβαρή η επιστολή της ΕΠΟ για Βασσάρα»


 
Για το αν μπορούν οι διαιτητές να ισχυριστούν ότι εκβιάστηκαν αλλά και το θέμα της εισαγωγής του Άρη στο άρθρο 99 μίλησε ο πρώην αθλητικός δικαστής Νίκος Μίνης, στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis».
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να κληθούν σαν μάρτυρες οι διαιτητές. Η επιστολή της ΕΠΟ για το Βασσάρα μπορεί να εκληφθεί σαν ομολογία και είναι σοβαρό.

Όσον αφορά τη συμπαράσταση του Ιωαννίδη καλώς την έκανε. Έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα».πηγή: metrosport.gr

Ένταση στη δίκη, επεισόδιο με το δικηγόρο του Σηφάκη!!


 
Ο Μιχάλης Σηφάκης και ο δικηγόρος του έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο! Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα του δικαστηρίου που εκδικάζεται η υπόθεση του Άρη, μιας και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την πλευρά του Μιχάλη Σηφάκη κατέθεσε ένσταση για το ποσό που του οφείλεται και δεν έχει εγγραφεί στην αίτηση για την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012. Οι δικηγόροι του ΑΡΗ υποστήριξαν ότι δεν έγινε αυτό διότι δεν είχε τελεσιδικήσει η απόφαση που ήταν ακόμα σε πρώτο βαθμό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η πλευρά του Σηφάκη ζήτησε 400.000 ευρώ επιπλέον για δικαστικά έξοδα! Για περίπου δέκα λεπτά υπήρξε ένταση μεταξύ του Αργύρη Αργυριάδη και του δικηγόρου του κρητικού πορτιέρο, με τα πνεύματα να ηρεμούν λίγο αργότερα.

Στη συνέχεια ο κ. Ψηφίδης κατέθεσε ότι προσπαθεί ο κ. Ιωαννίδης να βοηθήσει τον Άρη ώστε να αυξηθούν οι δόσεις προς το δημόσιο και αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησής του με τον κ Θεοχάρη. Για αυτό και δεν παρέβη το δημόσιο σήμερα.πηγή: metrosport.gr

Παναγόπουλος: «Θέλουν να σώσουν τον Άρη»


 
Ο Γιώργος Παναγόπουλος, αντιπρόεδρος του Αθλητικού δικαίου , μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» σχετικά με την προσπάθεια του Άρη να υπαχτεί στο άρθρο 99.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ο εισαγγελέας παρεμβαίνει όπου θέλει. Σήμερα ας πούμε παρεμβαίνει για να σώσει τον Άρη. Σε λίγο καιρό δε θα έχουν άδειες οι ομάδες και θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Την προσωρινή διαταγή θα την πάρει από ότι φαίνεται. Ο ΠΣΑΠ δεν κάνει καμία κίνηση για να προστατέψει τα μέλη του».πηγή: metrosport.gr

Μπορμπόκης: «Ο ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος για τέτοια ματς»


 
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Στέφανος Μπορμπόκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με Λεβαδειακό και Αστέρας Τρίπολης, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ στοχεύει στο Κύπελλο και σε έναν τίτλο που έχει χρόνια να κερδίσει.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με το Λεβαδειακό:

«Πρέπει να δώσουν βάση στο ματς της Κυριακής. Ο ΠΑΟΚ έχει 3 βαθμούς διαφορά από την Τρίπολη. Και ισοπαλία να πάρει από το Λεβαδειακό θα τερματίσει δεύτερος και δίνει βάση στο Κύπελλο. Είναι φυσιολογικό να επικεντρωθεί εκεί γιατί έχει να πάρει τίτλο αρκετά χρόνια».


Για τα φτηνά εισιτήρια στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Έτσι έπρεπε να γίνει για να πάει ο κόσμος. Τώρα με 20 ευρώ ο άλλος το σκέφτεται γιατί να μπορεί να περάσει δυο μέρες με 20 ευρώ. Νομίζω πως με φτηνά εισιτήρια θα έχει πιο πολλές εισπράξεις».


Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Ο Αστέρας Τρίπολης είναι πολύ καλή ομάδα. Έκανε μια κοιλιά τώρα τελευταία και δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά αυτό δε λέει τίποτα σε έναν ημιτελικό. Ήταν άτυχος ο ΠΑΟΚ που έπεσε με τον Αστέρα. Θα μπορούσε να πέσει με μια άλλη ομάδα και να περάσει πιο εύκολα στον τελικό. Όμως καλύτερα γιατί όσο πιο δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ, τόσο πιο εύκολο μπορεί να το κάνει».


Για το ρίσκο του αδερφού του που πήγε στην ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ έχει πολλά προβλήματα. Πήγαν τα παιδιά για τις δυο τελευταίες αγωνιστικές για να εξυψώσουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών». πηγή: metrosport.gr

Ελεύθερος με όρους ο Αδαμίδης!!


 
Ο Σταύρος Αδαμίδης αφέθηκε σήμερα το πρωί ελεύθερος αφού κατέθεσε στον ανακριτή και απολογήθηκε για όσα τον βαραίνουν από την εποχή που βρισκόταν στην προεδρία της ΑΕΚ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, πήρε μια προθεσμία για να απολογηθεί και περιμένει να οριστεί δικάσιμος.πηγή: metrosport.gr

Λίνο: «Ο κόσμος μου δίνει δύναμη»

 
Ο Λίνο Άλβες αποδεικνύεται βιονικός και φέτος παρά τα 36 του χρόνια, διανύει την πιο μεστή περίοδο της καριέρας του. Πιο σοβαρός από ποτέ στο παιχνίδι του δηλώνει έτοιμος για έναν τίτλο και πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να τα καταφέρει. Ο κόσμος του δίνει δύναμη και δε θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί άλλη μια χρονιά με τη φανέλα του Δικεφάλου αν του ζητηθεί. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του στη Media Day.


Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο στο ματς με τη Βέροια:

"Πάντοτε όταν ακούω το όνομα μου ρυθμικά από την εξέδρα, δεν μπορώ παρά να νιώθω ικανοποίηση. Όλοι ξέρουν τι έχω προσφέρει αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ και όταν ακούω το όνομα μου από τον κόσμο, παίρνω δύναμη για να συνεχίσω ακόμη πιο έντονα την προσπάθεια μου για το καλό της ομάδας".


Για το γεγονός ότι μοιάζει έφηβος παρά τα 36 χρόνια του:

"Αυτό είναι το παιχνίδι μου. Να φεύγω μπροστά, να γυρίζω πίσω κι όλα αυτά σε γρήγορο ρυθμό. Αυτές είναι, βέβαια, και οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης στις οποίες προσπαθώ να ανταποκρίνομαι"


Για το ενδεχόμενο να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ:

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος παίζοντας στον ΠΑΟΚ. Κι αν η ομάδα με χρειάζεται και για τη νέα σεζόν, εγώ θα μείνω. Θα έρθει και η στιγμή που θα καθίσουμε με τη διοίκηση να μιλήσουμε για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας μας. Εννοείται ότι θα χαρώ πολύ σε περίπτωση που θα είμαι εδώ και του χρόνου. Προς το παρόν, όμως, προέχει να συγκεντρωθούμε στα ματς που ακολουθούν"


Για την αποχώρηση του Γκαρσία:

"Δεν βλεπόμαστε πλέον καθημερινά με τον Γκαρσία, ξεκουράζεται λίγο (σ. σ. γέλια). Είναι ένας άνθρωπος με χαρακτήρα και ασφαλώς η αποχώρησή του μας στεναχώρησε όλους μέσα στα αποδυτήρια. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παίκτες αποχωρούν κι αυτοί που μένουν, πρέπει να συνεχίζουν τη δουλειά τους. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι παίκτες, ο Έτο, ο Λόρενς, ο Λάζαρ προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να παραμείνει μαζί μας. Μας βοηθούσε πολύ και η αποχώρηση του μας προκάλεσε λύπη".


Για το αν η κατάκτηση του Κυπέλλου θα αποτελέσει προσωπική δικαίωση:

"Η πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου θα αποτελέσει επιβράβευση, όχι μόνο για μένα, αλλά συνολικά για όλη την ομάδα. Είμαι 4,5 χρόνια στην ομάδα και φέτος έχω την ευκαιρία να κατακτήσω το τρόπαιο. Μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά σ? αυτή τη διάκριση. Ο περσινός αποκλεισμός από τον Ατρόμητο μας δίδαξε πολλά. Πήραμε ένα μάθημα και γίναμε πιο σοβαροί".


Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ:

"Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη έχει προσδώσει σιγουριά στην ομάδα. Και στα οικονομικά και στην οργάνωση. Θέλουμε να του ανταποδώσουμε αυτή τη βοήθεια προς εμάς. Αυτό που μας έχει τονίσει ο ίδιος είναι ότι θα είναι στο πλευρό μας, στα εύκολα και στα δύσκολα και ότι στο εξής ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δυνατός".


Για το πώς κατάφερε φέτος να αποφύγει τους τραυματισμούς:

"Στην καριέρα μου είχα λίγους τραυματισμούς. Ο πιο σημαντικός ήταν όταν έκανα εγχείρηση πριν από τρία χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος που ειδικά φέτος δεν έχω τέτοια προβλήματα και μπορώ και βοηθώ την ομάδα μου".


Για το αν λείπει κάτι από τον ΠΑΟΚ για να πάρει τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό:

"Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης και η τεχνική ηγεσία της ομάδας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να φθάσουμε και να ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό".


Για τους νεαρούς και τη βοήθεια που τους δίνουν οι παλιότεροι:

"Οι νεαροί παίκτες πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται να διακριθούν μέσω του ΠΑΟΚ. Το ότι βρίσκονται στην ομάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούν, αλλά να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο, έχοντας την υποστήριξη και των πιο έμπειρων παικτών".

Πρόβλημα με Τούνι!!


 
Άσχημα ήταν τα νέα της σημερινής προπόνησης για τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Θλάση υπέστη ο Τούνι και δε θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Βύζαντα στο Καυταντζόγλειο, κάτι που σημαίνει πως ο προπονητής του γηραιού έχει ακόμη ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει.

Ο Ισπανός θα απουσιάσει πιθανότατα δύο με τρεις εβδομάδες καθώς η θλάση που υπέστη θα τον κρατήσει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. πηγή: metrosport.gr

Εννιά αγωνιστικές στον Τερίμ!!


 
Βαριά ήταν η καμπάνα που επέβαλε η Τούρκικη ομοσπονδία στον προπονητή της Γαλατάσαράι, Φατίχ Τερίμ, για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με την Μερσίν.

Ο Τερίμ ήταν έξαλλος με τις αποφάσεις του διαιτητή και του επιτέθηκε φραστικά, για να αποβληθεί όπως ήταν λογικό λίγο αργότερα. Ο Τούρκος προπονητής ήταν εκτός εαυτού και δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, κάτι που του επέφερε την τιμωρία των 9 αγωνιστικών μακριά από τον πάγκο της Γαλατά. Αυτό σημαίνει πως ο Τερίμ θα λείψει από κάποια παιχνίδια της Γαλατά και τη νέα σεζόν. πηγή: metrosport.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες δεν μας βγήκε το ρίσκο της Μπενφίκα (2/3 επιλογές) καθώς έχασε «ένα τσουβάλι» ευκαιρίες πριν κάνει το λάθος στην άμυνα και δώσει εύκολο γκολ στην Νιουκάστλ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στις καθυστερήσεις.
Carolin Stuber 4Στο σημερινό κουπόνι συνεχίζεται η αγωνιστική δράση με σπουδαία παιχνίδια. Ξεκινώντας από την 2η Γερμανίας, η Ίνγκολσταντ υποδέχεται την πρωτοπόρο Χέρτα, οι γηπεδούχοι βαθμολογικά «αισθάνονται ασφάλεια» από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Χέρτα με νίκη σήμερα «κλειδώνει» μαθηματικά την άνοδο, θέλει όμως και το πρωτάθλημα, οπότε 2πλο. Στην 2η Γαλλίας η Νιμ υποδέχεται την Ντιζόν, ισοβαθμούν στους 48 βαθμούς θεωρητικά «κυνηγούν» την 3η θέση, θα έχουμε ένα δυνατό παιχνίδι, επιθετικά είναι δυνατές, οπότε g/g. Στην 1η Γαλλίας η Βαλενσιέν υποδέχεται την Σεντ Ετιέν, οι γηπεδούχοι βαθμολογικά στο +6 από την «επικίνδυνη ζώνη», απέναντι σε μια «φορμαρισμένη» ομάδα που κυνηγάει ακόμα και την 3η θέση, επομένως θα πάω με το 2πλο (με λίγο ρίσκο). Τέλος στην Ισπανία, έχουμε το ντέρμπι της Ανδαλουσίας μεταξύ Μπέτις και Σεβίλλης, αναμένω να «πέσουν κορμιά», η άμυνα δεν είναι το ατού τους, οπότε περιμένω αρκετά γκολ και το όβερ να επιβεβαιωθεί.

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ-ΧΕΡΤΑ   2(1,81)
ΝΙΜ-ΝΤΙΖΟΝ  G/G (1.73)
ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ-ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ  2 (1.96)
ΜΠΕΤΙΣ-ΣΕΒΙΛΛΗ  OVER(2.5)  (1.75)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα  Carolin Stuber)
Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Στοίχημα με τον BET-ON

Μετά από αρκετό καιρό και χωρίς την απαραίτητη ανάλυση λόγω πίεσης χρόνου κάναμε τις επιλογές μας για την Παρασκευή : ΚΑΕΝ άσο - ΕΜΠΟΛΙ διπλό -ΜΠΕΤΙΣ over 2.5 .Καλή επιτυχία !

Το κάθε λάθος μετράει τώρα!!

Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη φετινή Ligue 1, ωστόσο η πραγματική… μάχη δίνεται ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την έξοδο στο Champions League.

Το κάθε λάθος μετράει τώρα
Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις ομάδες μάχονται για την τρίτη θέση της Ligue 1, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η αήττητη μέσα στο 2013, Σεντ Ετιέν, είναι αυτή που ανοίγει το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Βαλανσιέν, με την… κατηφορική Λιόν –που έχει και εκείνη 53 βαθμούς- να υποδέχεται την Τουλούζ.

Πολύ κοντά, με μόλις ένα βαθμό λιγότερο από τις δύο προηγούμενες, είναι η Λιλ, η οποία φιλοξενεί στο «Γκραντ Σταντ» τη δεύτερη Μαρσέιγ, με τη Νις που και εκείνη ελπίζει για το… σεντόνι, να αντιμετωπίζει τη Σοσό. Εύκολο έργο θα έχει –θεωρητικά- η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Τρουά, με τις Νανσί και Μπρεστ να κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να αποφύγουν τον υποβιβασμό κόντρα σε Αζαξιό και Ρεμς.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική της Ligue 1:

Παρασκευή, 12/4

Βαλανσιέν-Σεντ Ετιέν (21:30)

Σάββατο, 13/4

Τρουά-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Αζαξιό-Νανσί (21:00)
Μπορντό-Μονπελιέ
Εβιάν-Ρεν
Λοριάν-Μπαστιά
Μπρεστ-Ρεμς

Κυριακή, 14/4

Νις-Σοσό (15:00)
Λιόν-Τουλούζ (18:00)
Λιλ-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 19/4

Μονπελιέ-Λιόν (21:30)

Σάββατο, 20/4

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις (18:00)

Κυριακή, 21/4

Μπαστιά-Λιλ (15:00)
Νανσί-Εβιάν (18:00)
Ρεμς-Βαλανσιέν
Σοσό-Μπορντό
Τουλούζ-Λοριάν
Μαρσέιγ-Μπρεστ (22:00)

Τετάρτη, 24/4

Ρεν-Τρουά (19:30)
Σεντ Ετιέν-Αζαξιό πηγή: sport-fm.gr

Τρία χρόνια γκολ από Τζεμπούρ και Μήτρογλου!!

Η ευλογία του Μίτσελ να έχει Τζεμπούρ και Μήτρογλου, οι οποίοι σκοράρουν συνεχώς ως? γηπεδούχοι με τον Παναθηναϊκό την τελευταία τριετία.

Τρία χρόνια γκολ από Τζεμπούρ και Μήτρογλου!
Οι διαφορές και οι συγκρίσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό λίγο πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο Καραϊσκάκη δεν έχει προηγούμενο.
Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε για το +40 από τους «πράσινους», διαφορά που δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην ιστορία τους, οι μεν έχουν 61 γκολ, οι δε μόλις 28, με πιο εντυπωσιακό στοιχείο ότι οι δύο στράικερ του Ολυμπιακού, που σπάνια παίζουν μαζί, Τζεμπούρ και Μήτρογλου έχουν μόνοι τους 29 τέρματα (20 και 9 αντίστοιχα).

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και μοιάζει με... ευλογία για τον Μίτσελ να έχει δύο τέτοιους επιθετικούς και με πολυτέλεια τη δυνατότητα να αφήνει τον έναν στον πάγκο. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την Κυριακή, με τον Τζεμπούρ έτοιμο να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Οποιος κι αν ξεκινήσει όμως και στην περίπτωση που ο δεύτερος αγωνιστεί σε ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν και το προσωπικό τους σερί σκοραρίσματος με τον Παναθηναϊκό. Κοινό σημείο; Με όποια ομάδα κι αν αντιμετώπισαν τους «πράσινους», έχουν σκοράρει εναντίον τους. Ο «τρομοκράτης» έχει φτάσει τα δέκα γκολ, τέσσερα με τον Ολυμπιακό, ένα με την ΑΕΚ, τρία με τον Πανιώνιο και δύο με τον Ατρόμητο. Ο Μήτρογλου έχει τέσσερα, δύο με τον Ολυμπιακό κι από ένα με Ατρόμητο και Πανιώνιο. Με εξαίρεση δηλαδή την ΑΕΚ, στην οποία έχει αγωνιστεί ο Τζεμπούρ, έχουν σκοράρει με τις ίδιες ομάδες απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Εχουν όμως κι ένα σερί, όταν... υποδέχονται τον Παναθηναϊκό, όταν οι ομάδες τους παίζουν εντός έδρας. Τρεις συνεχόμενες χρονιές βάζουν γκολ ως γηπεδούχοι απέναντι στο «τριφύλλι». Ο Τζεμπούρ πέρυσι στο 1-1 του Καραϊσκάκη, πρόπερσι στο 2-1 πάλι στο Φάληρο και αμέσως πριν στο 1-0 με τη φανέλα της ΑΕΚ. Και φέτος, πέτυχε και τα δύο γκολ στο 2-2 του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. Ο Μήτρογλου από την πλευρά του, δεν έπαιξε στο πρώτο ματς, πέρυσι και πρόπερσι όμως ήταν ο σκόρερ στις εντός έδρας ισοπαλίες με σκορ 1-1 του Ατρόμητου και του Πανιωνίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και το 2009, με δύο δικά του γκολ, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 2-0 στο Φάληρο. Αν μη τι άλλο, και οι δύο δείχνουν να έχουν... ζεστές τις κάννες τους.
 
πηγή: SportDay.gr

Χαμός για την Ευρώπη!!

Η αναμέτρηση της Σάλκε με τη Λεβερκούζεν ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Χαμός για την Ευρώπη
Με την Μπάγερν ήδη πρωταθλήτρια και τη Ντόρτμουντ σχεδόν σίγουρα απευθείας στους ομίλους, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη που γίνεται στις θέσεις που οδηγούν στο Champions και το Europa League.

Στην 29η αγωνιστική ξεχωρίζει η αναμέτρηση της τέταρτης Σάλκε με την τρίτη Λεβερκούζεν. Οι «βασιλικοί μπλε» θέλουν το τρίποντο για να ξεφύγουν από τους διώκτες της θέσης που οδηγούν στα προκριματικά, αλλά και να πλησιάσουν τις «ασπιρίνες» στον πόντο από τη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους. Οι γηπεδούχοι έχουν γεμάτο απουσιολόγιο με τους Αφελάι, Φαρφάν, Μπαρνέτα, Παπαδόπουλο, Νοϊστέντερ και Ομπάσι, ενώ στον αντίποδα θα λείψουν μόνο οι τιμωρημένοι Ράιναρτς και Μπένις.

Η Μπάγερν φιλοξενεί τη Νυρεμβέργη και η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στην έδρα της υποβιβασμένης Γκρόιτερ Φιρτ, αμφότερες σε κατάσταση μέθης, οι μεν Βαυαροί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στα ημιτελικά, οι δε Βεστφαλοί για τον τελευταίο λόγο.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/4

Φράιμπουργκ-Ανόβερο 21:30

Σάββατο 13/4

Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Μάιντς-Αμβούργο
Γκρόιτερ Φιρτ-Ντόρτμουντ
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης
Σάλκε-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 14/4

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η επόμενη (30η) αγωνιστική

Παρασκευή 19/4

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 21:30

Σάββατο 20/4

Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ (16:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε
Αμβούργο-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 21/4

Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ (16:30)
Νυρεμβέργη-Γκρόιτερ Φιρτ (18:30) πηγή: sport-fm.gr

Η ζωή τους και ο θάνατός τους!!

Κάτω από άλλες περιστάσεις το παιχνίδι της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Ρεάλ Μαδρίτης στη χώρα των Βάσκων θα συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα…

Η ζωή τους και ο θάνατός τους!
Κάτω από άλλες περιστάσεις το παιχνίδι της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Ρεάλ Μαδρίτης στη χώρα των Βάσκων θα συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα…

Έχοντας όμως ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τα τρία εισιτήρια που δίνουν απευθείας πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλα παιχνίδια, των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή τους αλλά και για την εξασφάλιση κάποιου εισιτηρίου για την Ευρώπη.

Έτσι, για την μάχη της… Ευρώπης η Βαλένθια αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Εσπανιόλ, την στιγμή που η Σοσιεδάδ δοκιμάζεται στο «σπίτι» Ράγιο Βαγιεκάνο.

Την ίδια στιγμή στη μάχη για την παραμονή η Λα Κορούνια αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λεβάντε, όμοια η Θέλτα την Μαγιόρκα και η τελευταία, Μαγιόρκα υποδέχεται την Θέλτα!


Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 12 Απριλίου
Μπέτις – Σεβίλλη (23:00)

Σάββατο, 13 Απριλίου
Βαγιαδολίδ – Χετάφε (17:00)
Λεβάντε – Λα Κορούνια (19:00)
Εσπανιόλ – Βαλένθια (21:00)
Μάλαγα – Οσασούνα (23:00)

Κυριακή, 14 Απριλίου
Ράγιο Βαγιεκάνο – Σοσιεδάδ (13:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Γρανάδα (18:00)
Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα (20:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 15 Απριλίου
Μαγιόρκα – Θέλτα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (32η)
Μαγιόρκα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Γρανάδα – Βαγιαδολίδ
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις
Μπαρτσελόνα – Λεβάντε
Βαλένθια – Μάλαγα
Χετάφε – Εσπανιόλ
Λα Κορούνια – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Οσασούνα – Σοσιεδάδ
Σεβίλλη – Ατλέτικο Μαδρίτης
Θέλτα – Σαραγόσα πηγή: sport-fm.gr

Ένα και μόνο λάθος τα γκρεμίζει όλα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις κληρώσεις των ημιτελικών σε Champions και Europa League.

Ένα και μόνο λάθος τα γκρεμίζει όλα!

Το ήθελα και το έλεγα αυτό το ζευγάρωμα Μπάγερν – Μπαρτσελόνα. Δεν θα έβλεπα, αυτή την ώρα καλύτερο ζευγάρωμα για το ποιόν της διοργάνωσης. Δύο ομάδες που βρέθηκαν και πάλι το 2009, όμως η διαφορά τους ήταν τότε τεράστια και η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο στο πρώτο ματς με 4-0. Τώρα ούτε κατά διάνοια υπάρχει περίπτωση επανάληψης κάτι ανάλογου. Το γεγονός πως θα γίνουν δύο κόντρες και όχι μία μόνο σε ουδέτερο έδαφος , μετατρέπει την διπλή αναμέτρηση σε must see και ευτυχώς που η κληρωτίδα εισάκουσε τις δεήσεις των αληθινών φιλάθλων που θα ήθελαν να δουν αυτές τις δύο σύγχρονες μηχανές σε διπλά ματς.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης που μέσα στη χρονιά βελτιώθηκε ύστερα από το αρνητικό ξεκίνημα της θα αντιμετωπίσει την ομάδα που ο ίδιος ο Ζοσέ Μουρίνιο, αποθέωσε στις αναμετρήσεις των ομίλων: τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί παίζουν ένα πολύ ελεύθερο και επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που προδιαθέτει για επικές μονομαχίες. Στο ζευγάρι αυτό πάντως θα πάρω θέση. Τα λεφτά μου θα τα έβαζα στη πρόκριση της Ρεάλ.

Οι «μερένγκες» του Μουρίνιο διαθέτουν αυτό το κάτι παραπάνω που λείπει ακόμη από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Αντίθετα δεν ξέρω αν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα και όσο και αν κάποιοι θα βιαστούν να χρίσουν τους Βαυαρούς, πιστεύω πως το 50%-50% είναι το πιο δίκαιο μοίρασμα. Υπάρχει ξεκάθαρη ποιότητα στη Μπάγερν αλλά και η Μπάρτσα με τον Λιονέλ Μέσι γερό είναι μία ομάδα που παραμένει σημείο αναφοράς και σύγκρισης. Είμαστε τυχεροί που θα απολαύσουμε αυτά τα δύο ματς αλλά ας θυμάται ο κόσμος πως σε αυτό το επίπεδο αρκεί ένα και μόνο λάθος για να γκρεμιστούν όλα!

Στο Γιουρόπα Λιγκ η Τσέλσι είναι το απόλυτο φαβορί με μόνο εχθρό το βεβαρημένο πρόγραμμα της. Μιλάμε για μία ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ που οι συνθήκες την έφεραν στο δεύτερο τη τάξει τρόπαιο. Ακόμη διαθέτει στον πάγκο ένα μετρ της τακτικής σε ευρωπαικά ματς που απέδειξε και στο πέρασμα του από τη Λίβερπουλ πως ξέρει να διαχειρίζεται νοκ άουτ παιχνίδια. Η Βασιλεία μπορεί να απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ πέρσι καθώς και την Τότεναμ στα πέναλτι φέτος αλλά αυτό είναι για την ίδια μπούμερανγκ! Σε αντίθεση με τα σπιρούνια, η Τσέλσι δεν θα την υποτιμήσει!

Στο άλλο ματς η εξαιρετική Μπενφίκα που δεν δυσκολεύτηκε με τη Νιούκαστλ, έχει δύσκολο έργο αφού πρώτα θα πρέπει να πάει στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης για το ματς με την Φενέρ Μπαχτσέ. Σε περίπτωση που καταφέρει να φύγει αλώβητη από το «Σουκρού Σαράτσογλου» θα έχει πια προβάδισμα, όμως αυτό που έπαθε εκεί η Λάτσιο καλό είναι να της γίνει οδηγός! Στο Γιουρόπα Λιγκ θα έδινα προβάδισμα σε ένα τελικό ανάμεσα στη Τσέλσι και την Μπενφίκα όμως τα εύκολα προγνωστικά έχουν αποδειχτεί συχνά πυκνά μπανανόφλουδες! πηγή: sport-fm.gr

Μια πανικόβλητη ΕΠΟ…!!

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει στο sport-fm.gr για τις νέες περιπέτειες του ποδοσφαίρου με τη δικαιοσύνη και τις σπασμωδικές κινήσεις της ΕΠΟ που είναι σε πανικό!

Μια πανικόβλητη ΕΠΟ…
Το ελληνικό ποδόσφαιρο στην οδό Ευελπίδων αναστενάζει, για πολλοστή φορά και οπωσδήποτε όχι για τελευταία.

Η Εισαγγελία, η οποία τους τελευταίους μήνες ερευνά την υπόθεση των «στημένων πινάκων διαιτησίας» που κατήγγειλε τον περασμένο Αύγουστο ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, αιφνιδίασε την ΕΠΟ. Στην ομοσπονδία δεν περίμεναν σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση αυτή, ενώ ούτε καν διανοούνταν ότι είναι πιθανό να πάνε κάποιοι ακόμη και κατηγορούμενοι!

Ωστόσο, ήδη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πανίσχυρος νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης, το δίδυμο της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος, χαρακτηρίζονται ως ύποπτοι και καλούνται για ανωμοτί καταθέσεις.

Ο αιφνιδιασμός αυτός προκάλεσε πανικό στις τάξεις της ομοσπονδίας. Και όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τον πανικό ακολουθούν οι σπασμωδικές κινήσεις.

Επιχείρηση: «εξαφάνιση από τον χάρτη»!

Αρχικά ξεκίνησαν οι γνωστές ανόητες υπερβολές περί αυτοδιοίκητου και πως ο Σάββας, ο Βασάρας και όποιοι άλλοι έχουν καταθέσει ως μάρτυρες, το παραβίασαν, καταθέτοντας σε δικαστικό λειτουργό. Φαίνεται ότι ακόμη και φόνος να γίνει στην ΕΠΟ, μπορεί να μας πουν ότι πρέπει να επιληφθεί η… πειθαρχική επιτροπή, ώστε να μην παραβιαστεί το αυτοδιοίκητο…

Στο πλαίσιο αυτό και με μια τάση ανεξήγητης εκδικητικότητας (άλλωστε οι ίδιοι τον πρότειναν για το πόστο αυτό το περασμένο φθινόπωρο), αποφάσισαν να καταγγείλουν τον Κύρο Βασάρα στην ΟΥΕΦΑ επειδή πήγε και κατέθεσε στον εισαγγελέα! Λες και αν σε καλέσει ο εισαγγελέας για ποδοσφαιρικό θέμα, δικαιούσαι να τον αγνοήσεις επικαλούμενος το αυτοδιοίκητο!

Ωστόσο, ο Βασάρας δεν χαίρει απλώς τεράστιας εκτίμησης στις τάξεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Είναι από τα κορυφαία στελέχη της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, τοπ κλάσης εκπαιδευτής στην «ομάδα» του Κολίνα και τοπ παρατηρητής διαιτησίας (πρόσφατα ήταν στο Μπαρτσελόνα-Παρί Σ.Ζ.). Και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσουν στη Νιόν μετά την καταγγελία της ΕΠΟ.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Βασάρας αρνείται κατηγορηματικά ότι πήγε αυτοβούλως στην Εισαγγελία για να καταγγείλει τη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων. Υποστηρίζει ότι την περίφημη επιστολή με την οποία διαχώριζε τη θέση του, την έστειλε μόνο στο Δ.Σ. της ΕΠΟ και δηλώνει άγνοια για το πώς έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΕΔ απέπεμψε τον Βασάρα και από τον εγχώριο πίνακα των εκπαιδευτών διαιτησίας επειδή φέρεται να παρέβη βασικές διατάξεις του διοριστηρίου του και του καταστατικού της ΕΠΟ. Βέβαια, λόγω και της πολεμικής που αντιμετώπιζε, ο ίδιος είχε σταματήσει να κάνει μάθημα σε διαιτητές εντός Ελλάδας και αν δεν μας απατά η μνήμη μας, φέτος πήγε μόνο στη Θεσσαλονίκη, στο σεμινάριο του Συνδέσμου του. Συνεπώς, δεν τον πολύ-ενδιαφέρουν τα εγχώρια καθήκοντά του. Η επιτροπή διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ όμως είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση…

Και οι διαιτητές στη «γραμμή»…

Πέραν των κινήσεων εναντίον του Βασάρα, αλλά και τις μηνύσεις που λέγεται ότι θα κατατεθούν σε βάρος του προέδρου της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστου Σάββα, του οποίου η καταγγελία προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, τα στελέχη της ΕΠΟ και της ΚΕΔ που απειλούνται με ποινική δίωξη αναζητούν «όπλα» με τα οποία θα ενισχύσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Και φαντάζει απολύτως λογική η πρόθεσή τους να ζητήσουν επιστολές από τους πρόεδρους των ΕΠΣ, με τις οποίες εκείνοι θα αναφέρουν ότι ουδέποτε εκβιάστηκαν από κάποιον για να ψηφίσουν στις εκλογές τον Σαρρή, προκειμένου να έχουν δικό τους διαιτητή στους πίνακες.

Έγινε όμως το ίδιο και με τους διαιτητές και αυτό μοιάζει απολύτως παράλογο και ακατανόητο. Έστειλαν, λοιπόν, στους διαιτητές και στους βοηθούς, μια «προκάτ» κατάθεση για να την υπογράψουν και ακολούθως η κατάθεση αυτή να σταλεί στον εισαγγελέα.

Μεταξύ άλλων, το έγγραφο που εστάλη στους διαιτητές προς υπογραφή, αναφέρει:

«…Με βάση όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω η κατάρτιση των πινάκων έγινε με καθόλα νόμιμα κριτήρια και ακολουθήθηκε η ίδια ακριβώς διαδικασία όπως πέρσι. Τα τρία μέλη της ΚΕΔ, Μπριάκος, Δούρος, Βασάρας κατάρτισαν, συνέγραψαν και ανακοίνωσαν τους πίνακες. Ουδέν μεμπτόν γνωρίζω να έχει λάβει μέρος στη διαδικασία.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω με την ιδιότητά μου σας δηλώνω ότι ουδέποτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΚΕΔ, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ και τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ μου άσκησαν οποιαδήποτε πίεση, με προσέγγισαν, με δωροδόκησαν προσπάθησαν να με επηρεάσουν και δεν μου έχουν δημιουργήσει την εικόνα ότι ελέγχουν το χώρο του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά είμαι έτοιμος να τα καταθέσω και ενόρκως
».

Αυτή η «δήλωση-κατάθεση» που την έστειλε η ΕΠΟ στους διαιτητές για να την υπογράψουν σαν να την έχουν συντάξει οι ίδιοι, συνοδεύεται από την εξής παράκληση-οδηγία:

«Παρακαλώ, εφόσον συμφωνείτε, υπογράψτε, στείλτε με φαξ το ταχύτερο δυνατό και μετά συστημένη επιστολή και θα χρησιμοποιηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών».

Το παράλογο στην περίπτωση αυτή, είναι ότι ο Χρήστος Σάββας στις καταγγελίες του, ουδέποτε είπε ότι εκβιάστηκαν ή πιέστηκαν ή επηρεάστηκαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι ίδιοι οι διαιτητές. Είχε πει ότι εκβιάστηκαν πρόεδροι Ενώσεων και άλλοι παράγοντες, από τους «νταβατζήδες» του ποδοσφαίρου (όπως τους είχε χαρακτηρίσει), προκειμένου να επηρεαστούν ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ.

Δεν ηρεμεί το ποδόσφαιρο…

Για όσους φέρονται να εμπλέκονται ή να έχουν κληθεί ως ύποπτοι στην υπόθεση αυτή, είναι ξεκάθαρο και από εμάς και από τους πάντες, ότι τους αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας. Και μέχρι να αποδειχτεί με αδιάσειστα στοιχεία ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν κινηθεί παραβατικά και είναι ένοχοι, ήταν και παραμένουν 100% αθώοι.

Ωστόσο, υπάρχει ένα δεδομένο που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ότι το ποδόσφαιρο σύρεται για πολλοστή φορά στα δικαστήρια. Αδυνατεί να βρει την ηρεμία του. Η φαγωμάρα, ο καιροσκοπισμός, η εκδικητικότητα, τα μικροπολιτικά συμφέροντα, είναι ασθένειες που δυστυχώς δεν αποβάλλονται. Δεν φτάνει δηλαδή που έχει μείνει μόνο το κουφάρι, πρέπει να ασελγήσουμε και πάνω του…

Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς, ότι η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση των στημένων αγώνων πλησιάζει στο τέλος της, καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να ακολουθήσει! Έρχονται… Δεν είναι μακριά… πηγή: sport-fm.gr