Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Λίνο: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο εξέφρασε ο Λίνο, υπογραμμίζοντας πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την έως τώρα πορεία του στον «Δικέφαλο» του Βορρά. Ο Βραζιλιάνος μπακ δήλωσε πως θέλει να πανηγυρίσει με την ομάδα του την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ μίλησε και για την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από την ομάδα.
Αρχικά, ο έμπειρος μπακ τόνισε για τους φιλάθλους της ομάδας: «Πάντοτε όταν ακούω το όνομα μου ρυθμικά από την εξέδρα, δεν μπορώ παρά να νιώθω ικανοποίηση. Όλοι ξέρουν τι έχω προσφέρει αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ και όταν ακούω το όνομα μου από τον κόσμο, παίρνω δύναμη για να συνεχίσω ακόμη πιο έντονα την προσπάθεια μου για το καλό της ομάδας».
Σχετικά με το στιλ παιχνιδιού του δήλωσε: «Αυτό είναι το παιχνίδι μου. Να φεύγω μπροστά, να γυρίζω πίσω, κι όλα αυτά σε γρήγορο ρυθμό. Αυτές είναι, βέβαια, και οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης, και στις οποίες προσπαθώ να ανταποκρίνομαι».
Για το αν θέλει να παραμείνει στην Τούμπα και τη νέα σεζόν δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος παίζοντας στον ΠΑΟΚ. Κι αν η ομάδα με χρειάζεται και για τη νέα σεζόν, εγώ θα μείνω. Θα έρθει και η στιγμή, που θα καθίσουμε με τη διοίκηση να μιλήσουμε για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας μας. Εννοείται ότι θα χαρώ πολύ, σε περίπτωση που θα είμαι εδώ και του χρόνου. Προς το παρόν, όμως, προέχει να συγκεντρωθούμε στα ματς που ακολουθούν».
Επίσης, ο Λίνο μίλησε και για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Δεν βλεπόμαστε πλέον καθημερινά με τον Γκαρσία, ο οποίος πλέον ξεκουράζεται λίγο (σ. σ. γέλια). Ήταν ένας άνθρωπος με χαρακτήρα και ασφαλώς η αποχώρησή του μας στεναχώρησε όλους μέσα στα αποδυτήρια. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παίκτες αποχωρούν κι αυτοί που μένουν, πρέπει να συνεχίζουν τη δουλειά τους. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι παίκτες, ο Έτο, ο Λόρενς, ο Λάζαρ προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να παραμείνει μαζί μας. Ήταν ένας παίκτης που μας βοηθούσε πολύ και η αποχώρηση του μας προκάλεσε λύπη».
Στην συνέχεια, ο έμπειρος μπακ αναφέρθηκε και στην πιθανότητα κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδος: «Η πιθανή κατάκτηση κυπέλλου θα αποτελέσει επιβράβευση, όχι μόνο για μένα, αλλά συνολικά για όλη την ομάδα. Είμαι 4,5 χρόνια στην ομάδα και φέτος έχω την ευκαιρία να κατακτήσω το τρόπαιο. Μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά σ' αυτή τη διάκριση. Ο περσινός αποκλεισμός από τον Ατρόμητο μας δίδαξε πολλά. Πήρανε ένα μάθημα και γίναμε πιο σοβαροί».
Ο Λίνο δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Ιβάν Σαββίδη: «Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη έχει προσδώσει σιγουριά στην ομάδα. Και σε επίπεδο οικονομικό, αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης, και θέλουμε να του ανταποδώσουμε αυτή τη βοήθεια προς εμάς. Αυτό που μας έχει τονίσει ο ίδιος, είναι ότι θα είναι στο πλευρό μας, στα εύκολα και στα δύσκολα, και ότι στο εξής ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δυνατός».
Επίσης, ο παίκτης του «Δικέφαλου» του Βορρά υπογράμμισε: «Στην καριέρα μου είχα λίγους τραυματισμούς, με τον πιο σημαντικό όταν έκανα εγχείρηση πριν από τρία χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος που ειδικά φέτος δεν έχω τέτοια προβλήματα και μπορώ και βοηθώ την ομάδα μου».
Όσον αφορά στο αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκθρονίσει τον Ολυμπιακό από την πρώτη θέση, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης και η τεχνική ηγεσία της ομάδας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να φθάσουμε και να ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό».
Τέλος, ο Λίνο έδωσε την συμβουλή του και στους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ: «Οι νεαροί παίκτες πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται να διακριθούν μέσω του ΠΑΟΚ. Το ότι βρίσκονται στην ομάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούν, αλλά να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο, έχοντας την υποστήριξη και των πιο έμπειρων παικτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: