Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ένα και μόνο λάθος τα γκρεμίζει όλα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις κληρώσεις των ημιτελικών σε Champions και Europa League.

Ένα και μόνο λάθος τα γκρεμίζει όλα!

Το ήθελα και το έλεγα αυτό το ζευγάρωμα Μπάγερν – Μπαρτσελόνα. Δεν θα έβλεπα, αυτή την ώρα καλύτερο ζευγάρωμα για το ποιόν της διοργάνωσης. Δύο ομάδες που βρέθηκαν και πάλι το 2009, όμως η διαφορά τους ήταν τότε τεράστια και η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο στο πρώτο ματς με 4-0. Τώρα ούτε κατά διάνοια υπάρχει περίπτωση επανάληψης κάτι ανάλογου. Το γεγονός πως θα γίνουν δύο κόντρες και όχι μία μόνο σε ουδέτερο έδαφος , μετατρέπει την διπλή αναμέτρηση σε must see και ευτυχώς που η κληρωτίδα εισάκουσε τις δεήσεις των αληθινών φιλάθλων που θα ήθελαν να δουν αυτές τις δύο σύγχρονες μηχανές σε διπλά ματς.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης που μέσα στη χρονιά βελτιώθηκε ύστερα από το αρνητικό ξεκίνημα της θα αντιμετωπίσει την ομάδα που ο ίδιος ο Ζοσέ Μουρίνιο, αποθέωσε στις αναμετρήσεις των ομίλων: τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί παίζουν ένα πολύ ελεύθερο και επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που προδιαθέτει για επικές μονομαχίες. Στο ζευγάρι αυτό πάντως θα πάρω θέση. Τα λεφτά μου θα τα έβαζα στη πρόκριση της Ρεάλ.

Οι «μερένγκες» του Μουρίνιο διαθέτουν αυτό το κάτι παραπάνω που λείπει ακόμη από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Αντίθετα δεν ξέρω αν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα και όσο και αν κάποιοι θα βιαστούν να χρίσουν τους Βαυαρούς, πιστεύω πως το 50%-50% είναι το πιο δίκαιο μοίρασμα. Υπάρχει ξεκάθαρη ποιότητα στη Μπάγερν αλλά και η Μπάρτσα με τον Λιονέλ Μέσι γερό είναι μία ομάδα που παραμένει σημείο αναφοράς και σύγκρισης. Είμαστε τυχεροί που θα απολαύσουμε αυτά τα δύο ματς αλλά ας θυμάται ο κόσμος πως σε αυτό το επίπεδο αρκεί ένα και μόνο λάθος για να γκρεμιστούν όλα!

Στο Γιουρόπα Λιγκ η Τσέλσι είναι το απόλυτο φαβορί με μόνο εχθρό το βεβαρημένο πρόγραμμα της. Μιλάμε για μία ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ που οι συνθήκες την έφεραν στο δεύτερο τη τάξει τρόπαιο. Ακόμη διαθέτει στον πάγκο ένα μετρ της τακτικής σε ευρωπαικά ματς που απέδειξε και στο πέρασμα του από τη Λίβερπουλ πως ξέρει να διαχειρίζεται νοκ άουτ παιχνίδια. Η Βασιλεία μπορεί να απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ πέρσι καθώς και την Τότεναμ στα πέναλτι φέτος αλλά αυτό είναι για την ίδια μπούμερανγκ! Σε αντίθεση με τα σπιρούνια, η Τσέλσι δεν θα την υποτιμήσει!

Στο άλλο ματς η εξαιρετική Μπενφίκα που δεν δυσκολεύτηκε με τη Νιούκαστλ, έχει δύσκολο έργο αφού πρώτα θα πρέπει να πάει στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης για το ματς με την Φενέρ Μπαχτσέ. Σε περίπτωση που καταφέρει να φύγει αλώβητη από το «Σουκρού Σαράτσογλου» θα έχει πια προβάδισμα, όμως αυτό που έπαθε εκεί η Λάτσιο καλό είναι να της γίνει οδηγός! Στο Γιουρόπα Λιγκ θα έδινα προβάδισμα σε ένα τελικό ανάμεσα στη Τσέλσι και την Μπενφίκα όμως τα εύκολα προγνωστικά έχουν αποδειχτεί συχνά πυκνά μπανανόφλουδες! πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: