Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Χωρίς εμφύλιο!!

Δεν θα έχουμε εμφύλιο στα ημιτελικά του Champions League καθώς οι γερμανικές ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες με τις ισπανικές μετά την κλήρωση που έγινε στη Νιόν.

Χωρίς εμφύλιο
Δεν προέκυψαν… εμφύλιοι στην ημιτελική φάση του Champions League που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Νιόν της Ελβετίας.

Η Μπάγερν θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα και η Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις 23 Απριλίου στο Μόναχο οι Βαυβαροί θα υποδεχθούν τους Καταλανούς, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την 1η Μαϊου στο "Καμπ "Νου".

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Ρεάλ Μαδρίτης θα γίνει στις 24 Απριλίου και η ρεβάνς στη Μαδρίτη στις 30 Απριλίου.

Ο μεγάλος τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 25 Μαϊου στο Λονδίνο.

Η προϊστορία
Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ έχουν συναντηθεί άλλη μια φορά στα ημιτελικά του Champions League. Ήταν η αγωνιστική σεζόν 1997-98 με τους μαδριλένους να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό και αργότερα το τρόπαιο νικώντας την Γιουβέντους στον τελικό που έγινε στο Άμστερνταμ.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια η Ρεάλ είναι επικρατήσει 2-0 της Ντόρτμουντ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" με σκόρερ τους Μοριέντες και Καρεμπέ. Το δεύτερο παιχνίδι στη Γερμανία έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ με τη "βασίλισσα" να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά έξι φορές... Η Ρεάλ έχει πάρει τη νίκη στα δύο από τα έξι παιχνίδια, η Ντόρτμουντ έχει επικρατήσει σε ένα, ενώ τρεις φορές οι δύο ομάδες έχουν έρθει ισόπαλες.

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στους ομίλους και στην εφετινή διοργάνωση. Στο πρώτο παιχνίδι η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-1 της Ρεάλ, ενώ στο δεύτερο ματς στην Ισπανία οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2.

Μπαρτσελόνα και Μπαγερν Μονάχου έχουν παίξει μεταξύ τους τέσσερις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ… Η πρώτη στην αγωνιστική σεζόν 1998-99 στη φάση των ομίλων, με τους βαυαρούς να νικούν 1-0 στο Μόναχο και 2-1 στην Ισπανία.

Οι δύο τους συναντήθηκαν και τη σεζόν 2008-9 στην προημιτελική φάση. Στο πρώτο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα επικρατεί 4-0 με τον Μέσι να σκοράρει δύο φορές. Ο επαναληπτικός έληξε ισόπαλος 1-1, με τους Καταλανούς να παίρνουν την πρόκριση. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: